Εκανα και 'γω αγορα με American Express απο Amazon.de
H mastercard απο Εθνικη απετυχε να κανει τη συναλλαγη.
Γιατί μπλέκετε με άτομα που δεν γνωρίζουν? Το 90% των τραπεζικών, από εμπειρία μου, δεν ξέρουν να σε κατατοπίσουν τι γίνεται σε συναλλαγές μέσω internet ή θα κοιτάξουν να σε οδηγήσουν σε έμβασμα μιας και έχει μεγάλες προμήθειες. Και οι δικές μου γνώσεις, από συναλλαγές που κάνω πολλά χρόνια προκύπτουν.
Με τα cc έχει χαθεί και η μπάλα. καθώς αλλάζουν τα πράγματα συνέχεια με εγκυκλίους.
Αυτό που ισχύει, αφορά 500€ μηνιαίως με μορφή εμβάσματος. Δεν ξέρω αν υπολογίζουν και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με κάποιο τρόπο, δεν με ενδιαφέρει.
Αν ο έμπορος όπως αναφέραμε έχει κατηγορία καταστήματος συμβατή με τα cc, το ποσό περνάει είτε έχεις χρεωστική είτε πιστωτική κάρτα.
Αν δεν έχει κατηγορία συμβατή (που δεν το ξέρουμε αυτό), την κόβει την συναλλαγή ο εκδότης της κάρτας (είτε χρεωστική είτε πιστωτική).
Στα παραπάνω πρέπει να υπολογίσουμε και το ενδεχόμενο, να είναι συμβατή μεν η κατηγορία αγαθών με τα cc, αλλά τα όρια της τράπεζας (που δεν τα ξέρουμε) να έχουν ξεπεραστεί. Μόνο η δοκιμή άλλη στιγμή μπορεί να λύσει την απορία, ή η πληρωμή μέσω άλλης τράπεζας.
Προσωπικά, έχω κάνει συναλλαγές χωρίς πρόβλημα με amazon.co.uk & amazon.de, lidsdirect, ebay, motocard, gearbest με την συναλλαγή να περνάει με την μία, χρησιμοποιώντας Mastercard πιστωτική.
Εχω φάει πόρτα είτε με mastercard, είτε με visa debit της Πειραιώς σε μια συναλλαγή σε Αμερική και μερικές σε Κίνα.
Εχω φάει πόρτα σε συναλλαγή μέσω paypal για πληρωμή Ελληνικού μαγαζιού (!).
Γενικά, θέλει λίγο ψάξιμο και υπομονή αν κάποιος ψωνίζει συχνά. Αν το κάνει βέβαια, καλύτερα να πάρει μια Revolut, ή να πιστώσει τον λογαριασμό στο paypal με τον γνωστό τρόπο και να τελειώνει το παίδεμα γιατί σε αυτή την περίπτωση, η συναλλαγή ΔΕΝ κόβεται, ότι και αν είναι αυτό που αγοράσαμε.
Αυτά.
@Byron
Αν εχεις χρόνο και όρεξη.
"Έμβασμα είναι η μεταφορά ενός ποσού από έναν πχ λογαριασμό τραπέζης, σε κάποιον άλλον, όχι με αυτόματο τρόπο αλλά πχ με τη διαμεσολάβηση μίας ή περισσοτέρων τραπεζών."
Εδώ... αναφέρει τα βήματα που φορτιζουμε την revolut καρτα.
Και ξαναρωτω...μεταφορα χρημάτων προς το εξωτερικό (π.χ. σε καποιον λογαριασμο) απαγορευονται λόγω CC
ενώ εμβάσματα επιτρέπονται ?
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Για να καταλαβω δλδ. τη λογικη.
Επιτρεπετε να στειλω 499 ευρω απευθειας στον λογαριασμο του Heinz Rachtenbauer στη Γερμανια
αλλα απαγορευεται να χρησιμοποιήσω το paypal για να πληρωσω τον ιδιο τον κυριο με το ιδιο χρηματικο ποσό
επειδη το paypal μου ειναι συνδεδεμενο με τον ιδιο ακριβως λογαριασμο ?
Αυτο λέμε ?
Δε ξέρω πως λειτουργεί το paypal, γιατί δε το χρησιμοποιώ
Από όσα κατάλαβα βάσει αυτών που λέει ο Βύρωνας, μπορεί να σου κοπεί συναλλαγή (από την δική μας τράπεζα) επειδή δεν επιτρέπεται συγκεκριμένη συναλλαγή (π.χ. αγορά στρινγκ)
Στον Χανς όμως μπορείς να κάνεις έμβασμα (δηλαδή απευθείας τραπεζική κατάθεση), μέχρι του ποσού των 500
Επίσης δε ξέρω αν λειτουργεί αθροιστικά το παραπάνω νούμερο, δηλαδή αν κάνεις έμβασμα και κατόπιν πας να κάνεις αγορά που "επιτρέπεται", αν θα σου κοπεί επειδή έχεις "πιάσει" το όριο του μήνα
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δεν θα σου κοπεί.
Στην αλφα που έχω με κάρτα visa, κάνω και μεταφορες (μέχρι 500 ανά ημερολογιακό μήνα) και μπορώ και κάνω αγορες (είτε Online, είτε σε καταστήματα Ελλάδα και εξωτερικο) κανονικά.
Επίσης έχω συνδέσει το revolut στο paypal για αγορές ebay/amazon κλπ λόγω καλύτερου rate από την αλφα.
- Triumph Daytona 675 (Track Bike)
- Ducati Multistrada 1200s
- IMR Corse 190RR
Πρέπει να καταλάβεις την λογική των cc...
Τα cc δεν προέκυψαν επειδή ήταν κακοί οι έξω, ο Dragi και λοιπές κοτσάνες που αναμασάνε οι κυβερνώντες. Προέκυψαν για να σταματήσει η εκκροή καταθέσεων προς το εξωτερικό. Και καταθέσεις, δεν εννοούμε τα 500€ (που νομίζω έγιναν 1000€ πρόσφατα), αλλά τα πολλά λεφτά (που είχαν ήδη φύγει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).
Έρχεται λοιπόν και σου επιτρέπει μικροσυναλλαγές (τέτοιες θεωρούνται), για να μπορέσεις και καλά, να έχεις επαφές με τον πολιτισμένο κόσμο για αγαθά που ΔΕΝ μπορείς να βρείς εδώ. Και επειδή θεωρεί πως ρούχα πχ μπορείς να βρεις εδώ, σου απαγορεύει την συναλλαγή.
Λίστα με τις και καλά απαγορευμένες συναλλαγές, υπήρχαν στα site των τραπεζών. Η περιγραφή όμως των αγαθών που πουλάει ο έμπορος στο μαγαζί του, μπορεί εύκολα να είναι εκτός περιορισμών και εκεί είναι το παραθυράκι που μας αφήνει να κάνουμε συναλλαγές.
Δεν σου απαγορεύει κανείς να πληρώσεις τον Heinz Rachtenbauer μέσω paypal. Ίσα ίσα που αν ο Heinz Rachtenbauer σου στείλει ένα money request στο paypal, 99,99% θα περάσει χωρίς πρόβλημα.
έχω στείλει αρκετά εμβάσματα για να φορτίσω την revolut και όλα πέρασαν, εκτός απο το Πασχα που η τράπεζα ξεπέρασε το όριο.
Έχω βάλει στο balance του paypal επίσης αρκετές φορές και δεν κόλλησε καμία συναλλαγή.
Το έμβασμα στην revolut είναι καλύτερο όσον αφορά το κόστος και τις προμήθειες, αλλά θέλει δύο εργάσιμες μέρες συνήθως. Το πιο πολύ που έχει κάνει είναι τρεις μέρες. Φυσικά στο balance του paypal γίνεται στην στιγμή, αλλά το καπέλο είναι μεγαλύτερο.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
Ministry Of Lost Souls
εμβασματα προς εξωτερικο ειναι ηδη 1.000 ευρω ανα μηνα.
οι λογαριασμοι της leupay ειναι μαλτα κι οχι λουξεμβουργο που ανεφερε καποιος. στην αρχη ηταν λουξεμβουργου αλλα με το μπαμ που εγινε με τα cc τα πεταξανε στην μαλτα.
με revolut και leupay δεν ξανασχοληθηκα με ελληνικη καρτα paypal τραμπες κι αλλες ιστοριες.
μεσα στο app της ρεβολουτ μπλοκαρεις την καρτα αν στην κλεψουν.
Γιαννης
Ένα ευρώ μου κρατούσε σε κάθε έμβασμα και από ότι λένε όλοι, έχει και την καλύτερη ισοτιμία σε μετατροπές νομισμάτων.