Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Αποριες για λαδι και λαστιχα σε kaze r

Μέλος

Αποριες για λαδι και λαστιχα σε kaze r

Λοιπον παιδια ξεκινησα πριν κανα μηνα delivery με το εν λογω παπι και ηρθε η ωρα για λαδια και τα λαστιχα χρηζουν αμεσης αντικαταστασης καθως ειναι του 09. Το παπι ειναι του μαγαζιου αλλα δεν το κινει αλλος εκτος απο εμενα και εχω αναλαβει τη συντηρηση. Λοιπον τι λαδια προτεινετε με βασικο κριτηριο τη μακροζωια του μοτερ? Βρηκα λαστιχα pirrelli διπλης γομας καινουρια απο γνωστο που δουλευει σε λαστιχαδικο σε τρομερα συμφερουσα τιμη αλλα δεν θυμαμαι το ονομα του μοντελου. Τα ξερει κανεις και τα εχει δουλεψει? Αν εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο δεκτο. Ειχα πολλα χρονια να καβαλησω παπι και μου εχει κανει κακη εντυπωση η ελειψη φρενων. Ειναι το δικο μου ή ειναι θεμα σχεδιασης των παπιων? Καμια λυση για να ειναι λιγο καλυτερο? Ευχαριστω προκαταβολικα.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Για λάδια, απλό ορυκτέλαιο 10-40 και το αλλάζεις ανά 3.000 χλμ. για τα λάστιχα δεν ξέρω να σου πω, αλλά από ότι ακούω οι περισσότεροι βάζουν μέτζελερ ΜΕ-22 τα οποία (όπως λένε) έχουν την καλύτερη απόδοση κόστους/χρήσης.
    Για τα φρένα μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, στο δικό μου kazer που είχα πριν 12 χρόνια ήταν πολύ καλά...τσέκαρε υγρά, το έμβολο της δαγκάνας λειτουργεί κανονικα; τακάκια και θερουίτ βάλε κάποιας γνωστής μάρκας να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αυτά τα ολίγα από μένα
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Ως πρώην συνάδελφος σου, θα σου προτείνω να αφήσεις τα ΜΕ22 στην άκρη.καλά χρυσά και άγια, αλλά επειδή πλέον είναι made in China,τρώγονται για πλάκα.
    Σκέψου ότι τα έβαλα τον Σεπτέμβρη και θέλουν άλλαγμα απο αρχές Μάρτη!το πίσω εχει γινει σλικ.
    Προτείνω τα MIchelin Μ45.φτηνότερα και απείρως αποδοτικότερα χιλιομετρικά.
    Ενδεικτικά,στο προηγουμενο σετ Μ45 αλλαχτηκε το πίσω στα 36Κ χλμ!!!

Όσο για το φρένο,επειδή είχα καζερ,να σου πω ότι εχει απο τα πιο δυνατα και αποτελεσματικά για παπια.
    Λαδάκια νομίζω 20-50 του έβαζα.δε θυμάμαι οποτε ρωτα κανα μαστορα για πιο έγκυρα.
    Η τακτική αλλαγή τους θα προσφέρει τη μακροζωία που ζητάς.2-2,5Κ χλμ μαξ.
    Η χρήση στο ντελίβερι είναι πολύ απαιτητική και τα λάδια σπάνε πιο γρήγορα.
    Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 27/04/2016 στις 16:07.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μέλος
    Νταξει τα λαδια τα αλλαζω ανα 1000χλμ οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα. Τα πιρελλι δεν τα γνωριζει κανεις σας?
    Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alex80 Προβολή μηνύματος
    Νταξει τα λαδια τα αλλαζω ανα 1000χλμ οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα. Τα πιρελλι δεν τα γνωριζει κανεις σας?
    Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.
    Λογικά λες για το pirelli mandrake http://www.skroutz.gr/s/8650823/Pire...50-17-38P.html
    Φοραω τα dyra traction τώρα λόγω οτι μπαίνω και χώμα συχνά (χωράφια κλπ)
    Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τα δικά μου.
    Αλλά τα mandrake ίσως στην επόμενη αλλαγή.
    Αν τα βάλεις Γράψε εντυπώσεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της andreaspetr
    ΜΗΝ παρεις λαδι αυτοκινητου ομως,μονο για μηχανακια.
    φιλτρο λαδιου να αλλαζεις και καλο θα ηταν να ελεγχες και το σιτακι που εχει κατω στο δεξι καπακι.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Έχω 2 παπιά ως κύρια μεταφορικά μέσα όλο το χρόνο. Το ένα είναι το Kaze r. Σε κανένα μου όχημα δεν έκανα εκπτώσεις στα λιπαντικά και στα λάστιχα. Για να πάρω το αυτοκίνητο πρέπει να ρίχνει νερό με τους κουβάδες οπότε όπως καταλαβαίνεις τα παπιά μου είναι για μένα εργαλεία μετακίνησης και δεν θέλω να μην μπορώ να τα κινήσω.
    Λαδάκια βάζω πάντα φούλ συνθετικά (υπερβολή το ξέρω αλλά εσύ θα το λιώνεις το παπί σε καθημερινή βάση), αλλάζω φίλτρο σε κάθε αλλαγή λαδιών και λαστιχάκια πάντα michelin gazelle. Μου είναι αδιάφορο αν τρώγονται πιο γρήγορα από άλλα, με ενδιαφέρει να κρατάνε και σε στεγνό και σε βρεγμένο και αυτά είναι αστέρια.

Ααα και που 'σαι, ο Κάζουρας έχει φρενάρες, αν έχεις "λαστιχάρισμα" και αίσθηση σπογγώδη κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος άλλαξε μία υγρά και κάνε και μια σωστή εξαέρωση.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alex80 Προβολή μηνύματος
    Βρηκα λαστιχα pirrelli διπλης γομας καινουρια απο γνωστο που δουλευει σε λαστιχαδικο σε τρομερα συμφερουσα τιμη αλλα δεν θυμαμαι το ονομα του μοντελου.
    Υπάρχουν λάστιχα παπιού με διπλή γόμα;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    λαστιχάκια πάντα michelin gazelle. Μου είναι αδιάφορο αν τρώγονται πιο γρήγορα από άλλα, με ενδιαφέρει να κρατάνε και σε στεγνό και σε βρεγμένο και αυτά είναι αστέρια.
    +1 ψήφος στα gazelle.

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    λαδι βαλε 20-50. θα δουλευει καλυτερα το σασμαν με 10-40 αλλα μπορει να καψει λιγακι και θα χρειαστει αλλαγη στα μισα χλμ απο οτι με το 20-50 (αν το αλλαζεις γυρω στα 2κ χλμ εισαι καλα). λαστιχα βαλε michelin m62 gazelle, κανενα αλλο.
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

Παρόμοια θέματα

1. Μεταφορα σκουτερ απο Αθηνα για Πειραια (και φορτωμα σε πλοιο)
    από Xrider στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2012, 18:27
  2. Ερώτηση αρχαρίου για λάστιχα σε παπί
    από NouGiw στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2009, 16:56
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2004, 14:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε