Σελίδα 71 από 123 ΠρώτοΠρώτο ... 2161666768697071727374757681121 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.051 έως 1.065 από 1840

Θέμα: Κατοικιδια

Banned
    Βλέπε να μαθαίνεις

https://youtu.be/aO5Y7IS1ABo

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Βλέπε να μαθαίνεις

https://youtu.be/aO5Y7IS1ABo
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Η Λιλυ... μια γατα με ιστορια.

γεννημενη στην μανη στο σπιτι ενος πολυ αγαπημενου μου φιλου τον Γιαννη. τοτε ο Γιαννης τα ειχε με μια φιλη μου απο την αθηνα κι ετσι κατεβαιναμε παρα πολυ συχνα στην μανη. σαν γεννηθηκε η Λιλυ την εφερε η φιλη μου στην αθηνα. της αρεσε παρα πολυ αυτη η γατα. δυστυχως ο Γιαννης "εφυγε" πολυ ξαφνικα. και η φιλη μου μου ειπε το εξης. Δεν μπορω να εχω την Λιλυ μου τον θυμιζει παρα πολυ. κι ετσι την πηρα εγω.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_3262.resized.JPG 
Προβολές:	257 
Μέγεθος:	90,3 KB 
ID:	360533
    Γιαννης

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    2 καυκάσια και ακόμα ένα αγνώστου ταυτότητος. και είχαν ήδη γίνει καταγγελίες στο παρελθόν εις βάρος τους για επίθεση των σκυλιών.
    ασάλιωτα χρηματικά πρόστιμα χωρίς δικαίωμα έφεσης και ποινικό δικαστήριο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

http://www.sdna.gr/politiko-deltio/k...onos-poy-epese

never hold back Το avatar του/της Ohm
    "του λείπει το 30% του μυικού ιστού του"... jesus christ on a pogo stick ο_Ο
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Παλαιό μέλος

Σκυλιά στο μπαλκόνι, τέλος – Τι υπαγορεύει ο νέος νόμος για τα κατοικίδια!

Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων.

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

-Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων – είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του – που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

-Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

-Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.

-Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, διότι στους χώρους αυτούς δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για την καλή υγεία τους.

–Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.

-Αποσαφηνίζεται η επανένταξη των αδέσποτων. Έτσι, απαγορεύεται η επανένταξή τους στις εισόδους και εξόδους των λιμανιών, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στις κλειστές αγορές.

-Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρο ή κλουβί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Τα πρόστιμα για περιστατικά κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας γίνονται αυστηρότερα ενώ προστίθενται και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου:

1. Θα πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.

2. Σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.

3. Είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του.

4. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να φροντίζει για τον περίπατο του κατοικιδίου του, που πρέπει να γίνεται πάντα με συνοδό. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου το ζώο να μην εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους άλλων ιδιοκτησιών.

5. Κατά τον περίπατο του κατοικιδίου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καθαρίζει άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου. Η μη τήρηση επιφέρει πρόστιμο.

6. Η στείρωση των ζώων είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, ενώ για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσει το κατοικίδιο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης.

7. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό κατοικιδίων που μπορεί να διατηρεί ένας ένοικος πολυκατοικίας. Εφόσον, όμως, βάσει καταστατικού της πολυκατοικίας υπάρχει περιορισμός, δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο ζώα.

Η διατήρηση κατοικιδίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη.

β) Να μην παραμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες.

γ) Να τηρούνται στο διαμέρισμα οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις.

δ) Να φέρουν τα ζώα τσιπ και να έχουν βιβλιάριο υγείας.

8. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας.

9. Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

10. Η μεταφορά των μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, επιβατηγά πλοία και ταξί μπορεί να γίνει εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και φυσικά συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.

Συνεχιζεται...
    Τελευταία τροποποίηση από Pan (dvs); 17/06/2016 στις 07:17.

Παλαιό μέλος
    Πρόστιμα:

Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.

Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.

Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.

Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.

Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.

Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

Πηγη: http://elanadeis.gr/2016/03/%CF%83%C...3%CE%BF%CF%81/

Παλαιό μέλος
    ανευθυνα ηλίθιοι ιδιοκτήτες. Τα χουμε ξαναπει.

Το σκυλί θέλει κόπο για να μεγαλωθει σωστα, δεν είναι το πήραμε, τελείωσε.

παρτε ενα βιβλιο εκπαίδευσης εφόσον δε σας φτανει το μυαλό να το εκπαιδεύσετε ρε παληκάρια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων.

Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

Moναδικά εκπτωτικά κουπόνια για χιλιάδες προϊόντα σε τιμές-ΣΟΚ βάζοντας μόνο το email σας! Μην το χάσεις!! Κάντε κλικ εδώ
    ........................

Συνεχιζεται...
    Αυτο ρε φιλος ειναι μεσα στον νομο ????
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    Αυτο ρε φιλος ειναι μεσα στον νομο ????
    Ηταν το αποσυρανε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Τοσα χρονια δεν υπηρξε κανενας νομος που να προστατευει ουσιαστικα τα ζωα- η μια ακρη- και τωρα με νεο νομο παμε λιγο στην αλλη πλευρα, γενικα της υπερβολης..

Δηλαδη σε ενα ωραιο μπαλκονι, προστατευμενο με το σπιτακι του ο ιδιοκτητης θα πμηρωσει προστιμο μετα απο καταγγελια;δυστυχως υπαρχουν πολλοι που αντιπαθουν τους σκυλους και προδπαθπυν να κανουν τη ζωη δυσκολη στους ιδιοκτητες..

Στο δασος οταν αφοδευει το σκυλακι θα τιμωρειται; και τοσα αλλα..

Και επειδη μιλαμε για νομους...στην επαρχια που στην κυριολεξια κακοποιουν τα ζωα ο νομος θα εφαρμοζεται; αν ναι τοτε γιατι δεν εχει καμια επιπτωση ο περιφημος δημαρχος μπεος που μαζεψε ολα τα αδεσποτα του βολου και τα αφησε να πεθανουν σε κλειστο χωρο απο ασιτια;;

Επισης υπαρχπυν ασαφειες..μεσα σε δασιλιο που περπαταει κοσμος ο σκυλος μου γαυγισε για παιχνιδι σε ποδηλαυες που τρεχανε με πολυ μεγαλη ταχυτητα σε μερος που κινουνταν γεροι και παιδια..φταιω εγω που ηταν ελευθερος λιγο για να ξεμουδιασει η αυτοι που εκαναν το χωρο πιστα αγωνων;

..και πολλα αλλα που μαλλον θα κρινονται στα δικαστηρια κατα το δοκουν..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Τοσα χρονια δεν υπηρξε κανενας νομος που να προστατευει ουσιαστικα τα ζωα- η μια ακρη- και τωρα με νεο νομο παμε λιγο στην αλλη πλευρα, γενικα της υπερβολης..

Δηλαδη σε ενα ωραιο μπαλκονι, προστατευμενο με το σπιτακι του ο ιδιοκτητης θα πμηρωσει προστιμο μετα απο καταγγελια;δυστυχως υπαρχουν πολλοι που αντιπαθουν τους σκυλους και προδπαθπυν να κανουν τη ζωη δυσκολη στους ιδιοκτητες..

..........
    .
    Τι εννοεις λεγοντας σε ενα ωραιο μπαλκονι?Ενα μπαλκονι τριων τετραγωνικων ποσο ωραιο μπορει να ειναι?

Τα σκυλια δεν ειναι για μπαλκονια,ουτε τα πουλια γεννιουνται για να τα βαζουμε σε κλουβια για να μας ψυχαγωγουνε.Οποιος δεν μπορει να τους προσφερει τις απαραιτητες συνθηκες να μην τα παιρνει.

Τα ζωα γεννηθηκαν για να ειναι ελευθερα και οχι για να τα μαντρωνουμε και να μας κανουνε τον κλοουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Δηλαδη ο φιλος μου που εχει τη ριτα σενα πολυ μεγαλο μπαλκονι, τρυγιρισμενο απο φυτα, με τεντα σενα πολυ ωραιο σπιτακι ωστε το σκυλακι το καλοκαιρι να μην ζεσταινεται και να παιζει, με το νερακι του, το φαγακι του, θα φαει προστιμο;

never hold back Το avatar του/της Ohm
    1. άλμα λογικής
    2. αβάσιμη υπόθεση
    3. weasel words

Στο δασος οταν αφοδευει το σκυλακι θα τιμωρειται; και τοσα αλλα..
    όχι

το σκυλάκι όμως να μην χέζει ούτε να κατουράει στο πεζοδρόμιο και στους δρόμους

αν σου φαίνεται οκ να σου κατουράνε το πεζοδρόμιο πες μου που μένεις να έρθω να χέζω (μην ανησυχείς, θα τα μαζεύω μετά) μπας και γλυτώσω νερό από το καζανάκι

Και επειδη μιλαμε για νομους...στην επαρχια που στην κυριολεξια κακοποιουν τα ζωα ο νομος θα εφαρμοζεται; αν ναι τοτε γιατι δεν εχει καμια επιπτωση ο περιφημος δημαρχος μπεος που μαζεψε ολα τα αδεσποτα του βολου και τα αφησε να πεθανουν σε κλειστο χωρο απο ασιτια;;
    ο μπέος έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος περί αδεσπότων. αν δεν ξέρεις τις λεπτομέριες, τράβα διάβασε τη νομοθεσία, γιατί απ'ότι φαίνεται δεν τό'χεις.

Επισης υπαρχπυν ασαφειες..μεσα σε δασιλιο που περπαταει κοσμος ο σκυλος μου γαυγισε για παιχνιδι σε ποδηλαυες που τρεχανε με πολυ μεγαλη ταχυτητα σε μερος που κινουνταν γεροι και παιδια..φταιω εγω που ηταν ελευθερος λιγο για να ξεμουδιασει η αυτοι που εκαναν το χωρο πιστα αγωνων;
    ναι, τον άφησες αδέσποτο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    ουτε τα πουλια γεννιουνται για να τα βαζουμε σε κλουβια για να μας ψυχαγωγουνε.Οποιος δεν μπορει να τους προσφερει τις απαραιτητες συνθηκες να μην τα παιρνει.

Τα ζωα γεννηθηκαν για να ειναι ελευθερα και οχι για να τα μαντρωνουμε και να μας κανουνε τον κλοουν.
    καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι

τα ωδικά πτηνά μια χαρά περνάνε σε κλουβιά. προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να έχει αετό, γεράκι, γερανό ή κουκουβάγια σε κλουβί.

τα σκυλιά έχουν εκτραφεί άμεσα και έμμεσα για δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να είναι σύντροφοι του ανθρώπου, όχι να είναι αδέσποτα, μην τα μπερδεύεις με άγρια ζώα

τα ζώα - έτσι γενικά - υποτίθεται τα αφήνουμε να κινούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Σου στέκει εσένα να σουλατσάρουν κατσίκες, αγριογούρουνα και κότες στην πόλη; Το φυσικό περιβάλλον του σκύλου είναι να περιμένει το φανάρι στη βουλιαγμένης για να περάσει απέναντι και να σκάβει στους σωρούς από σκουπίδια, ή σε σπίτι μαζί με το αφεντικό του;
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανές, καλοκαίρι και ανεπιθύμητα κατοικίδια..
    από sniper στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2012, 16:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF