Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Προβλημα με βενζινη

Μέλος

Προβλημα με βενζινη

Καλησπερα.Εχω μια zzr250 '92.Εχω το εξης προβλημα.
    Μετα απο 8χλμ πανω κατω συνεχους οδηγησης με 80-90χλμ η μηχανη σβηνει.
    Η μιζα δουλευει αλλα δεν παιρνει μπρος.Βαση του ιστορικου πιο κατω αντιλαμβανομαι οτι δεν τραβαει την βενζινα.
    Πρεπει να την αφησω 45-60δευτερα και μετα περνει.Οταν φτασει η βενζινα στα μισα του ντεποζιτου δεν παιρνει καθολου μπρος.Πρεπει να συμπληρωσω βενζινα για να δουλεψει η μηχανη.

Ιστορικο: Μετα απο επισκεψη σε εξειδικευμενο συνεργειο για επισκευη μιζας,ζητησα να καθαρισει και το καρμπυρατερ.
    Την παρελαβα και μεσα στη βδομαδα ειχα διαρροη βενζινας.
    Επισκεφτηκα ενα συνεργειο πανω στη διαδρομη μου (γιατι με ειχε αφησει στη μεση του πουθενα) και μου ειπε οτι ειχε τρυπησει το σωληνακι βενζινας εκει που ενωνεται με καρμπυρατερ.Το ανοιξε μπροστα μου,εβγαλε το παλιο σωληνακι(απο φιλτρο προς καρμπυρατερ) που ηταν 6αρι αποτι θυμαμαι και εβαλε ενα μεγαλυτερης διατομης μαζι με γωνια(η οποια ελειπε και που εμπενε στο καρμπυρατερ).Αλλαξε μαζι και το σωληνακι απο ντεποζιτο προς το φιλτρο βενζινης βαζωντας μεγαλυτερο σε μηκος.
    Τα σωληνακια που χρησιμοποιησε για αντικατασταση δεν ηταν καινουρια,αλλα απο αλλη μηχανη(εχω την εντυπωση οτι ηταν βρωμικα μεσα).
    Η αποκαλυψη της μερας ηταν οτι η μηχανη ηταν πατενταρισμενη και οτι το καρμπυρατερ επερνε τη βενζινα απο δεξια ενω το ντεποζιτο κατεβαζε την βενζινα απο αριστερα,οποτε η βενζινη ακολουθουσε διαδρομη πανω απο το καρμπυρατερ και οχι καθετα.
    Απο τοτε που αλλαξε αυτα δημιουργηθηκε το προβλημα με το κατεβασμα της βενζινης.
    Επισυμαινω οτι το εχω στην ελευθερη ροη της βενζινης για να δουλεψει η μηχανη με ντεποζιτο γεματο ανω του μισου.Αν εχω το διακοπτη της βενζινης στο οn μπουκωνει η μηχανη ανα 1χλμ.
    Το σωληνακι πιεσεως δεν τσακιζει πουθενα.

Υπαρχει τροπος να διορθωθει το προβλημα?Καθε βοηθεια δεκτη.
    Ευχαριστω
    Τελευταία τροποποίηση από dimitris12; 11/04/2016 στις 16:34.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Δε δοκιμαζεις την εξαερωση του τεποζιτου; Μηπως εχει βουλωσει; Στην ταπα ειναι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το πρωτο και πιο ευκολο ειναι οταν σου σβηνει να τσεκαρεις αν διορθωνεται ανοιγοντας την ταπα του τεποζιτου να τραβηξει αερα
    το δευτερο επισης τσαμπα ειναι να αφαιρεθει το ρουμπινετο και να καθαριστει το ενσωματωμενο φιλτρο βενζινης το οποιο αν εχει πιασει μακα μεχρι τη μεση κοβει τη ροη της βενζινης απο μια σταθμη και κατω
    το τριτο ακριβο αλλα αναγκαιο ειναι να κοιταξεις για σετ επισκευης του ρουμπινετου σου ωστε να δουλεψει κανονικα η τρομπιτσα βενζινης

Παλαιό μέλος
    Αμα δεν κανεις συνεχομανα τα χλμ,σε καθημερινη ας πουμε χρηση,σου το κανει καποιες στιγμες.

Φυσικα κανε αυτο που λεει ο Θεοφιλος παραπανω,

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Δε δοκιμαζεις την εξαερωση του τεποζιτου; Μηπως εχει βουλωσει; Στην ταπα ειναι.
    Δεν εχω ιδεα απο μηχανολογικα.Πως γινεται εξαερωση?Ειναι ευκολο ή να το παω σε μηχανικο?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    το πρωτο και πιο ευκολο ειναι οταν σου σβηνει να τσεκαρεις αν διορθωνεται ανοιγοντας την ταπα του τεποζιτου να τραβηξει αερα
    το δευτερο επισης τσαμπα ειναι να αφαιρεθει το ρουμπινετο και να καθαριστει το ενσωματωμενο φιλτρο βενζινης το οποιο αν εχει πιασει μακα μεχρι τη μεση κοβει τη ροη της βενζινης απο μια σταθμη και κατω
    το τριτο ακριβο αλλα αναγκαιο ειναι να κοιταξεις για σετ επισκευης του ρουμπινετου σου ωστε να δουλεψει κανονικα η τρομπιτσα βενζινης
    Δεν διορθωνεται οταν ανοιγω την ταπα.Το εχω δοκιμασει.
    Το ρουμπινετο ειναι ευκολο να το αφαιρεσω και να το καθαρισω?Δεν ειμαι μηχανικος αλλα πιανουν τα χερια μου γενικα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Αν και δεν πολυκαταλαβα το μπερδεμα που εκαναν τα μαστορια με τα σωληνακια,γιατι δεν ξεκινας με το να βαλεις τα σωληνακια(αν οχι μονος σου,ενας μαστορας της προκοπης)οπως ειναι απο το εργοστασιο.Αν καταλαβα ,αυτη τη στιγμη δουλευουν "πατενταρισμενα".

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Αν και δεν πολυκαταλαβα το μπερδεμα που εκαναν τα μαστορια με τα σωληνακια,γιατι δεν ξεκινας με το να βαλεις τα σωληνακια(αν οχι μονος σου,ενας μαστορας της προκοπης)οπως ειναι απο το εργοστασιο.Αν καταλαβα ,αυτη τη στιγμη δουλευουν "πατενταρισμενα".
    Tα σωληνακια της βενζινης απο το ντεποζιτο προς το καρμπυρατερ αλλαξε,δεν αλλαξε τη διαδρομη.
    Εκανα και τις απαραιτητες αλλαγες στο αρχικο ποστ για να ειναι πιο κατανοητο

Κατι παιζει με τις υποπιεσεις του μοτερ. Με σωληνακι ειναι κι αυτες.

Μέλος
    Εβγαλα την ταπα εξολοκληρου και την καθαρισα επιμελως,οπως και μια τρυπα που ειχε στο ντεποζιτο που κατεληγε με σωληνα στην κατω μερια του κατω απο το καθισμα (προφανως ειναι η εξαερωση που μου λεγατε).Συνεχιζει να παρουσιαζει το ιδιο προβλημα...
    Πιστευω οτι κατι παιζει με τη διαδρομη της βενζινας...
    Υπαρχει περιπτωση να εχει περασει κατι μεσα στο καρμπυρατερ και να μην επιτρεπει τη βενζινη να κατεβει?
    (Μου φαινεται λιγο περιεργο να συμπεριφερεται η μηχανη σαν να μην εχει βενζινη,ενω εχει μισο ντεποζιτο ακομα...και συμβαινει καθε φορα αυτο,οπότε αναγκαζομαι να συμπληρωνω για να παρει μπρος)

Κατι παιζει με τις υποπιεσεις του μοτερ. Με σωληνακι ειναι κι αυτες.
    Οπως ειδα το καρμπυρατερ απο πανω εχει πολλα σωληνακια.Παιζει να μην τα εβαλε σωστα ο μηχανικος?
    Αν καταφερω να βγαλω φωτο θα μπορουσαμε να βρουμε τη σωστη σειρα τους?

Τη σωστη σειρα τους την βρισκεις μονο απο το μανουαλ. Ανοιξε το ρουμπινετο που σου ειπαν πιο πανω. Και μετα θα δεις και μεσα στο τεποζιτο. Αν ειναι βρωμικο θα φανει. Καθαρισε το ρουμπινετο. Και αν ειναι πολυ βρωμικο το τεποζιτο, θελει και αυτο καθαρισμα. Δοκιμασες να το δουλεψεις χωρις το φιλτρο βενζινης;

το ρουμπινετο εχει ενα φιλτρο ενσωματωμενο σε ορθια θεση μεσα στο τεποζιτο
    οσο το φιλτρο αυτο βουλωνει σταδιακα απο κατω προς τα πανω κοβει τη ροη της βενζινης απο μια σταθμη και κατω
    μιλαμε για μηχανη 25 ετων ετσι;
    και δεν εχεις και τρομπα να ρουφηξει δυνατα πας με τη βαρυτητα

Μέλος
    Τη σωστη σειρα τους την βρισκεις μονο απο το μανουαλ. Ανοιξε το ρουμπινετο που σου ειπαν πιο πανω. Και μετα θα δεις και μεσα στο τεποζιτο. Αν ειναι βρωμικο θα φανει. Καθαρισε το ρουμπινετο. Και αν ειναι πολυ βρωμικο το τεποζιτο, θελει και αυτο καθαρισμα. Δοκιμασες να το δουλεψεις χωρις το φιλτρο βενζινης;
    Δεν εχω μανουαλ.Την πηρα δευτερο χερι τη μηχανη και δεν ειχα ιδεα οτι ηταν πειραγμενη και παντεταρισμενη.
    Το ρουμπινετο ειναι ευκολο να το λυσω ή θελει εξειδικευμενες γνωσεις?
    Πως το καθαριζω το ρουμπινετο?Θελει καποιο υγρο ειδικο?
    Δεν εχω δοκιμασει να δουλεψω τη μηχανη χωρις φιλτρο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    το ρουμπινετο εχει ενα φιλτρο ενσωματωμενο σε ορθια θεση μεσα στο τεποζιτο
    οσο το φιλτρο αυτο βουλωνει σταδιακα απο κατω προς τα πανω κοβει τη ροη της βενζινης απο μια σταθμη και κατω
    μιλαμε για μηχανη 25 ετων ετσι;
    και δεν εχεις και τρομπα να ρουφηξει δυνατα πας με τη βαρυτητα
    Το αντιλαμβανομαι αυτο,αλλα ειναι δυνατον να μην την κατεβαζει με μισογεματο το ντεποζιτο?Χτες μαλιστα ηταν γεματο στα 2/3 οταν με αφησε....
    Υποθετω οτι το ντεποζιτο δεν ειναι 25ετων,αλλα νεοτερο.Οταν κοιταω μεσα με φακο βλεπω λιγη σκουρια στον πατο και γυαλιζει ολο το ντεποζιτο.Βεβαια αυτα που εξεχουν απο το ρουμπινετ(μεσα στο ντεποζιτο) εχουν χαλκι χρωμα(προφανως τα φιλτρα που αναφερες)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Κοιτα....αυτο το φαινομενο που σου παρουσιαζει,μου θυμιζει κατι που ειχα παθει με ενα cbx 550 που ειχα το 1985.Τελικα σε μενα ηταν το σωληνακι της υποπιεσης.Δεν ξερω πως ειναι στο δικο σου αλλα κοιταξε το.......ισως.......

το φιλτρο κανονικα ειναι λευκο προς το κιτρινο
    το χαλκι χρωμα που βλεπεις ειναι προφανως λασπη που εχει σκεπασει τη σιτα του φιλτρου και εμποδιζει τη ροη
    παρε ενα καθαριστικο μπεκ και ριξτο στο τεποζιτο στην αναλογια που γραφει μηπως και γινει δουλεια
    το ρουμπινετο δεν ειναι δυσκολο να βγει αλλα μετα θελει καινουριο ορινγκ για να στεγανοποιησει σιγουρα

Μέλος
    Ευχαριστω παιδες για τις απαντησεις και theofilos888 για την συμβουλη.
    Εβγαλα το φιλτρο βενζινης κ δουλευει μια χαρα το μηχανακι.
    Αν το αφησω ετσι,υπαρχει κανενας μελλοντικος κινδυνος ή να του βαλω φιλτρο?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 75
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2010, 17:30
  2. Πρόβλημα με νοθευμένη βενζίνη..
    από Silence_gr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 02:14
  3. Πρόβλημα με Transalp
    από Gladiator στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2004, 16:57