Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και τις συμβουλες σας. Χαιρομαι που βλεπω οτι περασαν κι αλλοι απο τη θεση μου. Η αληθεια ειναι οτι με αγχωνει αρκετα το ολο θεμα αλλα εχω διαθεση να μαθω και σιγουρα θα εχω τον απαραιτητο εξοπλισμο για παν ενδεχομενο
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και τις συμβουλες σας. Χαιρομαι που βλεπω οτι περασαν κι αλλοι απο τη θεση μου. Η αληθεια ειναι οτι με αγχωνει αρκετα το ολο θεμα αλλα εχω διαθεση να μαθω και σιγουρα θα εχω τον απαραιτητο εξοπλισμο για παν ενδεχομενο
και εγω το διπλωμα το εβγαλα στα 26 και μηχανη πηρα εδω κ 5 μηνες! στα 29 μου! πρωτη μηχανη, πιο πριν ουτε 50αρι..μην ψαρωνεις..ειναι και να το εχεις λιγο να μην εισαι γιωτομπαλο..αλλα ακουγεσαι νορμαλ απλα φοβισμενος
Χρυσή τομή τα 300cc σκούτερ ανάμεσα στα "μικρά" και "μεγάλα" αλλά και ένα 150άρι για μέσα στη πόλη μια χάρα είναι αφού τα 100 χαω τα έχει σχετικά άνετα και περισσότερα δεν χρειάζονται για τέτοια χρήση. Με τα 300cc απλά είσαι πιο άνετος και μπορείς να πας και λίγο παραέξω μια εκδρομή. Δεν έχω ακούσει κάποιον να πήρε σκούτερ και να το μετάνιωσε. Τα παπιά οικονομικά και αξιόπιστα αλλά αν το μηχανάκι δεν είναι μέρος της δουλειάς σου τότε το σκούτερ θα ήταν προτιμότερο. Πέρα απο τους χώρους του σκούτερ, έχεις πλήρη κάλυψη απο αέρα - βροχή και δεν έχεις συμπλέκτη. Για μέσα στην πόλη κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καλύτερο μεταφορικό απο σκούτερ.
Ακριβότερο θεωρείται γιατί λόγο της φύσης του το σκούτερ είναι πιο ευαίσθητο και με μεγλύτερες πιθανότητες να σου βγάλει κάποιο πρόβλημα απο ότι μια μηχανή. Σχετικά με τα πάγια έξοδα, δεν λέω για πτώση όπου τα πλαστικά μπορεί να είναι ακριβότερα απο το ίδιο το σκούτερ, είναι λίγο καλύτερα απο μια 600αρα μηχανή. Με νορμάλ οδήγηση ένα 300αρι δεν είναι πάνω απο τα 3.5 λ/100χαω
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Καλή επιλογή να ξαραχνιάσεις από το κουτί και να πας σε δίκυκλο. Θα κερδίσεις σίγουρα χρόνο στις μετακινήσεις σου κι ένα αίσθημα ελευθερίας. Προτίμησε μια μηχανή δρόμου που να μην έχει πλαστικά γιατί στοιχίζουν. Μη πάρεις σκούτερ, δεν κερδίζεις τίποτα ουσιαστικό.
Με το δίκυκλο κάποιες φορές θα πέσεις κι ίσως κάνεις και " μιμί" αλλά άμα φοβάσαι είναι χειρότερο. Περισσότερο προσοχή χρειάζεται σίγουρα όταν οδηγάς μηχανάκι.
Δεν ξέρω αν είσαι μικρός ή μεγάλος για να ξεκινήσεις να κυκλοφορείς με μηχανάκι αλλά είναι καιρός να σκίσεις τη γάτα στο σπίτι, δε νομίζεις ;P
Εγώ έβγαλα δίπλωμα το 2009, και πρώτη μηχανή πήρα πριν από 9 μήνες στα 32 μου.
Μη μασάς. Τις πρώτες μέρες και μου έσβηνε, και ζοριζόμουνα και έξω απ'τα νερά μου ένιωθα.
Άποψη μου πάρε το μηχανάκι που σου αρέσει. Απ'όσα βλέπω τα σκούτερ δείχνουν πολύ πιο άνετα στην πόλη, αλλά την μηχανή δεν την αλλάζω. Έρωτας!
Τα σκούτερ ιδιαίτερα τα πιο δεύτερα πίνουν δυσανάλογα με τις αποδόσεις τους,ο ιμάντας και τα βαριατορ (τα λέω καλά είναι εκείνα τα μπιλάκια) κοστίζουν ένα κάρο λεφτά, είναι θεόβαρα ,με τη παραμικρή πτώση τον ήπιες. Μεγάλο + οι χώροι και οι ευκολία αλλά με πολλά -.με πολύ βάρος και αργά πιάνουν και πατινάρουν,στη εκκίνηση έχουν μια καθυστέρηση και τα περισσότερα κοπανάνε απίστευτα στις λακκούβες (μικρές ρόδες-κοντή διαδρομή).για να αλλάξεις πχ τα τα τακάκια πίσω ή για να φτάσεις στο κινητήρα πρέπει να το κάνεις όλο κομμάτια. Επίσης είναι 99/100 από πλαστικό το οποίο φθείρεται (ιδιαίτερα το μαύρο από τον ήλιο). Το peugeot satelis το έχεις δει? Είναι αυτό:βγαίνει σε 125,250,400 και 500. Εγώ με τέτοιο έμαθα (το πουλάω είναι 400 κυβικά άμα ενδιαφέρεσαι ρίξε πμ).
Kαταφαντασίαν επιδέξιος...
Μπανιερούκλα...
συμφωνώ σε ολα τα παραπάνω....
και συμβουλευω τον φίλο που άνοιξε το θρεντ οτι υπάρχουν ενα σωρό καλές μοτοσυκλετες που κινουνται αριστα στης πόλεις αλλά και ειναι κορυφή για κοντινές αποδράσεις.....ΜΤ -03, ΕR-6, SUZUKI Gladius,,,,,,KTM Duke 390....
Μία ερώτηση, μόνο για να πιάσω το πνεύμα΄ ποιου τύπου μηχανάκι περνάει έγκριση; Μόνο σε σκούτερ παίζουμε;
Χτες είδα ανακοινώθηκε και νέο Piaggio Beverly 300/350 με ABS/ESR κλπ παραφερνάλια, με euro4 μοτέρ.
SYM or Kymco????
I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!
για τα συνεργεία της πρώτης έχουν γραφτεί τα χειρότερα.
Πολύ ενδιαφέρον αν και ανεβαίνω κάμποσο. Αρχίζω και σκέφτομαι όμως οτι το ABS θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αποφυγή χαζών πτώσεων που θα κοστίσουν σε πλαστικά όσο το έξτρα κόστος του, χωρίς να έχω κι εγώ κάποιο τραυματισμό. Θα κάνω μια γύρα στους εμπόρους να δω αν προσφέρουν κάτι έξτρα για να υπολογίσω το συνολικό κόστος