Σελίδα 81 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 3171767778798081828384858691131 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.201 έως 1.215 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από leftos Προβολή μηνύματος
    Καρυδακια και ειδικα νουμερα πανω απο 19 εγω περνω μονο εξαγωνα τα αλλα σε τοσο μεγαλη βιδα συνηθως μετα απο λιγο καιρο ξεφτιλίζονται η χαλανε την βιδα.
    Στα ποιο συνηθισμένα 13 17 εχω 2 ενα εξαγωνο και ενα πολύγωνο. Αλλα χρησιμοποιώ το εξαγωνο πρωτα και αν δεν δουλευεται παω στο πολυγωνο.
    @ daz σε γερμανοπολυγωνα κυκλοφορουν εξαγωνα γιατι ολα αυτα που βρισκω με μια ματια ειναι πολυγωνα.
    χωρίς να θέλω να πάρω την δουλειά του Αποστόλη, κάποιες σειρές σε αμερικανικες μάρκες έχουν ΚΑΙ στα μεγάλα νούμερα εξάγωνα άκρα στα γερμανοπολύγωνα.
    Proto Industrial -6-19mm:

http://www.protoindustrial.com/en/in...hes---6-Point/

Σε μικρά έχουν πολλές άλλες: Ηazet σειρά 603 κάτω από το 10αρι, Gedore κάτω από το 6mm στην σειρά Νο7 κ.α.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Τώρα ψάχνω για καρυδάκι 35mm όχι impact-μαύρο σε 1/2'.....
    Υδραυλικός σε βαπόρι είσαι;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Καρυδακια και ειδικα νουμερα πανω απο 19 εγω περνω μονο εξαγωνα τα αλλα σε τοσο μεγαλη βιδα συνηθως μετα απο λιγο καιρο ξεφτιλίζονται η χαλανε την βιδα.
    Στα ποιο συνηθισμένα 13 17 εχω 2 ενα εξαγωνο και ενα πολύγωνο. Αλλα χρησιμοποιώ το εξαγωνο πρωτα και αν δεν δουλευεται παω στο πολυγωνο.
    @ daz σε γερμανοπολυγωνα κυκλοφορουν εξαγωνα γιατι ολα αυτα που βρισκω με μια ματια ειναι πολυγωνα.
    Τα δωδεκάγωνα είναι πιο επιρρεπή στο να αποτελειώνουν χαλασμένες βίδες. Επίσης τα εξάγωνα κάθονται πιο σταθερά επάνω στη βίδα. Οι βιδες που χαλάνε πιο εύκολα είναι οι μικρές, οι μεγάλες δεν έχουν ανάγκη. Ειδικά πάνω από 22 είναι σχεδόν αδύνατο να χαλάσει. Οπότε 6γωνα σε μικρές και δωδεκάγωνα σε μεγάλες. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι σε μεγάλες που ίσως χρειαστεί να βάλουμε και καμια προέκταση στη μανέλα το 6γωνο θα μας δώσει 60 μοίρες γωνία (στην άκρη της προέκτασης το τόξο που διαγράφεται είναι μεγάλο) ενώ το 12γωνο 30 και θα είναι πιο εύκολο να δουλέψουμε. Στις μικρές βίδες έχουμε και την καστάνια που είναι αρκετή. Τα καρυδάκια δεν παθαίνουν τίποτα ακόμα και στις μικρές, πόσο μάλλον στις μεγάλες. Αν χαλάσει κάτι όμως πιθανότερο είναι να χαλάσει το μικρό.
    Όσο πιο μικρή η βίδα τόσο καλύτερο πρέπει να ειναι το καρυδάκι και τόσο πιο σφιχτές οι ανοχές του. Το καρυδάκι είτε εξάγωνο είτε δωδεκάγωνο θα χαλάσει - φθαρεί όταν η βίδα είναι χαλασμένη και γλιστρήσει. Να κάτσει δλδ στην επόμενη γωνία χωρίς να γυρίσει η βίδα, εκεί φθείρονται τα σημεία επαφής με τη βίδα.

Για εξάγωνα κλειδιά όπως είπε και ο λεό θα ψάξεις κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά και σε μάρκες όπως η toptul. Αυτές οι Ταιβανέζικες εταιρίες αντιγράφουν και απευθύνονται στην Αμερικάνικη αγορά οπότε ίσως έχουν. Είναι όμως μεγάλος μπελάς οι 60 μοίρες γωνία. Ακόμα και αν έχεις σκοπό απλά να χαλαρώσεις τη βίδα και μετά να συνεχίσεις με το πολύγωνο, μπορεί η θέση της βίδας να μη στο επιτρέψει. Σε ένα καρυδάκι μπορείς να κερδίσεις τις χαμένες μοίρες αν το βγάλεις απ' τη μανέλα το γυρίσεις 90 μοίρες και το ξαναβάλεις. Στο στο εξάγωνο κλειδί δε μπορείς να το κάνεις αυτό.

Αν υπάρχουν δλδ εξάγωνα καρυδάκια δεν υπάρχει ανάγκη για εξάγωνα κλειδιά εκτός απ' τις περιπτώσεις που το καρυδάκι με την καστάνια - μανέλα - σπαστή μανέλα - μανέλα προέκταση - προέκταση μπίλιας - πολύσπαστο, δε χωράει. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χωρέσει καρυδάκι με καστάνια pass trough τα οποία εκτός του ότι μπορούν να μπαίνουν μέσα σε ντίζες έχουν και μικρότερο συνολικό μήκος.
    Ή ίσως είναι η ώρα να πάρει κάποιος koken zeal.
    Ή ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της φακομ όπου μπορούμε τα πρόσθετα να τα χρησιμοποιούμε και σε απλό γερμανοπολύγωνο (αλλά δε θα ασφαλίζει).
    Ή ίσως αυτά!

Το πιο συνηθισμένο λάθος πάντως και εκεί χαλάνε και φθείρονται οι βίδες είναι ότι δε προσέχουμε το κλειδί να είναι σταθερό στην επαφή του με τη βίδα. Μερικές φορές αυτό δεν είναι πάντα εφικτό όταν δουλεύουμε σε δύσκολα σημεία αλλά η γωνία που έχει το δαχτυλίδι ή το οφσετ που έχει το καρυδάκι με την μανέλα αποσταθεροποιούν την επαφή με τη βίδα. Ίσως ένα σετ με ίσια πολύγωνα σου λύσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα φαντάζεσαι. Προσοχή όμως, αυτά έχουν τη μισή αντοχή απ' τα κλασικά πολύγωνα διότι έχουν το μισό τους ύψος στο δαχτυλίδι και νομίζω ακόμα μικρότερο πάχος.

Τώρα ψάχνω για καρυδάκι 35mm όχι impact-μαύρο σε 1/2'.....
    Ψάξε, ψάξε!
    Μπορεί να σου χρησιμεύσει να το βάλεις πανω από κανένα ρουλεμάν και να το κοπανίσεις ώστε να κάτσει στη φωλιά του.

χωρίς να θέλω να πάρω την δουλειά του Αποστόλη...
    Δεν είμαι εδώ για να δίνω πληροφορίες ούτε είμαι ο κάτοχος της απόλυτης γνώσης. Η μοναδική "δουλειά" που έχω είναι να φροντίζω να εφαρμόζονται οι κανόνες και να μένουν τα θέματα καθαρά. Σε όλα τα άλλα είμαστε όλοι μαζί.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ψάξε, ψάξε!
    Μπορεί να σου χρησιμεύσει να το βάλεις πανω από κανένα ρουλεμάν και να το κοπανίσεις ώστε να κάτσει στη φωλιά του.
    ΒΡΗΚΑ: https://www.amazon.com/Powerbuilt-64.../dp/B000FPCLTS

Με 10 ακόμα ευρώ θα έχω όλα τα νούμερα σε 1/2'. Είναι καλή η Powerbuilt ή θα χαλάσει αμέσως από την χρήση;

Δεν είμαι εδώ για να δίνω πληροφορίες ούτε είμαι ο κάτοχος της απόλυτης γνώσης. Η μοναδική "δουλειά" που έχω είναι να φροντίζω να εφαρμόζονται οι κανόνες και να μένουν τα θέματα καθαρά. Σε όλα τα άλλα είμαστε όλοι μαζί.
    Το δουλειά έπρεπε να ήταν σε εισαγωγικά αλλά η ερώτηση ήταν για σένα...
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 21/06/2016 στις 04:44.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Για ολους ειναι οι ερωτησεις.
    Αρχικα ενα 13 και ενα 17 θελω σε εξαγωνο και μετα βλεπω.
    Σιγουρα μιλαμε για ταλαιπωρημενες βιδες.
    Τις προαλλες σε σκουτερ φιλου η σιτα φιλτρο λαδιου ηταν πλαστικη ολη σε 17 αρι.Το πολυγωνο καρυδακι κλότσησε ενω με το εξαγωνο ελυσε αν και τις ειχε κανει ζημια το πολυγωνο.
    Βεβαια η βιδα ηταν ηδη ταλαιπωρημενη απο τους προηγουμενους.
    Αλλη χρηση που θα ηθελα εξαγωνο 17 ειναι οτι στο φορτηγο mercedes 508 σχεδον ολες οι βιδες ειναι περαστες. Αρα πρεπει να κρατας κοντρα για να λυσεις και να δεσεις απο την μια πλευρα εισαι με την καστανια καρυδακι απο την αλλη ομως συνηθως δεν μπαινει τιποτα και θελει γερμανοπολυγωνο να πιασει σταθερα.
    Αυτα μου εχουν τυχει δηλαδη και απο τοτε ψαχνω εξαγωνα.
    LIVE FREEEEE!!!!!

Παλαιό μέλος
    Tα εργαλεία που έχεις είναι κάποιας αποδεκτής ποιότητας ή είναι no-name από Lidl ή κάτι παρόμοιο; Ρωτάω γιατι σε θέματα ανοχών η διαφορά είναι μεγάλη και όταν ζορίζονται τότε φαίνεται. Πχ προσπαθώντας να λύσω βίδα Ε με γερμανοπολύγωνο από Praktiker δεν κατάφερα και πολλά (γύριζε σχεδόν ελεύθερα το πολύγωνο άκρο) ενώ με ίδιο κλειδάκι "ράτσας" έλυσε σχεδόν σαν να είχα το σωστό καρυδάκι.

edit: Tα Proto που έγραψα παραπάνω είναι στον ίδιο όμιλο με Facom και σε τιμές κοντά σε Snap-on. Κοιτα και σε Gearwrench, Craftman, SK, Armstrong όχι σε Toptul. Δεν είδα κάτι στον κατάλογο αλλά δεν κοίταξα και πολύ γιατι σε PDF δεν με βολεύει.
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 20/06/2016 στις 21:39.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67
    όχι σε Toptul.
    Γιατί μωρέ όχι σε τοπτουλ? Μια χαρά εργαλειάκια είναι! Τα Gearwrench kai ta crapman είναι καλύτερα?
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/06/2016 στις 16:55.

Moderator
    Να δω πότε θα μας βάλεις ένα λινκ που να δουλεύει. Τις παραθέσεις που έκανες στις διόρθωσα το λινκ δε μπορώ να βρω ποιο είναι.

Moderator
    Αυτα μου εχουν τυχει δηλαδη και απο τοτε ψαχνω εξαγωνα.
    Μάλλον δε διάβασες όσα σου έγραψα.

Παλαιό μέλος
    Να δω πότε θα μας βάλεις ένα λινκ που να δουλεύει. Τις παραθέσεις που έκανες στις διόρθωσα το λινκ δε μπορώ να βρω ποιο είναι.
    Link OK.

Από Μάρκες: SK, Williams, Armstrong, Proto και βέβαια Snap-On έχουν αυτό που ψάχνει ο leftos. Τα Craftsman εδώ και αρκετά χρόνια (τα περισότερα) made in Taiwan ή και PRC αλλά τουλάχιστον έχουν ακόμα εγγύηση στο Sears που βέβαια δεν παίζει εδώ.

Καθαρά προσωπική άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζονται για τον φίλο που θέλει εξάγωνο άκρο σε γερμανοπολύγωνο 13mm και 17mm αλλά δεν απάντησε ακόμη για το τί κλειδιά έχει.

Για Toptul δεν έχω κακή γνώμη απλά δεν βλέπω να έχει.
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 21/06/2016 στις 05:02.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Διαβασα, οσο για το οχι toptul δεν το εγραψα εγω.
    Τα περισσοτερα κλειδια και καρυδακια ειναι acesa παλια αλλα δουλεμενα. Καποια μπορει να ειναι και no name αγορες της στιγμης.
    Αναφερα τη μου εχει τυχει και εχω χρειαστει τα εξαγωνα. Δεν ηταν θεμα λαβης π.χ. στο σκουτερ αφου με τον ιδιο τροπο το πολυγωνο δεν ξεβιδωσε ενω το εξαγωνο ξεβιδωσε απλα η βιδα ηταν πλαστικη και ειχε υποστει ζημια απο τους προηγουμενους. Εδω δεν μπορουσε απλα το πολυγωνο και δεν νομιζω οτι ηταν θεμα φθορας του γιατι και το εξωγωνο εχει θφορα απλα πιστευω οτι τα εξαγωνα θα πιασουν πιο καλα και αυτο το λιγο θα σε βοηθησει.
    Στο φορτηγο που λεω δεν ηταν οτι μου χαλασε κατι η με παιδεψε απλα μετα τα 2 πολυγωνα ειχαν υποστει τουλαχιστον οπτικα μεγαλη φθορα που νομιζω οτι ενα εξαγωνο δεν θα την ειχε υποστει αλλα θα επιανε και καλυτερα. αλλα μιλαμε για σκουρια φθορα βιδων και μεγαλες ροπες αφου μιλαμε για βασεις κινητηρα.
    Τα καρυδακια του αερα γιατι ειναι εξαγωνα π.χ.
    Μιλαω για μεγαλα νουμερα γιατι τροχαλια στροφαλου στο matrix που ειναι 22 και δεν ξεβιδωνει με τιποτα ( ισως λογω λαθους ροπων των προηγουμενων ) το πολυγωνο με το ζορι που θα ετρωγε πιστευω οτι θα ειχε ξεφτυλιστει η αυτο η η βιδα.
    Γι'άυτο λεω οτι εχει τυχει καποιοες φορες που πιστευω οτι το εξαγωνο θα βοηθησει οσο πρεπει.Ενω το πολυγωνο μπορει να σου κανει και μεγαλυτερη ζημια
    Εγω τουλαχιστον νομιζω οτι θα γλιστρησει πιο γρηγορα ισως ειναι φοβια.
    LIVE FREEEEE!!!!!

Παλαιό μέλος
    Η Toptul απ' όσο βλέπω στον online κατάλογο δεν έχει εξάγωνα άκρα σε γερμανοπολύγωνα. Αυτό το έγραψα και παραπάνω. Εάν βρεις άκρη με τοις άλλες μαρκες για να έρθουν Ελλάδα τότε αφοβα κάποια από αυτές του post #1645.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Μιλαω για μεγαλα νουμερα γιατι τροχαλια στροφαλου στο matrix που ειναι 22 και δεν ξεβιδωνει με τιποτα
    μιλας για το 508; γιατι εδω παμε σε αλλα μονοπατια νομιζω.
    Γιαννης

Moderator
    ......
    Όλα αυτά γιατί τα γράφεις? Δε διαφώνησα ότι το εξάγωνο είναι καλύτερο για μεγάλες ροπές. Αφού το είπα και παραπάνω και αλλού ότι το 12γωνο είναι πιο επιρρεπή στο να χαλάει αρπαγμένες βίδες.

Αυτό που σου είπα είναι ότι 1ον οι μεγάλες βίδες πολύ δύσκολα χαλάνε με 12γωνα (το ίδιο και τα κλειδιά) και 2ον ότι απ' τη στιγμή που υπάρχουν 6γωνα καρυδάκια δεν χρειάζονται 6γωνα κλειδιά.
    Ο κύριος λόγος είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσχρηστα.

Ξέρεις πόσο είναι 60 μοίρες γωνία που χρειάζεται ένα 6γωνο κλειδί? Το πιθανότερο είναι εκεί που θα χρειαστεί να μη μπορεί να πιάσει τη βίδα ενώ το καρυδάκι το βγάζεις το βάζεις ανάποδα και κερδίζεις τις χαμένες μοίρες ακόμα και επάνω σε μανέλα.

Μόνο σε περίπτωση που το καρυδάκι δε χωράει θα χρειαστείς κάτι άλλο αλλά οι βίδες που έχουν τις μεγαλύτερες ροπές (όπως βάσεις κινητήρα) έχουν πάντα χώρο για ένα καρυδάκι με την μανέλα του. Μερικές λύσεις όταν δε χωράει το καρυδάκι στις ανέφερα αλλά για την περίπτωση των βάσεων κινητήρα σε φορτηγό μια σειρά με βαρέως τύπου γερμ/να σε συνδυασμό με μισής ίντσας καρυδάκια είναι αρκετά. Εκεί οι βίδες είναι πολύ δύσκολο να χαλάσουν αφού η ποιότητα της βίδας σε βάσεις κινητήρα είναι πάντα μεγαλύτερη του 8,8 (10,9 ή ακόμα και 12,9). Αν τα απλά γερμ/να την ακούνε εύκολα τότε χρειάζεσαι τα XL. Τσέκαρε για παράδειγμα τα gedore No7 XL ή τα Hazet ή τα facom 40LA κτλ.

Αυτό εδώ το πράγμα.. είναι περίπου μισό μέτρο και

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	41jn74vvTzL._SL1200_.jpg 
Προβολές:	175 
Μέγεθος:	15,8 KB 
ID:	361397

αν ήταν εξάγωνο θα χρειαζόταν πλατεία για να γυρίσει και αν καταφέρεις να το στραβώσεις τότε χρειάζεσαι καρυδάκια 3/4 της ίντσας γιατί ακόμα και 1/2 θα το έπαιρνες στο χέρι.

Για τη φθορά που είπες στα 12γωνα να ξέρεις ότι στις καλές μάρκες τα εργαλεία αποκτούν πιο σφιχτές ανοχές μετά την χρήση και δεύτερον ότι αυτά με την καινούρια σχεδίαση στα δόντια (flank drive ή στρογγυλά δόντια ή όπως αλλιώς την ονομάζουν) κατά την χρήση αποκτούν μεγαλύτερη επαφή με την βίδα ώστε να μη τη "σκίζουν". Αυτό οπτικά εσύ μπορεί να το βλέπεις σαν φθορά αλλά να είναι το αντίθετο.
    Αν πράγματι είναι φθορά τότε πας σε πιο δυνατή σειρά.

Καρυδάκια για κρουστικό υπάρχουν και 12γωνα πάντως να ξέρεις!

Moderator

Για Toptul δεν έχω κακή γνώμη απλά δεν βλέπω να έχει.
    Α οκ!

Πάντως είπα εταιρίες όπως η toptul.

Ε φιλαράκο...

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	204 
Μέγεθος:	97,5 KB 
ID:	361402

To 14 conwel είναι πάρα πολύ μακρύ. 10 ίντσες απ' ότι βλέπω που είναι 25 cm. To από πάνω είναι πάνω από 30 εκατοστά που είναι ο χάρακας και είναι μόνο 12-14.

Όνομα:	2.jpg 
Προβολές:	189 
Μέγεθος:	28,0 KB 
ID:	361403

Ειδικών αποστολών για τον lefto.

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	188 
Μέγεθος:	49,5 KB 
ID:	361404

Leftos μια σειρά μακριά γερμ/να και μια σπασή μενέλα μισού μέτρου για τα καρυδάκια σου και είναι οκ. Όλα τα άλλα είναι special tools.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/06/2016 στις 18:06.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)