Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 71

Θέμα: μηχανή μικρού μπάτζετ για φοιτητή

Μέλος

μηχανή μικρού μπάτζετ για φοιτητή

Καλησπέρα σας
    κυκλοφορώ εδώ και 5 μήνες με ένα σκουτερακι 125 που με πηγαινοφέρνει στη σχολή αλλά ειλικρινά το έχω βαρεθεί μέχρι αηδίας ... Τον Δεκέμβριο θα βγάλω επιτέλους δίπλωμα μέχρι 47 άλογα και θα αλλάξω μηχανάκι με την προοπτική να κάνω και 4-5 ταξίδια το χρόνο δικαβαλος (max 400 km απόσταση) . Αρχικά το εψηνα για xr250 αλλά επειδή είναι μονοκυλινδρο και σε ταξίδι πρέπει να πηγαίνω με 80km/h για να μην το ζορίζω σκεφτόμουν το kle250 anhelo που θα με πηγαίνει πιο άνετα μακριά εσείς τι λέτε αξίζει να πάω σε δυκύλινδρο για λίγη άνεση σε ταξίδια ?

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    καλωσήρθες.

τα ταξιδάκια γίνονται μια χαρά και με μονοκύλινδρο και με δικύλινδρο.

πες μας το budget που διαθέτεις για να δώσουμε προτάσεις.

Μέλος
    Μέχρι 1200 max δυστυχώς φοιτητής σε τέτοιο μπάτζετ πάω επίσης δεν θέλω πολλά κυβικά για να περιορίσω τα λειτουργικά εξοδα (xr 250r έχω βρει από φίλο σε καλή κατάσταση με 800 € )

Μέλος
    Να πω ότι δεν κυνηγάω τελικές και επιδόσεις απλά θέλω κάτι παραπάνω απο το σκούτερ κυρίως για αποστάσεις εκτός πόλης

kawasaki-klr250

honda-cbf250

yamaha-ybr250

honda-cb250

suzuki-inazuma-250

Προφανώς στα 1200ευρώ κάποια από τα παραπάνω δε τα πιάνεις εύκολα και θα χρειάζονται μαζέματα (σερβις, αναλώσιμα) αν τα δίνουν μέχρι το 1000άρικο.

από όσα πάντως μπορείς να πιάσεις κοντά στο budget αυτά είναι πιο κοντά στη χρήση που θες και σχετικά αξιόπιστα μοτεράκια.

Μέλος
    Μου αρέσει και το klr όπως και το xr κυρίως γιατί υπάρχει ένας καλός κινητήρας που αν τον προσέχεις θα σε προσέχει απλά δεν θα ζοριστουν σε κάποια μακρινή απόσταση ? (το xr είναι από φίλο μηχανολογο και το μηχανάκι το προσέχει σαν τα μάτια του απλά όταν του είπα για πιο μακρινές αποστάσεις μ έριξε άκυρο λόγο ενός κυλίνδρου και αεροψυξης λέτε να ζοριστεί τόσο πολύ? )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    kle 500 και καθαρισες

http://www.car.gr/classifieds/bikes/...ified=&hi=&st=
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Αν βρες ενα KLR 650 στα λεφτά που θέλεις χτύπα το, πολύ καλή επιλογή και θα σου κάνει τα πάντα, μέχρι και μεγάλο ταξίδι.

το πιο πιθανό είναι οτι δε θα πάθει κάτι γιατί μιλάμε για μοτερ σκυλιά, αλλά σίγουρα το μονοκύλινδρο θα σε κουράσει περισσότερο σε μεγάλες αποστάσεις λόγω κραδασμών αλλά και γιατί κοντά στις τελικές που έχουν δε θα απέχει πολύ και από τη σταθερή σου ταχύτητα σε πορεία.

Αν είναι τα 400χιλιόμετρα να τα κάνεις με 80 σταθερά τότε ένα 5ωρο ταξίδι χωρίς στάση δε το λες και ευκολάκι για έναν αρχάριο. Γίνεται αλλά ίσως το βρεις στη πρώτη σου επαφή με αυτά τα χιλιόμετρα κάπως too much.

από την άλλη ένα δικύλινδρο θα σου προσφέρει πιο γλυκιά αίσθηση στο ταξίδι, και θα ξεδιπλώνεται καλύτερα στη διαδρομή.
    μεταξύ όσων έβαλα στη λίστα θα κοίταζα το klr250 και το inazuma ως πιο άνετα στη σέλα τους και στη θέση οδήγησης.

Μέλος
    ωραίο και το κλε500
    από κατανάλωση τι λέει πόλη και ταξίδι? Επίσης με τόσα κυβικά με την ασφάλεια τι παίζει πόσο θα μου πάει ? (επαρχία μένω υποθέτω είναι πιο φτηνά)

Μέλος
    προς το παρών η πιο μεγάλη απόσταση που έχω κάνει είναι από Ηράκλειο Ρέθυμνο (1 ώρα) και από Ρέθυμνο στο χωριό μου που είναι άλλα 25 χιλιομετρα στροφές κτλ μέσα σε 20 λεπτά γενικά αντέχει ο κωλος μου αυτήν την εντύπωση έχω τουλάχιστον τώρα για τόσα χιλιόμετρα κάνεις και μια στάση στη μέση για φαγητό που λέει ο λόγος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    μεση καταναλωση 4-6 αναλογα τις συνθηκες -πολη,εθνικη,μικτη κλπ.25-30% πιο πανω απο τα 250 σε ολες τις συνθηκες αλλα και πιο ξεκουραστο πιο ασφαλες πιο γρηγορο κλπ
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

μια χαρά και το KLE500.

κατανάλωση παίζει μεταξύ 3.5-5lt/100 και μπορεί να ταξιδέψει άνετα με 100-110 στο κοντέρ.

Μεγάλη προσοχή στον ΒΟΑΚ παλίκαρε. Πάντα φουλ εξοπλισμένος (κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκια)

Μέλος
    θα κοιτάξω μια τα έξοδα ασφάλεια στο 500 αν μ πέσουν πολλά θα πάω στο 250 anhelo
    εννοείται πάντα κράνος μπουφάν αλλά τώρα μέσα στο καλοκαίρι δεν τη παλεύω με παντελόνι μηχανής :P

Μέλος
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις με βοηθήσατε γιατί ήμουν σε αδιέξοδο !
    Στο κλε κάτι συγκεκριμένο από ζημιές ιδιοτροπίες μηχανής ξέρουμε κάτι ?

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τι μηχανη να παρω για ταξιδια?
    από koursaros123 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2010, 00:44
  2. Μηχανή Enduro σκυλί για καθημερινή χρήση
    από AfragkosEnduras στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2009, 10:43
  3. Tankbag μικρού μεγέθους για κάλυμμα Bagster;
    από makis206 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2007, 22:46
  4. φλας μικρου μεγεθους για Α\Τ.
    από TWINGEORGE στο forum Honda Africa