Θες να ρωτήσεις έναν δικηγόρο;
Θες να ρωτήσεις έναν δικηγόρο;
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Κατόπιν λαϊκής απαίτησης
τα πράγματα έχουν ως εξής:
α. ΑΝ ο φίλος μας προκάλεσε το ατύχημα, τότε πρέπει να τον αποζημιώσει. Αυτό θα γίνει κάνοντας δήλωση στην ασφαλιστική του.
Προσοχή: ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ προκάλεσε το ατύχημα, γιατί διαφορετικά είναι συνεργός σε απάτη κατά της ασφαλιστικής
β. Αν ΔΕΝ το έχει προκαλέσει τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
Είτε ο άλλος να είναι απατεώνας, οπότε κανονικά πρέπει να τον καταγγείλει,
Είτε πράγματι να έχει ζημιά ο άλλος και να νομίζει ότι του την προκάλεσε ο φίλος μας, παρεξήγηση που λογικά λύνεται μιλώντας με τον ιδιοκτητή του άλλου αυτοκινήτου.
Τί κάνει τώρα ο φίλος μας, θεωρώντας δεδομένο ότι ΔΕΝ προκάλεσε το ατύχημα;
ΔΕΝ κάνει δήλωση ατυχήματος.
Βγάζει φωτογραφίες το αυτοκίνητο του (το δικό του) ώστε να φαίνεται ότι δεν έχει χτυπήματα.
Προσπαθεί να μάθει, διακριτικά (δεν ξύνουμε πληγές) τί έγινε.
Μιλά (αν χρειαστεί) μόνο με τον ιδιοκτήτη και κανένα άλλο.
Πάντως λογικά θα πάρω στο τμήμα που λέει ότι σας λύνουμε οποιαδήποτε απορία με πλήρη εχεμύθεια και θα ρωτήσω αν αργήσει κάποιος να αντιληφθεί ότι προκάλεσε ζημιά σε κάποιο αυτοκίνητο πόσο καιρό δικαούται να κάνει δήλωση? Και 2ον εάν το άλλο όχημα έχει κάνει μήνυση κατά αγνώστου γίνεται να μπλέξει χειρότερα ο υπαίτιος εάν εμφανιστεί από μόνος του? Πάντως ούτε εγώ το νομίζω γιατί αυτοί που δεν εμφανίζονται από μόνοι τους αλλά τους εντοπίζουν καλύπτονται και γίνεται μια δήλωση και τέλος και αυτός που θα εμφανιστεί από μόνος του θα μπλέξει χειρότερα?
Δεν είμαι σίγουρος πάντως δύσκολο. Και ακόμη η ζημιά που είδα στο δικό του δεν κόλλαγε με το δικό μου. Ούτε χρώματα ούτε τίποτα??
Περιέγραψε την κατάσταση στον ασφαλιστή σου και θα σε κατευθύνει η ασφαλιστική εταιρεία με τον νομικό της σύμβουλο για το οτιδήποτε. Γι αυτό πληρώνεις(-ουμε) ασφάλιστρα. Άσε το άγχος τις μηνύσεις και τα ρέστα και μη περιμένεις να σου πει άλλος το μακρύ του κι άλλος το κοντό του. Στο φινάλε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.
Έστειλα pm πάντως.