Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: λαστιχα-βαλβιδες και κοκκινα σημαδια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από srx-660 Προβολή μηνύματος
    αυτο ειναι το προβλημα στο ελλαδισταν!
    οτι αυτοι που πρεπει να τα ξερουν, δεν τα ξερουν....
    Μουχει τύχει επαγγελματίας λαστιχάς με δικό του μαγαζί, που επέμενε, και επιμένει ακόμα, ότι το offset το μετράμε από την άκρη της ζάντας, και ότι αν βάλεις φαρδύτερη, αναγκαστικά αλλάζει το offset.

Ακριβώς όπως το έγραψες είναι το κακό μας το χάλι, πόσες φορές το έχω δει κι εγώ αυτό...

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Μουχει τύχει επαγγελματίας λαστιχάς με δικό του μαγαζί, που επέμενε, και επιμένει ακόμα, ότι το offset το μετράμε από την άκρη της ζάντας, και ότι αν βάλεις φαρδύτερη, αναγκαστικά αλλάζει το offset.

Ακριβώς όπως το έγραψες είναι το κακό μας το χάλι, πόσες φορές το έχω δει κι εγώ αυτό...
    ωραια! μιας κι εσυ συμφωνεις ότι οι ειδικοι δεν ξερουμε και ότι ειμαστε το κακο μας το χαλι,κι εσυ ξερεις, για τεκμηριωσε μου τεχνικα γιατι δεν μπορεις να μετρήσεις οφσετ από την ακρη της ζαντας, και γιατι δεν πρεπει να αλλαξει το οφσετ αν βαλεις φαρδυτερη ζαντα... γιατι εγω μπορω να σου τεκμηριωσω το ότι ισως χρειαστεί να αλλαξει! περιμενω...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Κανονίστε να σηκωθεί ο Ευκλείδης και να μας αρχίσει στις κλωτσιές....!!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Κανονίστε να σηκωθεί ο Ευκλείδης και να μας αρχίσει στις κλωτσιές....!!!!
    Ο Τσακαλωτος ??

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alex14 Προβολή μηνύματος
    Ο Τσακαλωτος ??

αυτός κλωτσάει ήδη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    με εβγαλες απ'τον κοπο να γραψω κατεβατο πως μετριεται το οφσετ..
    μιας και το ποσταρες, ας εξηγησω γιατι ισως χρειαστει να αλλαξει αμα βαλεις φαρδυτερη ζαντα..

από τη στιγμη λοιπον που το οφσετ είναι η αποσταση του "αφαλου" από το κεντρο της διατομης της ζαντας, μια ζαντα φαρδους πχ 7 ιντσων μπαινει πιο μεσα στο θολο από μια 5,5 ιντσων, οποτε αν ο θολος είναι λιγο στενος παιζει η φαρδυτερη ζαντα η να βρει στο γονατο της αναρτησης η να ακουμπάει στο ημιμπαρο όταν τερματιζει το τιμονι.. οποτε για να λυσεις το πρόβλημα αυτό αναγκαστικα πας σε μικροτερο οφσετ όχι πολύ μικροτερο όμως ώστε να μη βγει πολύ εξω ο τροχος γιατι εκει μπορει μετα να σου βρει στο φρυδι του φτερου αμα τερματισει η διαδρομή της αναρτησης..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    παντως γενικα καλο ειναι να μην αλλαζει το οφσετ γιατι επηρεαζονται οι γωνιες κατα τη λειτουργια της αναρτησης και η φορτιση του ρουλεμαν του τροχου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    παντως γενικα καλο ειναι να μην αλλαζει το οφσετ γιατι επηρεαζονται οι γωνιες κατα τη λειτουργια της αναρτησης και η φορτιση του ρουλεμαν του τροχου
    οποιαδήποτε μετατροπή και αν κανεις, η εργοστασιακη γεωμετρια παει περιπατο... βεβαια άλλες φορες τα πραγματα γινονται πολύ καλυτερα, άλλες χειροτερα.. πχ στο δικο μου που από 5,5Χ15 με 185 φαρδος και 44 οφσετ πηγα σε 7Χ17 με 205 φαρδος και 38 οφσετ, η συμπεριφορα του βελτιωθηκε κατά πολύ.. εχω δει όμως και αρκετες περιπτώσεις που τα πραγματα εγιναν χειροτερα

η φορτηση του ρουλεμάν, θεωρω ότι περισσοτερο επηρεάζεται από το βαρος του τροχου και λιγοτερο από το οφσετ του μιας και δεν είναι σε αμεση επαφη με τον τροχο..

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Στα dunlop κόκκινο σημάδι και στα bridgestone κίτρινο.
    Επίσης φίλος που ασχολείται με λάστιχα είπε το ίδιο με τον mike. Απλά μπορεί να χρειαστεί λιγότερο «ζύγισμα» αν ταιριάξεις τα σημάδια

mike
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Στα dunlop κόκκινο σημάδι και στα bridgestone κίτρινο.
    Επίσης φίλος που ασχολείται με λάστιχα είπε το ίδιο με τον mike. Απλά μπορεί να χρειαστεί λιγότερο «ζύγισμα» αν ταιριάξεις τα σημάδια

mike
    εχθες αλλαξα λάστιχα στο υπερτουμπανο ( ) μου... εβαλα παλι Dunlop streetsmart.. στο προηγουμενο ζευγαρι που φορουσα δεν υπηρχαν σημαδια.. σε αυτά που εβαλα το μπροστινο ειχε κιτρινο σημαδι και πισω πρασινο.. (αυτό για να μη λενε ορισμένοι για τα χρωματα των σημαδιων)
    στη ζυγοσταθμιση το μπροστινο με το σημαδι στη βαλβιδα ζηταγε 45 γραμμαρια.. με το σημαδι απέναντι ζητησε 20.. (αυτό για να μη λενε ορισμένοι περι της θεσης που αποκλειστικα πρεπει να μπαινουν τα σημαδια...)

επισης το μπροστινο μου είναι dot 0115 αυτό ειχε ο προμηθευτης.. (αυτό για να μη λενε ορισμένοι για τις ημερομηνίες.. )

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    από τη στιγμη λοιπον που το οφσετ είναι η αποσταση του "αφαλου" από το κεντρο της διατομης της ζαντας, μια ζαντα φαρδους πχ 7 ιντσων μπαινει πιο μεσα στο θολο από μια 5,5 ιντσων, οποτε αν ο θολος είναι λιγο στενος παιζει η φαρδυτερη ζαντα η να βρει στο γονατο της αναρτησης η να ακουμπάει στο ημιμπαρο όταν τερματιζει το τιμονι.. οποτε για να λυσεις το πρόβλημα αυτό αναγκαστικα πας σε μικροτερο οφσετ όχι πολύ μικροτερο όμως ώστε να μη βγει πολύ εξω ο τροχος γιατι εκει μπορει μετα να σου βρει στο φρυδι του φτερου αμα τερματισει η διαδρομή της αναρτησης..
    Να υποθέσω ότι το μηχανακι σου εχει γόνατα Μακφέρσον..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Να υποθέσω ότι το μηχανακι σου εχει γόνατα Μακφέρσον..
    διπλα ψαλιδια με ραβδους στρεψης εμπρος, ακαμπτο αξονα με σουστοφυλλα και ραβδο παναρ πισω ..

Νέο μέλος
    η να ακουμπάει στο ημιμπαρο όταν τερματιζει το τιμονι.. προφανως αναφερεσε σε αυτοκινητο αλλα πες μας σαν επαγγελματιας το εχεις δει πολλες φορες αυτο το φαινομενο που αναφερεις???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostastec Προβολή μηνύματος
    η να ακουμπάει στο ημιμπαρο όταν τερματιζει το τιμονι.. προφανως αναφερεσε σε αυτοκινητο αλλα πες μας σαν επαγγελματιας το εχεις δει πολλες φορες αυτο το φαινομενο που αναφερεις???
    εγω προσωπικα το εχω δει σε φιατ τσικουεντσετο.. γενικα επειδή και εγω αλλα και τα μαγαζια από τα οποια εχω περασει ηταν επαγγελματιες, αποφευγαμε τέτοιες καγκουριες.. αυτό δε σημαινει όμως ότι δε μπορει να συμβει...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Λαστιχα..πολλα...και...διαφορα.
    από Zzz750 στο forum Αγγελίες αξεσουάρ & ανταλλακτικών
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2017, 16:14
  2. Βαλβίδες και τρόποι ελέγχου κινήσεως τους
    από RaGe_Raptor στο forum Τεχνικά άρθρα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2014, 23:42
  3. Fazer 600 και λάστιχα
    από sfb42 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2005, 13:16
  4. Λαστιχα και συναγερμος για ΧΤ