Σελίδα 85 από 117 ΠρώτοΠρώτο ... 3575808182838485868788899095 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.261 έως 1.275 από 1747

Θέμα: Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Προφανώς υπάρχουν πολύ σημαντκότερα προβλήματα στην Ελλάδα του σήμερα.
    Προφανώς κ δεν διαφωνεί κανείς για την ουσία (κυκλοφορία προαπαιτεί ασφάλιση)
    Αλλά ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα...

Ενα όχημα ,για να ταξινομηθεί κ να έχει το δικαίωμα να κυκλοφορήσει ,οφείλει να εκδόσει πινακίδα κ αδεια κυκλοφορίας.
    Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ,για να έχει το δικαίωμα να το κυκλοφορεί ,οφείλει να πληρώνει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας ,καθώς κ ασφάλεια οχήματος.

Να μου πεί κάποιος...ΠΟΥ εγκειται η παρανομία κάποιου ,ο οποίος για χ-ψ λόγους ,δεν κυκλοφορεί το όχημά του για κάποιους μήνες ,αλλά έχει πληρώσει κανονικά την πινακίδα του καθώς κ τα τέλη κυκλ/ας της χρονιάς ,κ το'χει στο γκαράζ του ,χωρίς να βγάλει ασφάλεια για το διάστημα της ακινησίας...;;;

Να επαναλάβω δε ότι ,οι κατα συνήθεια ανασφάλιστοι ,απλά θα καταθέσουν και πινακίδα ,κυκλοφορώντας πλέον με 2 παραβάσεις αντί για μια.
    Για να εντοπιστούν κ να επωμιστούν το κόστος των παραβάσεων τους ,θα πρέπει να ελεγθούν στο δρόμο ,ωστε να διαπιστωθούν/βεβαιωθούν οι παραβάσεις.
    Αν δεν ελεγθούν (βάσει του σκεπτικού ανεπάρκειας οργάνων κ ελέγχου) δεν θα έχουν καμια συνέπεια ,είτε είναι μόνο ανασφάλιστοι ,είτε είναι και απινακίδωτοι.
    Με ποιό σκεπτικό λοιπόν αυτός ο νόμος ,φροντίζει για την κυκλοφοριακή νομιμότητα;
    Και ποιός τιμωρείται τελικά;...ο πραγματικός παραβάτης;...ή αυτός που έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει απο το να πηγαινο-έρχεται στην ΔΟΥ ,και έχει πληρωμένα κ τα τέλη της χρονιάς.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ποιο Συνταγμα ρε φιλε;
    ... προφανώς αυτό που δεν έχεις διαβάσει ...

Παλαιό μέλος
    δεν σε πολυκαταλαβα............

ας μας εξηγησει επιτελους καποιος γιατι θελει την πινακιδα σε κατι που δεν κυκλοφορει και μενει αποθηκευμενο

.... στο εξηγεί λίγο πιό πάνω με πολύ απλά λόγια ο el-Gatto ...

Κατανοώ ότι το μέτρο αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιους με περισσότερες από 1 μηχανές που δεν τις κυκλοφορούν όλο το χρόνο. Και εγώ έχω ένα παπί στο εξοχικό που το κυκλοφορώ 10 μέρες το καλοκαίρι.
    Το πρόβλημα όμως με τα ανασφάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο κατά την άποψή μου. Εγώ και το φιλικό μου περιβάλλον έχουμε εμπλακεί σε 3 ατυχήματα τα τελευταία 5-6 χρόνια και από αυτά τα 2 ήταν με ανασφάλιστο. Και μιλάμε για μέσα στην Αθήνα, όχι σε κανένα χωριό. Και για σχετικά καινούργια αυτοκίνητα με οδηγούς απο 25-55, όχι σακαράκες με παππούδες.

Ναι, το σωστό είναι να γίνονται έλεγχοι, όπως γίνονται υποθέτω σε σωστές χώρες. Ναι, μπορεί να αγοραστούν scanner για περιπολικά που να σκανάρουν τις πινακίδες. Ναι, το μέτρο πιθανότατα γίνεται για να μαζευτούν χρήματα, είτε με την μορφή προστίμων, είτε μέσω των φόρων που συνοδεύουν μια ασφάλεια. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι αρκετοί θα ασφαλίσουν οχήματα που μέχρι τώρα δεν τα είχαν. Αρνούμαι να πιστέψω ότι από τους 10 ανασφάλιστους, οι δέκα θα παραδώσουν πινακίδες και θα κυκλοφορούν χωρίς ούτε αυτές, ειδικά μέσα στην Αθήνα. Ποιο πιθανό μου ακούγεται οι 3-4 να το ασφαλίσουν, άλλοι 3 να παραδώσουν πινακίδες και να μην το κινούν, και άλλοι 3 να παραδώσουν και να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. Άρα από 10 ανασφάλιστους τώρα είναι 3 οι οποίοι μπορούν να εντοπιστούν και ποιο εύκολα.
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παλαιό μέλος
    ... άρα εφαρμόζουμε ένα καταχρηστικό - άδικο - αντισυνταγματικό μέτρο, για να καλύψουμε την ανικανότητα αυτής της μύξας που θέλει να αποκαλείται κράτος και όποιον πάρει ο χάρος ... Πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι ... Και εμείς ως "πολίτες" αποικίας τα δεχόμαστε ... σωστά ??

Καμία ... μα καμία απολύτως ελπίδα ... Ούτως ή άλλως έχω παραιτηθεί εδώ και καιρό από αυταπάτες ...

Πάω να συνεχίσω τον σχεδιασμό του ταξιδιού μου τέλος του μήνα .... και δεν ξανα-ασχολούμε με το θέμα ...

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Δεν εχει λογικη αυτο που λες Ζευκα διοτι ακομα και να εχω παραδωσει τις πινακιδες ποιος βεβαιωνει τον νταβατζ.. εεε το κρατος ηθελα να πω, οτι το οχημα δεν κινειται και παλι;;; .
    Υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από Λιάπη και έτοιμος

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Γι'αυτό λοιπόν το κράτος βρήκε ένα καλύτερο τρόπο για να ανακαλύπτει τους παραβάτες.
    Βρήκε έναν τρόπο να αποφύγει μέρος της δουλειάς του, "σωστό έλεγχο"
    Καλός τρόπος πάλι δεν ήταν γιατί το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο από αυτό που περίμεναν (ως συνήθως τελευταία) καθώς οι περισσότεροι κατέθεσαν πινακίδες.
    Σωστό το ότι αυτός είναι ο νόμος και πρέπει να τον σεβόμαστε αλλά μπορείς κάλλιστα να τηρείς το νόμο και να τον σχολιάζεις ταυτόχρονα

Αν ρωτάς προσωπικά εμένα, ναι προτιμώ αυτό το άδικο, αντισυνταγματικό μέτρο από το τίποτα. Και δυστυχώς όπως έχουμε γίνει σαν χώρα αυτή τη στιγμή αυτές τις 2 επιλογές έχουμε. Αυτό ή τίποτα. Κάποιος άλλος πιθανότατα προτιμά το τίποτα. Άποψή του και καλά κάνει. Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα όμως είναι η άρνηση της αποδοχής της πραγματικότητας. Ότι και καλά υπάρχουν άλλες λύσεις για το πρόβλημα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. με την υπάρχουσα υποδομή και οργάνωση του κράτους. Απλά κάποιοι δεν το κάνουν γιατί βγάζουν λεφτά από τα ανασφάλιστα... ναι...
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ξαναλεω..........
    δεν μπορεις να λες ενα μετρο αδικο οταν σου δινει τροπο να το αποφυγεις και εσυ απλα βαριεσαι τη διαδικασια
    και πισω απο εναν που βαριεται να κρυβονται 10 εκουσια ανασφαλιστοι
    καποτε δεν χρειαζοταν η ασφαλεια αλλα πληρωνες ολα τα τελη του ετους
    τωρα η ασφαλεια παει μαζι με την πινακιδα αλλα τα τελη πανε αναλογικα οποτε εχει κανεις την επιλογη να ενεργοποιει το οχημα του για οποιο διαστημα μεσα στο χρονο θελει και να πληρωνει μονο γι αυτο

@ toyar

Δεν έχουμε όλοι την ευκολία να χάνουμε δύο μεροκάματα κάθε χρόνο με το δώσε κ πάρε πίσω πινακίδα

Το ότι μου δίνει τρόπο να το αποφύγω είναι χαζομάρα. Αν κάποιος έρθει κ μου πει για να μην σε σκοτώσω να σε περάσω ένα μανικι, το ότι διάλεξα το μανίκι δεν είναι λύση .

Θέλω να δω τι θα κάνουν με όλα τα αυτοκίνητα μοτοσυκλετες που κάθονται στις μάντρες.

τι κανουν;
    παιρνουν 5-10-20 πινακιδες και αδειες παραμασχαλα και τις παρκαρουν στην εφορια μεχρι να υπαρξει αγοραστης
    το προβλημα των λιγων μαντραδων δεν ειναι οι πινακιδες αλλα το στοκ που τους εχει μεινει στα χερια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Και τον ενφια σου δινει τροπο να τον αποφυγεις... μην αγοραζεις σπιτι και πουλα οτι εχεις...

Σοβαρα τωρα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από V-TEC Προβολή μηνύματος
    @ toyar

Δεν έχουμε όλοι την ευκολία να χάνουμε δύο μεροκάματα κάθε χρόνο με το δώσε κ πάρε πίσω πινακίδα

Το ότι μου δίνει τρόπο να το αποφύγω είναι χαζομάρα. Αν κάποιος έρθει κ μου πει για να μην σε σκοτώσω να σε περάσω ένα μανικι, το ότι διάλεξα το μανίκι δεν είναι λύση .

Θέλω να δω τι θα κάνουν με όλα τα αυτοκίνητα μοτοσυκλετες που κάθονται στις μάντρες.
    Αστον μωρέ,νομίζει ότι όλοι είμαστε με δύο μηχανάκια μόνο και ξύνουμετα αρχίδια μας όλοι μέρα και χαλαρά μπορούμε να πάμε στην εφορία,που την έχουμε και στα 40 χλμ....
    επειδή οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους να τρέχουμε εμείς κάθ μέρα πέρα δώθε...

και δεν μου λές μαστορα? εκτός των άλλων....ένα τρακτέρ βοηθητικό που έχω και σπέρνει βρώμες κάθε σεπτέμβρη μόνο,τι στον π@υτσο να κάνω? να καταθέτω και να ξαναπαίρνω πίσω πινακίδες? :a31:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    Αστον μωρέ,νομίζει ότι όλοι είμαστε με δύο μηχανάκια μόνο και ξύνουμετα αρχίδια μας όλοι μέρα και χαλαρά μπορούμε να πάμε στην εφορία,που την έχουμε και στα 40 χλμ....
    επειδή οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους να τρέχουμε εμείς κάθ μέρα πέρα δώθε...

και δεν μου λές μαστορα? εκτός των άλλων....ένα τρακτέρ βοηθητικό που έχω και σπέρνει βρώμες κάθε σεπτέμβρη μόνο,τι στον π@υτσο να κάνω? να καταθέτω και να ξαναπαίρνω πίσω πινακίδες? :a31:
    βασει αυτου ....:a31:......
    θα μπορουσα κι εγω να πω οτι ορισμενοι γκρινιαζουν για ολα σαν αγαμητες γκομενες.........

δεν θα το κανω ομως για να μη ριξω το επιπεδο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    δεν θα το κανω ομως για να μη ριξω το επιπεδο
    μην το ρίχνεις

Παρόμοια θέματα

1. Ανασφάλιστα οχήματα
    από cityfly στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2013, 02:28
  2. Ανασφαλιστα οχηματα
    από fidel_98_99 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2013, 08:53
  3. Link για ανακληθέντα οχήματα παντός τύπου και κατασκευαστή.
    από Gandalf dr685sm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2012, 18:12
  4. 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα οχηματα.
    από zephyr1 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2011, 12:53
  5. Οχήματα για όλα τα γούστα....
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2004, 02:44

Κανόνες δημοσιεύσεων