Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Θεμα με Kawasaki Versys στις ταχυτητες

Παλαιό μέλος

Θεμα με Kawasaki Versys στις ταχυτητες

Σημερα που ειχα παει μια βολτα προς Λαγονησι καποια στιγμη εκει προς το ριμπας με πιανει φαναρι και κανω να κατεβασω απο 6η σιγα σιγα καθως φρεναρα και τιποτα! φτανω φαναρι τελικα παταω παταω τιποτα, κολλημενος στην 6η! με τα πολλα τυχαινει και κατεβαινει και ξεκιναω παλι με σκεψεις του τι εγινε. μετα απο κανα 2χλμ παλι το ιδιο ακριβως! εκει τρελαθηκα. τι μπορει να συνεβη? εχει τυχει σε καποιον αλλον? το μηχανακι ειναι κουτα με 1200χλμ και απο το πρωτο του σερβις πριν λιγεσ μερες. ηταν σαν μην υπηρχε τπτ οσο προσπαθουσα να κατεβασω, ενα κενο, δεν κερω πως να το εξηγησω..οχι οπως οταν εχεις 6η η 1η και δεν μπορεις να κουνησεις το λεβιεδακι. πηγαινε κατω αλλα δεν κατεβαζε! εκανα κατι λαθος εγω? ακραιο σκηνικο μου φαινεται

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Όλα τα καινούρια μηχανάκια πηγαίνουν στα 1000 χλμ για ένα πρώτο σέρβις-τσεκάρισμα και σφίξιμο με ροπόκλειδο σε διάφορα σημεία.
    Θα σου πρότεινα να το πας άμεσα ξανά στο συνεργείο του αντιπρόσωπου που έκανες το σερβις και να ζητήσεις έλεγχο σε συμπλέκτη-ντίζα- καθώς και τσεκάρισμα τη βάση στήριξης και τις βίδες του λεβιέ στο αριστερό μασπιέ σαν σύνολο.
    Όταν πρωτοπήρα το δικό μου η βίδα του λεβιέ στο αριστερό μασπιέ ήθελε σφίξιμο γιατί ψιλοέπαιζε.

Παλαιό μέλος
    θεωρεις πως εχουν κανει κατι αυτοι απο το αρχικο σερβις? κατι που ξεχασαν? παντως με τρομαξε γιατι εμεινα στη μεση δρομου ταχειας κυκλοφοριας! απαραδεκτο για καινουργιο οχημα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από anavatis19 Προβολή μηνύματος
    θεωρεις πως εχουν κανει κατι αυτοι απο το αρχικο σερβις? κατι που ξεχασαν? παντως με τρομαξε γιατι εμεινα στη μεση δρομου ταχειας κυκλοφοριας! απαραδεκτο για καινουργιο οχημα
    Η στάθμη λαδιών είναι στο σωστό σημείο?
    είναι το μοναδικό σενάριο ακραίας πατάτας στο 1ο σερβις αν υποθέσουμε οτι ντίζα συμπλέκτη-ρεγουλατόρος-και αριστερό μασπιέ είναι σωστά σφιγμένα/ελεγμένα.

Ποιές εργασίες σου έκαναν στο σερβις?

Παλαιό μέλος
    ναι ηταν μια χαρα τα λαδια στο μαξ σημειο. οι εργασιες που προβλεπονται και ειπαν οτι εκαναν ειναι αλλαγη λαδιων και φιλτρου λαδιου. και σφιξιματα σε ολες τις βιδες της μηχανης αν αυτο ηταν απαραιτητο. και ρυθμιση μπροστινης και πισω αναρτησης που ειναι ασχετο βεβαια

ναι ηταν μια χαρα τα λαδια στο μαξ σημειο. οι εργασιες που προβλεπονται και ειπαν οτι εκαναν ειναι αλλαγη λαδιων και φιλτρου λαδιου. και σφιξιματα σε ολες τις βιδες της μηχανης αν αυτο ηταν απαραιτητο. και ρυθμιση μπροστινης και πισω αναρτησης που ειναι ασχετο βεβαια
    έχεις μήπως σε χαρτί τη ποσότητα λαδιού που σε χρέωσαν? κανονικά θα πρέπει να είναι 2.4 περίπου άρα να χρέωσαν 3λίτρα λάδι.
    για το σφίξιμο σε βίδες μην παίρνεις όρκο οτι έκατσε ο μηχανικός να μετρήσει ροπές σε κάθε βίδα που επηρεάζεται στα πρώτα χιλιόμετρα. Είναι πολλά τα σημεία που θέλουν σφίξιμο και εδώ είμαστε Ελλαδάρα.
    εμένα με 9.000χλμ το εμπρός φανάρι κρατιόταν σχεδόν από τα πλαστικά. Τις βίδες στερέωσης στο λαιμό της μηχανής δεν τις είχαν σφίξει ποτέ. Το ανακάλυψα όταν έτρεμε η δέσμη από τους προτζέκτορες σε λακούβες.

Παλαιό μέλος
    καλα για αυτο με την ποσοτητα εγινε ολοκληρο θεμα..το μηχανακι απο το manual γραφει 2.3 λιτρα. και ειπα οταν το πηγα μην τυχον και με χρεωσεις 3 λιτρα για να σου μεινουν εσενα 700μλ τσαμπα..χρεωσε 2 και συμπληρωσε απο αυτο που εχεις, κριμα ειναι..ευγενικα μεν αλλα με υφος να καταλαβει οτι δεν ειμαι και μαλακας και ξερω τι μου γινεται. περα απο αυτο ομως..τι πιστευεις μπορει να φταιει με τον λεβιε?

καλα για αυτο με την ποσοτητα εγινε ολοκληρο θεμα..το μηχανακι απο το manual γραφει 2.3 λιτρα. και ειπα οταν το πηγα μην τυχον και με χρεωσεις 3 λιτρα για να σου μεινουν εσενα 700μλ τσαμπα..χρεωσε 2 και συμπληρωσε απο αυτο που εχεις, κριμα ειναι..ευγενικα μεν αλλα με υφος να καταλαβει οτι δεν ειμαι και μαλακας και ξερω τι μου γινεται. περα απο αυτο ομως..τι πιστευεις μπορει να φταιει με τον λεβιε?
    είσαι λίγο λάθος.
    τα μπουκάλια είναι 1λίτρο έκαστο. εφόσον άνοιξε και 3ο μπουκάλι πρέπει να σε χρεώσει 3. Εγώ αυτό που κάνω είναι να παίρνω μαζί μου το 3ο μπουκάλι και στην επόμενη αλλαγή ανοίγονται (και χρεώνονται) 2.

εφόσον του έκανες και αυτό με τα λάδια σε πάω και στοίχημα οτι δεν ασχολήθηκε να σου σφίξει βίδες λόγω της γκρίνιας σου για το παραπάνω.

Στείλε μου σε μήνυμα αν γίνεται σε ποιον πας τη μηχανή.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    είσαι λίγο λάθος.
    τα μπουκάλια είναι 1λίτρο έκαστο. εφόσον άνοιξε και 3ο μπουκάλι πρέπει να σε χρεώσει 3. Εγώ αυτό που κάνω είναι να παίρνω μαζί μου το 3ο μπουκάλι και στην επόμενη αλλαγή ανοίγονται (και χρεώνονται) 2.

εφόσον του έκανες και αυτό με τα λάδια σε πάω και στοίχημα οτι δεν ασχολήθηκε να σου σφίξει βίδες λόγω της γκρίνιας σου για το παραπάνω.

Στείλε μου σε μήνυμα αν γίνεται σε ποιον πας τη μηχανή.
    οχι ο ανθρωπος ειναι πολυ ενταξει θεωρω..και αυτο το ειπα στον μηχανικο οχι στον ιδιοκτητη. αλλα το να μην ασχοληθηκε τελικα με κατι τετοιο εκει ειναι που θα κανω θεμα..παιζει με την ασφαλεια μου στο κατω κατω

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Δηλαδη πηγες για την αλλαγη των πρωτων λαδιων της καινουριας σου μοτο κ του ζητησες να βαλει 2 λιτρα καινουριο λαδι κ τα υπολοιπα απο τα προηγουμενα??
    Καλο κ αυτο...
    Ride(s) the wind of change...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Kρίμα είναι να σκεφτεσαι έτσι......
    Τι ακριβώς εννοούσες δεν κατάλαβα παντως, να σου βαλει 2 λίτρα και να τα χρεώσει οκ.
    Τι σημαίνει 'συμπληρωσε απο αυτο που εχεις' ?

Τεσπα δεν νομίζω να ειναι κατι σοβαρό.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Εννοεί πως το "αυτό που έχεις" είναι το περισσευμα από προηγούμενο πελάτη που άλλαξε λάδια.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    μην τυχον και με χρεωσεις 3 λιτρα για να σου μεινουν εσενα 700μλ τσαμπα..χρεωσε 2 και συμπληρωσε απο αυτο που εχεις, κριμα ειναι..ευγενικα μεν αλλα με υφος να καταλαβει οτι δεν ειμαι και μαλακας και ξερω τι μου γινεται.
    Χωρίς παρεξήγηση, αλλά αυτή η αντιμετώπιση κάθε άλλο παρά μη μαλάκα πελάτη δείχνει. Αν σου'χει κάνει μαλακία και σου'χει βάλει 300ml ελαιόλαδο, δε θα είναι ακριβώς αδικαιολόγητη.
    Life begins at 45°.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    To σωστό (αλλά και απόλυτα λογικό....) με τα λάδια είναι αυτό που είπε ο Γιώργος (george_sp)

¨οσον αφορά τους ελέγχους/σφιξίματα κ.λ.π. αν δεν ήσουν μπροστά, μην παίρνεις και όρκο.....πήγαινέ το για επανέλεγχο και να είσαι μπροστά (αν δεν είναι εφικτό, τράβα σε άλλο εξουσιοδοτημένο....)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Προφανώς έτσι γίνεται η δουλειά. Σε χρεώνει όλα τα μπουκάλια και κρατάς ό,τι περισσεύει. Ή του πηγαίνεις δικά σου λάδια εξ αρχής. Δε γίνεται να του ζητάς να σου χαρίσει 100-200-300ml, επειδή "κρίμα είναι".
    Life begins at 45°.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Triumph Tiger 800 Θέμα με ταχύτητες
    από rubik στο forum Triumph
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2014, 01:22
  2. Θεμα με τις ταχυτητες
    από kotsos.b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2014, 23:13
  3. Ερώτηση για θέμα με αλυσίδα...