Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 132

Θέμα: Αθήνα-Σαλόνικα οδικώς ή αεροπλάνο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Εγώ πρόλαβα και τσιγάρο στις πτήσεις

Άλλοι εδώ πρόλαβαν και Ντακότα με ΤΑΕ
    Και εγώ. τελευταίες με τσιγάρο ήταν η ολυμπιακή (θεός σχωρέστην) και η τραγική Alitalia μέχρι το 2000 περίπου.
    Πίσω από εμένα καθόταν ένας μη καπνιστής. Ρούφαγε ότι ξεφύσαγα εγώ (τώρα το έχω κόψει και ησύχασα).

Πάντως εσείς που είσαστε μέσα στο αεροπλάνο και αναρωτιέστε γιατί καθυστερεί η πτήση τώρα καταλαβαίνετε τι γίνεται.
    Κάποιος πάει τελευταία στιγμή για να ταλαιπωρήσει όλους τους υπόλοιπους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Πάντως εσείς που είσαστε μέσα στο αεροπλάνο και αναρωτιέστε γιατί καθυστερεί η πτήση τώρα καταλαβαίνετε τι γίνεται.
    Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ από εχθές. Το θεωρώ μεγάλη αγένεια προς τους συνεπιβάτες να καθυστερείς ένα ολόκληρο αεροπλάνο μόνο κ μόνο για να μη περιμένεις σε μια ουρά.

Για το κάπνισμα θυμάμαι ένα μπλε κουρτινάκι να χωρίζει τους καπνιστές από τους μη.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ από εχθές. Το θεωρώ μεγάλη αγένεια προς τους συνεπιβάτες να καθυστερείς ένα ολόκληρο αεροπλάνο μόνο κ μόνο για να μη περιμένεις σε μια ουρά.
    Δεν είναι τυχαίο που θεωρούμαστε μαλάκες πανευρωπαϊκώς.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι τυχαίο που θεωρούμαστε μαλάκες πανευρωπαϊκώς.

ρε 'σεις τι λετε?
    αν καθυστερησει καποιος το αεροπλανο φευγει...ετσι απλα..δεν τον περιμενει..
    οπως φευγει και το πλοιο και το κτελ και το τρενο και ολα...
    κανεναν δεν περιμενει...
    γινονται οι προβλεπομενες ανακοινωσεις απο το μεγαφωνο και μετα "αντε γεια"...

δλδ δεν λετε το οτι σε εχουν και περιμενεις εκει 1..1,5 ή και 2 ωρες πριν φυγει το αεροπλανο για υποθεση 5 λεπτων...(παλιοτερα ετσι συνεβαινε τουλαχιστον) ...αλλα σας χαλαει που πλεον αν καποιος ξερει την διαδικασια παει τελευταια στιγμη, μεσα στην προβλεπομενη ωρα, και φευγει...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    δλδ δεν λετε το οτι σε εχουν και περιμενεις εκει 1..1,5 ή και 2 ωρες πριν φυγει το αεροπλανο για υποθεση 5 λεπτων...(παλιοτερα ετσι συνεβαινε τουλαχιστον) ...αλλα σας χαλαει που πλεον αν καποιος ξερει την διαδικασια παει τελευταια στιγμη, μεσα στην προβλεπομενη ωρα, και φευγει...
    Δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κάποιος σε κάτι τέτοιο, αλλά σε "πονηρούς" τρόπους για να αποφύγεις την αναμονή, επιβαρύνοντας, προφανώς, κάποιους άλλους. Τουλάχιστον εγώ αυτό εννοούσα.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    ρε 'σεις τι λετε?
    αν καθυστερησει καποιος το αεροπλανο φευγει...ετσι απλα..δεν τον περιμενει..
    οπως φευγει και το πλοιο και το κτελ και το τρενο και ολα...
    κανεναν δεν περιμενει...
    γινονται οι προβλεπομενες ανακοινωσεις απο το μεγαφωνο και μετα "αντε γεια"...

Δεν ειναι ακριβως ετσι.
    Αν εχεις τσεκαρει αποσκευη, μια χαρα καθυστερει το αεροπλανο.
    σε no show περιπτωση, με τσεκαρισμενη/φορτωμενη αποσκευη πρεπει πρωτα να ξεφορτωθει η αποσκευη του επιβατη που δεν επιβιβαστηκε και μετα να αναχωρησει το σκαφος.

Αν παλι προκειται για επιβατη χωρις τσεκαρισμενη αποσκευη, ειναι οπως τα λες.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κάποιος σε κάτι τέτοιο, αλλά σε "πονηρούς" τρόπους για να αποφύγεις την αναμονή, επιβαρύνοντας, προφανώς, κάποιους άλλους. Τουλάχιστον εγώ αυτό εννοούσα.
    οι πονηροι τροποι για να αποφυγεις την αναμονη γινονται στις μαγνητικες πυλες και ΜΠΟΡΕΙ να σε αφησουν να περασεις με προτεραιοτητα λογω της πτησης που φευγει αμεσα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    Δεν ειναι ακριβως ετσι.
    Αν εχεις τσεκαρει αποσκευη, μια χαρα καθυστερει το αεροπλανο.
    σε no show περιπτωση, με τσεκαρισμενη/φορτωμενη αποσκευη πρεπει πρωτα να ξεφορτωθει η αποσκευη του επιβατη που δεν επιβιβαστηκε και μετα να αναχωρησει το σκαφος.

Αν παλι προκειται για επιβατη χωρις τσεκαρισμενη αποσκευη, ειναι οπως τα λες.
    εδω μιλαμε για την δευτερη περιπτωση που λες...

αν ηταν η πρωτη περιπτωση με τσεκαρισμενη αποσκευη παει να πει οτι εκανε check in στον γκισε της εταιρειας του αεροδρομιου και του πηραν την αποσκευη..δλδ εχει handling...αρα εισαι ΜΕΣΑ στο αεροδρομιο και χαζολογας...
    σ'αυτη την περιπτωση αν δεν πας 45 με 30 λεπτα ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ νωριτερα απο την πτηση στον γκισε για check in δεν σε αφηνουν να περασεις ουτως ή αλλως...συνηθως λενε για μια ωρα οπωσδηποτε στον γκισε...

αλλα με χειραποσκευη και ηλεκτρονικο check in δεν τιθεται θεμα...

Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που είσαι μέσα στο αεροπλάνο και περιμένεις και περιμένεις και η ώρα περνάει (10 λεπτά έως μισή ώρα)
    Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει γίνει αυτό που είπα.
    Σε κανονικές καθυστερήσεις λόγω καιρού πχ. ή επειδή δεν έχει φτάσει το αεροπλάνου από μια προηγούμενη πτήση δεν σε βάζουν μέσα στο αεροπλάνο (δεν ανοίγει η πύλη).
    Επί 20 χρόνια κάνω περίπου 20 με 30 πτήσεις τον χρόνο .

Φέτος ανοίξανε και το 2ο terminal στο δικό μας αεροδρόμιο (μάλλον για 1η φορά γιατί δεν μου είχε ξανατύχει)
    Περπάτημα πάνω από μισή ώρα για να φτάσεις στις πύλες (χωρίς έλεγχο χειραποσκευών). Κάποιοι τρέχανε και δεν φτάνανε.
    Πάντως αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο περπάτημα και τα τρένα-λεωφορία που παίρνεις σε αεροδρόμια σαν της μαδρίτης ή του παρισιού

Παλαιό μέλος
    Την οποία αναγκάστηκα να αγοράσω ειδικά για την ράϊαν αφού οι διαστάσεις που δέχεται είναι μικρότερες των άλλων εταιριών.

Το αποκορύφωμα; Έρχεται υπάλληλος κ σε βάζει να την ζυγίσεις και αυτή και αν ξεπερνά τα 9-10kg (δε θυμάμαι) πληρώνεις!
    τι λες?!
    ryanair:
    You can carry one cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 onboard the aircraft.

ολυμπιακή: Χειραποσκευή 55x40x23 έως 8 κιλά

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    σιγα μη πας και 10 ωωρες πριν...αυτα ηταν once upon a time που το αεροπλανο ηταν κοσμοπολιτικο, τωρα εχει γινει κτελ, κανα μισαωρακι πριν να πας εισαι κομπλε...επισης απο αθηνα πας με μετρο και εισαι με ακριβεια λεπτου στο αεροδρομιο...ryan air γαμαει, πολυ χαμηλες τιμες και καλα αεροπλανα..αναμονες δε παιζουν αν δεν συμβει κατι χοντρο, εγω δεν εχω πετυχει αρκετα χρονια ευτυχως...μια καθυστεριση του 5λεπτου υπαρχει στην απογειωση...τωρα απο χωρο, οκ χωραω εγω 1,90 οποτε δε νομιζω να εχει πολυς κοσμος παραπονο...
    απο αποσκευες κουβαλας μια χειραποσκευη, την κλασσικη βαλιτσουλα δηλαδη 55 x 40 x 20 (υπεραρκετη για τουλαχιστον 10 μερες) + μια τσαντα (εγω παντα ειμαι με μια τσαντα πλατης για λαπτοπ με αρκετα πραγματα μεσα, περναει κανονικα...)
    και δε στη μετρανε με μεζουρα, και να εισαι λιγο πανω δεν εγινε τιποτα, απλα αμα σκασει κανας εξυπνακιας με μεγαλυτερη αρκετα τσαντα, του λενε να τη χωρεσει στο κουτι που εχουν αλλιως πληρωνει (εχει πλακα να παρακολουθεις να προσπαθουν να τη σφινοσουν )

τωρα απο αποψη χωρου, γυρισα απο ιταλια μαιο με ενα 737 ολοκαινουριο, με αρκετα περισσοτερο χωρο στα ποδια (χωραγε να κανω σταυροποδι :O) , και αρκετα περιποιημενο εσωτερικο με μπλιμπλικα φωτακια ωραια καθισματα καλα κλπ κλπ κλπ...

και οι τιμες...κλαμα...ο μονος λογος να ανεβεις με αμαξι θεσσαλονικη, ειναι να χρειαζεσαι αμαξι στη θεσσαλονικη και να μη συμφερει απο μερες, να νοικιασεις

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    τι λες?!
    ryanair:
    You can carry one cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 onboard the aircraft.

Στην ολυμπιακή-aegean μπορείς να πάρεις στα χέρια σου ή ξεχωριστή βαλίτσα το laptop. Νομίζω οι περισσότεροι με ένα τέτοιο κυκλοφορούμε πλέον. (οπότε έχεις μια χειραποσκευή 8Kgr και άλλη μια μικρή με το laptop).
    Στην easyjet που πέταξα δεν ισχύει αυτό αλλά το όριο είναι και εκεί μεγαλύτερο στα 10Kgr. Φαντάζομαι και για την Ryan το ίδιο θα ισχύει.

τι λες?!
    ryanair:

ναι μόνο που όλες οι εταιρίες σου επιτρέπουν και μία αποσκευή των 20Kg δωρέαν.

Όσο για τις χειραποσκευές δε θυμάμαι ποτέ να μου την έχουν ζυγίσει σε κανονική εταιρία και σίγουρα είναι ελαστικοί αν είναι 1kg παραπάνω.

Anyway, την έχω χρησιμοποιήσει και θα την ξαναχρησιμοποιήσω ως αναγκαίο κακό.

Παλαιό μέλος
    ναι μόνο που όλες οι εταιρίες σου επιτρέπουν και μία αποσκευή των 20Kg δωρέαν.

Όσο για τις χειραποσκευές δε θυμάμαι ποτέ να μου την έχουν ζυγίσει σε κανονική εταιρία και σίγουρα είναι ελαστικοί αν είναι 1kg παραπάνω.

Anyway, την έχω χρησιμοποιήσει και θα την ξαναχρησιμοποιήσω ως αναγκαίο κακό.
    βρε ανθρωπε ειπες οτι ειναι μικροτερες, αυτο σου εγραψα εγω οτι δεν ειναι. Οσο για το οτι σου επιτρεπουν οι αλλοι να παρεις και αποσκευες ε ειναι προφανες αφου αυτη ειναι η λογικη της φθηνης ryanair αλλιως θα ειχε τις ιδιες τιμες με τους αλλους. Επίσης τις ζυγιζει ακριβως επειδη ολοι πανε με χειραποσκευες και τις καταφερνουν στα 15-20 κιλα. δεν νομιζω να σε χρεωσουν για μισο κιλο ας πουμε. εμενα μια φορα (δεν θυμαμαι εταιρια) για πανω απο ενα κιλο δεν μου ειπαν τιποτα.

ολα αυτα τα "το αεροπλανο εγινε κτελ" και οι τιμές που πλεον ειναι προσιτες ακομη και σε αλλες εταιριες τα εκανε η ryanair. μπορει να μην πετάνε ολοι με αυτην αλλα τα μισα τα ταξιδια που έχουν κανει οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες της εε τα χρωστάνε στην ryanair και στην transavia

βρε ανθρωπε ειπες οτι ειναι μικροτερες, αυτο σου εγραψα εγω οτι δεν ειναι.
    Επιτρέπουν όμως (οι Ελληνικές) μεγαλύτερες διαστάσεις (διότι άλλες ευρωπαϊκές επιτρέπουν και περισσότερα κιλά - από 10-12kg ή και παραπάνω) και επιπλέον δεν τις ζυγίζουν (τουλ. δε μου έχει τύχει ποτέ προσωπικά).

Αυτό με ανάγκασε να αγοράσω 2 χειραποσκευές επί τούτου. Σαν καταναλωτή, αυτό το πράγμα με εκνεύρισε.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Μπα πλέον η αποσκευή δεν είναι στάνταρ και στις άλλες (ολυμπιακή κλπ)

Πρόσφατα γυρνώντας από Ζυρίχη με Swiss, έχω περάσει τον έλεγχο και κάθομαι περιμένωντας την επιβίβαση

Με πλησιάζει μια μαυρούλα του αεροδρομίου και μου λέει ότι επειδή η πτήση είναι υπερπλήρης θα πρέπει να ελέγξει την χειραποσκευή μου

Βγάζει μια φορητή ζυγαριά και την βρίσκει κάτι λιγότερο από δέκα κιλά (με όριο τα οκτώ)

Μου λέει ότι θα πρέπει να την δώσω σαν κανονική αποσκευή (φυσικά πληρώνοντας ανάλογα...)

Της βγάζω κάτι καπνούς που έχω πάρει και της λέω αυτά τα πήρα από τα duty free, άρα μπορώ να τα κουβαλήσω στο χέρι (δύο πακέτα του μισού κιλού - άρα πάμε στα εννιά παρά)

Κοιτάει τους καπνούς, βλέπει ότι είναι ένα κιλό, οπότε πάλι θα πρέπει να να την πάω για κανονική

Εν τω μεταξύ έχω κοκκινίσει από τα νεύρα, και έχει ξεκινήσει διάλογος του στυλ

- I will have to take it
    - No you will not take it

κλπ

Ανοίγω τη βαλίτσα και ξεκινάω να βγάζω 2~3 χοντρές μπλούζες και της λέω:

If you don't let me take the handbag with me as it is, i will start wearing all those blouses in front of you

Τελικά με άφησε

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επικίνδυνα σημεία*******φάκελος ΑΘΗΝΑ***μέρος Α΄΄
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2005, 13:02
  2. Κοντινή εκδρομή : Αθήνα, Στενή Εύβοιας, Οξύλιθος Κύμης
    από Julius στο forum Συναντήσεις & βόλτες