Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 83

Θέμα: Το παιδί μου.. Το παιδί σου.. Το παιδί του..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ως συνηθως η λυση ειναι καπου στην μεση...

παντα υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν νταηδες...
    παιδια που θα γινουν αλητες και θα ειναι κατωτερου επιπεδου...

δεν ειναι παντα ετσι βεβαια...υπαρχουν και "νταηδες" που ειναι καλα παιδια, απο καλα σπιτια και απλα θελουν την επιβεβαιωση...κανουν μια πολεμικη τεχνη και θελουν να επιβληθουν στους συνομηλικους και φυσικα στους μικροτερους και εχουν αρχηγικη δραση...
    αυτο αλλαζει μολις φαει καμια σφαλιαρα απο κανενα ταπεινο "μυρμηγκακι" συμμαθητη..γιατι συνηθως ειναι θρασυδειλοι...

παλια λυναμε τετοιου ειδους "προβληματα" μολις χτυπαγε το τελευταιο κουδουνι και βγαιναμε εκτος σχολειου...
    εβγαινε η σχετικη βρωμα για ξυλο, μαζευοταν ολοι σε κυκλο και εμπαιναν μεσα οι "ενδιαφερομενοι"...

συνηθως εληγε οταν ο ενας απο τους 2 ετρωγε 3-4 καλες και επεφτε κατω ή ματωνε...

την επομενη μερα ειμασταν και παλι κολλητοι γιατι η παρεξηγηση ειχε ληξει...

για τους αλητες δεν ισχυαν αυτα...
    κυριως γιατι δεν υπηρχε ο φοβος της τιμωριας απο το σπιτι και δεν ενιωθαν απο την απειλη του σχολειου για αγωγη "κοσμία"...
    αλλα αυτοι συνηθως εμεναν στην ιδια ταξη, αλλαζαν σχολεια συχνα και τελικα κατεληγαν σε κανενα τοπικο συνεργειο παραπαιδια και αργοτερα κλεφτρονια κλπ..κλπ...

για καταληξη...
    παντα η νομιμη οδος θα νικαει ακριβως επειδη βρισκομαστε σε ευνομουμενο κρατος...

Καλημέρα δεν λέω μεγάλες κουβέντες γιατι εχω και μικρο παιδι αλλα εγω θα επερνα 5 μερες αδεια απο την δουλεια μου , θα πηγαινα στο σχολιο με το παιδι μου , θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ να αποβάλει ο διευθυντης τον νταη για να μπορει ησυχο το δικο μου να παρακολουθησει την διδασκαλία , οπου ειναι και το νόμιμο δικαίωμα του.
    aleaxzafeir

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    και μετα θα του την εστηνε καραουλι ο νταης να τον ξαναπλακωνε...γενικα η μονη ρεαλιστικη λυση για να αποφευγουν τα παιδια τους νταιδες ειανι να μαθουν απο το σπιτι να μην ειναι φλωροι...η φλωρια καλως η κακως ειναι τραμπουκομαγνητης...και ΕΙΔΙΚΑ αν μιλαμε για παιδακια ''μικρων'' διαστασεων (γκραβα η κατηγορια φτερου ηταν τρελοι καρπαζοεισπρακτορες), στειλτε τα καμμια πολεμικη τεχνη, ειναι υποχρεωση σας να τους δωσετε τη δυνατοτητα να προστατευσουν τον εαυτο τους σε περιπτωση που χρειαστει αφου τους προσφερατε σκατενια γονιδια
    Τελευταία τροποποίηση από p@nos; 25/05/2016 στις 07:16.

Το σημαντηκότερο πρόβλημα είναι ότι το παιδί / νέος πρέπει να μιλήσει.

Αν μιλήσει, τότε μπορεί να εφαρμοστεί κάποια από τις παραπάνω λύσεις, καλές ή κακές.

Αν δεν μιλήσει;

Για αυτό και επικροτώ και τον νέο, και την συνοδεία από μοτοσυκλετιστές, πυσροσβέστες, κλόου, θηριοδαμαστές κλπ.

ΤΟΤΕ ο νταής θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι νταής και χάνει τη δύναμή του.

Επίσης, μειώστε την αξία του. Μην τον λέτε νταή. Να τον λέτε π.χ. θρασύδειλο

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Ακομα δεν εχει γραφτει ποια μορφη βιας χρησιμοποιηται και αναφερεται ως Bullying..........

Εγω ηξερα απο μικρο παιδι....οτι τα δυνατοτερα παιδια πειραζανε του πιο αδυναμους! Λαθος? φυσικα ! αλλα ετσι ειναι η ζωη.

Καποιοι νταηδες, οπως τους αποκαλειτε, ...το εκαναν εως ενα βαθμο (μεταξυ σοβαρου και αστειου) ....καποιοι αλλοι ξεπερνουσαν τα ορια.

Τοτε το "θυμα" έπρεπε να υψωσει το αναστημα του......και μαζι με αυτον και οι φιλοι του........και τα παντα σταματουσαν.

Αν η κατασταση εξακολουθουσε να ειναι εκτος ελεγχου τοτε η αιτια του προβληματος (aka νταης) αλλαζε σχολειο........κατευθυαν!

Νομιζω οτι οι γονεις εχουν γινει πολυ ευαισθητοι πλεον......ολοι φαγαμε και δωσαμε ξυλο στο σχολειο.

Δεν λεω να δημιουργεις συμμοριες και να συμπεριφερεσαι σαν κακοποιος.........αλλα παντα στα σχολεια τα αγορακια ειχαν τις διαφορες τους

Ampari power Το avatar του/της Eversman
    Σίγουρα τα πάντα ξεκινούν από τους γονείς. Και όσον αφορά τους "δυνατότερους" και όσον αφορά τους "ασθενέστερους".
    Στους "δυνατότερους" γιατί δεν υπάρχει ενδο-οικογενειακός συνετισμός και στους "ασθενέστερους" ,γιατί δεν υπάρχει η εμφύσηση του θάρρους και της αυτοπεποίθησης.

Στους "δυνατότερους" ο οικογενειακός συνετισμός, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ξύλο - όπως γινόταν και σε εμάς (ξύλο με ζωστήρα, χτυπήματα με σκουπόξυλο, κλείδωμα στο υπόγειο για καναδυό μέρες, ή δέσιμο στο κάγκελο).

Σημαίνει και περιορισμός δραστηριοτήτων, παύση παροχών (χρήματα, καθαρά ρούχα,) κ.α. Το να μην γίνεται η παραμικρή ενέργεια, είναι αυτό που κάνει τα "δυνατα" παιδιά, να αισθάνονται "δυνατότερα". Η επιβολή οικογενειακών "κυρώσεων" θεωρείται επεβεβλημένη. Άν ο γονιός δεν φροντίσει με τον τρόπο του να συνετίσει το παιδί, αργά ή γρήγορα, θα το συνετίσει κάποιος άλλος και όχι με τον καλύτερο τρόπο. Είναι κανόνας.

Στους "ασθενέστερους", συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Υπερπροστασία, έλλειψη δραστηριοτήτων, έλλειψη κοινωνικότητας, έκ γενετής "ευαισθησία". Άν ο γονιός δεν φροντίσει να δώσει εφόδια, γνώσεις και αυτοπεποίθηση, τότε επεμβαίνει ο "δυνατότερος" και η σκληρή πραγματικότητα.

Το σίγουρο είναι ότι στη φωτιά, απαντάς με φωτιά, αλλιώς καίγεσαι μονάχος, όπως λέν' και στο χωριό μου. Η αλλιώς, στη δράση, πρέπει να υπάρχει και η αντίδραση.
    I'm the footprint on the sand ....

Winterhater.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Συμφωνώ με Corki.
    Αυτό που πλέον έχει ταμπέλα ( Bullying) συνέβαινε από πάντα.
    Καί στην κοινωνία γενικά κ στα σχολεία (βλ.μικρογραφία της κοινωνίας)
    Κακώς ,αλλά συνέβαινε κ θα συμβαίνει ,γιατί έτσι είναι ο άνθρωπος.(απάνθρωπος)

Ποιός απο μας τους τώρα 50άρηδες ,δεν είχε εμπλακεί σε τσακωμούς κ καυγάδες στα σχολικά του χρόνια;
    Αλλοι για άμυνα ,άλλοι για επίθεση ,αλλά ...σε λα βί.

Η υπερπροστασία που επιβάλαμε-προσφέραμε-προσπαθησαμε να έχουν τα παιδιά μας(πολλοί απο εμάς) έκανε τα παιδιά μας μαλθακά ,με αποτέλεσμα να μην παίρνουν το πρόβλημα στα χέρια τους εν τη γεννέσει του ,αλλά να περιμένουν παθητικά την λύση απο τον προστάτη(γονιό-νόμο-κράτος-κλπ)

Καλός ο "πολιτισμός" κ η "εξέλιξη" κ η "ψυχολογική υποστήριξη" κ η "νομιμότητα" κ η "τήρηση κανόνων" ,αλλά έχουμε δεί τα αποτελέσματα και στα "ανεπτυγμένα" κράτη ,που προσπαθούν να συστηματοποιήσουν την "πολιτισμένη" κοινωνική δομή εδώ κ πολλές δεκαετίες .

Τζίφος.

Οταν περιμένεις απο τους άλλους ,το συνηθέστερο είναι να είσαι κ να μείνεις ο "απο κάτω".
    Κι αυτό πρέπει να το καταλάβεις κ να το εξελίξεις απο μικρός ,σταδιακά ,απο τα μικρά προβλήματα ,κ με μικρά βήματα κάθε φορά.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μιά γυάλα προστασίας ,συνήθως ,δεν μπορούν.

Κι αυτά που μεγαλώνουν απο πιό χύμα γονιούς (όπως τα παλιά τα χρόνια) νιώθουν να έχουν μιά δυναμική παραπάνω.
    Αν είναι κwλόπαιδα(πάντα υπήρχαν) θα την χρησιμοποιήσουν παραβατικά ,αδικώντας τα πιό αδύναμα παιδιά.

Κάποιος πρέπει να τους κόψει την φόρα ,και αυτός δεν είναι ο δάσκαλος ,ούτε ο νομοθέτης (γιατί ο παραβάτης δεν τον θεωρεί αντίπαλο) αλλά τα υποτιθέμενα θύματα ,είτε κατα μόνας ,είτε ανα παρεά ,δείχνοντάς τους οτι δεν τους παίρνει να κάνουν ότι θέλουν.

Δεν μιλάω βέβαια για κακουργηματικές παραβατικές συμπεριφορές (μαχαίρια-ντρόγκια-κλοπές-κτλ) οι οποίες σαφώς κ πρέπει να καταγγελθούν εκεί που πρέπει.
    Αλλά στην καζούρα ,το δούλεμα ,κ την σφαλιάρα ,καλύτερα να ματώσεις μία φορά αμυνόμενος ,παρά πολλαπλά κ καθημερινά όντας παθητικός.

ΑΞΙΩΜΑ:
    Η καλύτερη Αμυνα ,είναι η Επίθεση !!!
    Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 25/05/2016 στις 11:03.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    σημαντικο ρολο παιζει και θα παιζει πιο πολυ στο μελλον,το οικονομικο περιβαλλον της ελλαδος στα διαφορα περιστατικα στα σχολεια.

και κατι για τις πολεμικες τεχνες.......δυστυχως πανε και αρχιδακια και εκει.........
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Καλύτερα σε αυτό το ποστ να γράφουν αυτοί που έχουν παιδιά γιατί αυτοί που είναι εκτός χορού θα αρχίσουν να προτείνουν και μεθόδους βασανιστηρίων σε λίγο...
    μπεεεεε....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από γιωτάς Προβολή μηνύματος
    Καλύτερα σε αυτό το ποστ να γράφουν αυτοί που έχουν παιδιά γιατί αυτοί που είναι εκτός χορού θα αρχίσουν να προτείνουν και μεθόδους βασανιστηρίων σε λίγο...
    Οχι καλυτερα ειναι να ποσταρουν αυτοι που ειναι παιδια.....η που προσφατα υπηρξαν παιδια ....η που τους την πεφτανε στο σχολειο .......και το αντιμετώπισαν με τον τροπο τους.

Οι γονεις τις περισσοτερες φορες τα μεγαλοποιουν τα πραγματα λογω της αγαπης και του φοβου τους προς τα παιδια τους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexzafeir Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα δεν λέω μεγάλες κουβέντες γιατι εχω και μικρο παιδι αλλα εγω θα επερνα 5 μερες αδεια απο την δουλεια μου , θα πηγαινα στο σχολιο με το παιδι μου , θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ να αποβάλει ο διευθυντης τον νταη για να μπορει ησυχο το δικο μου να παρακολουθησει την διδασκαλία , οπου ειναι και το νόμιμο δικαίωμα του.
    Φίλε δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς ν'απαιτήσεις απ'το διευθυντή να επιβάλλει μια τιμωρία την οποία ΕΣΥ θεωρείς δίκαιο να επιβληθεί.

Αυτό δε γίνεται και δεν πρέπει να γίνει. Αλλιώς θα πήγαινε ο κάθε γονιός και θα ζητούσε ν' αποβληθεί το τάδε παιδί επειδή πιστεύει ότι έτσι πρέπει.

Μπορείς να διαμαρτυρηθείς και να φέρεις το θέμα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Ν' απαιτήσεις συγκεκριμένη ποινή όχι.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Eγώ συμφωνώ με την άποψη και τους τρόπους του Vaska... με μια διαφορά, ο νταής θα έτρωγε δυο τρεις γρήγορες να στρώσει και το πολύ ξύλο θα το έτρωγε ο πατέρας του.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Eγώ συμφωνώ με την άποψη και τους τρόπους του Vaska... με μια διαφορά, ο νταής θα έτρωγε δυο τρεις γρήγορες να στρώσει και το πολύ ξύλο θα το έτρωγε ο πατέρας του.

Καλά μη βαράτε τόσο. Τουλάχιστον αν δεν έχετε δει τον πατέρα... Κι εδώ η μάνα βγαίνει στην απ'όξω; Μπα;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Απο την μια καταδικαζετε την βια προς τους μαθητες-παιδια σας και απο την αλλη την προωθητε οι ιδιοι προς αυτους που θεωρητε εχθρους και υπαιτιους!

Κατι δεν κολλαει στην σκεψη σας ρε παιδες.......

Αφηστε τα παιδια να λυσουν τις διαφορες τους μονα τους και να μαθουν να αντιμετωπιζουν τις προβληματικες καταστασεις στην ζωη τους χωρις αμεση λυση των "μεγαλων δυναμεων"

Ετσι ολοι μαθαινουν να μην ειναι ουτε θυματα ουτε θυτες!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Καλά μη βαράτε τόσο. Τουλάχιστον αν δεν έχετε δει τον πατέρα... Κι εδώ η μάνα βγαίνει στην απ'όξω; Μπα;
    Δηλαδή εσένα αν σου χτυπούσαν το παιδί σε σημείο που να χρειάζεται νοσηλεία, θα ήσουν ψύχραιμος και θα τσέκαρες πρώτα αν "έχεις" τον πατέρα ε;

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 118
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2013, 13:57
  2. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ-ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ
    από Vagelis Gar στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2010, 07:46
  3. Rez, βγάλε το τηλ μου απο το sig σου.
    από gtsiros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2005, 11:37
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 15:55
  5. Δειτε Το Καινουριο Μου
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2003, 12:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε