Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,
Είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ και δεν γνωρίζω αν το έχω τοποθετήσει και στη σωστή κατηγορία! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Πριν λίγους μήνες έγινα κάτοχος διπλώματος Α2 και η εμπειρία μου από μηχανές είναι μηδενική. Έχω οδηγήσει μόνο scooter 50cc, που δεν το θεωρώ μηχανή. Ψάχνοντας, λοιπόν, πιθανές μηχανές για αγορά, συνειδητοποίησα ότι η κατηγορία περιέχει πολλά 250-300αρια(mt-03 2016,z300,ktm duke 390,suzuki inazuma που πλέον δεν πωλείται κλπ) και τα 2 500αρια της Honda(500F -Χ). Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα "300αρια" έχουν ιδιαίτερα ανεβασμένες τιμές γι' αυτό που προσφέρουν και κατέληξα στο να κοιτάω τα 2 Honda(τα οποία επίσης είναι ακριβά).Μόνο το ΚΤΜ έχει καλή τιμή αλλά με έχουν αποθαρρύνει πολλοί σχετικά με τη "ζημιάρα" εταιρεία και τα ακριβά ανταλλακτικά-service της.
Η χρήση που θα κάνω στη μηχανή αφορά μετακίνηση στην Αθήνα και όταν εξοικειωθώ και νιώσω "έτοιμος", ταξίδι μέχρι την Καλαμάτα από όπου είμαι και κοντινά στην Αθήνα ταξίδια.. Έχω όμως 1 βασική "απορία"-άγχος και γι' αυτό και μπαίνω και στη διαδικασία να ρωτήσω εδώ που υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία:
Μήπως είναι μεγάλο πρώτο βήμα να αγοράσω καινούρια μηχανή 500cc δεδομένου ότι δεν έχω εμπειρία; Έχω ενθουσιαστεί με τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα(νομίζω στο Χ κλείνω αλλά αυτό είναι δευτερεύον) αλλά έχω μια ανασφάλεια και θα ήθελα τη γνώμη σας. Θέλω μια αξιόπιστη μηχανή που θα τη χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου, χωρίς απαιτήσεις σε ταχύτητα, που θα μπορεί να με πάει και λίγο παραπέρα..
Συγγνώμη αν κούρασα, νομίζω καταλαβαίνετε το "άγχος" αλλά και τον ενθουσιασμό μου ως νέου οδηγού και ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε την ανασφάλεια που έχω..
Ευχαριστώ πολύ