Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 64

Θέμα: Ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη με TTR250!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panos_zip
    Κοίτα δεν το έχω κάνει με τοσα λίγα κυβικά.
    Αλλά εάν το μηχανάκι σου είναι σε καλή κατάσταση, δεν βρισκω το λόγο να έχεις πρόβλημα.
    Από παλιά εθνική να πας για να έχει ενδιαφέρον. Μη μασάς
    - Triumph Daytona 675 (Track Bike)
    - Ducati Multistrada 1200s
    - IMR Corse 190RR

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Εαν το πας μεχρι λαρισα απο τον παλιό, δεν συνεχίζεις για Ελασσόνα και άγιο Δημήτριο Πιερίας που ειναι καταπληκτική διαδρομή για δίτροχο ασε που θα δροσιστείς πανω στο βουνό

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εγω φιλαρακι στο 'πα...

Αυτοί θα σε στείλουν μεσω Πρεσπων..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    το'χω κανει 2 φορες με atos και 80-90χλμ/ωρα σταθερα...

ειναι βαρετα αλλα παλευεται...

θα σου προτεινα να γλιτωσεις διοδια γιατι ειναι τσαμπα χρημα...
    δες εδω part 1
    και εδω part 1 με διορθωσεις

επισης εκτυπωσε αυτα...

εννοειται το Λαμια-Λαρισα απο τον παλιο, γιατι γλιτωνεις και διοδια και καμια 35αρια χλμ..

γενικα οι μεγαλες αποστασεις με μικρη ταχυτητα θελουν υπομονη...τιποτα αλλο!!

καλους δρομους...

Παλαιό μέλος
    Χωρίς να γνωρίζω την φυσική κατάσταση της μηχανής ή παρεμβάσεις - βελτιώσεις που της έχεις κάνει ή την δική σου φυσική κατάσταση ... αλλά θεωρώντας ότι όλα είναι μέσα στα κοινώς αποδεκτά πλαίσια, θα πρότεινα τα εξής :

- Κάνεις αλλαγή λαδιών ... θα γράψεις πάνω από 1,100 χλμ άρα καλό θα είναι να έχεις φρέσκο λαδάκι .... Βάλε και λίγο παραπάνω, ΔΕΝ παθαίνει το μοτέρ τίποτα ...

- Κάνε ρύθμιση βαλβίδων (αν δεν έχεις κάνει ...)

- Έχε φροντίσει για οδική μέσω της ασφαλιστικής σου (εαν δεν έχεις ήδη ...)

- Επέλεξε μόνο επαρχιακό δίκτυο ... ΔΕΝ θα το μετανιώσεις ... Θα δεις πράγματα και θάματα ...

- Μην βιαστείς στην διαδρομή ... τα χιλιόμετρα απλά θα περνούν και δεν θα το καταλαβαίνεις ... Κρατάς ένα καλό τέμπο που δεν σε κουράζει ...

- Τσεκάρεις την κατάσταση της αλυσίδας και κάνεις το προβλεπόμενο τέντωμα εαν χρειάζεται .... Παίρνεις οπωσδήποτε μαζί σου σπρέυ αλλυσίδας το οποίο το χρησιμοποιείς σχεδόν σε κάθε σου στάση ... Ένα απλό και γρήγορο ψέκασμα την φορά είναι υπερ-αρκετό ...

- Μπες σε μικρά χωριά με πλατεία - πλάτανο - καφενείο .... Αν έχει ηλικιωμένους που πίνουν καφέ, κάτσε κοντά τους ... Θα πέσει χαβαλές χοντρός ...

- Αποδεκτή ένδυση για ταξίδι οπωσδήποτε ... και μαντηλάκι για το λαιμό για προστασία από τα έντομα ...

- Δεν ξέρω που θα πας ως τελικός προορισμός και για πόσο θα μείνεις ... αλλά πάρε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα ... Δεν χρειάζεσαι περιττό βάρος ...

- Φρόντησε για τους ανεφοδιασμούς σου ώστε να μην χάσεις άδικα χρόνο σε περίμενε ή σπρώξιμο για καύσιμα ...

- Κάνε μια μελέτη της διαδρομής με τα πιθανά μέρη που θα περάσεις .... και απλά ΦΥΓΕ ...

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ....

Υ.Γ. ... Δεν χρειάζεσαι ένα στάβλο άλογα και κυβικά για ταξίδια ... είναι μύθος ...
    Τελευταία τροποποίηση από Vrasidas; 27/07/2016 στις 00:10.

Νέο μέλος
    Αν έχεις αδιάβροχο πάρτο και αυτό μαζί. Βρέχει πάντα όταν δεν έχει κοντά γέφυρα για 15 λεπτά και μετά ξυλιάζεις απο το κρύο.
    Τελευταία τροποποίηση από fotakos; 26/07/2016 στις 18:33.

Μέλος
    Αθήνα-Καλαμάτα το 2012 με κινέζικο 125 (Jinlun JL-125R).Ένα ντεπόζιτο βενζίνα,πισινός βασανισμένος λόγω σκληρής σέλας.Απο νέα Εθνική βέβαια και βραδυνή διαδρομή αλλά το φχαριστήθηκα (αν και με κινέζο και 125 δεν το ξανακάνω).Άλλα προβλήματα μηδέν.
    Αλλαγή λαδιών πριν το ταξίδι,κατάλληλος εξοπλισμός,fast + kit για τυχόν βλάβη σε λάστιχο,αν δεν έχεις ένδειξη βενζίνης συχνό τσεκάρισμα της,και ένα καλό σέρβις πριν ξεκινήσεις.Βεβαιώσου και για σωστή πίεση ελαστικών πριν την αναχώρηση με προτίμηση την ιδια μέρα.....
    Να θυμάσαι, σωστη πίεση ελαστικών = λιγότερες φθορές+λιγότερη κατανάλωση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GiorgosLa
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jasonaras Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη η μονη αμφιβολια βρισκεται στο μυαλο μου? Εκτος απο καμια καβατζα βενζινη και κανα μπουκαλακι λαδι, θεωρεις οτι πρεπει να κουβαλαω τπτ αλλο μαζι μου?

Καβάτζα σε τι? Αν δεν έχεις σωστό σκεύος μην κουβαλάς βενζίνα. Δεν ξέρω την αυτονομία σου, αλλά και 100 χιλ. να έχεις ΔΕΝ θα την χρειαστείς. Τσάμπα βάρος και επικίνδυνο νομίζω.

Κανένας σωστός;;
    Τα παιδιά έγραψαν.

Καλο ταξίδι..

Εάν έχεις σκοπό να αφιερώσεις μία μέρα στο ταξίδι πάρε την μηχανή σου. Θα πρέπει όμως να προετοιμαστείς λιγάκι, να έχεις χάρτες ή GPS μαζί σου (εφόσον επιλέξεις επαρχικό δίκτυο), να ξέρεις τι θα κάνεις αν σε πιάσει λάστιχο (ή κάποια μηχανική βλάβη) στην μέση του πουθενά και λοιπές απρόβλεπτες καταστάσεις. Θα πρέπει να δείς και την αυτονομία της μηχανής για να μην περπατάς μετά μόνος σου στις ερημιές..

Όλοι σου πρότειναν επαρχιακό δίκτυο όμως η εθνική οδός έχει και τα καλά της. Πας πιο γρήγορα και σε περιπτωση οποιουδήποτε προβλήματος έρχονται και σε μαζεύουν. Εχει και WC!!!

εγω θα σου πω να πας με αεροπλάνο, παίζουν φοβερές τιμές στα εισιτήρια, με λιγότερα λ7 απ' ότι θα δώσεις σε βενζίνες, διόδια, φαγητό και καφέδες και με 50€ στέλνεις το μοτόρι με μεταφορική.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    ενα μονο:ποσο χρονων εισαι;

Παλαιό μέλος
    Εχω δει τον δρομο το παλιο οποτε θα γλυτωσω ολα τα διοδια, θα κανω και ωραια διαδρομη, επισης εχω σελα ανατομικη οποτε θεωρω οτι δεν θα εχω θεμα με το καθισμα μου.
    Και γενικα η ολη ανυσηχια μου ειναι το ΤΤR οχι εγω. Γενικα ταξιδια εχω κανει και με αλλη μηχανη. Απλα τα 100 χλμ μου φαινονται καπως αρκετα και οτι θα το ζορισω.
    Ότι λένε και οι άλλοι. Εγώ μόνο να σου πω αν μπορείς να αποφύγεις τη διαδρομή Ελευσίνα-Μάνδρα-Θήβα. Καλύτερα να πας από τον παράδρομο της εθνικής (θέλει κι εκεί προσοχή λόγω νταλικών) και να βγεις Θήβα. Μετά πας Θήβα-Λιβαδειά-Μπράλο-Λαμία-Δομοκό κτλ. Θα κάνεις αρκετές ώρες γι αυτό θες την ανάλογη προετοιμασία (νερά, στάσεις).

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Να υπενθυμίσω ότι μια οδική ασφάλεια για το μηχανάκι έχει περίπου 40€ (όσο να στο φέρει πίσω ένα φορτηγό για μία διαδρομή σε περίπτωση βλάβης..)

Επίσης έχε μαζί σου και ένα τσαντάκι με τα βασικά εργαλεία καθώς και ένα κιτ με φαστ και κομπρεσεράκι.

Όλα αυτά για ψυχολογική κυρίως κάλυψη αλλά και πρακτική - ποτέ δε ξέρεις και θα βγεις από μεγάλο κόπο - αν τύχει και χρειαστούν.
    το θεμα ειναι οτι δεν εχει τυχει να αλλαξω σαμπρελα οποτε δεν ξερω να το χρησιμοποιω.

Νέο μέλος
    τι παιζει με οδικη βοηθεια? δεν μπορω αν παθω κατι απλα να καλεσω και να πληρωσω το αναλογο ποσο? πρεπει να το εχω βαλει απο πιο πριν στην ασφαλεια μου?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    το θεμα ειναι οτι δεν εχει τυχει να αλλαξω σαμπρελα οποτε δεν ξερω να το χρησιμοποιω.
    Δεν είναι τίποτα, φυσώνεις το σωληνάκι από το μπουκάλι στη βαλβίδα και βάζεις μέσα αφρό (για νορμάλ τρύπα). Με το κομπρεσεράκι υποβοηθάς το φούσκωμα. Επίσης, αν έχεις μικρή τρύπα (το έχω πάθει και κρατούσε ο αέρας πάνω από 30 λεπτά) με το κομπρεσεράκι συνεχίζεις το δρόμο σου μέχρι να βρεις βουλκανιζατέρ.

τι παιζει με οδικη βοηθεια? δεν μπορω αν παθω κατι απλα να καλεσω και να πληρωσω το αναλογο ποσο? πρεπει να το εχω βαλει απο πιο πριν στην ασφαλεια μου?
    Αν το κάνεις αυτό, θα σου βγει ο κούκος αηδόΝι. Πχ, αν η οδική έχει 40 ευρώ, αν τους καλέσεις για πρώτη φορά χωρίς να έχεις κάλυψη μπορεί να σου ζητήσουν 140€.

Συνεπώς ή πας σε ανεξάρτητη εταιρία και κάνεις συμβόλαιο, τουλ. 2 μέρες πριν ταξιδέψεις, ή ρώτα την ασφαλιστική σου να σου ενσωματώσουν και οδική (συνήθως βγαίνει φθηνότερα).

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοηθεια για ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη
    από tedfach στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2014, 20:56
  2. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2009, 19:02
  3. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/07/2008, 12:27
  4. Αθηνα - Κυθηρα Με Χτ 400????????
    από danaos75 στο forum Πληροφορίες