Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 83

Θέμα: Το παιδί μου.. Το παιδί σου.. Το παιδί του..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    ειχαμε και εμεις στο σχολειο ενα παρομοιο περιστατικο με τον γιο μου.......(8 χρονων οταν εγινε).....
    Ερχοταν καθημερινα και μου ελεγε οτι καποιο παιδακι τον πειραζει, και στην προσευχη του βαραει καμια φορα φαπες κτλ, κτλ.....
    Η αληθεια ηταν οτι ηταν ενα παιδακι, το οποιο και επειδη δεν το επαιζε η παρεα του γιου μου, προσπαθουσε να τους τραβηξει την προσοχη, μα λαθος τροπο φυσικα, και εκανε οτι εκανε στον γιο μου, επειδη ηταν ο πιο μικροκαμωμενος.....
    αυτο διαρκησε περιπου 1-2 μηνες ( οχι καθημερινα), και ειχαμε ενημερωσει και τον δασκαλο του μικρου, αλλα και τον διευθυντη του σχολειου για το προβλημα ( οχι μονο 1 ή 2 φορές αλλα αρκετες !!) , το οποιο φυσικα δεν λυνοταν......απλα υπηρχε.....
    Μετα απο κάποιο αναλογο περιστατικο όμως, που και ο μικρος μου ξεσπασε και εγινε ενας μικρο πανικος, εκατσα και εγραψα μια επιστολη (scripta manent λεγανε οι Ρωμαιοι), και τους ανεφερα οτι τους ενημερωνω και εγγραφως για ολα αυτα που τους εχουμε ενημερωσει και προφορικως, και οτι παρακαλω πολυ να λυθει το προβλημα...

Με το που πηραν την επιστολη, την οποια και τους την εστειλα με τον γιο μου, με πηραν τηλεφωνο την ιδια μερα, καλεσανε και του αλλου γονεις και το προβλημα λυθηκε ......
    Η πλακα ειναι οτι μολις με ειδε ο πατερας του αλλου παιδιου, μου ειπε : " Τα τσογλανια μας δεν τα πανε και πολυ καλα ε? .... ολο μανουριαζουν ! "...

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ο δικος μου καταπιεζεται σε ολο το δημοτικο απο εναν αλλο ιδιαιτερα επιθετικο και υπουλο
    μια μερα απλα και ηρεμα ειπα στην μητερα του αλλουνου και μπροστα στα πιτσιρικια οτι επετρεψα στον δικο μου ΑΝ ο αλλος τον ξαναχτυπησει να του την πεσει κι οτι γινει
    ετσι ησυχασαμε για πολυ καιρο.............

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Για αρχή. Διαφορετικά θα αντιμετωπισθεί ένα περιστατικό σε μικρά παιδιά και διαφορετικά σε εφήβους 17 και 18 χρονών. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για τι ηλικίες μιλάμε. Καλό είναι να μιλάνε τα παιδιά για ότι τους συμβαίνει. Πιστεύω πως ένας σωστός δάσκαλος ή καθηγητής που εμπνέει τα παιδιά δεν αφήνει περιθώρια σε καφρίλες. Ακόμα και παιδιά που έχουν σοβαρά ζητήματα από το σπίτι τους αν έχουν να εμπνευστούν από κάποιον στο σχολείο βελτιώνουν τη σκέψη τους και σαν συνέπεια αυτού και τη συμπεριφορά τους.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Τι σωστά κ λάθος φίλε μου.
    Εδώ μιλάς για διαχείρηση βρεφών με γονείς παρόντες.
    Σαφώς κ ο κάθε γονιός θα πρέπει να προβλέψει-νουθετήσει-προστατέψει- το παιδί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Σαφώς και ,αν βλέπεις μπροστά σου τον προβληματικό γονιό ,του προβληματικού παιδιού ,να μην κάνει τίποτα για να σταματήσει την προβληματική συμπεριφορά του ,θα επέμβεις.
    Αλλά...
    Τι σχέση έχει αυτό με καζούρα-σφαλιάρες-προσβολές-κ πιθανές αρπαγές προσωπικών αντικειμένων μεταξύ παιδιών Γυμνασίου-Λυκείου;(ή κ ΤΕΙ-ΑΕΙ αργότερα)
    Αυτό που συζητάμε (νομίζω) είναι το κατα πόσο κ το κατα πώς ,μπορούμε να βοηθήσουμε (ή θα μπορούσαμε να έχουμε βοηθήσει προβλέποντας) τα παιδιά μας ,ώστε ,να αντιμετωπίζουν μόνα τους το μεγαλύτερο ποσοστό παρόμοιων συμπεριφορών απο κακόβουλους τρίτους συνομήλικούς τους.
    Ίσως έπρεπε να το αναπτύξω περισσότερο. Το "τώρα μιλάμε σωστά" πήγαινε στο extreme του πράγματος. Στο πόσο ακραία γίνονται ορισμένες φορές τα πράγματα.
    Στο παράδειγμα που ανέφερα λοιπόν ο γονέας του 5χρονου δεν δέχτηκε καμία σοβαρή επίπληξη / παρατήρηση από κανέναν και ο γιος παραμένει επιθετικός. Το 5χρονο παιδί θα φταίει που θα κάνει bullying στα 15 του και δε θα γίνεται τίποτα ή το 3χρονο που θα τις αρπάζει στα 13?

Στην περίπτωση του Κωσταντίνου φταίει ο Κωνσταντίνος ή ο νταής?Είτε 5χρονών είτε 15χρονών θεωρώ πως τον πρώτο λόγο ευθύνης τον έχουν οι γονείς. Το να πλακώσεις το παιδί εννοείται πως είναι το πιο ανώφελο και εννοείται πως η βία δεν είναι λύση (μόνο η Λία είναι Βίσση ).

Βγάλε τον γονέα του υπαίτιου στον τάκο με κάποιο τρόπο και θα δούμε αν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Γιατί ΚαΤεΜε έχουμε ξεχάσει λίγο την ευθύνη της κηδεμονίας. Συμφωνώ στο θέμα διαπαιδαγώγησης ξεκινώντας και θεωρώ πως από τον 5χρονο θα φτάσουμε στο 15χρονο. Θα πρέπει να του μάθουμε πως έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε μορφή αρχής (γονιός/σύλλογος γονέων κλπ) αν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Εκτός αν θέλουμε να θεωρήσουμε ότι πρέπει να μάθουμε στο παιδί να επιβιώνει και να λύνει τα προβλήματα μόνο του. Τότε να του πάρουμε και ένα glock για να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα.

Και επειδή τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς...Ας μην είμαστε επικριτικοί ΑΜΕΣΩΣ και με την πρώτη ευκαιρία γιατί έτσι θα είναι και τα παιδιά μας...

άποψή μου βεβαίως-βεβαίως

Υγ τέτοια θέματα συζητούνται γύρω από τραπέζι... όχι μέσα από έναν υπολογιστή γιατί βγαίνουν λάθος συμπεράσματα...

over and out
    Τελευταία τροποποίηση από γιωτάς; 26/05/2016 στις 10:33. Αιτία: ΥΓ
    μπεεεεε....

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Ξαναδιαβάστε τι ακριβώς έγραψε.

(και συ ρε μλκ βάλε καμμιά παράγραφο, χυμαδόρης έγινες )
    6:30 άρχισα το πόνημα μάστορα και 2 αράδες ήθελα να γράψω, άσχετα που βγήκε σεντόνι και τελείωσε 7:30
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    6:30 άρχισα το πόνημα μάστορα και 2 αράδες ήθελα να γράψω, άσχετα που βγήκε σεντόνι και τελείωσε 7:30

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Ξαναδιάβασε τι έγραψα !!
    .....................Να σημειώσω ότι και ο Νταής ήταν μαθητής του σχολείου. Κλασσική περίπτωση με 2-3 άλλους παρατρεχάμενους αυλικούς. Στο σχόλασμα τον φώναξα κοντά μου και ήρθε με μαγκιά μαζί με τους αυλικούς του. Τον ρώτησα ευγενικά κι ενώ του χάιδευα τα μαλλιά γιατί συμπεριφέρεται άσχημα στο συγκεκριμένο παιδί. Άρχισε να μου λέει κάτι μάγκικα και τα χέρια μου έπιασαν τ' αυτιά του τα οποία και ξεχείλωσα μέχρι δακρύων.

.
    .
    .
    .
    Τι δεν καταλαβα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    μπορει να τον γαργαλησε και να δακρυσε απο τα γελια

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από γιωτάς Προβολή μηνύματος
    Υγ τέτοια θέματα συζητούνται γύρω από τραπέζι... όχι μέσα από έναν υπολογιστή γιατί βγαίνουν λάθος συμπεράσματα...

over and out
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    ρε σεις το πρόβλημα ειναι ξεκάθαρα οι γονείς.
    οταν τσακωνομασταν σαν παιδια και χοντρενε το πραμα ερχοταν ο πατερας του ενος (ανεξάρτητος) και τρωγαμε σχεδον ολοι οι εμπλεκόμενοι τις σφαλιάρες μας ή μας τραβαγε τα αυτια μεχρι να δωσουμε τα χερια και να υποσχεθούμε οτι δεν θα ξανα τσακωθούμε. μετα γυρνάγαμε σπιτι και τρωγαμε ξανα ξυλο που καναμε σαν μαλακισμενα στην πλατεια, σχολειο, κτλπ. και οι πατεράδες λέγανε ο ενας στον αλλον μπραβο. σπαγαμε το τζαμι του γειτονα εβγενε με το ζωνάρι μας τις εριχνε και παλι στο σπιτι τρωγαμε μαπες που τωρα πρεπει κάποιος να πληρωσει το τζαμι.
    πως σκατα εγινε αυτη η γενια να ειναι τοσο μαλακισμενη και τοσο να κοιταζει την παρτη της και οχι το κοινωνικό σύνολο αυτο πρεπει να αναρωτηθούμε

Παλαιό μέλος
    Κάλο είναι να μην γίνονται διαχωρισμοί αγοράκια κοριτσάκια, παίδια/άνθρωποι είναι.

Ο ορισμός του μπούλινκ περιλαμβάνει και ψυχολογικό εκφοβισμό/βία

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Eversman Προβολή μηνύματος
    ,γιατί δεν υπάρχει η εμφύσηση του θάρρους και της αυτοπεποίθησης.

---αρκέι να μάθουν τα όρια της έπαρσης/αλαζονείας

Στους "δυνατότερους" ο οικογενειακός συνετισμός, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ξύλο - όπως γινόταν και σε εμάς (ξύλο με ζωστήρα, χτυπήματα με σκουπόξυλο, κλείδωμα στο υπόγειο για καναδυό μέρες, ή δέσιμο στο κάγκελο).

---Αρκεί ο γονιός να κάνει το παιδί να καταλάβει πως έσφαλε, και να αναρωτηθεί ο ίδιος πως έφτασε μέχρι εκεί.

Και όχι τροπάριο με σκοπό το παιδί να πει "ναι" ή να επαναλάβει ό,τι είπε ο γονιός

Σημαίνει και περιορισμός δραστηριοτήτων, παύση παροχών (χρήματα, καθαρά ρούχα,) κ.α. Το να μην γίνεται η *παραμικρή ενέργεια*, είναι αυτό που κάνει τα "δυνατα" παιδιά, να αισθάνονται "δυνατότερα". Η επιβολή οικογενειακών "κυρώσεων" θεωρείται επεβεβλημένη. Άν ο γονιός δεν φροντίσει με τον τρόπο του να συνετίσει το παιδί, αργά ή γρήγορα, θα το συνετίσει κάποιος άλλος και όχι με τον καλύτερο τρόπο. Είναι κανόνας.

---Καλό είναι να βοηθάνε απο μικρά τις δουλειές στο σπιτι, και όχι "δικά μου/δίκα σου", αλλά συνεργατικά

---* Σε μικρές ηλικίες μερικές συμπεριφορές τις κόβεις πιο έυκολα, όταν το παιδί κάνει σκανταλιές λόγω του οτι έχει μάθει οτι αυτος είναι ο τρόπος για να μας δείχνουν προσοχή μπαμπάς/μαμά

Στους "ασθενέστερους", συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Υπερπροστασία, έλλειψη δραστηριοτήτων, έλλειψη κοινωνικότητας, έκ γενετής "ευαισθησία". Άν ο γονιός δεν φροντίσει να δώσει εφόδια, γνώσεις και αυτοπεποίθηση, τότε επεμβαίνει ο "δυνατότερος" και η σκληρή πραγματικότητα.

- Helicopter parenting

Το σίγουρο είναι ότι στη φωτιά, απαντάς με φωτιά, αλλιώς καίγεσαι μονάχος, όπως λέν' και στο χωριό μου. Η αλλιώς, στη δράση, πρέπει να υπάρχει και η αντίδραση.
    - Και γιατί οι πυροσβέστες κουβαλάνε νερό και τα napalm είναι σπάνια; Και γιάτι δεν πρέπει να πετάμε τσιγάρα στο δάσος; Και οι αντιπυρικές; Τι ρόλο έχουν;
    Τελευταία τροποποίηση από nightraider; 03/06/2016 στις 01:55.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από γιωτάς Προβολή μηνύματος
    Καλύτερα σε αυτό το ποστ να γράφουν αυτοί που έχουν παιδιά γιατί αυτοί που είναι εκτός χορού θα αρχίσουν να προτείνουν και μεθόδους βασανιστηρίων σε λίγο...
    -Αν ο εξουσοδιοτημένος μάστορας Honda καβαλάει Ducati; Θα τον πάρουμε στα σοβαρά ή όχι;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Corki Προβολή μηνύματος

Αφηστε (= μάθετε )τα παιδια να (προσπαθούν να) λυσουν τις διαφορες τους μονα τους και να μαθουν να αντιμετωπιζουν τις προβληματικες καταστασεις στην ζωη τους χωρις αμεση λυση των "μεγαλων δυναμεων" ...

...χωρίς να τους στερείτε την "αίσθηση χέιρας βοηθείας"

Ετσι ολοι μαθαινουν να μην ειναι ουτε θυματα ουτε θυτες!
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0...B9%CE%BA%CE%AE

Χρήσιμη "επιστήμη", ακόμα και για οσους δεν είναι δάσκαλοι/γόνεις/ψυχολόγοι

never hold back Το avatar του/της Ohm
    ο νταής που βαράει τα άλλα παιδιά, συνήθως (αν όχι πάντα) τρώει πολύ ξύλο στο σπίτι από την μάνα του, τον πατέρα του ή και τους δύο.

οπότε και να τον βαρέσεις για να μην βαράει τους άλλους δεν λέει τίποτα. με τρομάζει μάλιστα το πόσοι εδώ μέσα λένε θα τον βαρέσω θα τον κάνω θα τον ράνω. είστε εκτός τόπου και χρόνου.

σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ασχολείσαι με τον νταή. ασχολείσαι πρώτα με τους γονείς που τον κακοποιούν και μετά ο νταής πάει σε ψυχίατρο. αν νομίζετε ότι είναι παρατραβηγμένο, είστε εκτός τόπου και χρόνου
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 118
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2013, 13:57
  2. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ-ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ
    από Vagelis Gar στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2010, 07:46
  3. Rez, βγάλε το τηλ μου απο το sig σου.
    από gtsiros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2005, 11:37
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 15:55
  5. Δειτε Το Καινουριο Μου
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2003, 12:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε