γενικα γινεται χαμος, απο σπαμ και βλακειες, στο facebook, στα email παντου...
οταν κανεις κλικ σε αρθα του στυλ "δειτε γυμνη την χ ηθοποιο" αυτα παθαινεις... καλα ειναι ομως, κλεφτες θα γινουμε εμεις οι τεχνικοι?![]()
γενικα γινεται χαμος, απο σπαμ και βλακειες, στο facebook, στα email παντου...
οταν κανεις κλικ σε αρθα του στυλ "δειτε γυμνη την χ ηθοποιο" αυτα παθαινεις... καλα ειναι ομως, κλεφτες θα γινουμε εμεις οι τεχνικοι?![]()
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Στο τηλ ενος φίλου.
Για να ξεμπλοκαρει του το έκανε επαναφορά
οχι δεν εχω ακουσει. αλλα γενικα στα κινητα/ταμπλετ δεν κανουν δουλεια τα antivirus κτλ. παιρνεις back up ολα τα αρχεια που εχεις μεσα και πατας επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων.
στις ρυθμισεις της συσκευης απενεργοποιηστε την επιλογη "να επιτρεπεται η εγκατασταση εφαρμογων απο αγνωστες πηγες". δυσκολα να ξανακολλησει ιο.![]()
it was nothing, just the normal thing to do at the time
Στο τηλ μου και στο tablet έχω το 360 και ποτε δεν έχει πάθει το παραμικρό κανένα απ τα δύο
Βαλτε Linux, να βγαλει σπυρια ο Μπιλτσερ.
Και δεν ειναι καμια τρελλη επιστημη. Απλα μην τα περιμενετε ολα ετοιμα.
Επισης, αν βαριεστε, τι θα κανουν οι τεχνικοι;
Inochi, ρε!
Για οσο.
Life begins at 45°.
Λόγω υποχρεώσεων δεν μπαίνω τόσο συχνά όσο παλιότερα στο moto και χάνω επεισόδια οπότε και δεν μπορώ να βοηθήσω όσο θα ήθελα αλλά ευτυχώς υπάρχουν άξιοι συνάδερφοι και δίνουν σωστές συμβουλές.
Στο θρεντακιον τούτο υπάρχουν πολλές αλήθειες αλλά και τεχνικές που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο πχ η σχέση drivers & BIOS (υπάρχει και είναι πολύ σημαντική την εξήγησε ο Γιώργος πολύ σωστά), η σειρά με την οποία εγκαθιστούμε τους drivers, το προβλήματα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει το Intel Management Engine Interface και άλλα πολλά καθώς και ότι όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στην πληροφορική υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Ειδικά στην πληροφορική θα έλεγα ότι υπάρχει η μεγαλύτερη συσσώρευση "αλεξιπτωτιστών". Ο κάθε πιτσιρικάς που κατάφερε να κάνει 1-2 φορματ μόνος του και να εγκαταστήσει 10 παιχνίδια, πήρε ένα κατσαβίδι και βουρ για πελάτες. Πολλοί δε από αυτούς άνοιξαν και μαγαζιά και όποιον πάρει ο χάρος, μαθαίνουν στου κασίδι το κεφάλι. Δεν πάει ο νους σας τι βλέπω σε μηχανήματα που έχουν ανοίξει διάφοροι. Δεν είναι όμως όλοι έτσι, όπως επίσης είναι πολύ δύσκολο να κάνεις διάγνωση εκ του μακρόθεν. Πολλές φορές ο χρήστης του οποίου το PC έχει πρόβλημα δεν σου δίνει όλη την πληροφορία είτε γιατί δεν ξέρει να στην δώσει είτε γιατί έχει ήδη προαποφασίσει ποια τον βολεύει να είναι η βλάβη που έχει.
Αναφορικά με τα AV υπάρχουν πολλές απόψεις, η δικιά μου είναι ότι κοστίζει πολύ λιγότερο (περίπου 20€ τον χρόνο ανά PC) να έχεις ένα καλό και αξιόπιστο AV γνήσιο εγκατεστημένο στο PC σου παρά να ρισκάρεις. Υπάρχουν labs που κάνουν συχνά πυκνά τέστ και δίνουν τα αποτελέσματα στην δημοσιότητα αλλά κι εκεί συμβαίνει ότι και στα περιοδικά ειδικού τύπου που όποιος πληρώνει έχει μαι καλή θέση στις μετρήσεις. Το κόλπο είναι να επισκέπτεσαι αρκετά τέτοια sites και να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα ή να εμπιστεύεσαι τον / την τεχνικό - μηχανικό που σου κάνει τις δουλειές στο PC που δεν μπορείς εσύ. Εγώ προσωπικά δεν έχω μετοχές σε καμία εταιρία AV, πιστεύω όμως και υποστηρίζω KIS μιας και δεν με έχει προδώσει ποτέ μια 14ετία τώρα. Ο καθένας βέβαια πράττει κατά το δοκούν αλλά να θυμίσω την πρόσφατη ιστορία με το ransomware Locky και κάποιους κλώνους που έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά ειδικά σε επαγγελματίες. Στο δικό μου μαγαζί έχουν έρθει περί τα 30 χτυπημένα μηχανήματα, όλα μηχανήματα δουλειάς (πχ λογιστών) που τους γ@μήθηκε ο σύμπας, (Τα χτυπημένα είναι πολλά περισσότερα αλλά οι πιτσιρικάδες και οι φοιτητές που είχαν μόνο τσόντες και μουσική δεν αγχώθηκαν, τα ξανα-κατέβασαν) Άκρη δεν βγήκε και όλοι ακολούθησαν την συμβουλή μου να αφήσουν απείραχτο τον παλιό δίσκο να πάρουν καινούριο και να ξαναπεραστούν τα προγράμματα από την αρχή για να μπορέσουν να δουλέψουν. Όσοι είχαν μπακ άπ και δεν ήταν στον ίδιο δίσκο που σημαίνει δεν ήταν χτυπημένο, είχαν τις λιγότερες απώλειες μεταφρασμένες σε χρήμα και χρόνο. Όσοι δεν είχαν μπακ απ απλά τον ήπιαν.Κάποια στιγμή θα πιαστούν οι λεβέντες και θα δοθούν στην δημοσιότητα τα κλειδιά οπότε και κάθε σοβαρή εταιρία AV θα φτιάξει πατσάκι για να καθαρίζει τα χτυπημένα αρχεία, αλλά έως τότε Υ Π Ε Μ Ο Ν Η ! !
Επίσης ακόμα ένας πόντος για τον Γιώργο που λέει ότι φωνάζω χρόνια κι εγώ "Καθαρή εγκατάσταση". Λύνει πολλά προβλήματα και αν δεν τα λύσει σε βάζει στον σωστό δρόμο για να βρεις προβλήματα στο hardware.
Τα φιλιά μου σε όλους!
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
ζηλεύω... δεν έχω βάλει ποτέ antivirus ποτέ, πουθενά... αλλά δεν έχω κολλήσει τίποτα ποτέ :/
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 03/04/2016 στις 00:15.
ε να προσέχετε τι τρεχετε και τι συνδέετε στα μηχανήματά σας![]()
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Ευτυχώς το γειτονακι μου ο DALTON δεν ασχολείται με booting,pc,antivirus κτλπ.
Θα σας είχε στείλει ολους σπίτι.
Είναι μη πιασει κάτι στα χέρια του...![]()