Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 58

Θέμα: Κεντρο, αριστερα η δεξια...?

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ποπαϋ Προβολή μηνύματος
    μια ερώτηση ρε μπαμπάδες,
    η μαμά γιατί θα πρέπει να κάθεται πίσω;
    Αν ταξιδευεις και θέλει γάλα θα τραβηξεις παροχή για τάισμα?
    + αυτό που είπε ο συμπέθερος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Αν ταξιδευεις και θέλει γάλα θα τραβηξεις παροχή για τάισμα?
    + αυτό που είπε ο συμπέθερος
    μονο στο ταξίδι δλδ η μαμά πίσω;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    και τι θα κάνει η μαμά; θα το λυσει απο το κάθησμα και θα το πάρει αγκαλιά;
    αν χρειαστεί να πάρει το αυτοκίνητο (να οδηγήσει μόνη) μαζί με το παιδί;
    Ναι και αυτό αν χρειαστεί θα το κάνει, μέχρι να ηρεμήσει.

Αν οδηγεί μόνη με το παιδί, εξαρτάται αν το έχει μπροστά και δίπλα της ή πίσω (αν είναι μεγαλύτερο).

Στη πρώτη περίπτωση, έχει πολλές πιθανότητες να ηρεμήσει βλέποντάς την. Αν το έχει πίσω κ τσιρίζει, ή τον ήπιε, ή γίνεται βούδας μέχρι να φτάσει στον προορισμό, ή κατεβαίνεις στο πρώτο ασφαλές σημείο, πας πίσω κ το ηρεμείς όπως μπορείς.

Δεν υπάρχει κάτι εντελώς στάνταρ. Ανάλογα την περίπτωση, μαθαίνεις τα κόλπα του με τον καιρό και αυτοσχεδιάζεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Ναι και αυτό αν χρειαστεί θα το κάνει, μέχρι να ηρεμήσει.

Αν οδηγεί μόνη με το παιδί, εξαρτάται αν το έχει μπροστά και δίπλα της ή πίσω (αν είναι μεγαλύτερο).

Στη πρώτη περίπτωση, έχει πολλές πιθανότητες να ηρεμήσει βλέποντάς την. Αν το έχει πίσω κ τσιρίζει, ή τον ήπιε, ή γίνεται βούδας μέχρι να φτάσει στον προορισμό, ή κατεβαίνεις στο πρώτο ασφαλές σημείο, πας πίσω κ το ηρεμείς όπως μπορείς.

Δεν υπάρχει κάτι εντελώς στάνταρ. Ανάλογα την περίπτωση, μαθαίνεις τα κόλπα του με τον καιρό και αυτοσχεδιάζεις.
    εκεινο που ξέρω εγώ (φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος) είναι ότι όπως μάθεις το παιδί έτσι θα μεγαλώσει, αν έχει συνηθήσει το παιδί καθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο να έχει την μάνα του δίπλα τότε θα την θέλει κάθε φορά θα γκρινιάζει. Τώρα, σε πολύωρο ταξίδι οι στάσεις (το κάθε πόσο εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες) είναι υποχρεωτικές.
    Γενικά, στο αυτοκίνητο (και όχι μόνο) το κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να μάθει να έχει την θέση του.
    αποψή μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    εκεινο που ξέρω εγώ (φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος) είναι ότι όπως μάθεις το παιδί έτσι θα μεγαλώσει, αν έχει συνηθήσει το παιδί καθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο να έχει την μάνα του δίπλα τότε θα την θέλει κάθε φορά θα γκρινιάζει. Τώρα, σε πολύωρο ταξίδι οι στάσεις (το κάθε πόσο εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες) είναι υποχρεωτικές.
    Γενικά, στο αυτοκίνητο (και όχι μόνο) το κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να μάθει να έχει την θέση του.
    αποψή μου
    Δεν διαφωνώ, έτσι ακριβώς είναι σε όλα τα θέματα*, όχι μόνο στο αμάξι. Αναφέρομαι αποκλειστικά σε βρεφικές καταστάσεις, μέχρι 1 άντε 1,5 ετών max!

*Κατά τη δική μου άποψη πάντα

Banned
    μονο στο ταξίδι δλδ η μαμά πίσω;
    Πέρα απο τι φαγητό είναι το θεμα απασχόληση,παιχνίδι κτλπ
    Οπότε η μαμά πίσω στο ταξίδι

για την θέση του παιδικού καθίσματος κανένας κατασκευαστή (νομίζω) δεν προτείνει την τοποθέτηση του στην μέση του πίσω καθίσματος, είτε δεξιά είτε αριστερά.
    προσωπικά, όταν είχα ένα καθισματάκι πίσω το έβαζα στη δεξιά πλευρά γιατί βόλευε, νομίζω είναι και πιο ασφαλές, κατά την επιβίβαση-αποβίβαση να μην είμαι από την πλευρά της κυκλοφορίας και να είμαι από την πλευρά του πεζοδρομίου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Το ιsofix δεν εχει καμια σχεση με το δεσιμο με ζωνες.
    Δεσε με ζωνες και τραβα το καθισματακι δεξια αριστερα θα δεις οτι στην μια μερια φευγει εντελως. Σε μια δυνατη στροφη παιζει να γυρισει τελειως.
    Το λεω γιατι εχω και τα δυο σε διαφορετικα αυτοκινητα. Στην μεση μονο καποια 7θεσια εχουν isofix απο το εργοστασιο.
    Αναλογα το αυτοκινητο ειναι φιλε και τι σε βολευει χωραει.
    Εγω σε τριπορτο yaris οσο τον ειχα αναποδα για 1,5 χρονο πισω απο τον συνοδηγο. Γιατι πισω απο τον οδηγο με πηγαινε πολυ μπροστα και με επιανε ζαλαδα στην πολυωρη οδηγηση.
    Απ'οταν το γυρισα προς τα μπροστα τον εβαλα πισω απο τον οδηγο. Για να μπορει η γυναικα να ειναι πιο ανετα.
    Στο hyundai matrix παλι πισω απο τον οδηγο τον εχω γιατι το κεντρικο κλειδωμα ανοιγει μονο απο την μερια του οδηγου και βολευει να πηγαινω απο εκει πρωτα να ανοιγω και να βαζω κατευθειαν το παιδι πισω. Αλλιως πρεπει να ξανακανω γυρω γυρω το αυτοκινητο.
    Ειναι θεμα χωτοταξικο και θα σου βγει στην πορεια.
    Π.χ. σε ταξιδι με πολλα πραγματα επειδη το πισω καθισμα πεφτει το μεγαλο τμημα πισω απο τον οδηγο τον βαζω πισω απο τον συνοδηγο για φορτωσω περισσοτερα.
    Αποψη μου δωσε τα περισσοτερα χρηματα που θελει το isofix ακομα και αν δεν εχει το αυτοκινητο στα περισσοτερα γινεται ευκολα σε ενα σιδερα να μπει πλακα μεταλλικη με αυτια για να πιανει.
    Εγω την γυναικα μου δεν την εβαλα ποτε πισω. 2 πραγματα με βοηθησαν πολυ στον να μην κλαιει το μωρο.
    1ο οι μεμβρανες στα τζαμια. Σε ταξιδι βραδυ ακομα και αν κοιμοταν μολις μπαιναμε στην εθνικη ειδικα στην κορινθου απο τις εναλαγες των φωτων τις εθνικης σκοταδι φως ξυπναγε και δεν σταματαγε μεχρι να φτασουμε αθηνα. Μολις εβαλα μεμβρανες δεν ξανα εγινε αυτο.
    2ο αναβα το πισω φως μολις μπαιναμε στο αμαξι το βραδυ. Αν ειχαμε σβηστο το φως εκλαιγε μολις αναβε φως ολα οκ.
    Βαλε κανα αρκουδακι κουκλακι να κουνιεται κοντα του να χαζευει λιγο και παρε και εναν καθρεπτακι εξτρα για να βλεπεις το μωρο σου!!
    Και να σου ζησει!!!!
    LIVE FREEEEE!!!!!

Banned
    για την θέση του παιδικού καθίσματος κανένας κατασκευαστή (νομίζω) δεν προτείνει την τοποθέτηση του στην μέση του πίσω καθίσματος, είτε δεξιά είτε αριστερά.
    προσωπικά, όταν είχα ένα καθισματάκι πίσω το έβαζα στη δεξιά πλευρά γιατί βόλευε, νομίζω είναι και πιο ασφαλές, κατά την επιβίβαση-αποβίβαση να μην είμαι από την πλευρά της κυκλοφορίας και να είμαι από την πλευρά του πεζοδρομίου.
    Ορθοτατο
    + οτι η μεσαία ζώνη είναι μονο για μέση και όχι τριων σημείων
    + οτι μπορείς να τραβηξεις το κάθισμα του συνοδηγού πίσω και να σφηνωσει καλά το καθισματακι

κι αν έχεις δύο καθισματάκια πίσω που θα χωρέσει η μαμά;

όπως το βλέπω εγώ, καλό είναι να μην μαθαίνουν τα παιδιά να έχουν δίπλα την μαμά τους. Αν παραστεί ανάγκη κάνεις στάση και μετά συνεχίζεις.

προσωπικές απόψεις.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Επειδη ψαχνομαι για το που θα βαλω το παιδικο καθισμα πλεον(κ οχι τι λαστιχα θα βαλω στο gixxer), οσοι εχετε εμπειρια/ψαξει το ζητημα ριξτε την αποψη σας...
    Ολοι λενε τοποθετηση στο κεντρο για μεγαλυτερη ασφαλεια παρα στις πλαινες(πισω απο οδηγο/συνοδηγο).
    Ειδικα για πισω απο το συνοδηγο να το αποφευγουμε λογω οτι ο ανθρωπος ενστικτωδως θα προσπαθησει να αποφυγει την συγκρουση/ατυχημα στριβοντας το αμαξι κ θεωρητικα εκθετει την αλλη πλευρα.
    Μπερδεμα...
    Καλημέρα και καλορίζικος στα ... βάσανα (τα πιο ωραία βάσανα όμως).

Να σου πω τη δική μου εμπειρία ως πατέρας τριών ηλικίας (σήμερα) 9, 7 και 4.

Κατ' αρχάς το να είναι η μαμά δίπλα στο παιδί είναι καλό μέχρι 3 άντε 4 μηνών. Μετά δεν έχει νόημα και, όπως ήδη ειπώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να συνηθίζει έτσι.
    Ως προς τη θέση βασικά εξαρτάται από το αυτοκίνητό σου. Αν η μεσαία θέση είναι ίδια με τις πλαινές και δεν είναι το συνηθισμένο των περισσότερων αυτοκινήτων και έχει και isofix βάλε το εκεί. Αν πάλι όχι βάλε το πίσω από το συνοδηγό, γιατί είναι εύκολα προσβάσιμο και ελεγχόμενο από το οδηγό που υπάρχει πάντα στο αυτοκίνητο. Ενώ συνοδηγός μπορεί και να μην υπάρχει.
    Εγώ αυτό έκανα και δεν είχα πρόβλημα.
    Όταν γίναμε τρεις ο μικρός μπήκε στη μέση, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να χωρούν όλα τα καθισματάκια.

Πάντως, αν θες τη γνώμη μου, μην αρκεστείς μόνο στο isofix. Βάλε και τη ζώνη πρώτον για να είναι καλύτερα δεμένο το κάθισμα και δεύτερο γιατί από μια ηλικία και μετά τα μικρά τα μικρά μπορούν να το ξεκουμπώσουν.

Καλές βόλτε και να τον / την (?) χαίρεσαι

Ορθοτατο
    + οτι η μεσαία ζώνη είναι μονο για μέση και όχι τριων σημείων
    Σωστό. Μόνο τα 7θέσια έχουν κανονική ζώνη και μερικά μόνο από αυτά isofix

Ορθοτατο
    + οτι μπορείς να τραβηξεις το κάθισμα του συνοδηγού πίσω και να σφηνωσει καλά το καθισματακι
    Με προσοχή όμως να μην ανασηκώσει το κάθισμα.

Μόνο όταν είναι πολύ μωρό. Μετά δεν χρειάζεται να συνηθίζουν έτσι. Ωραίο κόλπο πάντως είναι cd με παιδικά τραγούδια, παραμύθια κλπ

Banned
    Στην μέση η μαμά.
    Εγώ αυτό έκανα.
    Μεγάλωσε η πρώτη?
    Αυτή μπροστά η μαμά πίσω με τον πρώτο, μετα με τον δεύτερο κτλπ.
    Πλεον μετα που απολεσαμε το atos τους ακολουθώ με άλλο όχημα ΚΤΕΛ κτλπ

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Μόνο όταν είναι πολύ μωρό. Μετά δεν χρειάζεται να συνηθίζουν έτσι. Ωραίο κόλπο πάντως είναι cd με παιδικά τραγούδια, παραμύθια κλπ
    Είχα φορητό dvd player όταν είχα το rallye
    Μετα λάπτοπ
    Τώρα ταμπλετ
    Κλείνω τα πίσω ηχεία του οχήματος και παίζω μπροστά οτι θέλω

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αριστερά ή δεξιά;
    από Dirty_Gas στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2008, 15:11
  2. έξωση των Ι.Χ από το κέντρο
    από Κανένας στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2004, 13:16
  3. φερτο λιγο δεξια ,ελα ,ελα ωωωπα καλος εισαι!
    από asprogerakatos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/10/2004, 15:03
  4. ΨαΧνω Κεντρο Μπροστινο
    από XTMPAM στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2004, 12:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας