ρε θα το χαλαω το ρημαδι καθε μερα.
Συμβουλέψου καλέ μου thunter το βιβλιαράκι του αμαξιού - αν υπάρχει - για το πότε θέλει αλλαγή ο ιμάντας χρονισμού.
Στο clio του '98 (1.2) θέλει κάθε 4 έτη ή κάθε 60.000km. Εκτιμώ πως κάτι παρόμοιο θα είναι και στο σάξο (είμαστε σίγουροι ότι έχει ιμάντα έτσι;)
Δε γνωρίζω το επίπεδο γνώσης των μελών που συνιστούν να κάνεις μόνος σου την αλλαγή του, σε διαβεβαιώνω ωστόσο πως πρόκειται για αρκετά λεπτή διαδικασία - χωρίς να υπολογίζουμε καν τα παρελκόμενα αυτής της εργασίας - ήτοι τεντωτήρας, αντλία νερού, παραφλού, κλπ.
Μην το αμελήσεις διότι μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για το μοτεράκι, από το να πάρεις όλο το σετ βαλβίδων στο χέρι, μέχρι και να χάσεις τον έλεγχο του αμαξιού - αν αυτός σπάσει κατά την οδήγηση.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
https://www.youtube.com/watch?v=X6X6-H8R_pI
Παράδειγμα από αλλαγή σε κάποιο 206. Στο συγκεκριμένο είναι ένας ιμάντας για όλα.
Σε αλλους κινητήρες πιθανόν να συναντήσεις 2. Ξεχωριστά για υποβοήθηση τιμονιού-αντλία νερου και ξεχωριστά για alternator + air-condition..
Ψάχνοντας λιγο παραπάνω στο youtube ίσως βρεις και για τον δικό σου κινητήρα.
Όλα είναι δύσκολα εάν δεν έχεις ξανακάνει κάτι. Στο αυτοκίνητο (και στην μηχανή) ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας για εμένα είναι η έλλειψη ράμπας. Είναι δύσκολο να σκύβεις εκεί κάτω με τις ώρες (ειδικά εάν περνάνε και τα χρόνια). Και ακόμα και για την ποιό μικρή εργασία πρέπει να σκύψεις.
Καλημερα.Μαλλον θα το παω σε ενα μαστορακι,που τα απογευματα δουλευει σπιτι του για τα extra του.
Μου ειχε αλλαξει πριν 3 χρονια δισκο/πλατο(παλι στην αυλη του σπιτιου του)και δεν ειχα δυσαρεστες εκπληξεις απο την δουλεια του.
Ευχαριστω για τις απαντησεις.