Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Ατύχημα μηχανή με μηχανή από στάση

Νέο μέλος

Ατύχημα μηχανή με μηχανή από στάση

Καλησπέρα σας,

εχω μια μάλλον όχι τόσο απλή περίπτωση ατυχήματος. Βασικά σε πιλοτή έχω βάλει μπρός τη μηχανή (bandit ) και κάνω πίσω για να μπορέσω να βγώ. Δεν πρόσεξα και χτύπησα με τη μπαγαζιέρα μια αυτόματη βέσπα με συνέπεια να πέσει κάτω και να πάθει κάποια ζημιά. Η απορία μου είναι εαν αυτό καλύπτεται από την ασφαλιστική μου (interamerican). Ο άνθρωπος που έχει την μηχανή μου λέει ότι του λένε ότι δεν καλύπτονται μηχανές που δεν είναι και οι 2 σε κίνηση. Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο όρων της interamerican λέει ότι εξαιρεί πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις μεταξύ άλλων: "Όταν το όχημα ωθείται από οποιαδήποτε δύναμη εκτός από τη δική του, ωθεί άλλο όχημα ή αντικείμενο που μπορεί να κινείται ή να μην κινείται πάνω σε τροχούς, ή όταν ρυμουλκεί άλλο όχημα." Όμως το μόνο βιβλίο που βλέπω ότι έχουν είναι για αυτοκίνητα και ως γνωστών οι μηχανές δεν έχουν όπισθεν....

Έχει τύχει μια τέτοια περίπτωση σε κάποιον?

Ευχαριστώ!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από verganas2 Προβολή μηνύματος
    Ο άνθρωπος που έχει την μηχανή μου λέει ότι του λένε ότι δεν καλύπτονται μηχανές που δεν είναι και οι 2 σε κίνηση.
    Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει. Δηλαδή αν τρακάρεις ένα παρκαρισμένο, δεν το αποζημιώνουν;

Προσωπικά, έχουν σπρώξει και ρίξει τη μοτοσικλέτα μου, ενώ ήταν σβηστή και παρκαρισμένη και με αποζημίωσαν κανονικότατα.

Γιατί δε ρωτάς την ασφαλιστική σου;
    Life begins at 45°.

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Νομίζω οτι δεν καλύπτεται γιατί έγινε εκτός οδικού δικτύου, δηλαδή στην πιλοτή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Βασικά γιατί δεν λέτε ότι ήσασταν στο δρόμο, δεν τον πρόσεξες και τον ακούμπησες κι έπεσε. Κάντου μια δήλωση οτι φταις και τέλος.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Νομίζω οτι δεν καλύπτεται γιατί έγινε εκτός οδικού δικτύου, δηλαδή στην πιλοτή.
    Καλά.... μια χαρά μπορούν και οι δυο να πουν στην δήλωση ότι έγινε στον δρόμο.....

edit: ότι είπε ο EST
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει. Δηλαδή αν τρακάρεις ένα παρκαρισμένο, δεν το αποζημιώνουν;

Προσωπικά, έχουν σπρώξει και ρίξει τη μοτοσικλέτα μου, ενώ ήταν σβηστή και παρκαρισμένη και με αποζημίωσαν κανονικότατα.

Γιατί δε ρωτάς την ασφαλιστική σου;
    Βασικά συμφωνώ και εγώ σ'αυτό που λες για το παρκαρισμένο. Δεν ρώτησα ακόμη την ασφαλιστική μου γιατί θεωρώ ότι θα μου δώσουν απάντηση του στυλ δηλωσέ το και θα σε ενημερώσουμε. Το έχω στο πλάνο πάντως.

Νέο μέλος
    Για το θέμα της πιλοτής υπάρχει όντως η σκέψη να πούμε ότι έγινε στο δρόμο για σιγουριά. Πάντως στους όρους βλέπω ότι μιλάει για εξαιρέσεις για: "Όταν το όχημα βρίσκεται μέσα σε φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης, συνεργεία επισκευής οχημάτων ή εκθέσεις αυτοκινήτων.". Βασικά είναι επαγγελματικοί χώροι που βρίσκονται μέσα τους αυτοκινήτα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα με την πιλοτή.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    το βιβλίο όρων της interamerican λέει ότι εξαιρεί πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις μεταξύ άλλων: "Όταν το όχημα ωθείται από οποιαδήποτε δύναμη εκτός από τη δική του, ωθεί άλλο όχημα ή αντικείμενο που μπορεί να κινείται ή να μην κινείται πάνω σε τροχούς, ή όταν ρυμουλκεί άλλο όχημα."
    Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που περιγράφεις.

Όμως, τουλάχιστον σε όσα συμβόλαια έχω δει, οι πιλοτές εξαιρούνται.
    Οπότε αυτό το:
    Δεν ρώτησα ακόμη την ασφαλιστική μου γιατί θεωρώ ότι θα μου δώσουν απάντηση του στυλ δηλωσέ το και θα σε ενημερώσουμε. Το έχω στο πλάνο πάντως.
    Μην το κάνεις.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αν θες 100% να τον αποζημιώσεις, μην το ρισκάρεις και κάνε ό,τι σου είπε ο est παραπάνω.
    Life begins at 45°.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που περιγράφεις.

Όμως, τουλάχιστον σε όσα συμβόλαια έχω δει, οι πιλοτές εξαιρούνται.
    Οπότε αυτό το:
    Μην το κάνεις.
    Το είπα με την λογική ότι όταν κάνεις οπισθεν με την μηχανή την σπρώχνεις με τα ποδιά επί της ουσίας

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αν θες 100% να τον αποζημιώσεις, μην το ρισκάρεις και κάνε ό,τι σου είπε ο est παραπάνω.
    Αυτό θα γίνει 99% απλά το συζητάμε για τα παλαβά των ασφαλιστικών κιόλας...

Νέο μέλος
    Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σε όλους.

Σε αντίστοιχη περίπτωση με παρόμοιο ατύχημα σε πάρκινγκ εταιρίας η ιντεραμέρικαν δέχτηκε κανονικά την δήλωση ατυχήματος και κάλυψε την ζημιά.
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

επειδη το όλο ζήτημα έχει αναχθεί στο "πως θα κλέψετε επιτυχημένα την ασφαλιστική σας" και είναι λίγο ανόητο αυτό, το κλειδώνω μέχρι νεωτέρας και πιθανώς να το φάει και το έρεβος το νήμα, μην απορήσετε.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2010, 09:41
  2. ατυχημα με μηχανη
    από gponiris στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2010, 17:53
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2008, 02:20
  4. Το ατύχημα μου με τη μηχανη...
    από ANDREAS27 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 27