Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 72

Θέμα: Αναλώσιμα και ελληνικά καταστήματα

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp

Αναλώσιμα και ελληνικά καταστήματα

Λαμπτήρας BA15s ή P21W

Τα περισσότερα μηχανάκια φοράνε τέτοιες λάμπες πυρακτώσεως στα φλας.
    Στο Versys είχα βάλει LED πριν 3 χρόνια.

Τότε, ψάχνοντας την αγορά είδα τις τιμές ελληνικών καταστημάτων για 1 τέτοια λάμπα. 2ευρώ το κομμάτι όταν στο ebay έφερνες την 4άδα με 2ευρώ δηλαδή 0.5ευρώ το κομμάτι.
    400% καπέλο.

Μετά από 3 χρόνια χρειάζεται να παραγγείλω ξανά γιατί η 2 έχουν off/καμμένα τα μισά ledakia....οπότε λέω. ας μπω να ξαναδώ τιμές Ελλάδα να στηρίξω τον τόπο μου.

τιμή ελληνικού καταστήματος 3ευρώ το κομμάτι.

Ebay 4άδα 1.77ευρώ δηλαδή 0.45ευρώ το κομμάτι.

καπέλο άνω του 400%.

EBAY
    http://www.ebay.com/itm/4X-Cob-P21W-...QAAOSw7s5XhED2

Ελλάδα
    http://www.electronicaeshop.eu/led/a...1-tem-oem.html

Παλαιό μέλος
    Συμφωνώ. Η έννοια του καπέλου όμως (400%) ακούγετε σαν κέρδος του καταστήματος. Αμ δε..
    Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Eιναι πολλα στη μεση μαζι με το κερδος τους ασε μη το ψαχνεις..απλα θα απελπιστείς και θα παρεις απ το ebay..αν δε τους το πεις σου λενε εε εδω τις εχεις ετοιμοπαραδοτες και τις εχω στοκ και και και...δικιο και αυτος αλλα δικιο και ο καταναλωτης..:a16:
    Throttle that mysterious friend of ours

Γνωρίζω οτι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη αλλά μιλάμε για είδη που μπορούν να αγοραστούν μαζικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή από του ebay με ελάχιστα μεταφορικά. Έφερνα και γω ανταλλακτικά laptop για χρόνια και έχω από 1ο χέρι τα νούμερα.

Μη τη ψάχνετε. Αν το καπέλο ήταν έως 150% θα το πλήρωνα για Ελλάδα. το 400%+ όμως μου γυρνάει τα λαμπάκια (όχι τα BA15s)

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Και φυσικά δεν υπάρχει το πρόβλημα της ημερομηνίας λήξεως ώστε να γίνεται
    ρίσκο το να στοκάρεις λάμπες, γάντια, σωληνάκια κλπ άλλα αναλώσιμα............
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    ερωτηση αφελους
    αν ο εμπορας τα παραγγειλλει μαζικα απο e bay πως τα πουλαει μετα απο το μαγαζι του και πως φορολογειται?
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    ερωτηση αφελους
    αν ο εμπορας τα παραγγειλλει μαζικα απο e bay πως τα πουλαει μετα απο το μαγαζι του και πως φορολογειται?

από την ταμειακή μήπως;;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Γνωρίζω οτι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη αλλά μιλάμε για είδη που μπορούν να αγοραστούν μαζικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή από του ebay με ελάχιστα μεταφορικά.
    Μην είσαι και τόσο σίγουρος για αυτό... Συνήθως τιμές από e-bay είναι φθηνοτερες από τις χονδρικές που παίζουν εδώ... Το μαγαζί δεν έχει πρόσβαση σε επίσημο-εργοστασιακό distrubutor γιατί εκεί οι απαιτούμενες ποσότητες είναι τεράστιες . Άρα ουσιαστικά αν πάρει 20-50 λάμπες έχει 2 επιλογές. 1. Θα τις πάρει στην ίδια τιμή που βλέπεις στο e-bay (στις οποίες πάνω θα προστεθεί και το φπα που εσύ δεν βλέπεις...). 2. Αν τις πάρει από τον ντόπιο αντιπρόσωπο θα φάει καπέλλο το κέρδος του αντιπρόσωπου... Σχεδόν σε κάθε περίπτωση θα του στοιχίσουν ίσως και περισσότερο από την τιμή που μπορείς εσυ να πάρεις απ'ευθείας από e-bay...Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κερδίσει κι αυτός, να ταίσει το κράτος, κοκ. Έτσι εύκολα φθάνεις σε διπλάσιες (και βάλε) λιανικές

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Μην είσαι και τόσο σίγουρος για αυτό... Συνήθως τιμές από e-bay είναι φθηνοτερες από τις χονδρικές που παίζουν εδώ... Το μαγαζί δεν έχει πρόσβαση σε επίσημο-εργοστασιακό distrubutor γιατί εκεί οι απαιτούμενες ποσότητες είναι τεράστιες . Άρα ουσιαστικά αν πάρει 20-50 λάμπες έχει 2 επιλογές. 1. Θα τις πάρει στην ίδια τιμή που βλέπεις στο e-bay (στις οποίες πάνω θα προστεθεί και το φπα που εσύ δεν βλέπεις...). 2. Αν τις πάρει από τον ντόπιο αντιπρόσωπο θα φάει καπέλλο το κέρδος του αντιπρόσωπου... Σχεδόν σε κάθε περίπτωση θα του στοιχίσουν ίσως και περισσότερο από την τιμή που μπορείς εσυ να πάρεις απ'ευθείας από e-bay...Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κερδίσει κι αυτός, να ταίσει το κράτος, κοκ. Έτσι εύκολα φθάνεις σε διπλάσιες (και βάλε) λιανικές
    μια χαρά πρόσβαση έχει κάποιος που θέλει να φέρει πράγματα από εξωτερικό. το ίντερνετ και το σύστημα είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο, οι τρόποι πληρωμής αυτοματοποιημένοι και ο ανταγωνισμός τεράστιος οπότε και οι τιμές είναι χώμα.
    δε σου λέω να γίνεις εισαγωγέας ευρώπης, αλλά να είσαι ένα μικρό μαγαζί και να φέρεις μια κούτα λάμπες 100τεμαχίων. η τιμή που θα σου δώσει ακόμα και ο ebay seller στα 100τεμάχια είναι -40% -50% από αυτή που βλέπεις στην 4άδα.

συμφωνώ όπως έγραψα και πιο πάνω για το δυσβάσταχτο της φορολογίας του ελληνικού κράτους. ξαναλέω όμως.
    σε τέτοια είδη με μηδενικό κόστος αποθήκευσης και δίχως ημερομηνία λήξης, το να ζητάς 400% επάνω στην κούτα των 100τεμαχίων (δε μπορώ να πιστέψω οτι το μαγαζάκι που έβαλα τις φέρνει 4άδες όταν του ζητήσει κάποιος)
    είναι εξωφρενικό ποσοστό.

διπλάσια τιμή λοιπόν του 0.5ευρώ το τεμάχιο είναι 1ευρώ το τεμάχιο. άντε να το κάνουμε 1.5ευρώ γιατί είμαστε large. Και αυτά στην αρχική τιμή 4άδας και όχι 100άδας κούτας.
    3ευρώ το τεμάχιο φίλε μου δεν είναι διπλάσια και βάλε λιανική. είναι τετραπλάσια και βάλε.

δε σου λέω να γίνεις εισαγωγέας ευρώπης, αλλά να είσαι ένα μικρό μαγαζί και να φέρεις μια κούτα λάμπες 100τεμαχίων. η τιμή που θα σου δώσει ακόμα και ο ebay seller στα 100τεμάχια είναι -40% -50% από αυτή που βλέπεις στην 4άδα.
    Σχεδόν την ίδια τιμή με αυτή της 4άδας θα πάρεις...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Σχεδόν την ίδια τιμή με αυτή της 4άδας θα πάρεις...
    τι να σου πω.....έχω λογαριασμό για ανταλλακτικά για τη δουλειά μου στο ebay από το 2004. Μάλλον τους αρέσει το όνομά μου ή η φωτογραφία στο avatar και μου κάνουν τέτοιες εκπτώσεις?

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    τι να σου πω.....έχω λογαριασμό για ανταλλακτικά για τη δουλειά μου στο ebay από το 2004. Μάλλον τους αρέσει το όνομά μου ή η φωτογραφία στο avatar και μου κάνουν τέτοιες εκπτώσεις?
    Θα ηταν σοφό λοιπον να υποθέσουμε οτι με τη σειρά σου μετακυλας κι εσυ αυτο το σκόντο στους δικούς σου πελάτες?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Θα ηταν σοφό λοιπον να υποθέσουμε οτι με τη σειρά σου μετακυλας κι εσυ αυτο το σκόντο στους δικούς σου πελάτες?
    φυσικά. ποτέ δε βγάζω από το ανταλλακτικό. η φιλοσοφία μου είναι να πληρώνομαι για την παροχή υπηρεσίας μου. που θες να καταλήξεις?

Αφου λοιπόν είσαι τόσο σίγουρος παράγγειλε 100-200 λάμπες και ζήτα 40-50% έκπτωση από την τιμή που βλέπεις για 4άδα.
    Είμαι σίγουρος ότι δεν θα την πάρεις, αλλά και 1 στις 1000 να συμβεί αυτό θα τα κονομήσεις χοντρά. τις πουλάς μετά χονδρική σε 1-2 μαγαζιά με καλό χονδρεμπορικό κέρδος...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    φυσικά. ποτέ δε βγάζω από το ανταλλακτικό. η φιλοσοφία μου είναι να πληρώνομαι για την παροχή υπηρεσίας μου. που θες να καταλήξεις?
    Πουθενα συγκεκριμένα.
    Κουβεντα γίνεται.

Δεν ξερω και τί δουλεια κανεις, αλλα απ'οσο λες τα ανταλλακτικά ειναι μονο ενα μέρος αυτής.
    Η βάση της ειναι η παροχή υπηρεσιων.
    Συνεπώς μπορεις απο εκει να βγάλεις το κέρδος σου, να ισοφαρισεις χασούρες κλπ.

Ο έμπορος που πουλάει λαμπτήρες τί επιλογές εχει?

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2018, 21:20
  2. Rally Λιβυης και Ελληνικα χρωματα
    από Nostradamus στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2016, 17:26
  3. ειναι ελληνικα ? ε και?????
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2010, 18:25