Καθε μερα φουσκωνω τα λαστιχα παιδια.Εχω αγανακτησει.Πηγα σε αλλους 2 και μου ειπαν το ιδιο ΄Σου εβαλε καμμενα λαστιχα΄.
Εν τω μεταξυ τους ειπα μηπως εφταιγε και οτι φοραγε μπροστα 120 70 17 και οτι μου εβαλε 110 80 17 και μου ειπαν οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα για να γινει κατι τετοιο.
Εσεις τι λετε?
Εγώ λέω να πας στον λαστιχά και να του πληρώσεις τη διαφορά ώστε να σου βάλει ένα ζευγάρι καινούργια λάστιχα, στις σωστές διαστάσεις. (Εννοείται πως θα κρατήσει τα μτχ.)
Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αyto lykourgi γιατι απλα δεν τον εμπιστευομαι πλεον για τιποτα μετα απο αυτη την αντιμετωπιση.
Με ενδιαφερει πολυ το διαστασιολογικο θεμα.Αν ισχυει ή οχι.Γνωριζει κανεις?
Συγνωμη που αργησα να ανταποκριθω,αλλα η ιστορια πηρε τροπη.
Πηγα χτες στο μαστορι (Γαλατσι περιοχη) και τον ρωτησα τι θα κανουμε.Η απαντηση του ηταν να του δωσω μια ευκαιρια να τα αλλαξει και να αποδειξει τη δουλεια του οτι ηταν καλος.
Σημερα που ειχα ραντεβου ειχαμε εντονη διαμαχη.Μου ειπε να μου βαλει άλλα,μεταχειρισμενα.Οταν τα ειδα γεματα μπαλωματα και σκαψιματα του ειπα οτι δεν δεχομαι αυτα τα λαστιχα
και οτι θα παω αλλου να μου βαλουν αλλα,γιατι δεν γινεται σε καθε βολτα να φουσκωνω τα λαστιχα και να μου επιστρεψει τα λεφτα επειδη ηταν μαπα αυτα που μου εβαλε.
Ξερετε ποια ηταν η απαντηση του?Οτι εγω δεν ξερω απο αυτα και δεν θα επρεπε να μιλαω και οτι δεν μπορει να δεχτει πισω τα λαστιχα αυτα που ειχε βαλει γιατι δεν ηταν πλεον καλα!
Για να μην περιαυτολογω καταληξαμε να φτιαξει τα υπαρχοντα λαστιχα.
Και εδω αρχιζει το ενδιαφερον της υποθεσης.
Μου ζητησε να αφησω τη μηχανη,οπως και εκανα, και να πηγαινα σε 2ωρες παλι.
Προς καλη μου τυχη πηγα λιγο πιο νωρις και ειχε αλλαξει μονο το μπροστινο λαστιχο,ενω εβγαζε το πισω.
Καθως το εβγαλε απο τη ζαντα του ζητησα να το δω.
Οριστε τι ειδαν τα ματακια μου....
Τον ρωτησα τι ειναι αυτο και μου ειπε οτι αυτο δεν επηρεαζει την εφαρμογη του λαστιχου πανω στη ζαντα!(Εσεις τι λετε?)
Φυσικα του απαντησα οτι δεν προκειται να βαλω αυτο το λαστιχο και το αλλαξε με αλλο.(Δυστυχως δεν ειχα τη δυνατοτητα να δω το μπροστα-υποπτευομαι οτι τα ιδια χαλια ειχε και το συμμαζεψε)
Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Οταν εβγαλε το λαστιχο απο τη ζαντα πηρε ενα δραπανο χειρος και με μια συρματινη βουρτσα περασε τη ζαντα εσωτερικα.Ειναι σωστο?(γιατι ειχε αναφερθει πιο πανω να γινει καθαρισμος με μαλακο υλικο)
Οτι θεωρειτε λαθος επισημανετε μου.Ακουω αποψεις...
Καταρχην,πας σε ενα βενζιναδικο και ξεφουσκωνεις το μπροστινο λαστιχο και βλεπεις ,οσο μπορεις,σε τι κατασταση ειναι στα σημεια που το πισω ειχε προβλημα.Πιθανοτατα θα ειναι ενταξει,αλλα καντο γιατι με το μπροστινο δεν παιζουμε.
Με το βουρτσισμα λογικα δεν υπαρχει θεμα.Οσο και ντενεκες να ειναι η βουρτσα του θα ειναι ειδικη για τετοιες δουλειες.
το καθαρισμα της ζαντας γινεται ειτε με το χερι με συρματοβουρτσα, ειτε με τον τροπο που το εκανε αυτος.. δεν παιζει θεμα..
ο τσαμπουκας στο λαστιχο, φυσικα και επηρεαζει την εφαρμογή καθως επειδή τα σημεια που κουμπωνει το λαστιχο είναι λεπτα στις μοτο απαξ και διπλωσει τοτε το λαστιχο δεν εφαρμοζει σωστα και χανει.. ασε δε που αμα είναι μεγαλος ο τσαμπουκας μπορει να φτασει να σου πεταξει και το λαστιχο από τη ζαντα στη πρωτη λακουβα..
κανονικα για μενα επρεπε να απαιτησεις να σου ξαναξεμονταρει το μπροστινο για να ελεγχο μπορει να μη χανει πλεον αλλα εισαι σιγουρος ότι είναι ενταξει και εισαι ασφαλης??
αληθεια, τι μηχανακι εχεις που φοραει 120 μπροστα, 140 πισω? μπας κι είναι και αυτό το νουμερο λαθος?
Αυτό το κόψιμο στο λάστιχο πιθανόν να υποδηλώνει ότι περπάτησε ξεφουσκωτο κ το έκοψε το χείλος της ζάντας.
To βασικό λάθος είναι οτι είναι τελείως λάθος η διάσταση, το δεύτερο είναι οτι το λάστιχο που βλέπω στην φωτό είναι για πέταμα.
Γιατί δεχτηκες να μπούν στην μοτο σου λάστιχα άλλης διαστασης?
Τα μεταχειρισμένα λάστιχα δεν τα εμπιστεύομαι. Αυτός που τα έβγαλε για καποιο λόγο το έκανε.
Οπως και να έχει, πριν μπουν στην μοτο θα πρέπει να ελεγχονται εξονυχιστικά και να υπάρχει και εγγύηση για περιπτώσεις σαν αυτην.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Φιλε
μην παιζεις με την ζωη σου κορώνα γραμματα για λιγα ευρω...
μιας και τα λαστιχα σου ειναι μικρης διαστασης, βαλε ενα σετκι καινουργια εστω και οχι τοπ μαρκας, εστω και με δοσεις στην καρτα...
Φαντασου ποσο πολυ μπορεις να χτυπησεις ή να ταλαιπωρηθείς σε περιπτωση αστοχιας....
δεν αξιζει το ρισκο, πεταξε τα σε παρακαλω.
![]()
Oπως προειπα δεν ειχα γνωσεις.Απο ολη τη συζητηση εδω, αντιλαμβανομαι οτι εξαπατηθηκα.Μακαρι να σας ειχα ρωτησει πιο πριν για καθοδηγηση,αλλα θεωρησα οτι επρεπε να εμπιστευτω τον αθυροστομο και πολυγνωστη λαστιχα,πραγμα που μετανιωνω ακομα.Η μηχανη ειναι kawasaki 250zzr του '93 και αυτη τη στιγμη φοραει 110 80 17 μπροστα και πισω 150 70 17.Αυτος μου τα προτεινε καθως ειδε το βιβλιο και μου ειπε οτι φοραει 100 80 17μπροστα και 140 70 17 πισω