Δεν είχα σκοπό να ανοίξω αυτό το θέμα, αφού, μέχρι χτες, θεωρούσα ότι έχω κι εγώ μερίδιο ευθύνης, αλλά μετά τη σημερινή μου εμπειρία, απλά επιβεβαιώθηκα.
Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα ότι το μηχανάκι μου περνάει ΚΤΕΟ 1/2016 κι όχι 12/2016, όπως πίστευα. Έκλεισα ραντεβού για χτες σε γνωστό ΙΚΤΕΟ (ας μην αναφέρω όνομα) στον Ρέντη, επειδή είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου και πήγα για τον έλεγχο και το προστιμάκι. Λίγο μετά, μου κάνει νόημα ο τεχνικός, πάω εκεί και μου ζητάει να βγάλω την πινακίδα μου από το σημείο που την έχω, γιατί "δε θα φανεί στις φωτογραφίες". Δεν έχω ιδέα τι εννοούσε, αφού η πινακίδα φαίνεται ξεκάθαρα από πίσω, αλλά δέχομαι ότι δεν είναι το προβλεπόμενο σημείο, οπότε του λέω "οκ, μήπως έχεις ένα κατσαβίδι;". 5 λεπτά μετά, φτάνει με ένα ίσιο κατσαβίδι, για τη σταυρόβιδα, η μύτη του οποίου έχει διπλάσιο πλάτος από το κεφάλι της βίδας. Το παλεύω 1-2 λεπτά, καταφέρνει να πάρει μερικές στροφές, αλλά εκνευρίζομαι αφάνταστα από το όλο σκηνικό, του δίνω το κατσαβίδι, πάω στη γραμματεία, τους αναφέρω - φανερά οργισμένος - το σκηνικό, παίρνω τα χαρτιά μου και φεύγω. Υπόψιν ότι το μηχανάκι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Καταλαβαίνω ότι θα μου έκανε εξυπηρέτηση, αφού δεν είμαι προβλεπόμενος, αλλά, ρε μεγάλε, ολόκληρο ΚΤΕΟ, δεν έχετε ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ; Αλήθεια τώρα; Και βάζεις ΕΜΕΝΑ να ξεβιδώσω την πινακίδα, ενώ κάθεσαι και με κοιτάζεις; Ξαναλέω, καταλαβαίνω ότι είναι εξυπηρέτηση, αλλά κάν'τη. Θα σου πάρει 30 δευτερόλεπτα και θα κερδίσεις - τουλάχιστον - έναν πελάτη. Δηλαδή οκ, βγάζεις λεφτά από πελάτες, δεν τους κάνεις χάρη. Αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό. Και, επιπλέον, είμαι σίγουρος ότι έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο, για μηχανάκια, δεκάδες φορές. Φυσικά δε με ενδιαφέρει πλέον, αφού δε θα ξαναπατήσω στη συγκεκριμένη εταιρεία. Ελπίζω να πείσω και άλλους να κάνουν το ίδιο, γιατί έχει παραγίνει με τους "επαγγελματίες".
Σήμερα, λοιπόν, έκλεισα ραντεβού στην Auteco. Ακόμα και το σύστημά τους εισόδου/εξόδου των οχημάτων είναι σαφώς πιο επαγγελματικό. Δε μου έκαναν την παραμικρή παρατήρηση, το παραμικρό σχόλιο για την πινακίδα. Ακριβώς στην ίδια θέση που ήταν και χτες. Το μηχανάκι πέρασε κανονικότατα. Μακρυά από κυρίους ΚΤΕΟ, λοιπόν.