Ελάτε στη Μάνη να δείτε υποβρύχια σπήλαια,ειδικά μεταξύ Στούπας-Καρδαμύλης είναι το ονομαζόμενο Βαθύ Σκαμνί. Ακτή-ελαφρά κατωφέρεια και ξαφνικά ένα χάσιμο στα 30+ μέτρα.Στήρες κι άγιος ο Θεός.
[QUOTE=byron;2729202]Ωραίος ο ψαρης
Πέδιλα ελεύθερης φοράει ο δεξιά;[/QUOTΕ]
αυτονομης ειναι, cressi, μακρια σαν ελευθερης αλλα λίγο πιο κοντα και με υποδοχη για μποτάκι
there's no such thing as impossible
Πάντα θα συνεχίζει να με εκπλήσσει αυτό το φόρουμ.. πολυτάλαντοι, πολυπράγμονες και άρτιες γνώσεις επί παντός επιστητού!
Bravo!![]()
Αν η ζωη σου ειναι πικρή ανακατεψε. Εχει καθήσει η ζάχαρη..
Αυτόhttps://www.google.gr/url?sa=t&sourc...xUTLRLiKyZN50Q
Το θυμάμαι σαν τώρα
Εγώ πάλι νομίζω πως στη Μάνη δεν έχει τίποτα πλέον. Ούτε ανατολικά ούτε και δυτικά. Το ψάρεμα με δυναμίτη ακόμα πάει σύννεφο, τα καΐκια το χειμώνα ψαρεύουν από την ακτή. Ότι λιβάδι Ποσειδωνίας υπήρχε πήγε καλιά του. Καμένοι βυθοί που από παράδεισοι έγιναν λασπότοποι. Στο ψάρεμα η μπουκάλα πάει σύννεφο. Karellen στη μεριά που λες είχε κάποτε κάτι εκπληκτικές πεζούλες που μάζευαν ροφούς, στήρες, σκορπίνες και πέρκες. Την τελευταία φορά που πήγα καλοκαίρι πριν 16-17 χρόνια για ψάρεμα, γύρο μου ψάρευαν άλλοι 10. Δε ξαναπήγα. Επειδή έζησα τη μείωση του αριθμού των ψαριών σταμάτησα να ψαρεύω και εγώ (καλά πλέον δε μου κάνει και τίποτα πέρα από τα πέδιλα). Είναι κρίμα για την περιοχή και γενικά για την Ελλάδα αυτό που συμβαίνει και έχω και τύψεις γιατί στα 13 την πρώτη μου χρονιά που κατάφερα να οπλίσω λάστιχα δύο φορές έριξα χλωρίνη. Νομίζαμε ότι η θάλασσα τα έχει όλα ατελείωτα και βγάζαμε τόσα όσα μπορούσαμε να κουβαλήσουμε λίγο πολύ όλοι. (Δυστυχώς κανείς κοντινός μου δε βούταγε οπότε δεν είχα και σωστά ερεθίσματα) Αν μιλήσεις με γέρους θα σου πουν πως σχεδόν με τα χέρια βγάζαν τα ψάρια και αν βγάλεις και λίγο το στοιχείο της υπερβολής τους πιστεύω γιατί έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν για πάνω από 90% μείωση παγκόσμια από το 1950 και μετά... Τέλος πάντων, αν είσαι από εκεί κοιτάξτε να την προστατέψετε την περιοχή είναι κρίμα υπέροχα μέρη... αν ήμουν νομοθέτης θα απαγόρευα το ψάρεμα παντού για 3-5 χρόνια.
ps: Δυο φορές έχω κινδυνέψει να πνιγώ τη μια φορά από στήρα (καλά από μλκ δικιά μου) στην περιοχή μεταξύ Παγανέα και Καμάρες
ps2: Η περιοχή της Καλαμάτας έχει βγάλει αρκετούς καλούς σε ελεύθερη κατάδυση.
+990 skylare. Ετσι ακριβώς ειναι τα πράγματα στη Μάνη.
Εγώ έκανα πολλά χρόνια ελεύθερη για ψαροντούφεκο όμως, μέχρι +30m περίπου. Για πολλά χρόνια φεύγαμε σχεδόν κάθε ΣΚ με τράυλερ και εξοπλισμό κυρίως για Πελοπόννησο. Απνοια (γιατί αυτό εννοείς μάλλον), δεν με συγκίνησε ποτέ ιδιαίτερα. Βαρετή ως διαδικασία μου φαινόταν...
Εγραφα για 3-4 χρόνια άρθρα περιστασιακά σε περιοδικό του χώρου, έκανα και ένα πέρασμα από 3 αγώνες του Γλαύκου (λυπηρή ιστορία οι αγώνες, σιχάθηκα).
Ενα παραλίγο μοιραίο περιστατικό υποξίας στο ζευγάρι μου (και κολλητό μου), σε συνθήκες που αρκεί να πω, πως οι φύλακες άγγελοι μας έκαναν υπερωρίες για να μην πνιγούμε και οι δύο, επαναπροσδιόρισε ΠΟΛΥ την σχέση μου με την θάλασσα, μιας και τις στιγμές που έζησα μέχρι να τον βγάλω και να δω σημεία ζωής...ούτε στον εχθρό μου.
Σιγά σιγά απομακρύνθηκα από το βαθύ ψάρεμα, μέχρι που έγινε 1-2 βουτιές το καλοκαίρι. Χορτάτος είμαι όμως.
Αντε βάζω και μια φωτό με ψάρια, αλλά μικρά και τραγανά. Τα μεγάλα τα κρύβω για να μην μας κυνηγήσει η WWF
Είναι από τον χειμερινό αγώνα "Αλκυώνη" του Γλαύκου που είχε γίνει στον Σαν Τζώρτζη τον Γενάρη του 96. Ωραίος αγώνας, είχα πάρει την 2η θέση σε 25 ομάδες κυνηγώντας κυρίως σαργούς (συν ένα λαβράκι, μια σάλπα και ένα μελανούρι) από τα 30 cm μέχρι τα 2-3 μέτρα
και μια φωτό με το στοκ τότε SRX καθ' οδόν για Σαμοθράκη (επιστροφή δικάβαλλο από Αλεξανδρούπολη...).
Οι προσεκτικοί θα διακρίνουν τα όπλα κατά μήκος του srx και τα πέδιλα ελεύθερης.
Μεγάλο πακέτο είχα φάει τότε με την Σαμοθράκη επειδή δεν είχα βάρκα...έρημοι βυθοί και ατελείωτη αμμουδιά.
![]()
Εντυπωσιακό νομίζω!
https://www.youtube.com/watch?v=4HgD...axpuQ4i-qH8aHd