Δημοσιεύθηκε αρχικά από
stynikop
Ναι... αλλά:
Όταν πρόκειται για την οδηγική μας συμπεριφορά... "Δεν βαριέσαι, εγώ ξέρω καλύτερα... Και τι σε νοιάζει με πόσα πάω, από πού προσπερναω, και πού κάνω στο εθνικό δίκτυο προπόνηση αλά track day"
Ομως , οταν πρόκειται για τον γονιό που κουβαλάει το παιδί του ξεκρανωτος και ξεκρανωτο, τότε όλοι θυμόμαστε την παιδεία και το σωστο/αυτονόητο και λογικό.
Μα, και τα δύο είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος!
Η παιδεία λείπει το ιδιο σε αυτόν που βλέπω να κουβαλάει το παιδί του σαν ψώνια, αλλά και σε μένα που την βλέπω ως ο υπεράνω κοινωνός της λογικής και του σωστού, υπέρμαχος του νόμου (ξαφνικά) ... που θα πρέπει να την πω στον άλλο για να τον διορθωσω, να τον θιξω μπροστά στο παιδί του και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα μου.
Θες οδηγικη παιδεία και ο διπλανος σου να σέβεται το παιδι του, τον εαυτο του, τον νόμο και το αυτονόητο; Δείξε του κι εσύ τον σεβασμό που αξίζει, μην του πεις τίποτα, μην τον θιξεις, απλά ενημέρωσε το πλησιέστερο μπλόκο και άσε να κανουν την δουλειά τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα και παρατήρηση να κανουν, και πρόστιμο να βαλουν κτλ.
Εντάξει, χαφιές δεν θα γίνω κι όλας, αλλά αν καίγομαι για αυτό που βλέπω στο δρόμο, καλό είναι να βάλω τον σουτερ στο speed dial και να τον καλεσω να κάνει τη δουλειά του, οπότε συντρέχει λόγος.
Αλλιώς... ο δρομος δεν είναι πεδίο μάχης για να τρωγομαστε με όλους και για ολα. Κοίτα να επιζήσεις στις δύσκολες συνθήκες εκεί έξω, προσπάθησε να διευκολύνεις όπου μπορείς, όποιον μπορείς και αποφυγε να βλέπεις τον διπλανό σου ανταγωνιστικά και εκδικητικά.
Όλοι κάπου πάμε... Το θέμα είναι να φτάσουμε εκει όσοι περισσότεροι γινεται, και όχι το τι κάνει ο διπλανος σου.
Οχι πως ετσι κανω, αλλα αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, μιας που είμαστε σε φόρουμ όπου λέμε ανοιχτά τη γνώμη μας.