Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 114

Θέμα: χωρίς περιστροφές....

  1. #91
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Εγγραφή
    07/02/2013
    Μηνύματα
    2.618
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΕΣ




    Ας είναι καλά οι Γερμανοί οι φίλοι μας με τα φανταστικά bmw τους.
    Δυό φορές με τράβηξαν,α ξέχασα να σας τα πω .........
    Έμεινε το τενερέ στο δρόμο,από λάμπα φλας ρε παιδί μου.
    Ένα θέαμα όμως στο δρόμο......μα ένα θέαμα...!!
    Ζήλεψα ρε ,ειδικά εκεί χαμηλά στη Βαυαρία με τις υπέροχες διαδρομές
    την φημισμένη Ρομάντικ Στράσε.....τι να σας πω ρε παιδιά.
    Πολύ πράμμα,Μερσεντές,Άουντι,Πόρσε,Όπελ όλα ,μα όλα ρε παιδί μου
    από πίσω και ένα τρέιλερ με ένα gs επάνω.
    Σταμάταγαν οι φρίτσιδες,πάρκαραν τα θεριά,κατέβαζαν από τα τρέιλερ
    τα γυαλισμένα gs τραβούσαν το στροφιλίκι καμμιά 100σταριά χλμ.,
    και μετά τα ανέβαζαν πάλι γυαλισμένα στα τρέιλερ και έφευγαν
    για Κολωνίες,Στουτγκάρδες,Αμβούργα.
    Πολλά χλμ. λέμε.......εγώ ο καημενούλης με το φτωχοτενερέ μου
    δύο φορές έμεινα από λάμπα φλας και τις δύο.
    Ευτυχώς με μάζεψαν τα παλικάρια με τα τρέιλερ.....!!!
    Κατά τα άλλα καλά πήγε..............μπριζόλες βέβαια δεν είχε ,αλλά κάτι λουκάνικα
    ΓΟΥΡΟΥΝΙΣΙΑ,τα χτυπήσαμε αρκετές φορές,από βραστά σούπα ,μέχρι ψητά....!!!
    Είπα να μην κουράσω το κοινό αλλά μια και μιλάμε για χοιρινά πήρα αφορμή και νάμαι.
    ΧΑΛΑΡΑ........μάστερ...!!!
    Εμ και στα yamaha επεσε η ποιοτητα με το περασμα των χρονων.Στο δικο μου 16/17 χρονων μηχανακι,ακομα να καψει λαμπακι των φλας.

  2. #92
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    +1340!
    Και να προσθέσω ότι η μπριζόλα (μοσχάρι ) τρώγεται δρακουλιαρα . ...
    Σε οποιαδήποτε άλλη μορφή της απλά πρέπει να εκτελείται ο ψήστης .......
    Εγω θα το ελεγα αλλιως αμα δεν μουγκανισει την ωρα που δαγκωνεις την εκαψε ο βλακας
    Συνυπογραφω για basegrill
    Sekundu s`agapune n`agapisi

  3. #93
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    ΡΕ Γ@ΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ........
    ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΤΣΟ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ GS ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!;!;!;!;!


    Τελικα οποια πετρα(και νημα) και αν "σηκωσεις" οι Γερμανοι ειναι απο πισω!!!!!!


    Δεν έχεις δίκιο....

    Μια φορά είχα πάει για μπριGSόλα. Ακριβή πολύ και χρεώνανε έξτρα τις πατάτες, το αλάτι και το λεμόνι αλλά τισταδιάλα, μιά φορά τρως μπριGSόλα. Έβαλα 6 Κυριακές δόσεις και πήγα.

    Μάλιστα όταν έσπασε το κόκκαλο ο καταστηματάρχης μου έφερε άλλο παρόλο που είχαν περάσει τα 30 λεπτά της εγγύησης

  4. #94
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Εγγραφή
    26/12/2014
    Μηνύματα
    589
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από argiris34 Προβολή μηνύματος
    Εγω θα το ελεγα αλλιως αμα δεν μουγκανισει την ωρα που δαγκωνεις την εκαψε ο βλακας
    Συνυπογραφω για basegrill
    Μάλλον η λέξη μπριζόλα προέρχεται από την ιταλική bracciola που είναι μοσχάρι ψητό.
    Έχουν και την bistecca και την fiorentina και το filetto .
    Παρεμφερή όλα μεταξύ τους. Να βάζεις το μαχαίρι μέσα και να στάζει αίμα παντού και να μυρίζει.
    Προσπάθησουν πολλές φορές επί πολλά χρόνια να με πείσουν για το πόσο νόστιμη είναι , αλλά όσες φορές και να δοκίμασα δεν τα κατάφερα.
    Μοσχάρι μόνο μαγειρευτό, τέλος.

  5. #95
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγγραφή
    13/08/2011
    Μηνύματα
    8.032
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Έχουν και την bistecca και την fiorentina .....
    ανανήψαντας

  6. #96
    ...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Εγγραφή
    06/09/2010
    Μηνύματα
    4.407
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος


    Σιγά μην σκίσεις και καμμιά κυλόττα........Εμείς εδώ πάλι με πανσέτες και φτερουγες κοτόπουλου
    θα την βγάζουμε
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

  7. #97
    Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Εγγραφή
    11/04/2010
    Μηνύματα
    2.923
    Σε γενικές γραμμές, μπριζόλα ονομάζεται το κομμάτι κρέατος το οποιο (συνηθως) περιέχει κόκκαλο και ειναι κομμένο κάθετα.

    Είτε το κόψουμε απο μοσχάρι είτε απο γουρούνι είτε απο σκυλί είτε απο στρουθοκάμηλο, αν ειναι κομμένο κάθετα ως προς τις ίνες του κρέατος (σε γενικές γραμμές ξαναλέω) μπορει να χαρακτηριστεί μπριζόλα.

    Οπως μπορει να χαρακτηριστεί μοτοσυκλέτα και το σκούτερ γιατί κινείται σε δυο ρόδες.
    Αλλα δεν ειναι.

    Οποτε ας μείνουμε στα μοσχάρια.

    Εφόσον το κρεας ειναι καλής ποιότητας (κι οχι δε χρειαζεται να ειναι ουτε ελληνικό, ουτε του μπάρμπα μας, ουτε να το έχουμε ταχταρισει στα γόνατα μας, άλλα ειναι τα κριτήρια) πρεπει ο μάγειρας να ειναι ντουγάνι για να μην μπορει να ψήσει σωστά μια μπριζόλα ή ενα φιλέτο.

    Το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να βρείτε ενα καλο κρεοπωλείο, και να πειραματιστείτε με διαφορετικά μέρη του ζώου, διαφορετικά κοψίματα, διαφορετικές ηλικίες κλπ.

    Με λιγο διάβασμα και λίγη εξάσκηση την καλύτερη μπριζόλα (και οχι μονο) θα την τρώτε σπίτι σας απο τα χεράκια σας.

  8. #98
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Σε γενικές γραμμές, μπριζόλα ονομάζεται το κομμάτι κρέατος το οποιο (συνηθως) περιέχει κόκκαλο και ειναι κομμένο κάθετα.

    Είτε το κόψουμε απο μοσχάρι είτε απο γουρούνι είτε απο σκυλί είτε απο στρουθοκάμηλο, αν ειναι κομμένο κάθετα ως προς τις ίνες του κρέατος (σε γενικές γραμμές ξαναλέω) μπορει να χαρακτηριστεί μπριζόλα.

    Οπως μπορει να χαρακτηριστεί μοτοσυκλέτα και το σκούτερ γιατί κινείται σε δυο ρόδες.
    Αλλα δεν ειναι.

    Οποτε ας μείνουμε στα μοσχάρια.

    Εφόσον το κρεας ειναι καλής ποιότητας (κι οχι δε χρειαζεται να ειναι ουτε ελληνικό, ουτε του μπάρμπα μας, ουτε να το έχουμε ταχταρισει στα γόνατα μας, άλλα ειναι τα κριτήρια) πρεπει ο μάγειρας να ειναι ντουγάνι για να μην μπορει να ψήσει σωστά μια μπριζόλα ή ενα φιλέτο.

    Το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να βρείτε ενα καλο κρεοπωλείο, και να πειραματιστείτε με διαφορετικά μέρη του ζώου, διαφορετικά κοψίματα, διαφορετικές ηλικίες κλπ.

    Με λιγο διάβασμα και λίγη εξάσκηση την καλύτερη μπριζόλα (και οχι μονο) θα την τρώτε σπίτι σας απο τα χεράκια σας.
    +όλα (στο κινητό δεν εχει βρουμ)

  9. #99
    Ορίστε ρε κτινε... Και για μπριΤΖόλες έμαθες, και για βορρά-νοτο έμαθες, για μεγαλεξανδρους, για την υπεροχή των Ιαπωνων έναντι των Φριτσιδων (δυστυχώς δεν φτιάχνουν μηχανές στην Χαλκιδική, αλλιώς...).. Τι άλλο θες...

  10. #100
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Εγγραφή
    05/01/2005
    Μηνύματα
    11.991
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Να βάζεις το μαχαίρι μέσα και να στάζει αίμα παντού και να μυρίζει.
    Προσπάθησουν πολλές φορές επί πολλά χρόνια να με πείσουν για το πόσο νόστιμη είναι , αλλά όσες φορές και να δοκίμασα δεν τα κατάφερα.
    Μοσχάρι μόνο μαγειρευτό, τέλος.

    blue rare δεν παρηγγειλα ποτε και δεν ξερω αν θα μπορεσω να την φαω...
    αλλα rare και medium rare τρωγεται πανευκολα και με το που το τρως το μοσχαρι καταλαβαινεις την ενεργεια που σε γεμιζει...

  11. #101
    ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Εγγραφή
    16/12/2007
    Μηνύματα
    4.010
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Μάλλον η λέξη μπριζόλα προέρχεται από την ιταλική bracciola που είναι μοσχάρι ψητό.
    Έχουν και την bistecca και την fiorentina και το filetto .
    Όχι bistecca και fiorentina, bistecca alla fiorentina είναι...

  12. #102
    ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Εγγραφή
    16/12/2007
    Μηνύματα
    4.010
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    blue rare δεν παρηγγειλα ποτε και δεν ξερω αν θα μπορεσω να την φαω...
    αλλα rare και medium rare τρωγεται πανευκολα και με το που το τρως το μοσχαρι καταλαβαινεις την ενεργεια που σε γεμιζει...
    Ιταλία που έχω πάει 2 φορές, πέταgα την μαγική φράση "ben (τρις) cotto" και η μπριζόλα ερχόταν well done και άψογη χωρίς αίματα...

  13. #103
    ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Εγγραφή
    16/12/2007
    Μηνύματα
    4.010
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    ΡΕ Γ@ΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ........
    ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΤΣΟ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ GS ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!;!;!;!;!
    Δεν έχεις ακούσει ότι πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι; Εεε, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το κόμπλεξ...

  14. #104
    Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Εγγραφή
    11/04/2010
    Μηνύματα
    2.923
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    blue rare δεν παρηγγειλα ποτε και δεν ξερω αν θα μπορεσω να την φαω...
    αλλα rare και medium rare τρωγεται πανευκολα και με το που το τρως το μοσχαρι καταλαβαινεις την ενεργεια που σε γεμιζει...
    Σωστά, αλλά έχει πάντα να κάνει και με την ποιότητα του κρέατος αλλά και με το κομμάτι.

    Το φιλέτο μπορώ να το φάω και ωμό και να μου στάζουν τα αίματα στο πηγούνι λες και είμαι βρυκόλακας
    Το διάφραγμα (skirt steak) θέλω να είναι τουλάχιστον medium rare γιατί είναι το κομμάτι τέτοιο που το "επιβάλλει".

    Επίσης, όσο πιο ψημένο είναι το κρέας τόσο πιο εύκολα καλύπτεται η σκούφια του, η μπαγιατίλα του, η κακή του ποιότητα κλπ.
    Δε συμβαίνει πάντα από λάθος το να ζητήσεις medium rare και να σου φέρουν medium well
    Αν δεν είναι καλής ποιότητας το κρέας συνηθίζεται το παραπάνω ψήσιμο για να κρύψουν ατέλειες.
    Προσωπικά, 8 στις 10 φορές που θα παρακαλέσω να το πάρουν πίσω γιατί το έψησαν πολύ παραπάνω από όσο είχα ζητήσει, όταν τελικά έρθει το κρέας "σωστά" ψημένο, απλά δεν τρώγεται.

    Οπότε όσοι έχετε δοκιμάσει μια φορά ροζ μοσχάρι και δε σας άρεσε ή σας μύρισε αιματίλα κλπ, δώστε άλλη μια ευκαιρία.
    Μπορεί να έφταιγε το κομμάτι.

  15. #105
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Εγγραφή
    26/12/2014
    Μηνύματα
    589
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Ιταλία που έχω πάει 2 φορές, πέταgα την μαγική φράση "ben (τρις) cotto" και η μπριζόλα ερχόταν well done και άψογη χωρίς αίματα...
    Ναι αλλά συνήθως έχετε καρβουνιασμενη απο έξω εάν πεις benne cotto. Και οταν δαγκωνεις φεύγει και κανένα σφράγισμα . Η αλήθεια είναι ότι η μοσχαρίσια πρέπει να κρατάει . Αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε .

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Χωρίς μηχανή πια
    από THEOD στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2004, 05:56
  2. χωρίς λόγο
    από stefanos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2003, 22:00
  3. Χωρίς ταξί η Αττική.
    από Julius στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 13:30
  4. Χωρις Μυαλο
    από bikersonly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2003, 11:20
  5. ΣΚ χωρίς μηχανή
    από SeNNinhA στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2003, 19:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF