Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 77

Θέμα: Ο πατέρας της χρονιάς.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Ναι, αλλά τότε πρέπει να έχει όρεξη να αντιμετωπίσει και τις νομικές ευθύνες του για την μεταφορά του παιδιού με το μηχανάκι.
    Έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο διώκεται αυτεπάγγελτα
    Και είναι αυτόφωρο αδίκημα.
    Σημαίνει οτι πηγαίνει ο<δράστης>στον εισαγγελέα και αποφασίζει εκείνος.
    Κατ επέκταση ισχύει το ίδιο σε γονείς η άλλα πρόσωπα τα οποία μεταφέρουν ανήλικους σε όχημα χωρίς την χρηση ζωνών ασφαλείας.
    Στα μηχανάκια το έχουμε ξαναπει.
    Πρέπει να κάνει χρηση κατάλληλου προστατευτικού κράνους και τα πόδια του να πατάμε στα μαρσπιε και να μην είναι στον αέρα.https://www.google.gr/url?sa=t&sourc..._TUzVkbA0ENXfQ

Κατ επέκταση ο κοκ σε οδηγούς και αναβάτες έχει ξεχωριστή παράβαση για τον οδηγό-γιατι δεν τον υποχρέωσε να φοράει ζώνη-κρανος,και ξεχωριστή παράβαση-προστιμο-για τον συνοδηγό, επιβάτη για μη χρήση ζώνης η κράνους.
    Όταν ομως κανεις παρατήρηση σε κάποιον τέτοιο και λαμβάνεις απαντήσεις του στιλ<τι σσ νοιάζει εσένα,δικά μου είναι το-τα παιδιά >τοτε αλλάζει η αντιμετώπιση, βγαίνει το μπλοκ, του λες τα αδικήματα-παραβασεις που έχει διαπράξει, αλλάζει η στάση<δεν έχω λεφτά, δεν έχω άλλο όχημα, δεν προλαβαινω απο την δουλειά,δεν έχω άλλο άτομο/κλπ>
    Ιλά αλλάζουν όμως αν προηγηθεί κάποιο ατύχημα, ειτε με οδηγούς γονείς με παιδιά αναβάτες μότο, η επιβάτες αυτό.
    Τότε απο συγγενείς λαμβάνεις την οργή γιατί δεν έκανες την δουλειά σού και ας είναι οι ίδιοι που έκανες παρατήρηση προ ημερών οτι το παιδί δεν είναι <ψώνια>να τα κρατας στο χέρι πάνω στο μηχανάκι, δεν είναι αερόσακος να το βάζεις μπροστά σου,έχει δικαιώματα σαν εσένα που οδηγας και φοράς ζώνη και κράνος για να μην σε γράψουν, αλλά δεν φοράς στο ίδιο σου το παιδί ζώνη η κράνος, λες και δεν χρειάζεται.
    Να κανεις παρατηρήση στον ανήλικο που οδηγάει μότο για κράνος να τον ξαναβλεπεις μετα απο μέρες παλι χωρίς κράνος να του βεβαιώνει παράβαση,και να έρχεται ο μπαμπάς και να λέει που θα βρω τα λεφτά να πληρωσω την κλήση.
    Ο ίδιος μπαμπάς μετα απο απο λίγο καιρό και αφού προηγήθηκε ατύχημα του υιού του με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΡΑΝΟΥΣ,να έρχεται και να φωνάζει γιατί δεν κάναμε την δουλειά μας όπως πρέπει.
    Αν βλέπουν τα παιδιά τον γονέα να οδηγάει χωρίς ζώνη, κράνος κτλπ να παραβιάζει stop-κοκκινα κτλπ όταν μεγαλώσουν θα κανουν τα ίδια.
    Όταν τον βλέπουν να καίγεται για να γλιτώσει το πρόστιμο θα κάνουν τα ίδια όταν πιάσουν τιμόνι στα χέρια τούς.
    Δυστυχώς η βλακεία διδάσκεται απο τους μεγαλύτερους στα παιδιά.

*τα παραπανω παραδείγματα αφορούν πραγματικά γεγονότα και δεν είναι παρά ελάχιστα απ όσα έχω συναντήσει. Θα μπορουσα να παραθεσω δεκάδες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anritsu Προβολή μηνύματος
    Βασικά με το να σχολιάζουμε εδώ , ούτε κοινωνικό έργο προσφέρουμε ούτε ο πατέρας αυτού του παιδιού θα αλλάξει συμπεριφορά .Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε λίγο πολύ όλοι . Επίσης επειδή το από όσο θυμάμαι το μοτό είναι ανοιχτό φόρουμ και έχουν πρόσβαση και μη εγγεγραμένοι είναι πού εύκολο να δει τη φωτό κάποιος γνωστός αυτού του "κυρίου" και να τον ενημερώσει . Αν αυτός τώρα έχει όρεξη , μπορεί κάλλιστα να κυνηγήσει το μοτο.γρ για την δημοσίευση . Δεν ξέρω βέβαια το νομικό πλαίσιο του φόρουμ και αν αυτό φέρει ευθύνη για φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι χρήστες .Και όντως απορώ που κάποιος μοντ δεν ειδε το θέμα . Ή ενδεχομένως δεν το είδε . Όπως και να έχει όμως το πρόσωπο το καθενός αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και χωρίς άδεια δεν μπορεί κανείς να το δημοσιευεί .Δες λίγο εδώ : http://www.philenews.com/el-gr/ch-gi...n-choris-adeia . Ωραία είπες πως πρόκειται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο . Τότε πήγαινε στον εισαγγελέα και κάνε μήνυση . Μαζί σου . Να του πάρουνε την άδεια . Αλλά όχι δήμευση . Προφανώς αν είχες κάλυψει πρόσωπα και πινακίδες δεν θα σχολίαζα τίποτα .
    Βασικά εδώ κουβεντιάζουμε... (Για αυτό είναι τα φόρουμ)
    Ο καθένας λοιπόν έχει την άποψη του αλλά και όλοι μαζί διαμορφώνουμε κοινή άποψη.
    Μια λοιπόν που είναι ανοιχτό φόρουμ μπορεί η άποψη που θα διαμορφωθεί να βγει και παράεξω
    και να γίνει και άποψη άλλων.

Αν τώρα ο κύριος παρεξηγηθεί, θα χαρώ να του πω από κοντά τη γνώμη για αυτόν
    όπως κατά 99% θα του την πω και στο δρόμο αν τον δω...

υγ
    Για να κουβαλάς το παιδί σου έτσι
    είσαι ή τρελός ή μαλάκας
    ανανήψαντας

never hold back Το avatar του/της Ohm
    Βασικά με το να σχολιάζουμε εδώ , ούτε κοινωνικό έργο προσφέρουμε ούτε ο πατέρας αυτού του παιδιού θα αλλάξει συμπεριφορά .Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουμε λίγο πολύ όλοι .
    Το να συζητάμε το τι συμβαίνει τριγύρω μας είναι απαραίτητο μέρος της όλης διαδικασίας της ζωής στην κοινωνία. Μόνο τα άλογα ζώα μαθαίνουν με τη μίμηση (που είναι το μόνο που μένει αν αφαιρέσεις την συζήτηση) Αν δεν το κάνουμε αυτό, πώς θα λειτουργήσουμε σαν άνθρωποι;

Τώρα, ο συγκεκριμένος πιθανότατα όντως να είναι τελείως ζώο και να μην αλλάξει συμπεριφορά, αλλά το παιδί του αν επιζήσει (που το πιθανότερο είναι να επιζήσει) να ακούσει από εσένα, εμένα και τους άλλους ότι αυτό που έκανε ο μπαμπάς του ήταν μέγα λάθος και να καταλάβει κάτι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Οσο σερνονται η μανα ΚΡΑΤΑΕΙ το μωρο και να ουρλιαζει:"το παιδι μου".Δεν θα ξεχασω ποτε στη ζωη μου αυτη τη φωνη της μανας.Ακομα και τωρα που το θυμαμαι κατι με πιανει.
    Μόλις σταματήσουν να σέρνονται, πας από πάνω τους, ανάποδη στον πατέρα και στη μάνα λες "α! τώρα σε νοιάζει, ε;!"
    Τελευταία τροποποίηση από Ohm; 09/04/2016 στις 13:15.
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Άσχετα με το πόσο απεχθές είναι το θέαμα , έχουμε εμείς το δικαίωμα εδώ να σηκώνουμε φωτογραφίες αγνώστων και "δικαιολογημένα " να κράζουμε ? Λες και εδώ είμαστε όλοι υποδείγματα οδηγών , πάμε σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας , δεν εχουμε κάνει ούτε χιλιόμετρο με το κράνος παραμάσχαλα και δεν βάλαμε ποτέ εξατμίση φασαριόζικη . Δεν ξέρω αν τη φώτο την τράβηξε ο φιλος που ξεκίνησε το θέμα ή την τσίμπησε αλλού , όπως και να έχει όλοι έχουν μια κάμερα στο χέρι και οποίον πάρει ο χάρος . Προσωπικά αυτό δεν μ'αρέσει και γίνεται συχνά πλέον στα φόρουμ , για μην αναφερθώ τι λαϊκά δικαστήρια στήνονται στα social media.
    +++

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    Μόλις σταματήσουν να σέρνονται, πας από πάνω τους, ανάποδη στον πατέρα και στη μάνα λες "α! τώρα σε νοιάζει, ε;!"
    Ας εισουν παρων και θα τα λεγαμε.Φιλε,σου κοβωνται τα ποδια,παγωνεις.Ευχεσαι να μην εχουν παθει τιποτα.Και για την ιστορια,δεν επαθε κανενας τιποτα,ουτε απο το συρσιμο.Η Αθηνας εκεινα τα χρονια ηταν παγοδρομιο.

Ας εισουν παρων και θα τα λεγαμε.Φιλε,σου κοβωνται τα ποδια,παγωνεις.
    πφφφρφρρφπρφπρφπφφφρρππφπρρΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑόχι. Έχω ζήσει πολύ, πολύ πιο φρικιαστικές φάσεις. Ο ίδιος. (edit: και είμαι μισάνθρωπος του κερατά)

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Είναι πως το έχεις στο μυαλό σου.
    Προσωπικά όταν βάζω άλλον άνθρωπο πάνω στο μηχανάκι μου το βλέπω σα να κρατάω τη ζωή του στα χέρια. Πρώτα θα με νοιάξει η δική του ασφάλεια και μετά η δική μου.
    Όσες φορές έχω οδηγήσει χωρίς κράνος είναι επειδή το έδωσα στον από πίσω.

Τώρα στο θέμα μας έχω να προτείνω μια παύλα μετά το πα. Ναι και εγώ δεν έχω παιδιά αλλά δε μπορώ να βλέπω πα-τέρατα να κουβαλάνε τα παιδιά τους σαν τσουβάλι.
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    πφφφρφρρφπρφπρφπφφφρρππφπρρΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑόχι. Έχω ζήσει πολύ, πολύ πιο φρικιαστικές φάσεις. Ο ίδιος. (edit: και είμαι μισάνθρωπος του κερατά)
    και γω ειμαι δηλωμενος μισανθρωπος,αλλα τοτε που το ειδα ειμουν ακομα ψυχοπονιαρης.Δεν ειμουν το τερας που ειμαι(εγινα)σημερα.Που δουλευεις ρε φιλε;στο ΚΑΤ;

Που δουλευεις ρε φιλε;στο ΚΑΤ;
    Μπα... αλλά έχω μαζέψει τα κομμάτια μου από κάτω και τα πήρα παραμάσχαλα στο ΚΑΤ.

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    δυστυχως δεν ειναι μονο 1-2-3 σαν τον τυπο στην 1η φωτο, ειναι πολλοι-ες και ειναι γυρω μας. η ελειψη παιδειας (οδηγικη και γενικα) σε ενα λαο εχει αποτελεσμα αυτες τις εικονες...
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

Μέλος Το avatar του/της nikos_XT600
    Ειναι πολυ κριμα..
    Ποτε θα μαθουμε πως πρεπει να συμπεριφερομαστε..;
    Σε αλλες χωρες το προστιμο για το κρανος ειναι 15€ κ δεν βλεπεις κανεναν χωρις κρανος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stynikop
    Ναι... αλλά:
    Όταν πρόκειται για την οδηγική μας συμπεριφορά... "Δεν βαριέσαι, εγώ ξέρω καλύτερα... Και τι σε νοιάζει με πόσα πάω, από πού προσπερναω, και πού κάνω στο εθνικό δίκτυο προπόνηση αλά track day"
    Ομως , οταν πρόκειται για τον γονιό που κουβαλάει το παιδί του ξεκρανωτος και ξεκρανωτο, τότε όλοι θυμόμαστε την παιδεία και το σωστο/αυτονόητο και λογικό.
    Μα, και τα δύο είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος!

Η παιδεία λείπει το ιδιο σε αυτόν που βλέπω να κουβαλάει το παιδί του σαν ψώνια, αλλά και σε μένα που την βλέπω ως ο υπεράνω κοινωνός της λογικής και του σωστού, υπέρμαχος του νόμου (ξαφνικά) ... που θα πρέπει να την πω στον άλλο για να τον διορθωσω, να τον θιξω μπροστά στο παιδί του και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα μου.

Θες οδηγικη παιδεία και ο διπλανος σου να σέβεται το παιδι του, τον εαυτο του, τον νόμο και το αυτονόητο; Δείξε του κι εσύ τον σεβασμό που αξίζει, μην του πεις τίποτα, μην τον θιξεις, απλά ενημέρωσε το πλησιέστερο μπλόκο και άσε να κανουν την δουλειά τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα και παρατήρηση να κανουν, και πρόστιμο να βαλουν κτλ.

Εντάξει, χαφιές δεν θα γίνω κι όλας, αλλά αν καίγομαι για αυτό που βλέπω στο δρόμο, καλό είναι να βάλω τον σουτερ στο speed dial και να τον καλεσω να κάνει τη δουλειά του, οπότε συντρέχει λόγος.

Αλλιώς... ο δρομος δεν είναι πεδίο μάχης για να τρωγομαστε με όλους και για ολα. Κοίτα να επιζήσεις στις δύσκολες συνθήκες εκεί έξω, προσπάθησε να διευκολύνεις όπου μπορείς, όποιον μπορείς και αποφυγε να βλέπεις τον διπλανό σου ανταγωνιστικά και εκδικητικά.
    Όλοι κάπου πάμε... Το θέμα είναι να φτάσουμε εκει όσοι περισσότεροι γινεται, και όχι το τι κάνει ο διπλανος σου.

Οχι πως ετσι κανω, αλλα αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, μιας που είμαστε σε φόρουμ όπου λέμε ανοιχτά τη γνώμη μας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stynikop Προβολή μηνύματος
    Ναι... αλλά:
    Όταν πρόκειται για την οδηγική μας συμπεριφορά... "Δεν βαριέσαι, εγώ ξέρω καλύτερα... Και τι σε νοιάζει με πόσα πάω, από πού προσπερναω, και πού κάνω στο εθνικό δίκτυο προπόνηση αλά track day"
    Ομως , οταν πρόκειται για τον γονιό που κουβαλάει το παιδί του ξεκρανωτος και ξεκρανωτο, τότε όλοι θυμόμαστε την παιδεία και το σωστο/αυτονόητο και λογικό.
    Μα, και τα δύο είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος!

Η παιδεία λείπει το ιδιο σε αυτόν που βλέπω να κουβαλάει το παιδί του σαν ψώνια, αλλά και σε μένα που την βλέπω ως ο υπεράνω κοινωνός της λογικής και του σωστού, υπέρμαχος του νόμου (ξαφνικά) ... που θα πρέπει να την πω στον άλλο για να τον διορθωσω, να τον θιξω μπροστά στο παιδί του και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα μου.

Θες οδηγικη παιδεία και ο διπλανος σου να σέβεται το παιδι του, τον εαυτο του, τον νόμο και το αυτονόητο; Δείξε του κι εσύ τον σεβασμό που αξίζει, μην του πεις τίποτα, μην τον θιξεις, απλά ενημέρωσε το πλησιέστερο μπλόκο και άσε να κανουν την δουλειά τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα και παρατήρηση να κανουν, και πρόστιμο να βαλουν κτλ.

Εντάξει, χαφιές δεν θα γίνω κι όλας, αλλά αν καίγομαι για αυτό που βλέπω στο δρόμο, καλό είναι να βάλω τον σουτερ στο speed dial και να τον καλεσω να κάνει τη δουλειά του, οπότε συντρέχει λόγος.

Αλλιώς... ο δρομος δεν είναι πεδίο μάχης για να τρωγομαστε με όλους και για ολα. Κοίτα να επιζήσεις στις δύσκολες συνθήκες εκεί έξω, προσπάθησε να διευκολύνεις όπου μπορείς, όποιον μπορείς και αποφυγε να βλέπεις τον διπλανό σου ανταγωνιστικά και εκδικητικά.
    Όλοι κάπου πάμε... Το θέμα είναι να φτάσουμε εκει όσοι περισσότεροι γινεται, και όχι το τι κάνει ο διπλανος σου.

Οχι πως ετσι κανω, αλλα αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, μιας που είμαστε σε φόρουμ όπου λέμε ανοιχτά τη γνώμη μας.
    Συμφωνώ σε όλα.-

Να προσθέσω μόνο το εξής:
    Δεν πιστεύω πως υπάρχει γονιός που δεν φοβάται για το παιδί του πλην ειδικών περιπτώσεων. Θεωρω πως εχουν την ίδια άγνοια κινδύνου με αυτόν που τρέχει γρήγορα με τη μηχανή του στην παραλιακή.
    μπεεεεε....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stynikop Προβολή μηνύματος
    Δεν έχετε την ίδια παιδεία εσύ και αυτός που πάει τρικάβαλο δύο μπόμπιρες ξεκράνωτους στο παπί, βουλιαγμένης το βράδυ, χωρίς καθρέφτες και το φανάρι καμμένο. Μην τα κάνεις όλα ίσωμα. Η διαφορά είναι πρώτα πρώτα στο ότι αυτός βάζει σε κίνδυνο ένα παιδί (ότι είναι το δικό του παιδί, φυσικά δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, δεν είναι ιδιοκτησία του) και ύστερα να είσαι σίγουρος ότι αυτός που κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι και ασφαλής οδηγός γενικότερα. Οπότε ναι, και να του την πεις, μπροστά στο παιδί του (το ότι θα γίνει ρόμπα στο 1/2/3 ετών παιδί του σε νοιάζει. Ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του παιδιού του, δεν τρέχει τίποτα; για σκέψου το) και να μην δεχτείς κρίσεις του στυλ "και ποιός είσαι συ, είσαι συ ο τέλειος;" από κανέναν ακόμα και αν πας και συ ξεκράνωτος.
    Τελευταία τροποποίηση από Ohm; 09/04/2016 στις 23:27.

Ρε παιδια, τι συζηταμε τωρα. Εκθεση ανηλικου σε κινδυνο ειναι το αδικημα, και επισυρει αυτοφωρο, οπως ειπωθηκε παραπανω.
    Εγω προσωπικα για ΑΥΤΟ το αδικημα θα εδινα στις αρμοδιες αρχες τον καθενα που το διαπρατει , και το τρικαβαλο με βρεφη και νηπια ειναι μια χαρακτηριστικη μορφη του. Τα υπολοιπα με φατσες στο ιντερνετ και φωτογραφιες ειναι για καταναλωση και δεν μου λενε κατι . Οποτε την επομενη φορα που θα το δειτε αφηστε τις φωτο και παρτε τηλεφωνο αστυνομια, και απο εκει και περα αναλαμβανουν αλλοι τα υπολοιπα...

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προσωπα της χρονιας...
    από kalesin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2005, 10:14
  2. η δηλωση της χρονιας Νο2
    από idi στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2005, 13:11
  3. Η δήλωση της χρονιάς
    από byron στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ