Έχω 2 με καρέ πίσω και ένα χωρίς. Δε θέλω απλά άλλο ένα με διαστάσεις κατσαβιδιού. Θέλω προέκταση με spin handle.
Υπάρχουν κι άλλα εκτός από κοκεν αλλά είναι πιο δύσκολο να τα βρεις στην Ευρώπη. Τα Αμερικανάκια έχουν πολλά τέτοια.
Sent from me using a computer.
Τι σημαίνει το "spin handle";
Η Γκαζοτανάλια γράφει Made in Germany και δεν είναι Knipex cobra. Ούτε VBW. Ίσως είναι παραγγελλία στην Orbis-Will που κάνει σαν μέλος του ομίλου Knipex εργαλεία κατα παραγγελία. Περιμένω και άλλες υποδείξεις καθώς με τον Αχιλλέα δεν βγάλαμε άκρη.
Λαβή περιστροφής. Εννοούσα ότι δεν θέλω μεγάλη λαβή όπως τα κατσαβίδια και θέλω να τη χρησιμοποιώ κυρίως σαν προέκταση με quick spinner. Quick spiner είναι κάτι καβλιτζέκια που παρεμβάλονται ανάμεσα σε καστάνια και προέκταση για γύρισμα με το χέρι χωρίς να βγάλεις την καστάνια (ή και χωρίς αυτή σαν κατσαβίδι).
Τελικά η πιο απλή απάντηση είναι και η πιο σωστή. Τη γκαζοτανάλια τη φτιάχνει η Hazet στο εργοστάσιό της στο Remscheid...
http://www.hazet.de/en/home/news/haz...6d37ba9ecf7bac
Υ.Γ. Είναι γαμάτη, σας στο 'πα, δε σας το 'πα! Θέλω.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο εξάρτημα.
Ευχαριστώ.
Τι σχέση έχει με την ποιότητα ρε σεις αν έρχεται μισοτελειωμένη από αλλού? Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων γράφουν made in κάπου έρχονται μισοτελειωμένα από κάπου αλλού με φθηνότερα εργατικά.
Σε όλη την ευρώπη ισχύει αυτό και τώρα ισχύει και στην Αμερική.
Αν δεν είχα τη smart grip θα ήθελα κι εγώ.
Edit. χωρίς να υποστηρίζω ότι αποκλείεται να κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου στη γερμανία. Εξ' άλλου χαζετ είναι αυτή ότι θέλει κάνει.
Δεν ισχύει αυτό που λες για τη συγκεκριμένη εταιρεία, το ξέρεις ότι αν ήταν Taiwan δε θα γράφανε πάνω made in Germany. Είναι κάτι σαν συμφωνία μεταξύ των γερμανών κατασκευαστών (παρόλο που έχουν το νομικό πάτημα να πλασάρουν ότι θέλουν για Germany).
Εξάλλου κάπου πήρε το μάτι μου τη πρέσα με κάτι ανοιχτόχρωμους δίπλα.
Για όλες τις εταιρίες ισχύει αυτό και καλά κάνουν και γράφουν επάνω made in germany ακόμα και αν δεν είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη εκεί. Αν ο μηχανισμός, το φινίρισμα, ο ποιοτικός έλεγχος, η σκλήρυνση στα δόντια, οι λαβές έχουν γίνει στη γερμανία, με νοιάζει αν η σφυρηλάτηση έγινε αλλού? Η θερμική κατεργασία στο σώμα μιας γκαζοτανάλιας δεν παίζει τόσο ρόλο όσο στα δόντια και συνήθως το σώμα είναι πολύ μαλακό. Αλλά ακόμα και οι 760Ν που ήταν κινέζικες μια χαρά ήταν (απ' ότι λένε, δεν έχω).
Παρόλα αυτά ξέρω ότι η χαζέτ ότι έχει ως τώρα είναι φτιαγμένο απ' το μηδέν στο εργοστάσιό της. Ότι δεν φτιάχνει αυτή είναι φτιαγμένο από άλλους γερμανούς κατασκευαστές και ότι παίρνει από κίνα δε γράφει επάνω made in germany.
Γαζοτανάλιες ως τώρα αγόραζε από κινέζους και όχι από γερμανούς. Οι γερμανοί δεν φημίζονται για τις καινούριες τεχνολογίες! Μια καστάνια πήγε να φτιάξει μόνη της και τα έκανε σκατά στα μούτρα της. Γκαζοτανάλιες δεν έφτιαχνε ποτέ! Ε δε το βρίσκω απίθανο να έρχεται μισοτελειωμένη από ταιβάν. Και ούτε με ενδιαφέρει κιόλας!
Γιατί σας ενοχλεί αυτό τόσο πολυ? Όλες το κάνουν. Εντο με ταξί ξαναλέω ότι εγώ μια υπόθεση έκανα που μπορεί να είναι και λάθος. Εμένα πάντως αν γράφει made in germany πχ δε με νοιάζει τι στάδια έχει περάσει.
Αυτά με τις πρέσες τα έχει και η ks-tools στους καταλόγους της. Πολύ γέλιο!
Θα μ' ενοχλούσε να πλήρωνα μια γκαζοτανάλια taiwan 35€. Τη στιγμή που η Knipex έχει 22€.
Όλες κάνουν τι; Πουλάνε εργαλεία taiwan με λογότυπο "made in Germany". Προσοχή όχι "Germany" αλλά "made in Germany". Εγώ δε ξέρω κάποιον κατασκευαστή που να το κάνει αυτό. Εκτός αν εννοείς ότι το κουμπί είναι taiwan ή στέλνουν τις γκαζοτανάλιες στην
Ασία για τοποθέτηση λαβών. Γιατί το καθεαυτό εργαλείο, τα "pliers" που λένε και στο χωριό μου, είναι από τη πρέσα τη δικιά τους.
Είπαμε και παλιότερα ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένας ηθικός κώδικας μεταξύ των κατασκευαστών εργαλείων. Δε μπορεί να χτυπάει "made in Germany" η πρέσα στη Taiwan. Θα το έκαναν κι άλλοι με πρώτη τη Knipex, ή θα έβγαζαν τη Hazet στο τάκο.
Έχεις δίκιο είναι στη σφυρηλάτηση δεν είναι χαραγμένο. Του πστ! Δε νομίζω ούτε εγώ να έρχονται σφυρηλατημένα απ' έξω!
Το germany με το made in germany δεν έχουν καμία διαφορά.
Tα εργαλεία παίρνουν Coo την τελευταία χώρα που έγινε κάποια κατεργασία η οποία επηρεάζει την λειτουργικότητα του εργαλείου σε ποσοστό που δε θυμάμαι και αποτελεί τουλάχιστον το 60 (μπορεί και 40%) της συνολικής κατεργασίας που υπέστη το εργαλείο.
Δεν υπάρχει ηθικός κανόνας. Κανονισμός είναι και είναι όλοι υποχρεωμένοι να υπακούσουν διαφορετικά πληρώνουν πρόστιμο.
Οι γερμανοί τα περισσότερα τα φτιάχνουν στη χώρα τους απ' το μηδέν. Ειδικά οι κατασκευαστές όπως η hazet ή η stahlwille όταν μιλάμε για καρυδάκια, γερμ/να κτλ. αλλά αυτό δεν είναι κανόνας.
Το φαινόμενο να έρχονται τα εργαλεία από κίνα μισοφτιαγμένα και να παίρνουν COO την τελευταία χώρα που έγινε κάτι απ' τα παραπάνω δεν είναι μόνο τυχαίο αλλά πολύ συνηθισμένο. Στα γερμανικά προιόντα δεν το βρίσκουμε πολύ συχνά γιατί υπάρχουν τόσες εταιρίες, που ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει προμηθευτές απ' τη χώρα του.
Η τιμή δεν είναι απόδειξη αντιθέτως μάλιστα. Τα γερμ/να καστάνιας της χαζετ που είναι ταιβαν είναι πιο ακριβά απ' αυτά της gedore που είναι made in germany. Της stahl το ίδιο. Της χαζετ τα φτιάχνει η gearwrench? Παίζει αυτα της hazet να είναι καλύτερα απ' της gearwrench!
Ξέρεις αν ο μηχανισμός στις καινούριες καστάνιες της stahl με τα 80 δόντια φτιάχνεται στη γερμανία ή τον φέρνουν κατ' ευθείαν απ' την taiwan? Ούτε θα το μάθεις ποτέ. Λες να μη παίρνει COO germany η καστάνια? (παράδειγμα έφερα μη πιάσουμε τις καστάνιες της stahl τώρα).
Μέτρα πόσα ποστάκια γράψαμε χωρίς φωτογραφίες και ξεκίνα να βάζεις (το ίδιο και εγώ) να κάνουμε απόσβεση του χώρου που πιάσαμε..
ps.. Μια χαρά αγοράζουμε όλοι μας εργαλεία που ξεκίνησαν απ' την κίνα και μετά από δυο στάσεις πήραν coo germany, france, italy, usa.
Τα σετ επιδιόρθωσης σπειρωμάτων απέκτησαν δικό τους χώρο.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150185