Κοίτα δεν το έχω κάνει με τοσα λίγα κυβικά.
Αλλά εάν το μηχανάκι σου είναι σε καλή κατάσταση, δεν βρισκω το λόγο να έχεις πρόβλημα.
Από παλιά εθνική να πας για να έχει ενδιαφέρον. Μη μασάς
Κοίτα δεν το έχω κάνει με τοσα λίγα κυβικά.
Αλλά εάν το μηχανάκι σου είναι σε καλή κατάσταση, δεν βρισκω το λόγο να έχεις πρόβλημα.
Από παλιά εθνική να πας για να έχει ενδιαφέρον. Μη μασάς
- Triumph Daytona 675 (Track Bike)
- Ducati Multistrada 1200s
- IMR Corse 190RR
Εαν το πας μεχρι λαρισα απο τον παλιό, δεν συνεχίζεις για Ελασσόνα και άγιο Δημήτριο Πιερίας που ειναι καταπληκτική διαδρομή για δίτροχο ασε που θα δροσιστείς πανω στο βουνό
Εγω φιλαρακι στο 'πα...
Αυτοί θα σε στείλουν μεσω Πρεσπων..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
το'χω κανει 2 φορες με atos και 80-90χλμ/ωρα σταθερα...
ειναι βαρετα αλλα παλευεται...
θα σου προτεινα να γλιτωσεις διοδια γιατι ειναι τσαμπα χρημα...
δες εδω part 1
και εδω part 1 με διορθωσεις
επισης εκτυπωσε αυτα...
εννοειται το Λαμια-Λαρισα απο τον παλιο, γιατι γλιτωνεις και διοδια και καμια 35αρια χλμ..
γενικα οι μεγαλες αποστασεις με μικρη ταχυτητα θελουν υπομονη...τιποτα αλλο!!
καλους δρομους...
![]()
Χωρίς να γνωρίζω την φυσική κατάσταση της μηχανής ή παρεμβάσεις - βελτιώσεις που της έχεις κάνει ή την δική σου φυσική κατάσταση ... αλλά θεωρώντας ότι όλα είναι μέσα στα κοινώς αποδεκτά πλαίσια, θα πρότεινα τα εξής :
- Κάνεις αλλαγή λαδιών ... θα γράψεις πάνω από 1,100 χλμ άρα καλό θα είναι να έχεις φρέσκο λαδάκι .... Βάλε και λίγο παραπάνω, ΔΕΝ παθαίνει το μοτέρ τίποτα ...
- Κάνε ρύθμιση βαλβίδων (αν δεν έχεις κάνει ...)
- Έχε φροντίσει για οδική μέσω της ασφαλιστικής σου (εαν δεν έχεις ήδη ...)
- Επέλεξε μόνο επαρχιακό δίκτυο ... ΔΕΝ θα το μετανιώσεις ... Θα δεις πράγματα και θάματα ...
- Μην βιαστείς στην διαδρομή ... τα χιλιόμετρα απλά θα περνούν και δεν θα το καταλαβαίνεις ... Κρατάς ένα καλό τέμπο που δεν σε κουράζει ...
- Τσεκάρεις την κατάσταση της αλυσίδας και κάνεις το προβλεπόμενο τέντωμα εαν χρειάζεται .... Παίρνεις οπωσδήποτε μαζί σου σπρέυ αλλυσίδας το οποίο το χρησιμοποιείς σχεδόν σε κάθε σου στάση ... Ένα απλό και γρήγορο ψέκασμα την φορά είναι υπερ-αρκετό ...
- Μπες σε μικρά χωριά με πλατεία - πλάτανο - καφενείο .... Αν έχει ηλικιωμένους που πίνουν καφέ, κάτσε κοντά τους ... Θα πέσει χαβαλές χοντρός ...
- Αποδεκτή ένδυση για ταξίδι οπωσδήποτε ... και μαντηλάκι για το λαιμό για προστασία από τα έντομα ...
- Δεν ξέρω που θα πας ως τελικός προορισμός και για πόσο θα μείνεις ... αλλά πάρε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα ... Δεν χρειάζεσαι περιττό βάρος ...
- Φρόντησε για τους ανεφοδιασμούς σου ώστε να μην χάσεις άδικα χρόνο σε περίμενε ή σπρώξιμο για καύσιμα ...
- Κάνε μια μελέτη της διαδρομής με τα πιθανά μέρη που θα περάσεις .... και απλά ΦΥΓΕ ...
ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ....
Υ.Γ. ... Δεν χρειάζεσαι ένα στάβλο άλογα και κυβικά για ταξίδια ... είναι μύθος ...
Τελευταία τροποποίηση από Vrasidas; 27/07/2016 στις 00:10.
Αν έχεις αδιάβροχο πάρτο και αυτό μαζί. Βρέχει πάντα όταν δεν έχει κοντά γέφυρα για 15 λεπτά και μετά ξυλιάζεις απο το κρύο.
Τελευταία τροποποίηση από fotakos; 26/07/2016 στις 18:33.
Αθήνα-Καλαμάτα το 2012 με κινέζικο 125 (Jinlun JL-125R).Ένα ντεπόζιτο βενζίνα,πισινός βασανισμένος λόγω σκληρής σέλας.Απο νέα Εθνική βέβαια και βραδυνή διαδρομή αλλά το φχαριστήθηκα (αν και με κινέζο και 125 δεν το ξανακάνω).Άλλα προβλήματα μηδέν.
Αλλαγή λαδιών πριν το ταξίδι,κατάλληλος εξοπλισμός,fast + kit για τυχόν βλάβη σε λάστιχο,αν δεν έχεις ένδειξη βενζίνης συχνό τσεκάρισμα της,και ένα καλό σέρβις πριν ξεκινήσεις.Βεβαιώσου και για σωστή πίεση ελαστικών πριν την αναχώρηση με προτίμηση την ιδια μέρα.....
Να θυμάσαι, σωστη πίεση ελαστικών = λιγότερες φθορές+λιγότερη κατανάλωση.
Τα παιδιά έγραψαν.
Καλο ταξίδι..![]()
Εάν έχεις σκοπό να αφιερώσεις μία μέρα στο ταξίδι πάρε την μηχανή σου. Θα πρέπει όμως να προετοιμαστείς λιγάκι, να έχεις χάρτες ή GPS μαζί σου (εφόσον επιλέξεις επαρχικό δίκτυο), να ξέρεις τι θα κάνεις αν σε πιάσει λάστιχο (ή κάποια μηχανική βλάβη) στην μέση του πουθενά και λοιπές απρόβλεπτες καταστάσεις. Θα πρέπει να δείς και την αυτονομία της μηχανής για να μην περπατάς μετά μόνος σου στις ερημιές..
Όλοι σου πρότειναν επαρχιακό δίκτυο όμως η εθνική οδός έχει και τα καλά της. Πας πιο γρήγορα και σε περιπτωση οποιουδήποτε προβλήματος έρχονται και σε μαζεύουν. Εχει και WC!!!
εγω θα σου πω να πας με αεροπλάνο, παίζουν φοβερές τιμές στα εισιτήρια, με λιγότερα λ7 απ' ότι θα δώσεις σε βενζίνες, διόδια, φαγητό και καφέδες και με 50€ στέλνεις το μοτόρι με μεταφορική.
Ότι λένε και οι άλλοι. Εγώ μόνο να σου πω αν μπορείς να αποφύγεις τη διαδρομή Ελευσίνα-Μάνδρα-Θήβα. Καλύτερα να πας από τον παράδρομο της εθνικής (θέλει κι εκεί προσοχή λόγω νταλικών) και να βγεις Θήβα. Μετά πας Θήβα-Λιβαδειά-Μπράλο-Λαμία-Δομοκό κτλ. Θα κάνεις αρκετές ώρες γι αυτό θες την ανάλογη προετοιμασία (νερά, στάσεις).
τι παιζει με οδικη βοηθεια? δεν μπορω αν παθω κατι απλα να καλεσω και να πληρωσω το αναλογο ποσο? πρεπει να το εχω βαλει απο πιο πριν στην ασφαλεια μου?
Δεν είναι τίποτα, φυσώνεις το σωληνάκι από το μπουκάλι στη βαλβίδα και βάζεις μέσα αφρό (για νορμάλ τρύπα). Με το κομπρεσεράκι υποβοηθάς το φούσκωμα. Επίσης, αν έχεις μικρή τρύπα (το έχω πάθει και κρατούσε ο αέρας πάνω από 30 λεπτά) με το κομπρεσεράκι συνεχίζεις το δρόμο σου μέχρι να βρεις βουλκανιζατέρ.
Αν το κάνεις αυτό, θα σου βγει ο κούκος αηδόΝι. Πχ, αν η οδική έχει 40 ευρώ, αν τους καλέσεις για πρώτη φορά χωρίς να έχεις κάλυψη μπορεί να σου ζητήσουν 140€.
Συνεπώς ή πας σε ανεξάρτητη εταιρία και κάνεις συμβόλαιο, τουλ. 2 μέρες πριν ταξιδέψεις, ή ρώτα την ασφαλιστική σου να σου ενσωματώσουν και οδική (συνήθως βγαίνει φθηνότερα).