Δημοσιεύθηκε αρχικά από
AUFGEBRACHT
Θα μπλέξουμε σε άλλα μονοπάτια και λίγο θέλουν οι γνωστοί-άγνωστο να το κάνουν πάλι θρησκεία vs άθεων επεισόδιο Νο 325.486. Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά όταν κάποιος προσπαθεί να ερμηνεύσει κάτι για το οποίο έχει άγνοια, το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές βγάζει γέλιο. Είναι σαν να έρθω εγώ και να αρχίσω να σου κάνω εσένα αναλύσεις για τα laptop, στην καλύτερη θα βάλεις τα γέλια!!! Η ορθόδοξη ανατολική θρησκεία έχει πάντα ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ. Βλέπεις ας πούμε τον Αϊ-Γιώργη να φονεύει τον δράκο, ο δράκος έχει καθαρά συμβολική απεικόνιση, κάτι άλλο συμβολίζει η μορφή του δράκου. Το βλέπει λοιπόν ο άλλος ο οποίος είναι και γαμώ τους έξυπνους και ορθολογιστής και πετάει ατάκα "ποιο δράκο (κατά το ποια Amstel), υπήρχαν δράκοι που πετάγανε και βγάζανε φωτιές;". Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πεταχτεί κάποιος φανατικός του Game of Thrones και να απαντήσει για δράκους...
Πάμε στο περιώνυμο νίκας τοις βασιλεύσοι... Ποια πολιτική πραγματικότητα μου λες; Τι σχέση έχει ένα απολυτίκιο με πολιτική πραγματικότητα; Τι αφ' ης και touchscreen δεν υπάρχει βασιλιάς; Κάτι είπαμε παραπάνω για συμβολισμούς... Μπορεί τότε που γράφτηκε να υπήρχε βασιλιάς ή αυτοκράτορας, αλλά και ο κάθε άνθρωπος θεωρείται ότι έχει βασιλική ιδιότητα και χαρακτήρα -μπαίνουμε σε θεολογικά μονοπάτια οπότε σταματάω εδώ. Δεν γράφτηκε το συγκεκριμένο για να υμνεί πολιτική κατάσταση, δηλ τι μου λες, ότι πρέπει να αλλάζει η φρασεολογία κάθε φορά ανάλογα με την πολιτική κατάσταση; Νίκας τοις συνταγματάρχοις επί χούντας, νίκας τοις εκ Γαλλίας αυτοεξορίζουσιν για την μεταπολίτευση, νίκας τοις σοσιαλισταίς επί ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.; Αλίμονο καλέ μου Αμυρού εάν το πολίτευμα κινδύνευε από ένα απολυτίκιο... με αυτή την λογική πρέπει να αλλάξει και ο στίχος των Ξύλινων Σπαθιών ο Βασιλιάς της Σκόνης σε ο Ευσεβής της Σκόνης ως ανατρεπτικός κι εκτός πολιτκής πραγματικότητας, ο βασιλικός πολτός να μετονομαστεί σε ευσεβή πολτό, η πόλη Βασιλεία της Ελβετίας να μετονομαστεί σε Ευσεβία.
Υ.Γ. Για να προλάβω τυχόν χαρακτηρισμό μου ως βασιλόφρονα, έχω τσακωθεί με γκόμενα που άμα έβλεπες το στήθος της θα έτρεχες τουαλέτα με την μία, επειδή όταν μπήκα πρώτη φορά στο πατρικό της είχε φόρα παρτίδα στο σαλόνι μια τεράστια φωτογραφία του Γλύξμπουργκ, ο δε πατέρας της τον είχε μπρελόκ στα κλειδιά...