Καλημέρα σε όλους,
Ο λόγος που σας γράφω είναι επειδή θα ήθελα να ακούσω περισσότερες από μια απόψεις για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ. Υποθέτω πως το συγκεκριμένο θέμα έχει μάλλον συζητηθει ξανά, αλλά δεδομένου ότι στο forum συμμετέχουν και αρκετές κυρίες θεωρώ πως θα μπορέσω να έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Αφορμή για το post αυτό στάθηκε μια συζήτηση που είχα το ΣΚ με μια γυναίκα, οδηγό μεγάλης μηχανής, που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούσε πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι άνδρες οδηγοί ανεξαρτήτου οχήματος αντιμετωπίζουν όχι μόνο σεξιστικά τη γυναίκες με μεγάλη μηχανή αλλά ακόμα και εχθρικά...
Η εν λόγο οδηγός υποστήριζε πως όλοι οι άντρες τρελαίνονται όταν διαπιστώσουν ότι τους προσπερνά γυναίκα, ότι προσπαθούν παντιοτρόπος να την εμποδίσουν ή να την περάσουν ξανά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή της, ότι με την πρώτη ευκαιρία και χωρίς προφανή αιτία ή έστω αφορμή τη βρίζουν, ακόμα και ότι την παρενοχλούν σεξουαλικά. Τέλος μου είπε πως το ποσοστό των ανδρών που οδηγούν άσχημα-επικίνδυνα-απρόσεχτα είναι μακράν μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών, ειδικά τα τελευταία χρόνια,γιατί για τον άνδρα το όχημα λειτουργεί σαν προέκταση του πουλιού του ενώ για τη γυναίκα είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο...
Η απάντηση μου σε αυτό το ατελείωτο κατηγορώ αφού με είχε φέρει ως το λαιμό ήταν η εξής:
1ον.Της είπα πως η γνώμη που έχει ο καθένας για το ποιοι οδηγοί (άνδρες ή γυναίκες) είναι καλύτεροι είναι καθαρά υποκειμενική και βασίζεται στην προσωπική εμπειρία του καθενός.
2ον.Προσωπικά έχω να θυμηθώ πολύ περισσότερα περιστατικά με γυναίκες οδηγούς που με εκνέυρησαν και παραλίγο να μου στοιχίσουν,κυρίως επειδή μιλούσαν σε κάποιο κινητό. παρά με άνδρες.
3ον. Δεν βλέπουν όλοι άνδρες ανταγωνιστικά τις γυναίκες με μεγάλη μηχανή. Εμένα πάντως μου αρέσουν και τις χαίρομαι ειδικά όταν έχουν και καλό εργαλείο.
4ον. Σε όλους έχει τύχει να επιδιώξουν να μιλήσουν με τη χαριτωμένη κοπελίτσα που καβάλα στο σκουτεράκι της σταμάτησε δίπλα τους στο φανάρι ή όταν έχει πήξιμο στο δρόμο. ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ εκτός αν αρχίσεις την κουβέντα με την ατάκα "ΤΙ Μ@!$#ΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ".
Τέλος ποτέ δεν είδα τη μηχανή μου σαν προέκταση για το Π%$#@! μου.Την αγόρασα σχετικά μεγάλος 28 και το έκανα συνηδειτά για λόγους ασφάλειας και προσωπικής ευχαρίστησης.
Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε το μονόλογο μου και περιμένω με ενδιαφέρον και τη δική σας γνώμη - εμπειρία.