Παιζετε με τις λεξεις... Η προειδοποιηση δεν ειναι και ενημερωση ταυτοχρονα...??
Καμμια απο τις δυο λεξεις ομως δεν σε υποχρεωνει.... σε αντιθεση με τα ερυθρα STOP οπου σε υποχρεωνουν να κοψεις ταχυτητα η να σταματησεις τελειως καθοτι θεωρεισαι αποκλειστικα υπευθυνος εαν προκαλεσεις ατυχημα..!
Ναι, πράγματι, η προειδοποίηση είναι και ενημέρωση, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε την ακριβέστερη λέξη για να συνεννοούμαστε καλύτερα.
Για παράδειγμα: Τα αλάρμ τα λένε αλάρμ, όχι φώτα πάρκιν,γιατί υποτίθεται είναι για να ενημερώσει ο οδηγός ότι κάτι απρόβλεπτο συμβαίνει και πιθανόν επικίνδυνο. Συνεπώς κακώς τα χρησιμοποιούνε για να ενημερώσουν ότι θέλουν να παρκάρουν. Ο σημαντικότερος λόγος που αυτό είναι Πολυ Κακή Ιδέα(tm) είναι γιατί με την κατάχρηση αμβλώνεται το νόημα της λέξης. Βλέπεις κάποιον να έχει ανάψει αλάρμ στο κέντρο της αθήνας... Πού θα πάει το μυαλό σου; Ότι κάτι συμβαίνει και πρέπει να προσέξεις ή "α, άλλος ένας που ψάχνει για θέση"; Και τώρα που λόγω της κατάχρησης έχει χαθεί το νόημα του αλάρμ σαν φώτα έκτακτης ανάγκης, τί θα πατήσεις για να δείξεις στους άλλους ότι όντως κάτι πάει πολύ στραβά; Δεύτερον, μεταφέρει το λάθος μύνημα (τα αλάρμ λένε "κάτι πάει πολύ στραβά, προσοχή!" ενώ ο οδηγός νομίζει ότι ενημερώνει "θέλω να παρκάρω") και τέλος γιατί δεν πληροφορεί προς τα που θα πάει για να παρκάρει ο άλλος.
Ξαναπές τώρα ότι "παίζουμε με τις λέξεις". Εγώ δεν παίζω καθόλου με τις λέξεις. Τις παίρνω πολύ σοβαρά.
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Τα αλαρμ τα λενε αλαρμ γιατι σε καποιες αλλες χωρες πχ αμερικη ειναι υποχρεωση ( μαζι με τα φλας )
Εδω μαλλον για λογους συντομιας...
Συνεχιζεις να παιζεις με τις λεξεις .....!!
Παρεμπιπτωντος.... Και τα αλαρμ ειναι προειδοποιηση - ενημερωση και οχι υποχρεωση...Υποχρεωση ειναι μονο το τριγωνο....
Οποτε σωστα τα χρησιμοποιουνε για να ενημερωσουν - προειδοποιησουν για το οτιδηποτε... εστω και για το οτι θα σταματησουν αποτομα γιατι ψαχνουν 3 ωρες παρκινγκ... Υποχρεωση στη εκτακτη αναγκη ειναι μονο το τριγωνο....
Τωρα εσυ αμα θες να μην τα χρησιμοποιεις για παρκινγκ.... Θα τα χρησιμοποιησεις μια και καλη οταν μεινεις απο βενζινη γιατι δεν μπορεσες να παρκαρεις.....!
Ρεζερβουαρ.....![]()
Όποιος βγάζει φλας σε αμάξι στην Ελλάδα απλά δεν θα καταφέρει ν αλλάξει λουρίδα.
Με τα μηχανάκια αυτό δεν συμβαίνει.
Σπάνια κορνάρει μηχανάκι σε μηχανάκι.
Ποιός ξέρει γιατί?
Ίσως γιατί το να επιτρέψεις ευγενικά στον άλλο ν αλλάξει λουρίδα μειώνει τον αντρισμό ή κάτι τέτοιο...
Ίσως πάλι να έχει σχέση και και με το αμάξι.
Άμα περάσει ο άλλος σε κάνει... παρακατινό...
Ποιός ξέρει?
Ίσως αυτός τελικά να είναι και ο λόγος που δε βγάζει πια φλας κανένας.
ΜΑΛΑΚΑΣ είναι να βγάλει????
Από μένα το θέμα έλαβε τέλος (μαζί με το φλας που απλά δεν θα ξαναβγάλω)
![]()
ανανήψαντας
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, σίγουρα όμως δεν το έχει καταλάβει 99% όλων όσων οδηγούνε εκεί έξω:
Αν τηρούνταν η απόσταση ασφαλείας από όλους δε θα είχαμε πολλά από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο !
Τι; Τι είπες; Απόσταση τι; What ? (που λένε και στο χωριό μου)...................Άστο...
Φύγαμε...
Το να είσαι τυπικός σε πολλά,όντως χαρακτηρίζεται ως "μ...ια" από κάποιους.
Απο ποιους όμως;
Το τελευταίο σίγουρα δεν το γράφεις σοβαρά.Και δεν μπορεί να το γράφεις σοβαρά γιατί απλά βάζεις τον εαυτό σου στο σωρό που πριν στιγμάτισες για την συμπεριφορά του.
Αν ήσουν από αυτούς δεν θα το ανέβαζες..![]()
E φυσικά δεν συμβαίνει. Έχεις δει εσύ μηχανάκι να βγάζει φλας; Αν με τα αυτοκίνητα είναι σπάνιο, με τα μηχανάκια είναι προστατευόμενο από την WWF το είδος. Αν το μηχανάκι έχει φλας και δεν έχουν βγει για να είναι αγωνιστικό. Μαζί με όλη την ουρά και την πινακίδα φυσικά. Και τους καθρέφτες. Γιατί ποιός τον αποτέτοιο τον πίσω...
Νικολάκη δεν τα λες καλά, λίγο οπαδικό κατιτίς βγάζει το τοστ σου.
Άσε που σχεδόν γκουγκλάρισα ποιό είναι το νέο Lada L... Μλκ![]()
Δεν σου ειπε κανεις να μην ξαναβγαλεις φλας........
Σου ειπα απλα οτι δεν πρεπει να αλλαζεις ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ρευμα μονο και μονο γιατι εβγαλες φλας....
Βγαζεις φλας .....
Ελενχεις καθρεφτη.....
Και εαν ειναι στριμωγμενα τα πραγματα στο διπλανο ρευμα μονο εαν καποιος καλοθελητης κοψει ταχυτητα και σου κανει νοημα με τα φωτα...
Εχεις δικαιωμα να αλλαξεις ρευμα ( εστω και με το παλιο αυτοκινητο του μπαμπα....)
Τοσο απλο...!
@Ktinos: Γουστάρεις να πηγαίνεις με 20 χλμ/ώρα και να παραχωρείς προτεραιότητα στους πάντες. Σου αρέσει να απολαμβάνεις τη διαδρομή, να ακούς chill out και να μην υπερβαίνεις τα 90 bpm καθ'όλη τη διαδρομή σου. Μπράβο. Μην προσπαθείς να πείσεις όσους δεν το κάνουν ότι αυτό είναι το απόλυτο σωστό. Γιατί δεν είναι.
Αυτό δε σημαίνει ότι, όποιος το κάνει, είναι χαζός. Αλλά συχνά τέτοιοι τύποι, προσπαθώντας να βοηθήσουν έναν, παρεμποδίζουν άλλους 10. Ούτε σημαίνει ότι όποιος δεν παραχωρεί προτεραιότητα στον βλαμμένο που θυμήθηκε τελευταία στιγμή να αλλάξει λωρίδα, με φλας ή χωρίς, είναι κακός άνθρωπος και δε σέβεται τον συνάνθρωπο. Όχι. Σημαίνει απλά ότι ο πρώτος είναι βλαμμένος.
Τα πάντα κρίνονται κατά περίπτωση και ο καθένας σας έχει διαφορετικές περιπτώσεις στο μυαλό του και όλοι έχετε, ως ένα βαθμό, δίκιο.
Life begins at 45°.
αλαρμ βγάζουμε μόνο σε περίπτωση βλάβης του οχήματος από τα πρώτα που μάθαινες στην σχολή οδηγών τουλάχιστον την δεκαετία του 90 που έβγαλα δίπλωμα εγώ αν άλλαξε ο κ.ο.κ μετά δεν ξέρω παραλίγο να με κόψουν στις εξετάσεις γιατί όταν σταμάτησα να αφήσω τους εξεταστές έβγαλα αλαρμ και μου έκαναν παρατήρηση
τώρα μόνο το φλας σας χαλάει που θα βγάλει η δεν θα βγάλει ο άλλος και θα στρίψει ?
το κινητό , ο καφές , το στρίψιμο τσιγάρου , η προτεραιότητα που δεν παραχωρεί κανείς ?
εδώ να περπατάμε δεν ξέρουμε καλά καλά όχι να οδηγάμε
εγω ρε παλικαρια γιατι καταλαβα ότι στο πρωτο ποστ ο κτηνος κραζει τον μαλακα που ενώ είναι σε ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΙΣΩ σου, μολις δει ότι βγαλεις φλας θα γκαζωσει για να ερθει κοντα σου μονο και μονο για να μη σε αφησει να μη σε αφησει να μπεις μπροστα του? λαθος διαβασα??