τα πηνια ελεχθηκαν πριν ξεκινησει η περιελιξη;
ο ανορθωτης;
η καλωδιωση;
εχω το sr που καθεται ελα παρτο να κανεις τη δουλεια σου![]()
τα πηνια ελεχθηκαν πριν ξεκινησει η περιελιξη;
ο ανορθωτης;
η καλωδιωση;
εχω το sr που καθεται ελα παρτο να κανεις τη δουλεια σου![]()
Ο ανορθωτής ελέγχθηκε και ήταν οκ, όπως επίσης και η καλωδίωση.
Τα πηνία όταν ελέγχθηκαν έδειξαν να μην επιστρέφουν το ρεύμα. Γι' αυτό και τα άλλαξα μπας και, αλλά δεν.
Τώρα το πήρε ο μάστορας αύριο θα το κοιτάξει και ελπίζω να είναι η μπαταρία ή ο ανορθωτής που είναι οι πιο οικονομικές ζημιές.
Η ηλεκτρονική παίζει στο έργο;
αν μιλαμε για φορτιση η ηλεκτρονικη δεν παιζει
τι σημαινει τα πηνια δεν επιστρεφουν το ρευμα;
τα παλια πηνια μετρηθηκαν ως προς την ωμικη αντισταση και τη μονωση τους;
Άκου. Δεν ξέρω και όπως φαίνεται λέω λαλακίες.
Όταν πήγα να πάρω ανορθωτή που ήταν η διάγνωση του πρώην μάστορα, με μέτρησε αυτός που θα μου πούλαγε τον ανορθωτή και μου είπε ότι δούλευε κανονικά.
Μετά μέτρησε τα πηνία και μου είπε ότι δεν επέστρεφαν ρεύμα στη μπαταρία. Αυτό μου είπε, αυτό λέω και εγώ σαν χαϊβάνι επειδή δεν ξέρω.
Τα παλιά πηνία προσπάθησα να τα φτιάξω μόνος μου και απέτυχα όπως γράφω παραπάνω. Δε με ένοιαζε αν θα χαλάσω τα ήδη χαλασμένα. Με ένοιαζε το να το παλέψω. Και τελικά πάλεψα και έχασα.
το θεμα ειναι οτι θεωρησες τα πηνια χαλασμενα χωρις λεπτομερη ελεγχο
καλα εκανες και το παλεψες και την επομενη φορα σιγουρα θα το πετυχεις αλλα πριν βγαλουμε off το σημαντικοτερο και ακριβοτερο ανταλλακτικο παιρνουμε 2 και 3 γνωμες
Έχεις δίκιο. Ίσως αν δεις τη φωτογραφία στην τρίτη σελίδα του θέματος να καταλάβεις την κατάσταση τους.
Εγώ πήρα τη γνώμη ενός μάστορα, πήρα και τα πηνία στο χέρι, είδα ότι είχαν «αρπάξει» σε κάποια σημεία και κατέληξα σε αυτή την απόφαση.
Το μόνο καλό είναι ότι τα πηνία τα πήρα στο 1/3 της τιμής μαζί με μεταφορικά από αυτά που έβρισκα εδώ.
Τώρα περιμένω τη διάγνωση και του τοπικού μάστορα για να δούμε τι θα γίνει.
Μια πρώτη διάγνωση ήταν ότι κάποιο στοιχείο της μπαταρίας τα έπαιξε.
Ρε μαγκα δε σε πρόλαβα να σου πω να μην αλαξεις πηνια τοσο γρηγορα γιατι διαβασα το πρόβλημα σου και ποιο πριν. Έβαλα κι εγω τωρα καινούργια μπαταρία, μου την αδειασε, εψαχνα για ανωρθωτες και πηνια, μου λεγανε κατι ανοησιες αλλα τελικα βρηκα ένα γατονι που μου εκανε διαγνωση σε ένα λεπτο. Η νεα μπαταρια ηταν για πεταμα. Την πηγα πισω και πηρα μια Τζελ. Τα πηνια πολυ δυσκολα χαλανε. Βρες ένα μαστορα να σου βρει το πρόβλημα πρωτα όπως ειπε ο συνάδελφος.
When you're feeling low and woozy
Slap a fresh clip in your Uzi
τα παλια πηνια μην τα πεταξεις. μπορεις να τα κανεις περιελιξη σε μεταγενεστερο χρονο αν εχεις παρει τα υλικα. κι αν εχεις την διαθεση να μαστορεψεις. μπορεις η να τα κρατησεις εφεδρικα η να τα πουλησεις και να καλυψεις την χασουρα σου.
Γιαννης
Δεν πειράζει ρε φίλε.
Τα πηνία ήταν χαλασμένα. Ένας μάστορας το επιβεβαίωσε μπροστά στα μάτια μου και ο πρώην μάστορας μου (που δεν τον πολυπίστεψα λόγω κάποιων γεγονότων).
Το γαμώτο είναι ότι αν είναι η μπαταρία τσάμπα χάθηκε η μέρα.
Δε μπορώ να καταλάβω πως η ίδια μπαταρία με μία φόρτιση και χαλασμένα πηνία μου έβγαλε κοντά 190 χλμ. Μήπως τα έφτυσε εκεί?
virus τα έχω κρατήσει απλά έχασα τη μπάλα με το που πήγαινε το σύρμα μετά από κάποιο σημείο.
Φίλε, κλάιν χασούρα (χωρίς παρεξήγηση). Τα ίδια ακριβώς ημιτασιόν πηνεία στην Ελλάδα είχαν 100 ευρώ πάνω.
Επίσης απ' ότι είδα τα ίδια μαϊμουδιάρικα πηνεία είχα και πριν, οπότε όταν χαλάσουν και αυτά θα έχω 2 να φτιάξω, αρκεί να καταφέρω να τα λύσω σωστά και όχι σαν αούγκανος.
Ήταν χαλασμένα τα πηνία που φορτίζουν την μπαταρία.
Τα πηνία που δουλεύουν την ανάφλεξή σου ήταν οκ.
Ουσιαστικά έπρεπε να ξετυλίξεις τα καλώδια που έρχονται από τον ανορθωτή μόνο.
Λεπόν, να ούμε...
Ο ανορθωτής ήταν ο υπαίτιος για το τελευταίο σπρώξιμο. Αγοράστηκε καινούριος μαϊμουδισιόν και το απόγευμα θα φορεθεί.
Τα πηνία σύμφωνα με το μάστορα αφού μετρήθηκαν, βρέθηκαν να δουλεύουν άψογα![]()
Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω κάποια πράγματα.
Πότε δεν ήμουν φαν των ημιτασιόν. Ήμουν και είμαι φαν των ΟΕΜ, αλλά οι απαγορεύτηκες τιμές των ανταλλακτικών (300 τα πηνία, 150 ο ανορθωτής) και λόγω οικονομικής στενότητας αυτό το μήνα απλά και διάλεξα να κάνω τη δουλειά μου από το να μείνω χωρίς όχημα μιας και το αμάξι διάλεξε να μας αφήσει χρόνους την χειρότερη στιγμή.
Ο πρώην μάστορας με τα μεγάλα δόντια μου είχε βγάλει κόστος επισκευής με ημιτασιόν πηνία και ανορθωτή λίγο πάνω από 300 ευρώ. Όχι ότι δεν είχα καταλάβει ότι δαγκώνει, αλλά δε φανταζόμουν ότι το μέγεθός των δοντιών του είναι τόσο μεγάλο. Γι'αυτό και αναφέρομαι σε αυτόν ως πρώην.
Αν με την τοποθέτηση του ανορθωτή δουλέψει το εργαλείο(κρατάω μια πισινή γιατί η τύχη μου τώρα τελευταία έρχεται με την όπισθεν), το κόστος επισκευής μου βγήκε στα 70 ευρώ για τα ανταλλακτικά συν ότι δώσω στο μάστορα μιας και μου είπε δώσε ότι θες.
Εσύ καλά τα λες, εγώ έβλεπα μόνο μπερδεμένα καλώδια που απλά ήθελα να τα ξανατυλίξω.
Μόλις φορεθεί θα ενημερώσω.
Και επιτέλους δουλεύει
Μία μπαταρία μένει να αλλάξω γιατί αυτή ξελιγώθηκε και έτοιμος.
Πήγα και πήρα τη ντίζα του κοντέρ και έχω μία απορία. Στο κοντέρ πάει βιδωτή, στη ρόδα είναι κουμπωτή? Μία βοήθεια σε αυτό.
Και ένα repack στην εξάτμιση όταν έχω χρόνο και τελειώνουν οι δουλειές επιτέλους.
Ευχαριστώ τους πάντες για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον![]()