Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 40

Θέμα: Κρίση και τυπος/μεγεθος/συχνοτητα βόλτας.

Παλαιό μέλος
    Pan (dvs)
    Oσοι σκεφτονται τα 20 ευρω ,ενω τα εχουνε,τους εχω ασχημα νεα.Θα τα δωσουνε πολλαπλασια σε χαπια και ψυχιατρους.

Αν δεν σου περισευουνε οσα θελεις για να κανεις αυτα που θελεις,βαζεις 10 ευρω βενζινη,παιρνεις το καφεδακι απο το σπιτι,δινεις ενα ραντεβουδακι με την παρεα,κανεις καμμια εκατοστη χιλιομετρα και γυριζεις πισω αλλος ανθρωπος.

Και τα δικά μου τωρα...για λόγους οχι ακριβώς οικονομικούς, (αλλά παρέα ηλικία κτλ) κάνω κοντινές βόλτες...50-60 χιλ το πολύ..χαλαρά και οικονομικά....λοιπόν και μια μικρή σχετικά βόλτα με ενα καφεδάκο μπορεί να προφερει μεγάλη ψυχική ανάταση και ευφορία..
    δεν είναι απαραίτητη (νομίζω) μια βόλτα 100-200 χιλ με τσιτα γκάζια (αρα και βενζινοβόρα) για να περάσουμε καλά και να γυρίσουμε Δευτέρα χαλαροί στην δουλειά.....

Παλαιό μέλος
    ο περισσότερος κόσμος δεν εχει λεφτα σιγουρα, αλλα πολλοί πασχουνε και απο κακή διαχείριση. Με καλή διαχείριση μπορείς να εξοικονομήσεις λεφτα για τα πάντα. Δε χρειάζεται να είναι οικονομολόγος καποιος για να κανει διαχείρηση, απλή κοινή λογική είναι

ως παραδείγματα κακής διαχείρισης που απαντώνται πολύ συχνα, είναι:

1. καπνισμα. Κοψτε το ρημάδι, δε λεει εκει που έχουν φτασει οι τιμές.
    2. "να παρω την ακράπα με το 1000αρικο, ενω δεν έχω λεφτα ούτε για βενζίνη"
    3. συνεχώς άχρηστα και απρογραμματιστα ψώνια και σε τιμές προ κρίσης. Μια έρευνα αγοράς (σκρουτζ, ebay, κλπ) βοηθάει παρα πολύ
    4. όλη μερα καφέδες στις καφτέριες. Πιειτε τον καφέ στο σπίτι. Και πιο καλος και πιο φτηνός.
    5. delivery και ταβέρνες. Αμα μαθεις να μαγειρευεις σπίτι καλά, γλυτωνεις και τη τσεπη και μετα ότι και να φας έξω σου φαίνεται για πέταμα

Μάλλον, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση (και στους sex pistols).

Μία καλή βόλτα 500χλμ. κοστίζει περίπου 40-50ευρω.
    Μια καλή βόλτα ΣΚ 1000 χλμ. κοστίζει περίπου 100-120ευρω.

Υπάρχουν άνθρωποι που με τα λεφτά αυτά περνάνε πλέον βδομάδες ή μήνα.
    Φυσικά για εκείνους δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε για μηχανάκι ούτε για βόλτες ούτε για φόρουμς.
    Έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα όπως η στέγη, τροφή κλπ
    Το πολύ πολύ να εχουν κανένα παπάκι για το καθημερινό ψάξιμο του επίουσιου.

Τώρα, για όλους τους υπόλοιπους πιστεύω ότι, ΑΝ ΑΓΑΠΆΝΕ ΤΗΝ ΒΌΛΤΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΉ και δεν έχουν το μοτοσακο μόνο για το γκαράζ και την καφετέρια, πάντα θα βρίσκουν, ανάλογα με την τσέπη τους, λεφτά για την αγάπη τους και την ψυχή τους.

Και μια βόλτα τον μήνα, βαλσαμο είναι.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι να χρησιμοποιούν την κρίση και το μεγάλο ζόρι που τραβάνε κάποιοι συνανθρωποι μας για να κρύψουν την βαρεμάρα τους να πάνε μια βόλτα.

ΥΓ:δεν μπορώ να καταλάβω πως το φαγητό σε ταβέρνα έχει γίνει μέρος της βόλτας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sv1000s
    Εγω πρην δυο χρόνια έκοψα το καπνισμα μετα απο 20 χρόνια για να βγαζω τα έξοδα για το sv.
    Απο τοτε εχει ασφαλεια ολο το χρόνο
    Και ανα πασα στιγμή καρφωνω κλειδί
    Και εξαφανιζωλ σολο γιατι εδω επαρχεια πουληθηκαν ολα τα μηχανακια που αγωραστηκαν απο μοδα για την καφετερια.
    Καποτε ηταν διαφορετικα τα πραγματα καθε κυριακη βολτα στανταρ.και τις πιο πολλες τις καναμε κιατο ναυπακτο τερμα μπραλο και επιστροφή απ τη ιδια διαδρομη.μηλαμε για 100 ευρω βολτα για πλακα.τωρα δεν εχουμε και ορεξη και αντοχη και γενικα οσο μεγαλώνεις βαρενεις.μακαρι να μπορουμε να κανουμε 5 βολτες το χρονο καλες να ξελαμπικαρουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι λατρεύουν τα μηχανοκίνητα είναι το υψηλότατο κόστος της βενζίνης.

δεν γίνεται η Ελλάδα και το Βέλγιο να έχουν ίδια τιμή στο λίτρο τη στιγμή που στην Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι 480 ευρώ και στο Βέλγιο 1500...
    στην Ουγγαρία που το κόστος ζωής είναι πάνω κάτω το ίδιο με το δικό μας η βενζίνη έχει 1 ευρώ το λίτρο.

Φαντάζεστε πόσες περισσότερες ή πιο μακρυνές βόλτες θα κάναμε εάν από το 1,4 ε/λτ η βενζίνη κατέβαινε στο 1;
    κι αυτό επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις πηδάνε όλο το πληθυσμό στη φορολογία επειδή είναι ανίκανες να πάρουν τα φράγκα από τους φοροφυγάδες και τους οφειλέτες.

Μπαμπη δεν νομιζω οτι τα 40 λεπτα ειναι η αιτια της ολης καταστασης.
    Βλεπω κοσμο να κλαιγεται εχοντας ακριβα αυτοκινητα,κινητα των 800 ευρω και παει λεγοντας.
    Δικαιωμα τους αλλα δεν γινεται να τα εχεις ολα,κανε τις επιλογες σου και πραξε αναλογα.
    Οι εποχες της ασυδοσιας περασαν,ας ξεχωρισουμε τις πραγματικες μας αναγκες απο τις περιττες.
    Και για μενα π.χ η βολτα ειναι ψυχικη αναγκη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ηayate Προβολή μηνύματος
    Εγώ πιστεύω είναι οι προτεραιότητες που έχει βάλει ο καθένας στη ζωή του και μόνον και καλά κάνει κιόλας,κακήν κακώς τα 20-40 ευρώ έστω και για 1 βολτούλα κάπου θα βρεθούν.Εμένα τουλάχιστον έπαιξε και καθοριστικό ρόλο α)το οτι "ξε@#$λώνω πιο πολύ στην μπίστα παρά σε μιά 400αρα χλμ. που θα μου βγεί στα ίδια λεφτά με φαγητό βενζίνες κτλπ κτλπ β)Ο χρόνος λόγω του φόρτου εργασίας έχει περιοριστεί πάρα πολύ. Εξ'άλλου πλέον έχει μπεί κ στο καλεντάρι μου μια φορά το χρόνο να γίνεται ταξιδι στο εξωτερικό με τη μηχανή ή και χωρίς ,τουλάχιστον αυτή είναι η "πρέζα" μου και το αγχολυτικό μου.Ντάξ και για τους ανθρώπους που συντηρούν μια οικογένεια πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα με τη δεδομένη κατάσταση.Και οκ θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένο γιατί έχω μια δουλειά που με καλύπτει και 1 σταθερότητα δε το αντιλέγω,αλλά δε θα κάτσω να γίνω και υπόδουλος του χρήματος.

Στην τελική έχουν υπάρξει μήνες που είχα μπεί απο χρέη ως το κεφάλι και έφτασα στο σημείο να ζητήσω απο κολλητό 40 ευρώ δανεικά για να βάλω βενζίνη να φύγω να εξαφανιστώ μια εκδρομή να ξεσκάσει το μυαλό μου.Άρα παίζει και αυτό το ρόλο του να ξέρεις οτι υπάρχουν άνθρωποι που σε μια δεδομένη στιγμή που παίρνεις την κατρακύλα βλέπουν οτι κάτι δεν πάει καλά και σε βοηθούν και στην ψυχική ανάταση.Και τον επόμενο μήνα συνειδητά όχι μόνο επέστρεψα όλο το ποσό έδωσα και παραπάνω γιατί στην δύσκολη στιγμή ο άλλος δεν ήξερε πόσο καλό πραγματικά μου έκανε.

Επίσης σημασία δεν έχει το αν παλιά πηγαίνανε 500 μηχανάκια στην Επίδαυρο κάθε σ/κ σημασία ανήκει στο παρελθόν,σημασία έχει πως αυτούς που γουστάρουμε να πηγαίνουμε εκδρομή μαζί τους ακόμα και ως τη Χαλκίδα για ένα ρημαδοκαφέ θα τον πείσουμε να έρθει να τον βοηθήσουμε ψυχολογικά ή και ακόμα οικονομικά (εγώ τουλάχιστον στα @@ μου δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά ας έρθει κάποιος να μου πεί πάμε ρε φίλε και βάλε μου την βενζίνη).

Η ανθρωπιά μας τελειώνει παίδες...όχι τα λεφτά...αυτό είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος δυστυχώς (και δεν εννοώ όλους εμάς που συμμετέχουμε στο θρεντάκιο γιατί τους περισσότερους ξέρετε οτι έχουμε πεί και 2-3 κουβέντες παραπάνω εκτός των μονοσυναντήσεων)
    Κάτι δεν πιάνω μάλλον...

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Είμαι στο μοτο από το 2008,
    τότε από Τετάρτη εμπαινες μέσα και έβλεπες
    και εγώ δεν ξέρω πόσες εκδρομές για το σκ!
    Για Σάββατο, για Κυριακή, χωμάτινες, ασφαλτινες,
    κοντινές, μακρινές ή και διημερες!
    Δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλεξεις,
    αλλά στην πορεία πέρα από την κρίση και την ανεργία ,
    ήρθε και ο σχεδόν διπλασιασμος της βενζίνης ο οποίος τσακισε ότι είχε απομένει..
    Εγώ προσωπικά έχω περιορίσει πάρα πολύ τις βόλτες και λόγω της κοπέλας μου που δεν το έχει
    με την μοτο και περιοριζομαι στο 36ωρο και δύο τρεις μικρές ακόμα βόλτες,
    συν τα 60 περίπου χμ για το πήγαινε έλα στη δουλειά,
    αλλά και αν γούσταρε και πάλι δεν θα είχα την δυνατότητα
    να βγαίνω κάθε σκ βόλτα..
    Όταν έφτασα εγώ που σε κάθε μου όχημα από το 2003 και μετά,που έπιασα δουλειά και ανελαβα ευθύνη,
    δεν με ένοιαζε πόσο καίει και πόσο έχει το λίτρο κτλ
    Που όπου χρειαζόμουν βενζίνη σταματαγα και έβαζα
    τώρα να κινουμαι και έχω στο μυαλό μου την οικονομική οδήγηση
    Κτλ κτλ ααααστα να πάνε!!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος

Αυτό που με εκνευρίζει είναι να χρησιμοποιούν την κρίση και το μεγάλο ζόρι που τραβάνε κάποιοι συνανθρωποι μας για να κρύψουν την βαρεμάρα τους να πάνε μια βόλτα.

.
    Αυτό που έχει αναδείξει αυτή η κρίση είναι η ένδεια σε ουσία και αξίες. Προτεραιότητες που πηγάζουν από βαθιές εσωτερικές ανάγκες, και όχι μόδα. Αυτές δεν κόβονται, απλά μεταλλάσσονται ανάλογα των συνθηκών. Βόλτες γίνονται και με ποδήλατα και με τα πόδια και με παπί 50αρι
    Travel, Grow, Share

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Προφανώς αφήνω απέξω ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά ζοριζονται!
    Η τιμή της βενζίνης είναι μία μικρή παραμέτρος αποτροπής,ας πούμε μία βόλτα ενός ντεπόζιτου περίπου 300 χλμ θα ήταν 5-10€ φθηνότερη.αλλα δεν νομίζω πως είναι η βασική αιτία.
    Το θέμα τσιγάρο το λέω κι εγώ!αν καπνίζεις δεν "δικαιούσαι" να γκρινιάζεις!!!το εκοψα κι εγώ και σώθηκα!
    @ggs:εμένα ή βόλτα μου παλιότερα ήταν μόνο καφές,σπανιοτατα έπαιζε φαγητό.η βόλτα είναι για την βόλτα,φαγητο καλο παίζει κι εδώ πιο πέρα.γιαυτο και είπα σπάνια θα βάλω ταβέρνα στην βόλτα μου.
    @antsoar:αυτό που λες το υπηρετήσες και βολταρες με το σκούτερ σου και μόνο μπράβο έχω να σου πω!!!
    Σε Αυτό που είπε ο γαύρος πιο πίσω για εποχές προ κρίσης,εχω ένα σχόλιο να κάνω.την πρώτη μεγάλη και 100% δική μου μοτοσυκλέτα την πήρα αρχές του 2010,μεσα στην κρίση δηλαδή.
    Τα πρώτα δύο χρόνια παίζανε πολλές βόλτες,μικρες μεν αλλά πολλές.με τα χρόνια οι βόλτες αλλαξαν,μεγαλωσαν λίγο,πηγαν πιο ορεινά κλπ.
    Εποχές παχιων αγελάδων δεν πρόλαβα,μισθο κρίσης έχω χρόνια τώρα και παλευω με αυτά.
    Άλλος μπορεί να πει ότι με 1500 δεν βγαίνει για βόλτα και άλλος με 500 ότι βγαίνει μία χαρά.θεμα προτεραιότητας είναι το πώς θα χαλάσεις το περίσσευμα σου.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από leo1964 Προβολή μηνύματος
    Κόβω από παντού,αλλά οι βόλτες....βόλτες
    Χωρίς μηχανή δεν μπορώ να με φανταστώ!!!
    Αυτο ακριβως...
    Πιστευω οτι ο καθενας στις μερες μας δυσκολευεται οικονομικα...
    Ολα θεμα διαχειρησης ειναι...
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Κατα περιοδους βαριεμαι τη βολτα με τη μηχανη. Ισως γιατι οι διαδρομες και οι προορισμοι για ημερησια απο Αθηνα ειναι σχετικα λιγοι, χιλιοειδωμενοι, απο γνωστους πολυπερπατημενους δρομους κτλ κτλ.
    Άλλες φορες παλι γουσταρω τρελά βολτες. Αυτη την περιοδο ομως οχι· βαριεμαι.
    Επειδη φοβομουν να παραδεχτω την βαρεμαρα μου ακομη και στον ιδιο μου τον εαυτο εβρισκα διαφορες δικαιολογιες. "Δε μου κανει η μηχανη· δε με βολευει.." κτλ κτλ. Τό να μου βρωμαγε τ αλλο μου ξινιζε. Επισης εχω χρησιμοποιησει πολυ αυτη τη δικαιολογια
    την κρίση και το μεγάλο ζόρι που τραβάνε κάποιοι συνανθρωποι μας για να κρύψουν την βαρεμάρα τους να πάνε μια βόλτα.
    Μιλωντας για ανθρωπους που δεν αντιμετωπιζουν προβληματα βιοπορισμου
    νομιζω οτι ο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι η διαθεση
    και οχι το χρημα. Κατα τη γνωμη μου, η κριση εχει επιτυχει το πιο ευστοχο χτυπημα· τη διαθεση των ανθρωπων. Οσον αφορα το χρημα· και με λιγα μπορεις.

Το φαγητο σε ταβερνα δεν εχει γινει μερος της βολτας. Παντα ηταν μερος της βολτας. Γενιες και γενιες επι σειρα ετων εχουν γαλουχηθει ετσι μεσα απο παρεες, λεσχες, φορουμς κτλ.. Χαλατε την πιατσα ορισμενοι

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator

Ελα μου ντέ.... Από 'κει πού ήταν ο σκοπός και ο προορισμός της βόλτας...........................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Νέο μέλος Το avatar του/της Balkan_express
    Καλησπέρα και από εμένα στην παρέα.
    Ωραίο θέμα, αλλά δύσκολο να το αναπτύξει κανείς σε λίγες γραμμές. Θα σας πω την προσωπική μου κατάσταση.

Από το 1998 ταξιδεύω όλη την Ευρώπη, είτε με μηχανή είτε με αυτοκίνητο. Από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλήθεια είναι! Πλέον έχω δικό μου μισθό και δεν είμαι με χαρτζιλίκι από ταβέρνες που δούλευα ως φοιτητής! Επίσης μετά το 2009 δεν παίρνω δάνεια, έχω σπίτι αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα δικά μου και πλέον είμαι υπεύθυνος με ανάλογες απολαβές στην δουλειά μου, ΑΛΛΑ τώρα
    δεν έχω χρόνο, τώρα είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά και 18 χρόνια μεγαλύτερος... Τώρα πλέον επιλέγω τις βόλτες μου και τις παρέες μου με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια, αναζητώ ανέσεις που κάποτε απλά δεν υπήρχαν στο κάδρο.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι άλλοι δε μου στέρησαν τη βόλτα εγώ από μόνος μου επέλεξα να απέχω από αυτή, συνειδητά έπαψε να με γεμίζει όπως παλιά. Φέτος πήγα στα Βαλκάνια έκανα 4000χλμ πέρασα υπέροχα, και μετά δεν πέρασε η άφρικα από το μυαλό μου ούτε για να την πλένω...
    ---ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ---

Πολύ σωστά αυτά που λέτε. Έτσι είναι.. Η κρίση, εκτός του οικονομικου, έχει επηρεάσει πολύ και την ψυχολογία και την διάθεση.
    Αλλά(και) γι αυτό δεν κάνουμε την βόλτα; μπας και την αλλάξουμε λίγο την γ@μημ€νη...
    Φυσικά, ο καθένας διαθέτει όπως εκείνος νομίζει την μηχανή του, τα λεφτά του, τον χρόνο του και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό απ όλους.

Ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω τις βόλτες που είχε το φόρουμ το 2008.
    Δεν ξέρω αν αυτό είναι δείγμα. Μην ξεχνάμε ότι, εκτός από την κρίση, πλέον υπάρχει πολύ δυνατά το Facebook με εκατοντάδες μοτο-γκρουπακια-παρεες, υπάρχουν μικρότερα πιο "οικογενειακά" φορα με συγκεκριμένη - εξειδικευμενη κατεύθυνση και, γενικά, ο χάρτης του ίντερνετ έχει πολλά νησάκια.
    Για εμένα, το μέτρο είναι οι Κυριακές το πρωί στο περίπτερο...
    Παλιά, δεν έβρισκες να παρκάρεις...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2011, 11:15
  2. Οικονομία, κρίση, και μέλλον
    από monstermind στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2009, 05:09
  3. Κριση και εδω?????????????
    από castor στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26