Όσο μεγαλύτερο το μεταξόνιο τόσο δυσκολότερη η οδήγηση στη πόλη αλλά σταθερότερο σε ανοιχτό δρόμο.
Για αυτό θεωρώ το SH χρυσή τομή σε όλα. Ίσως μόνο να πήγαινα σε μτχ λίγων ετών με abs διότι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και αυτό.
Σε εθνικές οδούς τα θεωρώ εντελώς άνοστα. (τουλ. από δική μου εμπειρία αλλά και από λεγόμενα φίλων που έχουν οδηγήσει 300άρια κ πάνω).
5 σελιδες.. 5 σελιδες για σκουτερ.. και δεν βρεθεικε ενας να πει μια αλλη αποψη. ηρθα λοιπον
φιλε συνομήλικε. μην μασας.. σκεψου οτι καποιοι απο εμας μαθανε να οδηγουνε στα κλεφτα αρπαγμενο την νυχτα στο χωριο το ΧΤ550 του θειου τους. δεν εγινε και τπτ που ξεκινας να οδηγας με μυαλο.. μια χαρα θα τα πας. και ενασ φιλος μου 34 περσυ εβγαλε διπλομα και πηρε yamaha mt07 για πρωτη του επαφη με την μηχανη.. ολα μεσα στο μυαλο μας ειναι...
αυτο που δεν ειδα να σου γραφει κανεις ξεχνοντας μαλλον τα πρωτα τους βηματα ειναι οτι
1) η μηχανη θα σου πεσει 1000% με εσενα ή χωρις εσενα πανω. τι ενοω... σταματησες στο φαναρι ατσαλα εβαλες τα ποδια κατω και πριν προλαβεις να πατησεις επεσες. ή σταματησες στο βενζιναδικο δεν εβαλες καλα το σταντ και μπαμ κατω... (φυσικα και δεν χτυπάς) αλλα αυτο σε ενα καινουργο σκουτερ μεταφραζετε σε αρκετα ευρο.
2) τι χρηση ειναι να κανεις. και οχι μονο αυριο αλλα και σε 2-3 χρονια? γιατι εχουμε δει πολους που πηραν σκουτερ για την πολη και δεν τους ενοιαζε να βγουνε εθνικη και τωρα τους βλεπουμε να χαροπαλευουν με τα 250cc πηγαίνοντας για Χαλκίδα πχ..
3) τι λεφτα διαθετεις? εχεις υπολογίσει οτι πρωτα περνεις εναν καλο/ακριβο εξοπλησμο ο οποιος σου μενει.. και δεν την πατας οπως αρκετοι που αγορασαμε 2-3 φορες μια μαλακια και τελικα φτασαμε στα χρηματα του πολυ καλου.. πχ κρανος 250 + μπουφαν 200 + γαντια 40 + μποτακι 80 με τα πολυ αμεσα εισαι στα 600€ +ασφαλεια μηχανης + λοιπα εξοδα. ειναι συμαντικο ποσο..
κλεινοντας λοιπον οκ ωραια τα σκουτερ αλλα μην δωσεις 4000 για κατι που θα το κρατησεις 5 μηνες...
δεν ειπε κανεις οτι τα σκουτερ ειναι για αρχαριους, καποια μηχανακια σε σχεση με καπια αλλα ειναι. πχ ενα cbr 1100cc (cbr xx) ειναι πιο ευκολο οδηγητο απο ενα gsxr 1000..
τα ηλεκτρονικά οπως abs,cbs και αλλα μπλιμπλικια απλα θα κανουν την ζωη σου πιο ευκολη αλλα και την οδηγική σου αντίληψη πιο αργή.
οσο για εμενα οτι κιαν παρεις κοιτα να το γουστάρεις και προσπαθησε να περνας ωρες στην σελα του και θα μαθεις πολυ πιο ευκολα και σύντομα να οδηγάς.
Βρε συμφωνούμε, αλλά δε παίρνει έγκριση! Οπότε από το να μείνει χωρίς μηχανάκι ας πάρει σκούτερ! (εκτός αν δε τα έχω καταλάβει σωστά).
δεν τολμας να βαλεις φωτο με τη μαμα εξατμιση ετσι;
απο τα πιο συμαζεμενα εγω ψηφιζω μπεβερλυ 300 λόγω αισθητικης και δυναμης, χμαχ 250 λογω ποιοτητας και αισθητικης, sh300 αν σου αρεσει αισθητικα (εμενα παλι καθολου)
απο τα μπανιεροειδη downtown 300 ή ακομα καλυτερα 350 και xciting 400 λογω αισθητικης και δυναμης αμφοτερα.
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Προσωπική μου άποψη.
Γενικά τα σκούτερ τα θεωρώ σκοτώστρες.
Διότι
Τα περισσότερα έχουν μικρές ζάντες και στο Ελληνικό περιβάλλον με τις κακοτεχνίες στους δρόμους είναι κίνδυνος θάνατος.
Είναι αυτόματα και αυτό σημαίνει οτι σε μία περίπτωση ανάγκης (μακρυά απο όλους μας) δεν μπορείς να "σπάσεις" ταχύτητα για να φρενάρεις το μηχανάκι.
Και άλλος ένας λόγος που με απωθεί στα σκούτερ...Όλους τους αυτοματισμούς τους πληρώνεις χρυσάφι.
Είσαι αδερφέ μου 33 ετών.Ακριβώς στην ιδια ηλικία με μένα.Θα σου πρότεινα ή να ξεκινησεις με παπί και αργότερα, μόλις μάθεις να διαβάζεις τον δρόμο να πάς σε μηχανή που να καλύπτει τις καθημερινές σου ανάγκες, ή αν θες πήγαινε απέυθείας σε κάτι στυλ AX-1 (όχι σε AX-1 καθότι είναι πολύ παλιά κτλπ), αλλά μπορεί να σε κινήσε μέσα στην πόλη άνετα,είναι οικονομικά απο όλες τις απόψεις (καύσιμο-τέλη-ασφάλεια) και μπορεί να σε πάει και λίγο παραέξω χωρίς να βογκάει...
1. Αυτο σκεφτομαι κι εγω, οτι ισως πεσει χαζα και τα πλαστικα ειναι πανακριβα
2. Κατα βαση θα πηγαινω κοντινες αποστασεις για δουλεια, πηγαινε ελα 5 με 6 χιλιομετρα τη μερα, καμια βολτα εντος πολης και κανα μπανιο εντος αττικης. Λογω μπανιου δηλαδη ανεβαινω στα 300 κυβικα αλλιως θα κοιτουσα και λιγοτερο.
3.κοιταω μεχρι 4000 αντε 4500 αν βρεθει με abs για καινουριο μονο. Τον εξοπλισμο τον υπολογιζω ετσι κι αλλιως και μαλιστα επι 2, εκτος απο τα μποτακια που δε μπορω να τα φοραω ετσι κι αλλιως για να πηγαινω στη δουλεια.
Δε μου παει να παρω παπι με τιποτα, δε μου αρεσει σε εμφανιση καθολου. Για πιο μεγαλη μηχανη σε διαστασεις, οπως εχω πει πιο πριν, ειναι λιγακι δυσκολο να καταφερω να παρω μιας και η γυναικα εχει αντιθετη αποψη και ολος ο κοντινος κυκλος μιας και δεν εχει επαφες με μηχανες την υποστηριζει, οποτε αυτη τη στιγμη δε μπορω να αντιμετωπισω τοσα μετωπα. Ελεγα σκουτερακι μπας και το παρει και η ιδια σιγα σιγα και οταν εξοικειωθει με την ιδεα, καταφερω να παρω κι εγω αν θα μου αρεσει κι ολας κατι καλυτερο. Τον συμπλεκτη γενικα παντως τον θεωρω μεγαλο ατου στην οδηγηση αλλα δυστυχως δε μπορω να τα εχω ολα
Είχα και συνεχίζω να έχω στη κατοχή μου για χρόνια μοτοσυκλέτες όλων σχεδόν των κατηγοριών, chopper, naked, ss, classic.
Μοτοσυκλέτες από 20 έως 120hp
Αυτά που σου λενε για την ασφάλεια των σκούτερ απλα δεν ισχύουν.
A Noisy Tappet is a Happy Tappet!
Οκ φίλε στα τελευταία post ήσουν κατατοπιστικότερος. Ψάχνεις σκούτερ για τη σύζυγο που να το οδηγείς κι εσύ πότε-πότε σωστά ;P
Λοιπόν εγώ θα σου πρότεινα για να μη σε αποπροσανατολίσουμε εδώ μέσα, να το ψάξεις σε σκουτεροφόρουμ. Με μια αναζήτηση θα βρεις αρκετά κι εκεί θα σε βοηθήσουν καλύτερα πιστεύω.
να την φερεις σημερα κρικο να δει τις δικες μας που ανεβαίνουν στα μεγαλα... χαχα.. ε κλασικές φοβιες. ομως τα γεγονοτα λενε πως σε χαμηλές ταχύτητες η πιθανότητα να χτυπήσεις με σκουτερ ειναι μεγαλύτερη.
γενικα συμβαίνει συχνα στο μυαλο των γυναικών και οχι μονο οτι τα μικρα "μηχανάκια" ειναι και πιο ασφαλη. το οποιο ειναι μέγιστο λάθος. πχ η μικρη ροδα τρωει ολη την λακουβα και αν δεν πεσεις η μεση του συνεπιβάτη ολη την πιεση
συνχρονο παρε. abs + ψιψιψιονια full, ναι θα δωσεις λεφτα που πολλοί απο εμας θεωρούν κριμα. αλλα θα εχεις το αποτέλεσμα που θες.
κατι τελευταίο η μηχανή ειναι δικια σου. η επιλογή ειναι δικια σου. ακομα και η μανα των παιδιων μας το μεγιστο της αποψης για την επιλογή της μοτο θα επρεπε να φτανει το 20% (αφου και τοση θα ειναι η χρηση που θα κανει ως συνεπιβάτης)
[QUOTE=SONone;2778688
γενικα συμβαίνει συχνα στο μυαλο των γυναικών και οχι μονο οτι τα μικρα "μηχανάκια" ειναι και πιο ασφαλη. το οποιο ειναι μέγιστο λάθος. πχ η μικρη ροδα τρωει ολη την λακουβα και αν δεν πεσεις η μεση του συνεπιβάτη ολη την πιεση[/QUOTE]
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ.Και οχι μόνο αυτό.
Πχ αν χρειαστεί να σταματήσεις πιο άμεσα δεν μπορείς να σπασεις ταχύτητα και τόσα άλλα.Εμμένω και επιμένω.Οι μηχανές έχουν καλλίτερη παθητική ΚΑΙ ενεργητική ασφάλεια απο τα σκούτερ χωρίς αυτό α σημαίνει οτι τα σκούτερ ειναι άχρηστα.Ακόμα θα ήθελα να τονίσω το εξής.Δεν μπορείς να έχεις την ίδια ευελιξία μέσα στην κίνηση με ένα σκούτερ ειδικά μεγάλου κυβισμού με μια μηχανή λόγω όγκου.(στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τουλάχιστον).Και οι πιο πολλοί οδηγοί αυτοκινήτου μιας και δεν έχουν καβαλήσει μηχανή,είναι γκόμενες και βάφονται στον καθρέπτη στο φανάρι,εχουν στο μυαλό τους την άσχημη κατάσταση της οικονομίας (που καλώς ή κακώς μας επήρεαζει όλους) δεν σε προσέχουν ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.Πρέπει λοιπόν ότι και να πάρεις να το πάρεις πρώτα με γνώμονα την παθητική και ενεργητική ασφάλεια που σου παρεχει με βάση τα άλλα οχήματα στο ίδιο budget.