Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 58 από 58

Θέμα: Κεντρο, αριστερα η δεξια...?

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    εγώ είμαι λίγο κάγκουρας.

δε θα χρησιμοποιούσα isofix ακόμα και αν είχε το παλιό 2003 μοντέλο μου. Το isofix μεταφέρει όλους τους κραδασμούς του αυτοκινήτου στο καθησματάκι. εσείς αυτό το μαρτύριο σε μεγάλες βόλτες το έχετε περάσει?

τα καθίσματα μας έχουν τα μαξηλάρια ανάμεσα απο εμάς και το δέσιμο τους με τις λαμαρίνες τις καμπίνας και ως εκ τούτου τους κραδασμούς. όταν ο κατασκευαστής μετά απο άπειρα crash test σου λεει οτι η ασφάλεια είναι 100% με δέσιμο 3ων σημείων γιατί να πάμε παραπέρα? υπάρχει συγκριτική μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο?

το δέσιμο σε 3 σημεία θα πρέπει να έχει 100% αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά που έχουμε εμεις δεμένοι. το λίγο κάθετο free play δεν είναι πρόβλημα.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Και με την ευκαιρία δείτε και αυτό για το γιατί ΔΕΝ πρέπει να δένουμε τα παιδιά με το μπουφάν.

http://www.newsit.gr/paraxenes-eidhs...kinitoy/491837

Δείτε το crash test στο 2:52 επ

το είχα δει παλιότερα και όντως είναι λάθος που το κάνουν οι περισσότεροι γονείς
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Δεν κάθισα να διαβάσω τι γράφουν όλοι οι υπόλοιποι (προφανώς και ο καθένας έχει την θέση που προτιμά η που τον βολεύει ή που είναι η βάσει προδιαγραφών σωστή κλπ κλπ κλπ). Εγώ θα σου πω τι έκανα όταν είχα την δικιά μου πιτσιρίκα. Πίσω από την θέση του συνοδηγού α) σε βλέπει και ηρεμεί τόσο που σε λίγο το παίρνει ο ύπνος β) έτσι έφτανα και χάιδευα τις μπούτες της και αυτό ηρεμούσε εμένα
    Ναι ρε φιλε!
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Δεξιά....μπαίνοντας

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    εγώ είμαι λίγο κάγκουρας.

δε θα χρησιμοποιούσα isofix ακόμα και αν είχε το παλιό 2003 μοντέλο μου. Το isofix μεταφέρει όλους τους κραδασμούς του αυτοκινήτου στο καθησματάκι. εσείς αυτό το μαρτύριο σε μεγάλες βόλτες το έχετε περάσει?

τα καθίσματα μας έχουν τα μαξηλάρια ανάμεσα απο εμάς και το δέσιμο τους με τις λαμαρίνες τις καμπίνας και ως εκ τούτου τους κραδασμούς. όταν ο κατασκευαστής μετά απο άπειρα crash test σου λεει οτι η ασφάλεια είναι 100% με δέσιμο 3ων σημείων γιατί να πάμε παραπέρα? υπάρχει συγκριτική μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο?

το δέσιμο σε 3 σημεία θα πρέπει να έχει 100% αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά που έχουμε εμεις δεμένοι. το λίγο κάθετο free play δεν είναι πρόβλημα.
    Εκτός από το πρώτο (0-12 μηνών) όλα τα άλλα είχαν isofix και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι κανένα από τα παιδιά, ποτέ δεν παραπονέθηκε ότι δεν ήταν άνετο το κάθισμα.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Δεξιά....μπαίνοντας
    Εκεί είναι των γυναικών. .....
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Δεν θεωρω πως το δεσιμο με ζωνη ειναι καλυτερο/ασφαλεστερο σε σχεση με το isofix.
    Χρονια ερευνων κ δοκιμων αποδεικνυουν οτι ειναι ασφαλεστερο μεσω isofix γιατι αποφευγεις να κανεις λαθος με το δεσιμο της ζωνης(που σε μεγαλο ποσοστο γινεται).
    Ποσοι κραδασμοι θα μεταφερονται στο καθισμα που να θεωρειται κουραστικο??
    Λογικα θα υπηρχε κατι σχετικο στις ερευνες.
    Ride(s) the wind of change...

non serviam Το avatar του/της kachius
    Εμείς το είχαμε πίσω από το συνοδηγό.
    Καταρχήν, γιατί μπαινοβγαίνει με ασφάλεια από το πεζοδρόμιο και όχι από την κυκλοφορία. Να μπεις από δεξία και να πας αριστερά στο C3 δεν έπαιζε..
    Έπειτα, μπορούσε ο οδηγός να το βλέπει (και τούμπαλιν) άνετα.

Αυτό το κρατήσαμε με εξαιρέσεις σε ταξίδια που παίρναμε και τους παππούδες μαζί, οπότε έμπαινε στη μέση γιατί αλλιώς δε χωράγανε 3 πίσω.

Τώρα που αλλάξαμε αυτοκίνητο και φτάνουμε τη μέση άνετα! (kangoo εγγύηση!!) τον έχουμε στη μέση.
    Είναι 6 τώρα βέβαια, αλλά και πάλι τον έχουμε σε αντίστοιχο καθισματάκι με οδηγούς ζώνης και για τον ώμο και για τη μέση, και έχει και προστατευτικά γύρω από το κεφάλι.

Και τα δύο αυτά έχουν φυσικά ζώνη 3 σημείων στη μέση, αλλιώς δε θα το συζητάγαμε.
    Ξέρω από βέσπα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Δεν θεωρω πως το δεσιμο με ζωνη ειναι καλυτερο/ασφαλεστερο σε σχεση με το isofix.
    Χρονια ερευνων κ δοκιμων αποδεικνυουν οτι ειναι ασφαλεστερο μεσω isofix γιατι αποφευγεις να κανεις λαθος με το δεσιμο της ζωνης(που σε μεγαλο ποσοστο γινεται).
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    παιδιά το isofix είναι απλά εγγύηση ευκολης και ασφαλούς πρόσδεσης. Από τη στιγμή όμως που δεθεί σωστά σε ζώνη 3 σημείων το κάθισμα, είναι το ίδιο ασφαλές.
    τώρα σε περίπτωση τρακαρίσματος που πάρει τούμπες το αμάξι (ο μη γένοιτο) αν στραβώσει και πάρει η καμπίνα είναι προφανές ότι το κέντρο είναι το ασφαλέστερο σημείο.

Επίσης προσωπικά έχω διαπιστώσει πως το παιδί ταξιδεύει πιο καλά, γιατί βλέπει μπροστά....

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Και οχι μονο...
    Ride(s) the wind of change...

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Αν το πίσω σου κάθισμα έχει isofix σε κάποια ζώνη - σημείο τότε εκεί, αν όχι πίσω απο τον συνοδηγό βλέπεις το μικρό καλύτερα από τον καθρέφτη και εκτός των άλλων σε ατυχήματα(φτού μακριά) σε οδο δυο ρευμάτων έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού.
    Α και που σαι.
    Αν το όχημα είναι τετραπορτο,να ενεργοποιήσεις το παιδικό κλείδωμα -υπάρχει διακόπτης με ένδειξη στο σημείο που πιάνει στο φτερό
    ετσι ακριβως

μπεεεεε....

''Εμείς τις βόλτες τις κάνουμε ταξίδια..!!

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Αριστερά ή δεξιά;
    από Dirty_Gas στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2008, 15:11
  2. έξωση των Ι.Χ από το κέντρο
    από Κανένας στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2004, 13:16
  3. φερτο λιγο δεξια ,ελα ,ελα ωωωπα καλος εισαι!
    από asprogerakatos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/10/2004, 15:03
  4. ΨαΧνω Κεντρο Μπροστινο
    από XTMPAM στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2004, 12:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας