και ελατήρια πότε αλλάζουμε ?
...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............
Δεν υπάρχει πιστεύω στάνταρ απάντηση σε αυτό μιας και το αμορτισερόμετρο δεν δείχνει την κατάστασή τους.
Εμπειρικά, θα έλεγα ότι αντέχουν πάνω από 200Κ km και κυρίως ο οδηγός είναι αυτός που μπορεί να αντιληφθεί την κατάστασή τους. Χοντρικά και αναλόγως της χρήσης, θα λέγαμε ότι χρήζουν αλλαγής κάθε 3η ή 4η αλλαγή αμορτισέρ.
(πχ ο πατέρας μου που το έχει κάνει αγροτικό το αμάξι θα χρειαστεί νωρίτερα από εμένα αλλαγή που το έχω ''garage queen'' το αμάξι, στα ίδια km)
Τίμο
Πριν δύο χρόνια έβαλα αυτά
Federal 595 evo
Σε διάσταση 225/40/18
350 η τετράδα
Καλά και τίμια,αλλά αν παίζανε φράγκα δεν θα τα έβαζα.
Στο στεγνό οκ
Στο όριο οκ
Ζεσταμα γρήγορο
Αλλά στο βρεγμένο και αν το κυνηγας λίγο θα σε προδώσουν.
Τα nexen που λέει ο Μικές τα είχα για κινέζικα και δεν τα είχα σε υπόληψη, λόγω και πολλών αρνητικών σχολίων που διάβασα στο νετ
τιμιο το 595 και πολυ vfm. εχετε μεγαλες διαστασεις, αρα μιλαμε για κουτια με αρκετη υποδυναμη σωστα? εμπιστευεστε τα κινεζικα ελαστικα σε τετοια αυτοκινητα? πιστευω πως απο τη στιγμη που εχεις ενα καλο και ακριβο κουτι δε θα σε σωσουν τα 150 ευρω που θα γλυτωσεις αν βαλεις κινεζικο λαστιχο. πανω απο ολα η ασφαλεια ρε σεις.
it was nothing, just the normal thing to do at the time
τα ΝΕΧΕΝ μου τα προτεινε γνωστος λαστιχας σαν καλη και ανερχομενη εταιρια ... πολυ διαφημιση αρχισαν να κανουν οποτε υποθέτω θα αρχισουν να ανεβαζουν και τιμες. το κακο στη περιπτωση μου ειναι οτι πρεπει να πάρω "σπασμένη" τεράδα (255 πισω, 225 μπροστα) οπότε ανεβαινει λιγο το κόστος. Το SLK 200 (R171) εχω και δεν το κηνυγαω ιδιαιτερα πλεον οποτε τα 162 "ταπεινα" αλογάκια του δεν νομιζω οτι χρειαζονται ενα πολυ απαιτητικο ελαστικο. εχει και κατι κινεζικα τυπου LingLong κλπ σε πιο φθηνες επιλογες τα οποια κι εγω δεν θα τα εμπιστευομουν. Απ την αλλη μου περναει απο το μυαλο να δωσω τις 18αρες γιατι κοπαναει πολυ στους κολοδρομους και να βαλω 17αρες αλλα τις ειχα χρυσοπληρωσει (ηθελα AMG ο μπρουκλης!) και θα μου κακοφανει αισθητικα... θα ρωτησω και για τα federal Δημητρη, να δω αν τα δουλευει κανεις γνωστος. Εντος του φεβρουαριου θα γινει η αλλαγη οποτε θα ενημερωσω για τις οποιες εντυπωσεις.
![]()
Never ride faster than your guardian angel can fly...
Ο brother μάλλον κατέληξε σε ένα Dacia Sandero 1400Mpi του 2010, αφού η τιμή είναι σκότωμα. Θέλει όμως λαστιχάκια. Το αυτοκίνητο βγάζει 75 άλογα και ο αδερφός μου είναι ήρεμη δύναμη. Δε πιέζει σχεδόν καθόλου. Διαδρομές κυρίως commuting προς τη δουλειά. Επαρχιακοί δρόμοι και ενίοτε λίγο χωματάκι για τα χωράφια ή για καμιά παραλία.
Τι έχουμε να προτείνουμε; Το budget είναι θα έλεγα ταβάνι 250€. Επίσης τι δείκτη ταχύτητας κοιτάμε για τούτο εδώ το αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιατι ειχα εντυπωση οτι το χες δωσει το SLK? Μαλακια μου μαλλον, οντως πολυ καλα τα Federal και τιμια, βαλε 17'' ρε!
Mike για λαστιχα δεν ξερω, αλλα δεικτη οτι προτεινει ο κατασκευαστής στο manual.
185/65 R 15 T με βάση το automobile-catalog
Στα μπροστινά μου έχω παρατηρήσει ρωγμές στο πέλμα αναμεσα απο τα αυλάκια.
Πίεση κοίταζα και κοιτάζω συχνα και όση πρέπει
Μάλλον θα πάω για αλλαγή και όχι παλι federal.
Στο στεγνό ηταν οκ
Αλλά στο βρεγμένο (έχουν δείκτη c)
Νόμιζα οτι λόγω τετρακίνησης θα το κάλυπτα,αλλά το αμάξι (οκ έχει δύναμη) γλιστράει.
Μου ειπαν για τα sava.
Καμια γνώμη ?
βαλαμε τα petlas pt 741 σε Mitsubishi evo 10 και ο τυπος μετα από κάμποσες μερες ηρθε και μας ειπε ότι ενιωθε πολύ μαλακας που τοσο καιρο πληρωνε σχεδόν 3 κατοστάρικα παραπανω για να βαζει πιρελλι..
τα σαβα σε αυτή τη κατηγορια δεν τα ξερω, σε πιο νορμαλ που τα εχω δουλεψει, (μικρες διαστασεις) λιωνουν για πλακα, και δεν εχουν διαρκεια.. εγω δεν θα τα εμπιστευομουν..