Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 137

Θέμα: Για τους δυτες:

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από R43 Προβολή μηνύματος
    Μακάρι όλα τα μηχανάκια να είχαν την ίδια τύχη!!!
    Συνημμένο 355813
    Χα, πολύ ωραίο κολάζ !!! Σε ευχαριστώ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Ποια η γνώμη σου, με δυο λόγια, για το αγωνιστικό?
    Χμμμ... όχι η καλύτερη. Καταρχήν δεν υπάρχει "αγώνας" και "άθλημα" εφόσον υπάρχει κυνήγι ζωντανού οργανισμού. Τεσπά, ψιλά γράμματα θα πεις, και προσωπικές εκτιμήσεις.

Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν ένας στην Αίγινα, πριν το Πανελλήνιο το 95. Δεν είχα κάνει τίποτα, σπουδαίο, στο χαβαλέ το είχα πάρει...σαν να πήγαινα για ψάρεμα. Μου είχε κάνει άσχημη εντυπωση ο ξεκατίνιασμα στο ζύγισμα των ψαριών για την κατάταξη, τσαμπουκάδες, ενστάσεις, κατηγορίες για ψάρια που είχαν βρωμίσει (δλδ χτυπήθηκαν την προηγούμενη ημέρα) κλπ.

Οκ, δεν είχα δώσει και πολύ σημασία, μέχρι που πήγα στον επόμενο διήμερο στην Κύθνο. Εκεί ήταν όλα τα βαριά ονόματα (τότε), η ομάδα μου είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση 7/23...ΑΛΛΑ, αυτά που είδα μάλλον με φρίκαραν. Από χτισμένα θαλάμια ροφού πριν τον αγώνα και μονάγκιστρα έξω από το θαλάμι για να μην μπορεί να βραχώσει, μπουκάλες στην αναγνώριση, πέτρες μέσα στα στομάχια των μεγάλων ψαριών, ενστάσεις κάργα κλπ. Μέχρι μια σπάθα που είναι γνωστό πως δεν πιάνεται από ψαροντούφεκο είχαν φέρει στους σάκους, κάπου την είχαν βρεί πεταμένη από ψαράδικο και την έφεραν στην επιτροπή.

Και φυσικά, τεράστια ζημιά στην περιοχή. Παρόλο που το ελεύθερο δεν θεωρείται κατακριτέο στα μάτια που κόσμου, 50 άτομα (άνω του μετρίου) σε μια περιοχή κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά.

3ος και τελευταίος, ήταν η Αλκυώνη. Εκεί δεν είχε παρατράγουδα, αφού λόγω εποχής και μορφολογίας το κυνήγι περιοριζόταν σε άσπρα ψάρια.

Γενικά οι αγώνες, πάσχουν από τα ίδια προβλήματα που πάσχουν οι...αγώνες. Η ανάγκη αυτοπροβολής και καταξίωσης, οδηγεί σε καφρίλες.
    Προσωπικά, δεν νομιζω πως προσφέρουν κάτι ουσιαστικό μιας και δεν είναι άθλημα. Επομένως δεν θα με στεναχωρούσε αν σταματούσε η διεξαγωγή τους.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gior-gos Προβολή μηνύματος
    Σωστο αλλά..

για να γινει αυτο μηπως δεν πρεπει να αγοραζουμε ψαρια ουτε απο τον ψαρα; Ποιος κανει μεγαλυτερη ζημια; Ο επαγγελματιας ή ο ερασιτεχνης;

Μεγαλη και διαχρονικη συζητηση..

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ζημιά και οι δύο κάνουν ζημιά. Θέλει προσπάθεια από όλους γιατί πραγματικά καταρρέει το σύστημα. Για να μην έχουμε αμφιβολίες ακόμα και σε αυτό τον τομέα η Ευρώπη έχει δύο ταχύτητες. Η Βόρεια Ευρώπη ανακάμπτει ενώ η Μεσόγειος τον πίνει. Από τη στιγμή μάλιστα που το όλο θέμα ανέλαβε το Ελληνικό κράτος (είναι μια πενταετία και νομίζω πως τώρα κάτι άλλαξε) η μόνη που προσπάθησε να κάνει κάτι ήταν η αντιπαθέστατη η Δαμανάκη. Στη βόρεια θάλασσα που παίζουν και απίστευτα οικονομικά μεγέθη κατάφεραν να έχουν θετικό πρόσημο σε αποθέματα ψαριών εδώ και 2-3 χρόνια! Ο ξιφίας, ο αστακός, η κωλοχτύπα ίσως και ο ροφός παίζει να μη καταφέρουν να ανακάμψουν ποτέ όπως πάει.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    ψαροντουφεκο με οχι μεγαλες επιτυχιες εκανα για μια 5ετια.Ζουσα στην Ροδο τοτε και μαθαινα απο ενα φιλο που ηταν δεινος ψαροντουφεκας.Οταν η επιθυμια για συνεχης βουτιες σχεδον καθε μερα με εκανε να αψηφησω βασικους κανονες,ετσι λοιπον μια μερα καπου στην περιοχη Πρασονησι (νοτια Ροδος) βουτηξα μονος μονο με μαγιο σακουλα και ζωνη.Το λιγο ακομα, λιγο ακομα εχασα τον χρονο και χωρις στολη (εστω το φορμακι) επαθα υποθερμια σε σημειο να μην μπορω να λυγισω τα ακρα μου με υπερπροσπαθεια βγηκα εξω (ειχα ανοιχτει αρκετα σε ενα ριφι) κατι που εκανε πολυ δυσκολη.Οταν εφτασα εκει που σκαει το κυμα φωναξα την κοπελια που ειχε φαει τα ποδια της απο την βαρεμαρα να με βοηθησει να βγω εξω.Με την βοηθεια της σκεπαστηκα ολοκληρος με αμμο μεχρι που συνηλθα.Πηγα στο κεντρο υγειας για προληπτικες εξετασεις και ολα καλα.Ο φιλος με ξεχεσε πατοκορφα γιατι βουτηξα μοναχος χωρις στολη και για περιπου 4 ωρες.Απο τοτε αραιωσαν οι βουτιες εως που σταματησα.Ο εξοπλισμος υπαρχει ακομα συσκευασμενος μεσα στον σακο απλα να μου θυμιζει τις περιπετειες.Αργοτερα ασχοληθηκα με την καταδυση οπου με δασκαλο τον Γιωργο Φαναριωτη στην σχολη του Σειτανιδη Βυθος.Απο την εμπειρία μου αυτη της καταδυσης νομιζω οτι ειναι ενα απο τα πιο χαλαρωτικα ομορφα και γαληνια που μπορει καποιος να κανει.
    Τελευταία τροποποίηση από DAYMAN; 30/03/2016 στις 14:44.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Χμμμ... όχι η καλύτερη. Καταρχήν δεν υπάρχει "αγώνας" και "άθλημα"...
    Thanks! Χαίρομαι που συμφωνούμε.
    Έχω διαβάσει τόσα και τόσα σε διάφορα περιοδικά που έπεφταν στα χέρια μου αλλά και στο greekdivers και οι απόψεις ήταν κυρίως θετικές.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Η Βόρεια Ευρώπη ανακάμπτει ενώ η Μεσόγειος τον πίνει.

Στη βόρεια θάλασσα που παίζουν και απίστευτα οικονομικά μεγέθη κατάφεραν να έχουν θετικό πρόσημο σε αποθέματα ψαριών εδώ και 2-3 χρόνια!
    Μηπως γιατι τα κλεβουν απ τους φτωχους;

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά τη μεγαλύτερη αγορά, καθώς είναι ο πρώτος εισαγωγέας αλιευτικών προϊόντων στον κόσμο."

"Έχοντας εξαντλήσει τα ιχθυαποθέματα στις δικές της θάλασσας, η Ε.Ε. αναζητά το πολύτιμο ψάρι στους μεγάλους ωκεανούς, και ειδικά στις θάλασσες της Δυτικής Αφρικής, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο πλούσια θαλάσσια οικοσυστήματα του κόσμου."

"«Γι’ αυτό προτάσσουμε το ειρωνικό σλόγκαν, η Αφρική ταΐζει την Ευρώπη!», σημειώνει η Φάρα Ομπάϊτουλα, απ’ το διεθνές τμήμα της Greenpeace."

Δες και το ντοκιμαντερ αν εχεις χρονο

Οταν εγω, εσυ, ο οποιοσδηποτε αγοραζει ψαρι (ειτε στον ψαρα ειτε στην ταβερνα) δεν μπορει να ξερει το ψαρι αυτο με ποιόν πραγματικα τροπο και που εχει αλιευτει.

Όσο αυξανει η ζητηση τοσο αυξανει και η προσφορα.

Και σιγουρα την ζητηση δεν την καλυπτουν τα (καποια) κιλα ψαριου του ερασιτεχνη.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gior-gos Προβολή μηνύματος
    Μηπως γιατι τα κλεβουν απ τους φτωχους;

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά τη μεγαλύτερη αγορά, καθώς είναι ο πρώτος εισαγωγέας αλιευτικών προϊόντων στον κόσμο."

"Έχοντας εξαντλήσει τα ιχθυαποθέματα στις δικές της θάλασσας, η Ε.Ε. αναζητά το πολύτιμο ψάρι στους μεγάλους ωκεανούς, και ειδικά στις θάλασσες της Δυτικής Αφρικής, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο πλούσια θαλάσσια οικοσυστήματα του κόσμου."

"«Γι’ αυτό προτάσσουμε το ειρωνικό σλόγκαν, η Αφρική ταΐζει την Ευρώπη!», σημειώνει η Φάρα Ομπάϊτουλα, απ’ το διεθνές τμήμα της Greenpeace."

Δες και το ντοκιμαντερ αν εχεις χρονο

Οταν εγω, εσυ, ο οποιοσδηποτε αγοραζει ψαρι (ειτε στον ψαρα ειτε στην ταβερνα) δεν μπορει να ξερει το ψαρι αυτο με ποιόν πραγματικα τροπο και που εχει αλιευτει.

Όσο αυξανει η ζητηση τοσο αυξανει και η προσφορα.

Και σιγουρα την ζητηση δεν την καλυπτουν τα (καποια) κιλα ψαριου του ερασιτεχνη.
    στη Σομαλια τα ιδια εκαναν καποιοι........ονοματα δεν λεμε και βγηκαν στην πειρατια οι Σομαλοι.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΗΛΙΑΣΚΤΜ Προβολή μηνύματος
    στη Σομαλια τα ιδια εκαναν καποιοι........ονοματα δεν λεμε και βγηκαν στην πειρατια οι Σομαλοι.
    Ειδα τυχαία στο Γιου τιουμπ τον οικονομολόγο Καζάκη που έλεγε ακριβως αυτό,

Κουραστηκα να ψαχνω ποστς. Ενδιαφερον θρεντ, αλλα η συσκευη ειναι σκαμ. Και μαλιστα, ειναι απαραδεκτο που αναδημοσιευτηκε απο ειδησεογραφικο μεσο (και δη ελληνικο), 2 χρονια μετα την αποκαλυψη της απατης.

EDIT: Λαθος λινκ, αυτο εδω ειναι του '14: http://www.deepseanews.com/2014/01/t...-is-no-triton/
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Κουραστηκα να ψαχνω ποστς. Ενδιαφερον θρεντ, αλλα η συσκευη ειναι σκαμ. Και μαλιστα, ειναι απαραδεκτο που αναδημοσιευτηκε απο ειδησεογραφικο μεσο (και δη ελληνικο), 2 χρονια μετα την αποκαλυψη της απατης.

EDIT: Λαθος λινκ, αυτο εδω ειναι του '14: http://www.deepseanews.com/2014/01/t...-is-no-triton/

Φίλε μου μάλλον έχεις δίκιο, το λάθος εν μέρει και δικό μου, που άνοιξα το θρεντ , ειδα το θέμα και εδωσα βάση,,,,,

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Ασχέτως θέματος, εξαιρετικό ανάγνωσμα. Μπύρες στον κ. Dove (fitting).
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Φίλε μου μάλλον έχεις δίκιο, το λάθος εν μέρει και δικό μου, που άνοιξα το θρεντ , ειδα το θέμα και εδωσα βάση,,,,,
    Αυτό δεν πειράζει καθόλου. Μια χαρά περάσαμε

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Το έσωσαν Βυρωνας, Άνεμος, R43, Yannis.
    Sent from me using a computer.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Ειδα τυχαία στο Γιου τιουμπ τον οικονομολόγο Καζάκη που έλεγε ακριβως αυτό,
    Το scam θέμα το συγχωρούμε. Το ότι παρακολουθείς Καζακη όμως, με τίποτα.

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Byron γενικά για την ..... των ψαροντουφεκάδων συμφωνώ... και για την συμπεριφορά, σε αγώνες και μη, μπορούμε να λέμε για πάντα...

Δεν θα σε βάλω στα δύσκολα να μου ορίσεις τη είναι <<άθλημα>> και τι <<αγώνας>>, δεν το λέω για να σε προσβάλω αλλά αν διαβάσεις πέρα από ένα λεξικό θα δεις ότι δεν έχουν απλό ορισμό...

Ούτε να σου δείξω θηράματα να σου πέσει το σαγόνι... για να κάνω τον γ$%@#$% όπως όλοι οι ψαροντουφεκάδες!!!

Αλλά θα προσπαθήσω να σου δείξω ένα νέο <<ρεύμα>> που νομίζω ότι υπάρχει στο ψαροντούφεκο και στο ψάρεμα τα τελευταία χρόνια...
    και γιατί ο ερασιτέχνης δεν έχει καμία σχέση με τον επαγγελματία και που ευθύνεται το κράτος (και εμείς οι ίδιοι για την κατάντια μας αλλά όχι η φύση του αθλήματος)

Γιατί οι υποβρύχιοι κυνηγοί χρειάζονται τους αγώνες;
    (και γιατί οι αγώνες οφείλουν να βελτιωθούν κι άλλο).
    Από τον Μανώλη Γιάνκο,

Μέρος 1:

Έχοντας αφιερώσει μεγάλο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου εδώ και χρόνια στην επαφή με την θάλασσα και έχοντας θορυβηθεί από τον ντόρο που γίνεται τον τελευταίο καιρό γύρω από το ψαροντούφεκο, αγωνιστικό και μη, θεώρησα υποχρέωσή μου να παραθέσω την άποψή μου πάνω στο θέμα, παρά τις αντιδράσεις και τα σχόλια που μπορεί να προκύψουν προς το πρόσωπό μου.
    Εξ' άλλου αυτός είμαι εγώ, προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ γι' αυτά που αγαπώ, εκθέτοντας τον εαυτό μου και παραβλέποντας ένα πιθανό προσωπικό κόστος .

Πριν ξεκινήσω το κείμενο αυτό, θα παρακαλέσω αυτόν που θα αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να το διαβάσει, να το κάνει με προσοχή και να κρίνει αυτά που θα πω χωρίς να μπερδεύει τα πράγματα και τις καταστάσεις .

Ας ξεκινήσω με κάποια δεδομένα για να προχωρήσω έπειτα σε πιο θεωρητικά σημεία .

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η αγωνιστική έκφραση μιας δραστηριότητας αποτελεί για το ευρύ κοινό την εικόνα της προς έξω. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι εμείς συγκαταλεγόμαστε στις “extreme” δραστηριότητες, τότε το φαινόμενο αυτό μεγεθύνεται . Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλω να πω ότι με την κατάσταση έτσι όπως είναι διαμορφωμένη αν πάψει να υπάρχει το αγωνιστικό ψαροντούφεκο , για το ευρύ κοινό που δεν ασχολείται με την θάλασσα , το απλό ψαροντούφεκο άπλα δεν θα έχει θέση στην συνείδησή τους , δηλαδή δεν θα υπάρχει
    Τελευταία τροποποίηση από ΝIKOLTSOS; 30/03/2016 στις 18:53.
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Γιατί οι υποβρύχιοι κυνηγοί χρειάζονται τους αγώνες;
    (και γιατί οι αγώνες οφείλουν να βελτιωθούν κι άλλο).
    Από τον Μανώλη Γιάνκο,

Μέρος 2:

Αυτές οι σκέψεις από μόνες τους μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το να καταδικάζει κανείς ανοιχτά και επιθετικά το αγωνιστικό ψαροντούφεκο, είναι σαν να θέλει να σβήσει από την συνείδηση της κοινωνίας την υπόσταση του απλού καθημερινού υποβρυχίου κυνηγίου, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε προσωπικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο . Και για να το κάνω και λίγο πιο κατανοητό....Η απάντηση στην ερώτηση τι κερδίζει το ερασιτεχνικό ψαροντούφεκο, είναι οντότητα στα μάτια “των έξω” , φωνή και εκπροσώπηση από αυτούς που οργανώθηκαν απέναντι σε αυτούς που το χτυπάνε για τα συμφέροντά τους.

Πέραν τούτου μεσώ του αθλητισμού και της προβολής αυτού, περνάμε το μήνυμα ότι η δραστηριότητά μας πρέπει να διέπεται από κανόνες και να γίνεται πάντα υπό συνθήκες . Μας δίνεται η δυνατότητα να γαλουχήσουμε γενιές και να τις κάνουμε να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που μας απασχολούν όλους . Με την σειρά μας, τους δίνουμε την ευκαιρία να μάθουν από τα λάθη που κάναμε εμείς και τους ωθούμε να στρέψουν την προσοχή τους προς την εξέλιξη της δραστηριότητάς, για όφελος δικό τους και των επόμενων γενεών .

Επίσης ένα αρκετά σημαντικό σημείο είναι το γεγονός ότι η αγωνιστική έκφραση μιας δραστηριότητας, είναι αυτή που δίνει το έναυσμα για εξέλιξη της σε τεχνικό και υλικό επίπεδο . Γιατί πως να το κάνουμε , αν δεν υπήρχαν οι αγώνες αυτοκινήτου, ακόμη τα οχήματά μας θα ήτανε απαρχαιωμένα σε σύγκριση με αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα .Σαν αντίποδας όλου αυτού , το να υφίσταται μια κακή εικόνα του αγωνιστικού ψαροντούφεκου, περισσότερο κακό κάνει σε εμάς τους απλούς ψαροκυνηγούς παρά καλό .
    Ευθύνη για τα παραπάνω, δεν έχουν μόνο οι πολέμιοι της αγωνιστικής έκφρασης της δραστηριότητας μας, άλλα αυτοί που μένουν αδρανείς και οι σκεπτόμενοι το προσωρινό και προσωπικό όφελος . Γιατί αυτός που κάνει κακεντρεχή κριτική από τον καναπέ του, με όπλο του το πληκτρολόγιο και την ανωνυμία , δεν ήταν εκεί για να ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του αγωνιστικού κανονισμού που έκανε τον ροφό ένα ανά ημέρα και πάνω από 5 κιλά , δεν ήταν εκεί για να ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ορίου κατώτατου βάρους , δεν ήταν εκεί για να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του φακού κ.ο.κ . Ουσιαστικά δεν νοιάζεται για το αν θα μπορούν να ψαρεύουν αύριο τα παιδιά του, παρά μόνο το πώς θα κάνει αυτός σήμερα .
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Σελίδα 6 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. School για τους υπόλοιπους...
    από NLS στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2006, 23:42
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 14:56
  3. Για τους Ducati..
    από niko13g στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 6