Έτσι συμβούλεψε το ευρωπαικό δικαστήριο σε ερώτηση του Ολλανδικού δικαστηρίου
Περισσότερα εδώ
Έτσι συμβούλεψε το ευρωπαικό δικαστήριο σε ερώτηση του Ολλανδικού δικαστηρίου
Περισσότερα εδώ
Όπερ τι σημαίνει για εμας τους μη μυημένους;![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Αν καταλαβαίνω και εγώ καλά, οτι αν εσυ στο μπλογκ σου στέλνεις με υπερσυνδέσμους σε υλικό με πνευματικά δικαιώματα (ταινίες, μουσική κτλ) δε διαπράτεις κάποια κακουργηματική πράξη
Οχι μονο, οτιδήποτε προτατευεται πνευματικά (ταινίες, μουσικη, φωτογραφίες κτλ κτλ)
Αυτο σημαινει οτι κατι γελοιοτητες του ελληνικου κρατους οπως αυτη δε θα γονατιζουν τον κοσμακη 7 χρονια στα δικαστηρια για να βγει ακρη. Και επισης σημαινει οτι μπορουμε να ποσταρουμε ελευθερα λινκς με το μοτο.τζιπι![]()
![]()
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Αυτό που λέει το άρθρο είναι ότι αν έχω στο site μου ένα λινκ, το οποίο οδηγεί σε κάποια φωτογραφία, βίντεο, οποιοδήποτε copyrighted υλικό, το οποίο, όμως, στο λινκ που αναπαράγω, είναι ελεύθερο στο κοινό, τότε εγώ δεν είμαι παράνομος.
Με λίγα λόγια, δε θεωρείσαι παράνομος για τη δημοσίευση συνδέσμων, αλλά του ίδιου του υλικού, εφόσον γίνεται χωρίς άδεια.
Τα torrents, φαντάζομαι, είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα, καθώς εμπλέκουν πειρατικό, παράνομο software.
Life begins at 45°.
Όχι. Εννοούν τα απλά λίνκ.Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace
(Τεχνικώς αυτά ονομάζονται hyperlink, εξ ου το "υπερσύνδεσμοι")
Δηλαδή δεν μπορεί να σου κάνει μήνυση κάποιος αν βάλεις στη σελίδα σου ένα λινκ που δεν του αρέσει.
Έχει καταντήσει αηδία. Σαν να πρέπει να λέμε και ευχαριστώ για τα πλέον αυτονόητα. Η ΟΛΗ ΙΔΕΑ του Web ήταν να μπορείς να βάζεις λινκ. Και πρέπει τώρα κάποιος να τρέχει στα δικαστήρια να αποδείξει οτι αυτό δεν είναι παράνομο. Έχουμε ξεφύγει κομματάκι...
===
ΥΓ
Blitzer, τώρα μόλις είδα την απάντησή σου![]()
Οι τορεντοσελίδες δεν είναι παράνομες. Τα torrent ένα πρωτόκολλο είναι και αυτά σαν οποιοδήποτε άλλο. Ένα σωρό νομιμότατες εφαρμογές τα χρησιμοποιούν.
Τώρα τι παίζει με το περιεχόμενό τους, άλλη υπόθεση. Δεν μπορείς όμως να κάνεις έναν δρόμο παράνομο γιατί "μπορεί", "ίσως", να περπατήσει εκεί κανας εγκληματίας.
Πάντως θυμάμαι τις παλιές καλές εποχές σε μουσικό φόρουμ (με πάνω από 1 μύριο μέλη) ότι απαγορευόντουσαν τα live links, αν και εκεί νομίζω είχε να κάνει με το redirect
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Αυτό είναι εντελως θολο και σε χωρες που εχουν μια σχετικη νομοθεσια για τα περι του ιντερνετ πραγματα (σε αντιθεση με εμας που εξετάζονται όλα αναλογα με το ποιος κανει την προσφυγη στη "δικαιοσύνη")
Υπαρχουν αποφασεις ισπανικων και σουηδικων δικαστηρίων που αναφερουν ότι δεν μπορει να διωχθεί καποιος επειδή δημοσιευσε κατι που παραπεμπει σε σελιδα (τορενταδικο) η οποια περιεχει υλικο που εμπιπτει στους ορους περι πνευματικης ιδιοκτησίας.
Υπαρχουν επισης αποφασεις και γνωμοδοτήσεις που αναφερουν ότι δεν μπορει να διωχθεί καποιος επειδή δημοσιευει το αρχειο .τορ εφόσον αυτό το αρχειο είναι δικο του δημιουργημα ανεξάρτητα αν αυτό χρησιμοποιηθεί για να διαμοιρασουν αλλοι χρηστες υλικο πν. ιδιοκτησίας. Υπαρχει επισης άλλη αποφαση ή οποια αναφερει ακριβως το αντιθετο.
Γενικα το θεμα είναι μυλος.
Τελευταια παει να ξεκαθαρισει τουλάχιστον το θεμα hyperlinks και κατά ποσο φερει ευθυνη αυτος που εχει το υλικο αλλα και αυτος που στελνει κοσμο σ'αυτον που εχει το υλικο. Η λογικη είναι ότι αν δημιουργήσεις το παρανομο υλικο εχεις ευθυνη αλλα αν δημοσιεύσεις την ιστοσελιδα που εχει τετοιο υλικο δεν μπορει να σου καταλογιστει γιατι απλα μοιραζεις κατι που στην ουσια υπαρχει ούτως ή αλλως.
Σχετικο υλικο υπαρχει σε αφθονια στο torrentfreak και σηκωνει διάβασμα με τις ωρες
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Είναι μεγάλη χαζομάρα το θέμα.
Έστω ότι κάνουν παράνομους τους υπερσυνδέσμους (λαίμαι τώρα...), τι σε εμποδίζει να γράψεις απλά ολογραφως το URL, αλλά να μην το κάνεις σύνδεσμο. Η μόνη διαφορά θα είναι οτι ο χρήστης θα πρέπει πλέον να κάνει copy-paste τη διευθύνση, δλδ απλά αφαιρέθηκε η διευκόλυνση του "κλικ", τίποτα άλλο.
Τι θα κάνουν μετά; θα σε μπουζουριάσουν επειδή ανέφερες πού βρίσκεται η διεύθυνση;;;
Σπασμωδικές κινήσεις απλήστων και ασχέτων..