Υπάρχει εταιρία που ασφαλίζει για ένα μήνα;
Υπάρχει εταιρία που ασφαλίζει για ένα μήνα;
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
@μπαμπης δεν το είχα προσέξει αυτό.
-Πιάσε 1 μήνα πινακίδα σε παρακαλώ...
-Βγήκε 1,5 να τ' αφήσω;
Δίκαιο δεν είναι τπτ σε αυτόν τον παλιόκοσμο...
Προσωπικά πάντως δεν θα μπω στο τρυπάκι να κατηγορώ και να μεμψιμιρώ όταν ένα μέτρο κινείται σε δικαιότερη κατεύθιυνση από το προυπάρχων - ακόμα και αν δεν είναι αυτό που θα ήθελα...
Το μέτρο προσπαθεί να δώσει μια αναλογικότητα μεταξύ της πληρωμής και του χρόνου κυκλοφορίας την στιγμή που το προηγούμενο καθεστώς ήταν "κουτσοί-στραβοί στον Αι Παντελεήμονα". Από αυτή την άποψη είναι καλοδεχούμενο... Ναι δεν είναι πλήρως αναλογικό αλλά μην ξεχνάς ότι ζούμε σε εποχές που σε λίγο θα φορολογείται και ο αέρας που αναπνέουμε (εδώ κουμπώνει η λογική του πέναλτυ)...
Προς ενημέρωση
Σήμερα, όπως κάνω σχεδόν κάθε χρόνο από το 12 και μετά, παρέλαβα τις πινακίδες που είχα καταθέσει κάπου στο τέλος Νοέμβρη.
Άφού προσκόμισα το φρέσκο ασφαλιστήριο πλήρωσα τα αναλογούντα τέλη 10 μηνών (8 που αναλογούν μέχρι το τέλος του έτους + 2 μήνες το πέναλτι). Σύνολο 100,00 ευρώ αντί των 120,00 που θα ήταν με το παλιό καθεστώς... Οκ, δεν είναι κάτι τρομερό αλλά μου ήρθε δωρεάν το 1ο γέμισμα...![]()
Μετά από 30 χρόνια σε 2 ρόδες και πολλά μηχανάκια να έχουν περάσει από τα χέρια μου, τα τελευταία 14 χρόνια όποια μηχανή και αν είχα πάντα υπήρχε από δίπλα και ένα παπί το οποίο φυσικά κυκλοφορεί παντού και πάντα...
Πλέον τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνω ελάχιστα χιλιόμετρα με την μηχανή (οι αιτίες πολλές - μην το αναλύσουμε τώρα)... Ενδεικτικά από το 2013 έχω γράψει 4,5Κ...Οπότε έχω καθιερώσει την εξάμηνη ακινητοποίηση τους χειμερινούς μήνες ώστε να μην πληρώνω ετήσια ασφάλεια για ένα μηχανακι που κοιμάται στο γκαράζ τους χειμερινούς μήνες. Τις πινακίδες για ένα εξάμηνο θα τις έπαιρνα έτσι κι αλλιώς περίπου τέτοια εποχή, απλά εκμεταλεύτηκα τον νέο νόμο και γλύτωσα ένα εικοσάρικο...