Εγώ λέω να πάτε να πάρετε ένα που να έχει όλα τα ηλεκτρονικά να τους βάλετε ένα διακόπτη οπότε θέλετε να τα απομονονετε και όταν κάνετε το κομμάτι σας (και επιβιώσετε) τα βάζετε πάλι ΟΝ.![]()
Εγώ λέω να πάτε να πάρετε ένα που να έχει όλα τα ηλεκτρονικά να τους βάλετε ένα διακόπτη οπότε θέλετε να τα απομονονετε και όταν κάνετε το κομμάτι σας (και επιβιώσετε) τα βάζετε πάλι ΟΝ.![]()
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
Παιδια κακα τα ψεματα, καλη η ρετρολαγνεια και ο θαυμασμος ιστορικων μοντελων , ομως η τεχνολογια στις μοτο ( ακομα και σε αυτες που μπορει να παρει ο καθενας ) ειναι πλεον πολυ μπροστα, εκτος απο τα πολυ entry level μοντελα, και πλεον ηλεκτρονονικα βοηθηματα ειναι στανταρ σχεδον σε ολες τις μοτο ολων των εταιριων. Αυτο δειχνει ποσο βαρος ριχνουν εκει οι εταιριες. Σκεφτειτε παραδειγμα ενα μοντελο 2016 , ανεξαρτητου εταιριας με 120 αλογα και 180 κιλα βαρος χωρις ABS και ΤC. Ναι το οδηγας και ετσι. Ομως θα το παρεις και για να πας στη δουλεια , θα το βαλεις και πιστα. Οπως και να εχει το βοηθηματα θα σου κανουν τη ζωη ευκολοτερη και ομορφοτερη για μενα...
Ρε παιδιά
Ας φτάσουμε πρώτα στο επίπεδο να οδηγούμε (πραγματικά όμως όχι απλά έτσι να νομίζουμε) τόσο οριακά ώστε τα βοηθήματα να δημιουργούν πρόβλημα, και μετά το ξανασυζητάμε.
Εξάλλου, αν τα βοηθήματα ήταν μόνο για τους κουλούς, απλά δεν θα υπήρχαν στους αγώνες.
![]()
Κάποιος που θέλει να καγκουρεύει, θέλει να βγάζει το traction, να μπορει να κάνει σουζες παντηλίκια κλπ (οχι εγώ αλλά υπάρχει αρκετος κόσμος εκεί έξω). Αλλος που θέλει (και μπορει) λίγο χώμα, θέλει να βγάζει το abs. Για εμένα, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ειναι πολύ χρήσιμα, αρκεί να παραμετροποιούνται στο πόσο επεμβαίνουν (traction), να λειτουργουν σωστά όπου χρειάζεται καο μόνο (traction, αλλά κυριως abs) και βασικό να μην χαλάνε με το παραμικρό και θέλεις μια περιουσία για αναβαθμισεις/service.
Μακάρι να μπορούσαν να βάλω "εργοστασιακά" το cornering ABS στο smt. Το traction καλο αλλά μέχρι τώρα δεν με έχει αγχώσει...ίσα ισα που το γλίστριμα του πίσω μου δείχνει και την κατάσταση δρομου και ελαστικών.
αν και παλιάς κοπής και ρετρολάγνος θα συμφωνήσω ότι για την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας έχουν έρθει όλα αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που κάνουν την οδήγηση φιλικότερη κάτω από απο δύσκολες συνθήκες.
τα θέματα είναι 2, ότι οι κατασκευάστριες (καθότι συνεννοημένες μεταξύ τους) δεν τα συγχώνευσαν στην ίδια τιμή ή σε ανταγωνιστική όπως κάνουν για το φιάσκο των καθαρότερων κινητήρων euro2,3,4 και απο του χρόνου 5
παρά βγάζοντας 2-3 εκδόσεις ανάλογα με το οβολό του καθενός, εν καιρό κρίσης με καπιταλ κοντρολς όσα μοντέλα θα αγορασθούν τα περισσότερα θα προτιμηθούν χωρίς λόγο κόστους
αφετέρου, η αξιοπιστία όλων αυτών των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων επειδή όταν παίρνεις μια μηχανή παίζει και ο τομέας ταξίδι με αυτήν και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ανεξάντλητο τότε θέλεις πράμα που δουλεύει και τα τρακσιον χάρτες ενεργητικές αναρτήσεις θέτουν όρια αξιοπιστίας στον χρόνο και στην καταπόνηση που πρέπει να το αποδείξουν στο διάβα των χρόνων
you rise you fall you're down then you rise again
τα θέματα είναι 2, ότι οι κατασκευάστριες (καθότι συνεννοημένες μεταξύ τους) δεν τα συγχώνευσαν στην ίδια τιμή ή σε ανταγωνιστική όπως κάνουν για το φιάσκο των καθαρότερων κινητήρων euro2,3,4 και απο του χρόνου 5
παρά βγάζοντας 2-3 εκδόσεις ανάλογα με το οβολό του καθενός, εν καιρό κρίσης με καπιταλ κοντρολς όσα μοντέλα θα αγορασθούν τα περισσότερα θα προτιμηθούν χωρίς λόγο κόστους
νομίζω ότι με το euro 5 δεν θα μπορεί να πουληθεί μηχανή χωρίς abs στην ευρωπαϊκή ένωση
Εγώ λέω ό,τι παραπάνω από μπλιμπλίκια (abs,traction, κλπ) έχει κανείς, ευπρόσδεκτο είναι... Το θέμα είναι όπως είπαν και πιο πάνω , να έχεις λεφτά να τα βάλεις![]()
Τελευταία τροποποίηση από slzr; 20/04/2016 στις 13:17.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Lol!
Και φυσικά πρέπει να είσαι ενός κάποιου επιπέδου για να τα εκμεταλλευτείς-σε σώσουν .
Όλες οι απόψεις είναι από τεστ περιοδικών δεν έχω καβαλήσει μοτό με ηλεκτρονικά σε spirited pace. Το μόνο ηλεκτρονικό που έχει η μοτό μου είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες δευτερεύουσες πεταλούδες σωμάτων ψεκασμού![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Εγώ είχα μηχανή με αβς και τώρα έχω χωρίς αβς και δεν μου λείπει,βασικά πιστεύω τα ηλεκτρονικά δεν χρειάζονται σε ολους και σε όλες της μηχανές...ανάλογα τον οδηγό και την μηχανή και την χρηση της μηχανής....άσε που με τα πολλά ηλεκτρονικά μπορεί να μείνεις στη μέση του πουθενά απο καμένη λάμπα πχ...
Έμαθα να φρενάρω χωρίς ABS. Εδω και 2 χρόνια που έχω δεν το έχω δει να δουλεύει ποτέ.
Ξέρω όμως ότι όταν θα το παρακάνω με το φρενάρισμα θα είναι εκεί και αυτό με κάνει να νιώθω λίγο πιο ήρεμος.
Εγώ πάντως στο αυτοκίνητο ζήτησα να μου αφαιρέσουν ABS, ESP, ΤC, αερόσακους και μίζα και στη μοτοσυκλέτα να αφαιρέσουν το ΑBS, τα δισκόφρενα και τη μίζα και να βάλουν ταμπούρα και μανιβέλα...