Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Απλήρωτα τέλη ενός έτους

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Eπειδη πηγα και ρωτησα,να και η απαντηση:"για να γινει μεταβιβαση στο οχημα ,πρεπει να ΜΗ χρωσταει καθολου τελη "Πρωτα ξοφλαμε μετα πουλαμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    παίδες η μεταβίβαση έγινε το 2012. τότε δεν ήταν υποχρεωτική η προσκόμιση από τη ΔΟΥ εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας
    Απο οσο θυμαμαι η αποδειξη των τελων της τρεχουσας χρονιας που γινοταν η μεταβιβαση ζητουνταν ανεκαθεν.Αυτο που αλλαξε ειναι οτι τωρα
    ζητανε αποδειξη και για τα προηγουμενα ετη....

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Απο οσο θυμαμαι η αποδειξη των τελων της τρεχουσας χρονιας που γινοταν η μεταβιβαση ζητουνταν ανεκαθεν.Αυτο που αλλαξε ειναι οτι τωρα
    ζητανε αποδειξη και για τα προηγουμενα ετη....
    Σόρρυ που πετάγομαι αλλά αυτό θεωρητικά με ψιλοκαίει: έχω αγοράσει μηχανή η οποία είχε πληρωμένα τα τέλη του τότε τρέχοντος (δε γινόταν χωρίς και ήταν γύρω στο 2007, οπότε έτσι ήταν λογικά και το 2012, αν όχι αυστηρότερα), αλλά ξέρω ότι χρωστάει προηγουμένων ετών. Ξαφνικά δε θα μπορώ να την πουλήσω επειδή χρωστάει άλλος;

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    το 2009 μεταβιβασα μηχανακι 125αρι, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
    το 2010 μεταβιβασα το ένα μου αυτοκινητο, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
    το 2011 αγορασα και μεταβιβασα το τριουμφ, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη..
    το 2012 πουλησα το τριουμφ, ΔΕΝ ζητηθηκαν τελη..
    ολες οι μεταβιβάσεις εγιναν σε ΚΕΠ.
    τωρα πως για τα δικα σας οχήματα χρειαζονται τελη και για τα δικα μου όχι δεν ξερω...

Acacius δε νομιζω να σε καιει, καθως τα τελη βεβαιώνονται στο ΑΦΜ του εκάστοτε ιδιοκτητη, οποτε εσυ θεμα δε θα εχεις λογικα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    το 2009 μεταβιβασα μηχανακι 125αρι, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
    το 2010 μεταβιβασα το ένα μου αυτοκινητο, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
    το 2011 αγορασα και μεταβιβασα το τριουμφ, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη..
    το 2012 πουλησα το τριουμφ, ΔΕΝ ζητηθηκαν τελη..
    ολες οι μεταβιβάσεις εγιναν σε ΚΕΠ.
    τωρα πως για τα δικα σας οχήματα χρειαζονται τελη και για τα δικα μου όχι δεν ξερω...

Acacius δε νομιζω να σε καιει, καθως τα τελη βεβαιώνονται στο ΑΦΜ του εκάστοτε ιδιοκτητη, οποτε εσυ θεμα δε θα εχεις λογικα..
    Πηγαινε ΣΗΜΕΡΑ να πουλησεις το μηχανακι σου και να χρωστας τελη..........και ξαναγραψε μας.
    Τελευταία τροποποίηση από thunder ace; 18/07/2016 στις 08:49.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Πουλωντας το παπι πριν λιγο καιρο πηγα στην εφορια για το απαιτητο πλεον εντυπο και απο τα κεπ βεβαιωσης πληρωμης τελων κυκλοφοριας. Βασικα ειναι ενα εντυπο, που σου τυπωνει η εφορια, με βαση τον αριθμο κυκλοφοριας και λεει ολα τα ετη που πληρωθηκαν ή οχι τα τελη. Στη δικη μου περιπτωση γινεται η εκτυπωση του εντυπου και μου λεει ο υπαλληλος: Εσυ το πηρες το 12. Το 12 ηταν πληρωμενα τα τελη αλλα δεν ηταν τα προηγουμενα χρονια. Εκτυπωσε λοιπον ενα δευτερο αντιγραφο και σημειωσε πανω 'οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης χρωσταει τελη. Και πως θα βεβαιωθουν απο την οικεια ΔΟΥ του. Ετσι απλα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παιδιά τσάμπα το κουράζετε...
    Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας της τρέχουσας χρονιάς ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ προαπαιτούμενο για να γίνει μεταβίβαση... Ανατρέξτε στις διατάξεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα το βρείτε να αναφέρεται παντού.
    Παλιά (πριν το 2014-15) αρκούσε να ήταν πληρωμένα τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς κατά την οποία γινόταν η μεταβίβαση και κανένας δεν ασχολιότανε αν υπήρχαν οφειλές προηγούμενων ετών. Τώρα επειδή κάποια ανενημέρωτα ΚΕΠ δεν κάνανε σωστά την δουλειά τους και δεν ζητάγανε την απόδειξη πληρωμής του τρέχοντος έτους (δεν χρειαζοταν ειδική βεβαίωση από την εφορία - αρκούσε να δείξεις την απόδειξης πληρωμής τους) ή κάποια λαμόγια διαικπεραιωτές κατάφερναν και περνάγανε μεταβιβάσεις (με το αζημίωτο έτσι ώστε ο συνεργός υπάλληλος του Υπουργείου να μην ανοίξει καν τον φάκελλο των δικαιολογητικών) χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η σωστή και νόμιμη διαδικασία - στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται.
    Το σίγουρο είναι ότι πλέον τα πράγματα έχουν αυστηροποιηθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση με χρωστούμενα τέλη και αυτό αφορά ΟΛΑ τα έτη για τα οποία είχες στην κατοχή σου το όχημα...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 18/07/2016 στις 08:39.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Τέλη κυκλοφορίας απλήρωτα από 2007
    από zulga στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2014, 19:11
  2. απληρωτα τελη ....
    από fidel_98_99 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2013, 13:45
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2009, 16:03