Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 124

Θέμα: Τροχαία, ράμπο για μιά νύχτα...

Κανένας σωστός;;
    Εδώ στην περιοχή ήρθε ενα νέος τροχονόμος.Εφαρμοσε δικό του τροπο προσέγγισης των παραβατών μιας και ήταν ξένος και δεν είχε καθαρή εικόνα των πραγμάτων στην πόλη.

Βγήκε το λοιπόν με μηχανή και γύριζε 6 ώρες συνέχεια Περιπολώντας την πόλη και καμπόσο παραέξω.
    Πριν πέσει στο μπλοκάκι έκανε καταγραφή των ελεγχόμενων δίνοντας τους ευκαιρία για διόρθωση σφαλμάτων χωρις τον πελεκυ του νόμου.
    Έπαιρνε και παραβάσεις με διάκριση ανάλογα με την βαρύτητα.

Ο "καλοπροαίρετος" κόσμος της πόλης βλέποντας ότι γύρναγε συνέχεια κι όλο κάτι έγραφε του κρέμασε το κουδούνι ότι πετσοκόβει τον κόσμο όλο..
    Η αλήθεια ήταν ότι δεν κόλλαγε να σταματήσει κοσμο.Ακουστηκε ότι ήταν πολύ ευγενικός..

Αποτέλεσμα.
    Ήταν μόνος του.Κανεις δεν ακολουθούσε την πρόθεση του για πρόληψη και προσέγγιση των πολιτών μέσω συνεχών ελέγχων.
    Τον απείλησαν,πήγαν σε πολιτικούς για να τον διώξουν,πήγαν στο αρχηγείο για το ίδιο,κλπ κλπ κλπ.
    Βγήκε κι επικριτικό δημοσίευμα για να χτυπηθεί.

Η πόλη όταν δούλευε πήγαινε καλα.Εβγαινε μάλιστα ενημέρωση ποτέ δουλεύει για να ξέρουν πως να κυκλοφορούν..

Καποιοι λίγοι διορθώθηκαν επειδή τους έπεισε με τα λόγια.Καποιοι περισσότεροι φυλάγονταν για να μην πέσουν στο μπλοκάκι του.
    Η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη.
    Καποιοι έλεγαν καλα κάνει,σώζει ζωές η τους εχει στην τσίτα και υπάρχει ηρεμία,καποιοι άλλοι Ο Μαλακας που ασχολείται και γράφει τον κοσμο.Δεν κάθεται φρόνιμα.

Απο κουβέντα με κοςμο κατάλαβα ότι οι περισσότεροι έτρεμαν το μπλοκ του.Δεν εκτιμούσαν την παιδεία του.

Είχαν κι έχουν ριζωμένη λάθος νοοτροπία..

non serviam Το avatar του/της kachius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Ακουω να μιλατε για πονο πορτοφολιου,λιγο πολυ οι περισσοτεροι.

Θα ητανε χρησιμο να μας πει καποιος που ασχολειται με το αντικειμενο,αν οντως καποιοι που εχουνε βαλει βαθια το χερι στην τσεπη εχουνε συμμορφωθει,γιατι εγω δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο.
    Άμα φάνε μια κλήση, ίσως και δεύτερη μετά από 10 - 15 χρόνια, φυσικά δε θα βάλουν μυαλό.
    Άμα τρώγανε όμως μία τη βδομάδα, στο δεύτερο μήνα θα ήταν παναγίες.
    Ξέρω από βέσπα!

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Jo.Da. Προβολή μηνύματος
    Φαντάσου ότι είσαι πλήρωμα περιπολικού και καλείσαι να επιληφθείς σε σήμα που αφορά ένα συνηθισμένο συναγερμό σε τράπεζα ("μπουτόν"). Φτάνεις στο σημείο που υποδεικνύει το κέντρο επιχειρήσεων και πέφτεις πάνω σε ένοπλους ληστές την ώρα της διαφυγής τους και ΦΟΡΑΣ ΖΩΝΗ...Αν είχες μισό δευτερόλεπτο ν' αντιδράσεις πλέον είσαι ΝΕΚΡΟΣ...
    Στα άλλα που αναφέρεις 100% μαζί σου...
    Με συγχωρείς αλλά δε με πείθεις καθόλου.
    Πόσο χρόνο χρειάζεσαι να βγάλεις τη ζώνη σου; 1 δευτερόλεπτο;
    Και αυτό το 1 δευτερόλεπτο που θα είχες επιπλέον πώς θα το αξιοποιούσες για να σωθείς από τον ένοπλο που θα σε πυροβολούσε;;

Άσε που τη ζώνη μπορείς να τη βγάλεις λίγο πριν φτάσεις. Δεν είναι ανάγκη να μη τη φοράς καθόλου. Φαντάσου να τρακάρεις 100 - 200 μέτρα πριν φτάσεις στο σημείο και να μη φοράς ζώνη. Πάλι νεκρός είσαι.

Τελευταία τροποποίηση από sergiosm; 19/07/2016 στις 10:56.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Με συγχωρείς αλλά δε με πείθεις καθόλου.
    Πόσο χρόνο χρειάζεσαι να βγάλεις τη ζώνη σου; 1 δευτερόλεπτο;
    Και αυτό το 1 δευτερόλεπτο που θα είχες επιπλέον πώς θα το αξιοποιούσες για να σωθείς από τον ένοπλο που θα σε πυροβολούσε;;

Άσε που τη ζώνη μπορείς να τη βγάλεις λίγο πριν φτάσεις. Δεν είναι ανάγκη να μη τη φοράς καθόλου. Φαντάσου να τρακάρεις 100 - 200 μέτρα πριν φτάσεις στο σημείο και να μη φοράς ζώνη. Πάλι νεκρός είσαι.

Εμας που μας αφορα σε σχεση με τη δικη μας σταση στο θεμα της ασφαλειας ΜΑΣ;
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Στο ότι ο καθ' έξιν παραβάτης έρχεται να νουθετήσει άλλον τυχαίο παραβάτη, μάλλον.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Μας αφορά στο θέμα του παραδείγματος στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για την οδηγική παιδεία

Αντιλαμβάνεσται βέβαια ότι αυτό παραμύθι της ζώνης δεν πείθει, έτσι; Η ζώνη, πέρα από την ασφάλεια που παρέχει σε σύγκρουση, συγκρατεί κ το σώμα (οκ, μέχρι ένα σημείο, δεν είναι 4-5 σημείων δεσίματος) στις στροφές. Πως είναι δυνατόν να μην την φορατε όταν τρεχετε ή κάνετε καταδίωξη;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Στο ότι ο καθ' έξιν παραβάτης έρχεται να νουθετήσει άλλον τυχαίο παραβάτη, μάλλον.
    Ναι αλλα να κοιταμε και την ουσια.
    Αν ο κυραστυνομος δε φοραει ζωνη να μη βαλω εγω;
    Να του την πω βεβαιως βεβαιως αλλα να μην το εχω σαν επιχειρημα για να μη φοραω.
    Ειναι κουτο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Μας αφορά στο θέμα του παραδείγματος στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης για την οδηγική παιδεία
    Ναι, δε διαφωνω οτι το σωστο ειναι αυτο που λες αλλα ξερεις;
    Σταπαυτα μου τι κανουν.
    πουτσ@@@@@@@@@

(Ρέ)Μ(π)ελος Το avatar του/της spertoy
    καλο θα ηταν να διαβασουμε και τη γνωμη των παιδιων που ειναι δουλεια τους και συμμετεχουν στο moto, ισως και το τροπο που αποφασιζονται και εκτελουνται τετοιες "καταδρομικες". Γιατι δεν ειναι συχνοτερες, τι οδηγιες εχουν κλπ

και γιατί μια «παραγωγική» βραδιά έγινε «viral» στα ΜΜΕ ?
    εκτός , κι αν έχουν τα στοιχεία κάπου για κάθε μέρα..

Και μια από τις κύριες προστασίες της, είναι ότι κρατάει το σώμα ΜΕΣΑ στο όχημα, αν αυτό ανατραπεί - πολύ πιθανό σε μια καταδίωξη π.χ.

Οι δικαιολογίες που μπορεί κάποιος να βρει είναι εκατοντάδες. Η κατανόηση του ρόλου κάθε μέσου προστασίας είναι το πρόβλημα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    και γιατί μια «παραγωγική» βραδιά έγινε «viral» στα ΜΜΕ ?
    εκτός , κι αν έχουν τα στοιχεία κάπου για κάθε μέρα..
    Μέχρι τώρα, τα έδιναν κάθε μήνα, έχουν ανέβει τα στατιστικά τους και άλλες φορές.

Το εντυπωσιακό με αυτήν την ιστορία είναι πως σε ένα βράδι, έκαναν σχεδόν όση δουλειά ανακοίνωναν για όλο το μήνα, ως τώρα.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από omega Προβολή μηνύματος
    Καποιοι λίγοι διορθώθηκαν επειδή τους έπεισε με τα λόγια.Καποιοι περισσότεροι φυλάγονταν για να μην πέσουν στο μπλοκάκι του.
    Η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη.
    Καποιοι έλεγαν καλα κάνει,σώζει ζωές η τους εχει στην τσίτα και υπάρχει ηρεμία,καποιοι άλλοι Ο Μαλακας που ασχολείται και γράφει τον κοσμο.Δεν κάθεται φρόνιμα.

Απο κουβέντα με κοςμο κατάλαβα ότι οι περισσότεροι έτρεμαν το μπλοκ του.Δεν εκτιμούσαν την παιδεία του.

Είχαν κι έχουν ριζωμένη λάθος νοοτροπία..
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kachius
    Άμα φάνε μια κλήση, ίσως και δεύτερη μετά από 10 - 15 χρόνια, φυσικά δε θα βάλουν μυαλό.
    Άμα τρώγανε όμως μία τη βδομάδα, στο δεύτερο μήνα θα ήταν παναγίες.
    Είναι δύσκολο θέμα.

Μάλλον γιατί μιλάμε για δυο αρκετά διαφορετικούς πληθυσμούς, που μόνο πολύ επιφανειακά φαντάζουν σαν "ένας λαός".

Αν η πλειοψηφία είναι βασικά ένας υπανάπτυκτος λαός, που έχει μάθει χρόνια στην θρασυδειλία, τότε η χάλια κατάσταση είναι 1000% αποτέλεσμα "δημοκρατικής επιλογής". Έτσι γουστάρουμε κύριος θα σου πει ο άλλος, όπως στο παράδειγμα του omega.

Δεν μπορείς εύκολα να εισάγεις παιδεία, γιατί ο άλλος ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ, δεν τον βολεύει, είναι πολύς κόπος, χουατέβερ. Χρειάζεται κάτι να γίνει, κάτι σοβαρά υπολογίσιμο, εκ των έξωθεν, για να καταλάβει οτι στην τελική τον συμφέρει καλύτερα κάποιος συμβιβασμός με τους κανόνες. Ο άνθρωπός είναι πλεονέκτης. Αν μια ζωή έχει μάθει οτι μπορεί να τους γράφει τους κανόνες, χωρίς συνέπεια, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αλλάξει. Γιατί, κορόιδο είναι;; Η τσογλανιά είναι αυτοτροφοδοτούμενη κατάσταση.

Νομίζω οτι ο kachius έχει απόλυτο δίκιο ως προς την διαδικασία που χρειάζεται.

Αλλά το πώς μπορεί αυτή η διαδικασία να τέθει σε εφαρμογή είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Προσωπικά, χωρίς κάποια χούντα ή κάτι παρόμοιο δεν το βλέπω να γίνεται. Χρειάζεται ζόρικη επέμβαση που να παραδέχεται οτι το «θέλω» της πλειοψηφίας δεν μετράει για τίποτα.

Ένας ιμπεριαλισμός παιδείας.
    Ένα τροχαίο μνημόνιο, τρόπον τινά
    Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
    Μόνος σου θα κλαίς,
    κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της g_m900
    Οποιος νιωθει αδικημενος να παει να σταματησει περιπολικο και να ζητησει τα στοιχεια τους για παραβαση του ΚΟΚ στο θεμα ζωνη.
    Επειδη το θεμα ειναι η Τροχαια κατα κυριο λογο που ειναι στον δικο της κοσμο δυστυχως ...καλο ειναι να μην βαζετε παραδειγματα του στυλ.."δεν φορανε ζωνη τα πληρωματα περιπολικων" γιατι οταν σε σταματαει ο Τροχαιος...ειναι εκτος οχηματος. Επισης οι Τροχαιοι οσους εχω δει εγω τουλαχιστον...εχουν τις περισσοτερες φορες βαλμενη την ζωνη ασφαλειας.
    Βεβαια το εχω παρατηρησει στην Ε.Ο. Για εντος Αθηνας επιφυλασσομαι.

Απο τη στιγμη που σε σταματανε για κρανος η ζωνη ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ...τοτε η κουρτινα που σου πεσε ειχε ΖΟΝΚ.

Επιχειρηματα του τυπου..."γιατι εμενα?"..."γιατι μονο κρανη γραφετε?" και παει λεγοντας ειναι ατοπα...γιατι απλα εκεινη την ωρα διαπιστωνεσαι ως παραβατης και σου βεβαιωνεται κληση. Οποτε τι επιχειρημα μπορεις να επικαλεστεις???

Επισης θα ηθελα να τονισω οτι σε διαφορες εκπαιδευσεις που εχω περασει ποτε δεν υπηρξε σεναριο για εποχουμενη περιπολια με ζωσμενη την ζωνη ασφαλειας.
    Οποτε ειναι λαθος γενικα το θεμα οπως το περναει και το Σωμα σε μας γενικα.
    Προσωπικα και τα 2 φοραω οταν κινουμαι με το πολιτικο μου οχημα αλλα σε περιπολια...Δυστυχως Ενοχος κυριοι.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Η σκούπα, και βρώμικη να είναι, πάλι σκουπίζει.

Ας έμπαινε τάξη με «παραβάτες» τροχαίους, και μετά, με τον καιρό, καθώς απλώνεται η παιδεία, θα σάξουν κι αυτοί. Άσε που αν γράψεις τον άλλον 20 φορές για σούζα, μπορεί κάποια στιγμή να φιλοτιμηθείς κι εσύ ο ίδιος και να μην σουζάρεις. Έστω από μια κουβέντα που θα σου πει το περιβάλλον σου.
    Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
    Μόνος σου θα κλαίς,
    κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Λινκς για μια ζωη
    από gcrook στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2007, 02:42
  2. Αξίζει η ζωή σου για μιά μηχανή
    από Tigas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 290
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:40
  3. Πεσ Τη Γνωμη Σου Για Μια Τιγκα Διαδρομη
    από Tigas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2005, 07:35
  4. Σασ Δινω Την Bmw Μου Για Μια Βολτα
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2004, 17:11
  5. θημαστε για μια μοτοευκαιρια που ελεγα?
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2004, 13:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ