«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»
Κοψε κανά κιλό απο την τελευταία συναγριδα γιατί αύριο έχει εκκλησία και θα πετύχω γυναικόπαιδα στην Ασινη...
Η θάλασσα είναι ψυχοθεραπεια για μένα,με κάνει να τα ξεχναω όλα όταν είμαι μέσα ή πάνω στη βάρκα.
Παραδοσιακός χταποδας με καμακι κλασικό ή βεργα ψαροντουφεκου η ακόμα και με τα χέρια.
Τα ψάρια μόνο για παρατήρηση συν ότι τα θέλω μόνο στο καλάμι.
Καθετή και παραδοσιακή ζογκα και στο γυρισμο καμία συρτη.
Θελει μεγάλο σεβασμό η θάλασσα,έχουμε δει και ακούσει πολλα.
Κανά θρεντακι για Ψαρεμα θα παίξει;;;
Πωλείται Ποδηλατο commencal supernormal 2 29"
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153604
Όλοι έχουν δικαίωμα στο Ψαρεμα παιδιά!!!
Πωλείται Ποδηλατο commencal supernormal 2 29"
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153604
Πόσο γατάκι είσαι ρε Μήτσο...
Ελά, για κάνε μια μαντεψιά στη παρακάτω...
Και κάποιος έχει ανεβάσει μια 16άρα. https://www.facebook.com/RadioArvila...type=3&theater
Ρε μπαγασηδες μου θυμισατε τα νιατα μου. Τοτε που συμμετεχοντας στους πρωτους αγωνες του Γλαυκου ειχα παθει ενα μικρο σοκ, οταν επιστρεφοντας στο τελος του αγωνα απο την αγωνιστικη τραπεζα, διασταυρωθηκα με το σκαφος των Ζωνομεσηδων. Και ειδα μεσα εναν βαρβατο καρχαρια Γλαυκο (στους αγωνες του Γλαυκου!), χτυπημενο απο τον Βασιλη με ταιτιεν. Τα χρονια περασαν, οι παλαιοι συμβουτηχτες εγιναν επιχειρηματιες και ιδιοκτητες σχολων (απιστευτα για την εποχη εκεινη πραγματα).Εγω μετα απο ενα συντομο περασμα απο το scubadiving με δασκαλο τον μεγα Μπακανδρεα (αλλα και τους πανελληνιους αγωνες υπ. πλευσης και προσανατολισμου) το γυρισα στο skydiving και το κολυμπι μεγαλων αποστασεων τεσσαρων εποχων. Ωραιες και ανεπαναληπτες εποχες. Μπορεις να τις διηγεισαι μια ζωη. Περυσι ειπα να δω που βρισκομαι τωρα στα γεραματα... Μετα απο μια μερα ζεσταμα και προσπαθειας ανοιγματος των ευσταχιανων χτυπησα μια 18αρα. (βαθος εννοω και οχι δυστυχως ...κατι αλλο(η). Καθολου ασχημα μετα απο χρονια αποχης για εναν σεβασμιο γεροντα! Να'χετε την ευχη μου!
Δεν ξέρω αν λέγεται και Γλαύκος, αλλά ο καρχαρίας ήταν Γκρίζος (επικίνδυνο είδος). Δεν νομίζω πως ήταν σε αγώνα του Γλαύκου. Σίγουρα ήταν στο Τολό το 88 ή 89 και νομίζω πως ήταν Πανελλήνιο.
Ο Βασίλης μου είχε διηγήθεί πως του ήρθε στο καρτέρι (!), προφανώς φρικαρισμένος από τα σπαρταρίσματα. Εκανε κύκλους γύρω τους, μέχρι που τους κόλλησε σε έναν κοφτό βράχο και πέρναγε κάτω απ΄τα πέδιλα τους. Ο Βασίλης, μου έλεγε πως είχε δει ένα video πως και καλά, αν κολλήσεις σε βράχο, δεν σε πλησιάζει ο καρχαρίας. Στο τελευταίο πέρασμα που έκανε κάτω απ΄τα πόδια τους, τον χτύπησε στο κεφάλι με κάθετη βολή. Ο καρχαρίας την άκουσε, και άρχισε ένα σπιράλ γύρω απ΄τον ευατό του, όπου και μπλέχτηκε με το αλφαδολάστιχο της σημαδούρας.
Τον τέλειωσαν με 5-6 βολές απο τα όπλα της βάρκας. Δεν είχε μετρήσει βέβαια, απαγορεύονται τα καρχαριοειδή, αλλά νομίζω πως είναι η πρώτη και τελευταία φορά που βγήκε καρχαρίας σε αγώνα.
Δεν επιμένω, αυτή την εντύπωση είχα. Τις φωτόγραφίες με τον καρχαρία- σκαντζόχοιρο από τις βέργες τις θυμάμαι, αλλά είχα την ευκαιρία να την ακούσω live από τον Βασίλη. Αυτή ήταν η πρώτη τους επαφή, αλλά δεν ήταν η μοναδική...
Στο 1ο dvd που είχε βγάλει με τα μαγιάτικα, η ταινία κλείνει με το χτύπημα σε ένα τονάκι 15-20 κιλά. Το ψάρι πήρε μουλινέ, και πήγε προς τα βαθιά πίσω από ένα βράχο, όπου έκανε μεταβολή 180 και γύρισε. Εκείνη τη στιγμή φαίνεται την άκρη του βράχου μια ουρά να γυρίζει.
Στον κάβο στο Ηραίο Λουτρακίου ήταν γυρισμένο...άλλο απόκοσμο μέρος αυτό.
Δεν είναι το ίδιο, άλλος ο γλαυκοκαρχαρίας (επιστημονική ονομασία prionace glauca) κι άλλος ο γκρίζος νωτιδανός (επιστημονική ονομασία hexanchus griseus). Υπάρχει και ο γκρίζος καρχαρίας chiloscyllium griseum bamboo ο οποίος όμως δεν ζει στη Μεσόγειo. Ο γκρίζος ΔΕΝ είναι επικίνδυνο είδος, είναι γνωστός και ως αλέτρι λόγω του σχήματος της ουράς του. Ο γλαυκοκαρχαρίας έχει πιθανώς την πιο εκτεταμένη ζώνη κατανομής και ζει σε όλα σχεδόν τα νερά, θεωρείται επίσης ακίνδυνος. Δυστυχώς κυκλοφορεί στο youtube ένα βίντεο με κάποιους ανεγκέφαλους στον Κορινθιακό (Αλκυονίδες) οι οποίοι χαζογελώντας σκοτώνουν αυτό το υπέροχο ψάρι...
Ταυτοποίηση ειδών, είναι λίγο δύσκολο να γίνει. Υπάρχει ένα γενικότερο μπλέξιμο με τα καρχαριοειδη που πέραν των γνωστών και αναγνωρίσιμων ειδών του λευκού, τίγρη κλπ υπάρχει μπλέξιμο.
Αυτός που λες αλετρι λόγω σχήματος ουράς, πιθανολογω πως είναι ο καρχαρίας αλεπού. Ο γνωστός λευκός, σε κάποιες περιοχές οι ψαράδες τον ονομάζουν σμπρίλιο, σε άλλες το σμπριλιος ταυτίζεται με άλλο είδος.
Άσχετα με την ταυτότητα, καρχαρίας που πλησιάζει και στριμώχνει άνθρωπο, θεωρείται επικίνδυνος.
Και εγώ τα γουστάρω ως πλάσματα, αλλά αν μου τύχαινε τέτοια επαφή μάλλον το ίδιο θα έκανα.
Γλαυκος καρχαριας εγραφε το ρεπορταζ του Υπ.Κοσμου αν θυμαμαι καλα. Θα ψαξω να δω αν εχω κρατησει το τευχος. Αληθεια κυκλοφορει ακομα;
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οπως φαινεται και στις φωτο που εχω κρατησει, χρειαστηκε ολη η ομαδα (τρια ατομα) για να τον σηκωσουμε! Το δερμα του ξεσκισε την στολη μου, το κεφαλι μου χωραγε ανετα μεσα στα σαγονια του και τα μεγαλα κοφτερα δοντια του καθε αλλο παρα φυτοφαγο η πλαγκτονοφαγο δειχνουν. Επισης - παντα απο οσα θυμαμαι - πρεπει να'ταν εγκυος. Δυστυχως δεν υπαρχει ευκαιρο scanner για να ανεβασω τις φωτο.
Sorry για το off-topic αλλά το έχω κατά-ευχαριστηθεί το νήμα.
Εγω ημουν απο αυτους που εκαναν ψαροντουφεκο στα βραχια και βουτιες αντε μεχρι τα 2-3 μετρα και εβλεπα τα τοτε περιοδικα και μου ετρεχαν τα σαλια.
![]()
Αν σκεφτείς ότι 500+ είδη καρχαριών, είναι λογικό να είναι δύσκολη η ταυτοποίηση. O αλετράς που λέω εγώ είναι διαφορετικός από τον καρχαρία αλεπού που αναφέρεις, ο οποίος επιστημονικά ονομάζεται alopias vulpinus και η ουρά του είναι λίγο μικρότερη από το μισό τους σώμα.