-Που είναι η πίτσα που είχα στο ψυγείο;
-Είναι με τον Χριστουλη τώρα..
-Που είναι η πίτσα που είχα στο ψυγείο;
-Είναι με τον Χριστουλη τώρα..
Είναι η μαϊμού πάνω στο δένδρο, έφτιαξε ένα τσιγαριλίκι και την βρίσκει. Την βλέπει η σαύρα και φωνάζει. "περισσεύει να κάνω κι εγώ μια?"
"Ανέβα ρε μη μασάς. Έχω πράμα." Ανεβαίνει η σαύρα κάνει κάνα δυο τζούρες και δίψασε.
"Πάω στο ποτάμι να πιο λίγο νερό και έρχομαι να κάνω άλλη μια"
"Οκ. Εδώ θα είμαι"
Πάει δίπλα στο ποτάμι να πιει νερό, και ο κροκόδειλος που είδε όλη την φάση την περιμένει. Την κάνει μια χαψιά και πάει να ζητήσει κι αυτός καμιά τζούρα απ την μαϊμού. Φτάνει κάτω απ το δέντρο και φωνάζει.
"Μαϊμού! Περισσεύει να κάνω κι εγώ μια?"
Γυρνάει η μαϊμού, που περιμένει την σαύρα, με το μάτι θολό, κοιτάει κάτω και... τινάζετε έκπληκτη.
"...Καλά ρε πούστη μου. Πόσο ήπιες???
Συγγνώμη ρε παιδιά που χαλασα την ροή των γεγονότων. Άς το ξαναγράψει κάποιος σωστά, προς αποκατάσταση της αλήθειας.![]()
Ο Γιάννης πάει να δει τον ταξιδιωτικό του πράκτορα :
- Καλώς τον Γιάννη, που θα πας φέτος διακοπές;
- Θα ήθελα κάτι διαφορετικό.
- Για πες μου....
- Ξέρεις, πέρυσι πήγα Χαβάι, και όταν γύρισα, η γυναίκα μου ήταν έγκυος.
- Ναι...
- Και πρόπερσι πήγα Βερμούδες, και όταν γύρισα, η γυναίκα μου ήταν πάλι έγκυος!
- Ναι ...
- Και αντιπρόπερσι πήγα Μπαλί, και όταν γύρισα, η γυναίκα μου ήταν άλλη μια φορά έγκυος!
- Ναι...
- Φέτος θέλω να μου προτείνεις κάτι φτηνότερο, για να την πάρω μαζί...!!!
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
-Πατέρα το κάναμε χωρίς προφυλακτικό.
-Ναι και;
-Έγινε μαλακία...
-Ναι και;
-Και δεν είμαι καλά, έχω ζαλάδες.
-Ναι και;
-Και κάνω εμετό συνέχεια...
-Ναι και;
-ΠΑΤΈΡΑ ΕΊΜΑΙ ΈΓΚΥΟΣ!
-
-
-
-
-
-
-ΔΙΟΝΎΣΗ ΕΊΣΑΙ ΜΑΛΆΚΑΣ ΑΓΌΡΙ ΜΟΥ;!![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
-Έχεις βυζάρες..
-Πες μου κάτι που δεν ξέρω.
-Τα κύρια αίτια για την κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου τον Αύγουστο του 1922, μπορούν να εντοπιστούν σε ένα πολυεπίπεδο σύμπλεγμα. Ένα κράμα στρατιωτικών, πολιτικών και διπλωματικών στρατηγικών σφαλμάτων που κατέστησαν καταδικασμένη την εκστρατεία ένα χρόνο πριν τη μεγάλη αντεπίθεση του Κεμαλικού στρατού. Ο πόλεμος στην ουσία κρίθηκε τον Αύγουστο του 1921 όσον αφορά το στρατιωτικό πεδίο, με την ανάπαυλα των επιθετικών ενεργειών του Ελληνικού Στρατού και την αδυναμία του να καταλάβει την Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκικής Δημοκρατίας, ανακόπτοντας την πορεία του στο Σαγγάριο ποταμό.
Στο πολιτικό πεδίο, με την ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές του Νοεμβρίου του '20 και την επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου στο θρόνο, αναβίωσαν τα μίση του Διχασμού. Άνθρωποι που υπήρξαν πιστοί στο βασιλιά, χωρίς καμία επαφή με τη νέα κατάσταση ανέλαβαν εξουσίες και οδήγησαν τη Μικρασιατική εμπλοκή σε ένα τέλμα.
Αυτό φυσικά επηρέασε το διπλωματικό status quo της χώρας μας, καθότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι βλέποντας πως στα ηνία της Ελλάδας ήταν ένας άνθρωπος που στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο έδρασε υπέρ των συμφερόντων των Κεντρικών Δυνάμεων απέσυραν τη χρηματική κάλυψη και τη στρατιωτική βοήθεια και σε πολλές περιπτώσεις (Ιταλία και Γαλλία) βοήθησαν την Τουρκία με εξοπλισμούς. Επίσης και η βοήθεια από τη Σοβιετική Ένωση έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση ων Κεμαλικών Δυνάμεων.
Έτσι, με την επίθεση του Τουρκικού Στρατού τον Αύγουστο του 1922 ο Ελληνικός στρατός, εξαιτίας χαμηλού ηθικού, έλλειψης εφεδρειών και υλικών, υπέστη συντριπτική ήττα που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του ελληνικού στοιχείου από τα χρονολογούμενα χιλιάδων ετών πάτρια εδάφη
Άντε πες απ εξω ολο αυτο το ανέκδοτο σε κανένα γνωστό. Μέχρι το βυζαρες θυμάμαι. Αυτο δεν ειναι αστείο - περίεργο ειναι - ιστορικό - αστείο!(πλακα κανω)