το παρακάτω είναι απο την συλλογή εκθέσεων των μαθητών του Ιταλού δάσκαλου Μαρτσέλο Ντ΄Ορτα
ΘΕΜΑ Στις 8 Μαρτίου είναι η μέρα της γυναίκας. Γράψτε για τισς συνθήκες ζωής.
Εγώ νομίζω (και πιστεύω) οτι η γυναίκα είναι ίση με τον αντρα, γιατί δεν είναι σωστό που δεν είναι ίση. Στις 8 Μαρτίου η γυναίκα πρέπει να είναι ίση με τον ανδρα.
Σε κείνη την ημέρα όλοι οι άνδρες πηγαίνουν τις μιμόζες στις γυναίκες, και στους άλλους άνδρες, όμως εγώ ξέρω έναν άνδρα που στις 8 Μαρτίου σε μια γυναίκα της έδωσε μια κλωτσιά. Μου το είπε ο πατέρας μου.
Ο πατέρας μου οδηγάει τα τράμ τώρα αλλα μιά φορά έκανε τον πυροσβέστη. Τότε ήταν που μια γυναίκα της 8 Μαρτίου ήθελε να ριχτεί κάτω απο την σκεπή, και φωνάξανε τουσ πυροσβέστες. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που ανέβαινε στα σπίτια για να μην ρίχνεται ο κόσμος απο τα σπίτια..Αυτός ανέβηκε, και όταν βρέθηκε φάτσα με φάτσα με την τρελή της είπε.
Μα εσύ γιατί θέλεις να ριχτείς για να έχουμε μπελάδες εμείς?
Τότε εκείνη το σκέφτηκε ακόμα λίγο αν ήθελε να ριχτεί η να γυρίσει στο σαλόνι, και σκέφτηκε να ριχτεί. Αλλά ο πατέρας μου ρίχτηκε πάνω της και την έπιασε.
Όταν κατεβήκανε κάτω ένας φίλος του πατέρα μου, που ήταν πυροσβέστης (αλλά κάτω) έδωσε μια κλωτσά στην τρελή απο τον φόβο του. Εγώ αν ήμουν αυτός ο κύριος την κλωτσά δεν θα την έδινα εκείνη την ημέρα που ήταν 8 Μαρτίου , μια άλλη μέρα ναι.