Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 60

Θέμα: free fall aka ελεύθερη πτώση..!!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannis21 Προβολή μηνύματος
    έγινε αγοράκι
    Μην συγκρίνουμε τον στρατό με τα άλματα στατικού ιμάντα με τις ιδιωτικές σχολές ελευθέρας πτώσεως.
    Τα μαθήματα δεν έχουν καμια σχέση με την Σ.Β.Ε.Α στην ΣΧ.ΑΛ του Ασπροπύργου.
    Ουτε πριονίδια ουτε πύργο ουτε φωνές.
    Στον στρατο μονο λίγοι έφεδροι έχουν κανει ελευθέρας(εξαιρούνται τα βατράχια και οι συσκευαστες)
    Σαν εμπειρία ανεπανάληπτη.
    Μετα το πρωτο παίρνεις το κολαι( αφού ανοίξει ο θόλος) και ανυπομονείς για τα επόμενα.
    Θα συμφωνησω οτι πολύ περισότερα ατυχήματα γίνονται με μότο παρα με αλεξίπτωτο.
    Αν το έχεις πάρει απόφαση go for it

φανατικα ANTIFAνατικος! Το avatar του/της giannis21
    εννοείται ότι δε κάνω σύγκριση.με ψήνει πολύ ή ιδέα,αντιλαμβανομαι το ποσοστό κινδύνου,απλα δεν ήξερα πόσο προσιτό είναι.θα επικοινωνήσω με την ομάδα άπο το σάιτ και θα πάρω την απόφαση μου.
    Καμία ιδέα δεν ευθύνεται για τους μαλάκες που την ενστερνίζονται..-Κωστάκης Ανάν-

http://www.tokoulouri.com/

Banned
    Οι πτώσεις σε σχολές γίνονται μαζί με τον εκπαιδευτή απ όσο ξέρω .
    Αρα ενα μεγαλο ποσοστο του φόβου εξαλείφεται.
    Μετα απο κάποια άλματα <πέφτεις > μόνος σου και παλι με συνοδεία

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    http://www.skydivegreece.gr/
    στο προτεινε και καποιος παραπανω.Πιστευω (γνωμη μου) οτι ειναι ο αρχαιοτερος και εμπειροτερος καταρτισμενος και ασφαλης εκπαιδευτης μαζι με την γυναικα του στον Ελλαδικο χωρο χωρις οι υπολοιποι να υστερουν φυσικα.
    Εχεις εμπειρια με αλματα στατικου ιμαντα;
    Ως αναγνωριστικο αλμα και εθισμου θα κανεις ενα Tandem η και περισσοτερα αναλογα τι θελεις εσυ.Για πολλους αρκει ενα ΣΚ για να πραγματοποιησουν το 1ο τους αλμα.
    Το οτι διαθετει τυμπανο ελευθερας ειναι ιδιαιτερα σημαντικο γιατι να φανταστεις η ΣΧΑΛ ακομη (ημουνα νιος και γερασα) δεν εχει αποκτησει.Τωρα αν εχει η σχολη του η χρησιμοποιει καποιου αλλου ειναι τεραστιο μπονους κατα την γνωμη μου παντα.
    Καλη επιλογη και καλα αλματα να εχεις.

Μέλος Το avatar του/της Triathlon 7
    Επειδη διαβαζω διαφορα περιεργα, να επανελθω εν συντομια.

Η οδηγηση μηχανης σε δημοσιο δρομο, ειναι απειρως πιο επικινδυνη απο το skydive. Αυτο το γνωριζουν καλα οι περισσοτεροι skydivers αφου τυγχανουν και μηχανοβιοι. Ο ιδιος ο Λυκακης ειναι μοτοσυκλετιστης, παλαιος αγωνιζομενος και διαθετει ενα σταβλο με μοτο!

Ο Γιαννης Λυκακης με την γυναικα του Μαρια ειναι για το Ελληνικο skydiving οτι ο Γκαλης για το μπασκετ. Η σελιδα τους στο facebook ανοιγει χωρις να χρειαζεται να εχεις φατσοβιβλιο. Ουτε εγω εχω.

Κανε μια επισκεψη στην dropzone και θα μαθεις οτι θελεις. Ολοι ειναι προθυμοι να σε βοηθησουν. Και αν με το καλο ξεκινησεις θα διαπιστωσεις οτι θα μαθαινεις μια ζωη! Ακομα και ατομα με δεκαδες χιλιαδες αλματα στο ενεργητικο τους συνεχιζουν να μαθαινουν. Το αθλημα εξελλισεται διαρκως και εχει παμπολες υποκατηγοριες. Wingsuit, base, freefly, freestyle, swooping, formation, hybrid κτλ. κτλ.

Τα περι στρατου μονο γελιο προκαλουν σε οσους ξερουν. Μερα με την νυχτα! Ενα σου λεω. Ερχονται πολλοι ενστολοι απο ολες τις ειδικες δυναμεις ( στρατο, ναυτικο, λιμενικο κτλ), για να μαθουν και να κανουν οσα ουτε να ονειρευτουν δεν θα τολμουσαν στις υπηρεσιες τους. Θα τα δεις και ο ιδιος.

Αν υπαρχει ενας σοβαρος ανασταλτικος παραγοντας για να ασχοληθεις, αυτος ειναι το κοστος. Οταν δυσανασχετουν με τις τιμες ακομα και οι Αμερικανοι, τοτε τι να λεμε εμεις.

Για να σου σβησω καθε δισταγμο, να σε πληροφορησω οτι αλματα (εστω και tandem), κανουν απο 13χρονα μεχρι υπεραιωνοβιοι! Απο macho μπρατσαραδες μεχρι λιλιπουτειες μοντελες. Ανθρωποι με (πολλακις σοβαρες) αναπηριες, μεχρι ...υψοφοβικοι που δεν μπορουσαν (και δεν μπορουν!) να βγουν στο μπακλκονι τους!

Αν ξεκινησεις με tandem, οπως σου συνιστω, προχωρας (αν θελεις βεβαια) κατευθειαν σε ελευθερο.

Αντε, καλα αλματα!
    Τελευταία τροποποίηση από Triathlon 7; 18/06/2016 στις 14:14.

Banned
    Σε μια τετοια πτωση στην Παχη εφαγα χιαστο κ μηνισκο....

Ακομα τα κουβαλαω.....

Αλλα θα το ξανακανα, αν ημουν νεωτερος....

Με ενδιαφερει το θεμα και οταν το ειχα ψαξει ειχα δει τιμες γυρω στα 250 η πτωση,με επιφυλαξη γιατι δεν ρωτησα τηλεφωνικα.
    Πανε και κατι μηνες,αν ενημερωθεις καλυτερα γραψε και εδω γιατι με ενδιαφερει,γυρω στον Οκτωβρη το υπολογιζω.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Με ενδιαφερει το θεμα και οταν το ειχα ψαξει ειχα δει τιμες γυρω στα 250 η πτωση,με επιφυλαξη γιατι δεν ρωτησα τηλεφωνικα.
    Πανε και κατι μηνες,αν ενημερωθεις καλυτερα γραψε και εδω γιατι με ενδιαφερει,γυρω στον Οκτωβρη το υπολογιζω.

Το ξέρεις ότι μιλάμε για άλμα μεγαλυτερο από 2 σκαλοπάτια ετσι;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stynikop
    Παρομοίως...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Το ξέρεις ότι μιλάμε για άλμα μεγαλυτερο από 2 σκαλοπάτια ετσι;
    Ναι ξερω,αλλα φυσικα δεν εννοω πτωση μονος μου.
    Παραπανω διαβασα και το εχω ακουσει και απο αλλους οτι εχουν κανει πτωση και πολλοι υψοφοβικοι.
    Θελω πολυ να το κανω,και αν μου κολλησει κατι στο μυαλο σπανια δεν το καταφερνω.
    Διαβαζω σχετικα ο,τι μπορω για να μαθω 5 πραγματα,και σιγα σιγα θα το κανω το βημα

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Ναι ξερω,αλλα φυσικα δεν εννοω πτωση μονος μου.
    Παραπανω διαβασα και το εχω ακουσει και απο αλλους οτι εχουν κανει πτωση και πολλοι υψοφοβικοι.
    Θελω πολυ να το κανω,και αν μου κολλησει κατι στο μυαλο σπανια δεν το καταφερνω.
    Διαβαζω σχετικα ο,τι μπορω για να μαθω 5 πραγματα,και σιγα σιγα θα το κανω το βημα
    Το επόμενο είναι η τυροφαγια;

Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannis21 Προβολή μηνύματος
    ...
    Kάνε μια επίσκεψη στο Πολύκαστρο (δεξιά πριν μπεις στο χωρίο είναι η ζώνη πτώσης, φαίνεται εύκολα). Μίλα με τα παιδία, κάτσε και παρατήρησε πως γίνεται η διαδικασία, η εκπαίδευση, η συσκευασία στα αλεξίπτωτα, μίλα με τον κόσμο εκεί. Με το τέλος της ημέρας θα σου έχουνε λυθεί όλες οι απορίες και οι ενδιασμοί και ή θα πας με 300 να γραφτείς ή θα φύγεις. Προσωπικά πιστεύω θα γραφτείς γιατί δεν έχω δει κανένα να φεύγει.

Με το που γραφτείς λοιπόν, θα αρχίσει το σχολείο εδάφους. Η θεωρία και η πρακτική δηλαδή για το τι πρέπει να κάνεις, πότε να το κάνεις και πως να το κάνεις με ασφάλεια. Εκεί θα αποφασίσεις αν θα πας για tandem ή για στατικό (ιμάντα). Και ανάλογα με αυτήν την απόφαση θα γίνει και η υπόλοιπη εκπαίδευση.

Άπαξ και γίνει η πρώτη πτώση, γυρισμός δεν υπάρχει !!!

Τα αλεξίπτωτα δε, δεν έχουν καμιά σχέση με τα στρόγγυλα του στρατού. Μπορείς να τα κατευθείνεις, να φρενάρεις, να επιταχύνεις. Άσε που στην πρώτη πτώση σου, θα σε δώσουν τόσο μεγάλο θόλο που θα σε πιάσει βαρεμάρα μέχρι να κατεβείς γιατί θα πηγένεις φρεναριστός !!! Το 'χω δει, γίνεται συνέχεια και θα κάτσεις μαλακά και ωραία με τον κώλο στην γη!

Όσο για τους κινδύνους, το επικίνδυνο είναι μέχρι να φτάσεις εκεί !!!

http://www.skydive.gr/school/dropzon...?category_id=6

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%9...897564!1m0!3e0
    Τελευταία τροποποίηση από Grafton 505; 18/06/2016 στις 20:55.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    καπως ετσι εχουν τα πραγματα αλλα δεν κρατηθηκα να σπαμαρω
    λεει ο ενας
    Τα περι στρατου μονο γελιο προκαλουν σε οσους ξερουν. Μερα με την νυχτα! Ενα σου λεω. Ερχονται πολλοι ενστολοι απο ολες τις ειδικες δυναμεις ( στρατο, ναυτικο, λιμενικο κτλ), για να μαθουν και να κανουν οσα ουτε να ονειρευτουν δεν θα τολμουσαν στις υπηρεσιες τους. Θα τα δεις και ο ιδιος.
    ποσες ειδικες δυναμεις υπαρχουν δηλ; και ποιοι ειναι αυτοι που ερχονται για να μαθουν και να εχουν εμπειριες;Φανταζομαι οι του ΕΤΑ και των ΜΑΛ θα σπρώχνονται.
    λεει ο επομενος
    Τα αλεξίπτωτα δε, δεν έχουν καμιά σχέση με τα στρόγγυλα του στρατού.
    στα 70ς ναι φιλε μου ναι ετσι ηταν γουρουνα λεγοταν.

παιδια γραψτε τις εμπειριες σας δωστε συμβουλες αναλογα την εμεπειρια του ο καθενας και αφηστε τα σχολια για θεματα που δεν ξερετε η εχετε ακουσει απο φιλους των φιλων υπο την επηρεια φραπε, εκτιθεστε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Triathlon 7 Προβολή μηνύματος

Τα περι στρατου μονο γελιο προκαλουν σε οσους ξερουν. Μερα με την νυχτα! Ενα σου λεω. Ερχονται πολλοι ενστολοι απο ολες τις ειδικες δυναμεις ( στρατο, ναυτικο, λιμενικο κτλ), για να μαθουν και να κανουν οσα ουτε να ονειρευτουν δεν θα τολμουσαν στις υπηρεσιες τους.

Θέσε το κάπως διαφορετικά αυτό γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και μιλάς για κόσμο που μάλλον εσύ δεν έχεις ονειρευτεί στο τι κάνει ΚΑΘΕ μέρα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΗΛΙΑΣΚΤΜ Προβολή μηνύματος
    λεει ο επομενος
    Τα αλεξίπτωτα δε, δεν έχουν καμιά σχέση με τα στρόγγυλα του στρατού.
    στα 70ς ναι φιλε μου ναι ετσι ηταν γουρουνα λεγοταν.

παιδια γραψτε τις εμπειριες σας δωστε συμβουλες αναλογα την εμεπειρια του ο καθενας και αφηστε τα σχολια για θεματα που δεν ξερετε η εχετε ακουσει απο φιλους των φιλων υπο την επηρεια φραπε, εκτιθεστε.

Απόδειξε τα λεγόμενα σου. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Για να μην εκτίθεσε και εσύ, βάλοντας κατά αγνώστων.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 207
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2014, 18:57
  2. Ελευθερη πτωση....
    από motomamounas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2012, 08:11
  3. η οικονομια σε ελευθερη πτωση?
    από LARISEOS στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 40