οχι οτι ξερω κατι...αλλα και τωρα στη δαμασκο το ιδιο λενε.ετσι πληροφοριακα δλδ my lord
τωρα...για το ενδεχομενο συραξης...αμα δεν το θελουν τα αφεντικα-νταβαδες απλα δεν υπαρχει κανενα ενδεχομενο να γινει οποτε χαλαρωστε με τα εξοδα για αεροπλανα που θα οδηγανε αλλοι και βαλτε καμια ακραπα με οτι φραγκα μπορειτε να διαθεσετε να γουσταρετε. εναλλακτικα αν δε βγαινουν τα φραγκοδιφραγκα πατε για σουβλακια και περιπτερομπυρες![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε στο ότι πόλεμοι με καριοφίλια δεν διεξάγονται πλέον και ότι μια πιθανή σύρραξη με τους απέναντι θα είναι θέμα λίγων ωρών. Επίσης υποθέτω πως όλοι είμαστε ψυλλιασμένοι για το εξής: κανένας δεν δρα αυτοβούλως και κάνει ότι του κ@υλωσει, όποτε του κ@υλώσει με πεσίματα, γιατί άπαξ και κατεβάσεις το παντελόνι για να ρίξεις πο*τσο κάπου, κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν θα φας πολύ μεγαλύτερο από πίσω, όντας ακάλυπτος (ακόμα και ως τιμωρία για την αυθάδεια σου). Αυτό ισχύει κάργα στην περιοχή μας και ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, να αγοράσουμε F-35 και Rafaele και πως τα λέτε, μάλλον λίγη σημασία έχει, καθότι όπως σωστά γράφτηκε σε προηγούμενο μήνυμα, αν θελήσουν οι "μεγάλοι" να πάρει νησί η Τουρκία, θα το πάρει, δεν πα να χουμε και Χ-Wing Starfighter από το Star Wars.
Προσωπικά θέλω άλλο πράγμα, που ποτέ δεν είχαμε στην νεότερη ιστορία μας. Μακροπρόθεσμο πλάνο και μια ρότα στην εξωτερική πολιτική, καθώς και ικανή διπλωματία σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει στρατός και μάλιστα αξίομαχος και υψηλού επιπέδου, δεν λέω το αντίθετο. Όταν όμως βλέπεις πως οι αξιολογήσεις ακόμα και σε αυτόν, γίνονται βάση κομματικού προσανατολισμού, ε αϊ γ@μήσου...
το συστημα αποφασισε να κλεισει συνορα και να "μαζεψει" τον λαο του, το οτι το συστημα αποφασισε να φερει στισ εξουσιεσ των χωρων τουσ μπρατζαραδεσ σκυλουσ του ειναι ενα βημα ακομη, το οτι μπορει να ψαχτουν με νεεσ γεωπολιτικεσ επεκτασεισ και αναθεωρησεισ μπορει να ειναι ενα επομενο
Πολιτικα ειμαστε μεσα στο ring οτι ανασχεδιασμοσ αποφασισθει θα πραγμοτοποιηθει χωρισ πολλα πολλα
Ειναι οπωσ τα pc εχεισ windows επιβαλλεται να εχεισ ολα antivirus antispyware για να μη μαμηθει το pc σου.Αν αποφασισεισ να κινηθεισ σε linux δε προκειτε ποτε να ασχολειθεισ με την συντηρηση του pc σου ουτε θα φασ ιο ποτε...
Η κουβα ωσ χωρα εκτοσ δυτικης εφαρπαγης δεν διαθετει φυσικο πλουτο μεγαλο τουρισμο οπωσ και γεωστρατηγικο σποτ; ειναι και θα παραμεινει στο ξεκαρφωμα μακρυα απο πολεμους γιατι δεν τα βρηκανε με τουσ "αλληλεγγυουσ" νατοικουσ συμαχους μας
Αλλα αυτα για μας "δεν γινονται"
δε προτείνω τίποτα έθεσα ενα food for thoughts
you rise you fall you're down then you rise again
Χαλάω λίγο το νήμα αλλά ας είναι:
Αν έχω καταλάβει σωστά, γράφεις ότι η Κούβα που είναι εκτός δυτικής εφαρπαγής εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο και τον τουρισμό της, χωρίς να έχει γεωστρατηγικά προβλήματα. Το food for thought λοιπόν είναι μήπως αυτό το μοντέλο ταιριάζει και στο δικό μας οικόπεδο - μακριά από "αλληλέγγυους" ΝΑΤΟικούς συμμάχους κτλ. Κάνω κάπου λάθος;
Επειδή μπορει να παρεξηγηθούν καποιοι με το θεμα Κούβα δεν κάνω προτροπή το αποσύρω αν θέλετε,
Η αναφορά παει στο οτι οταν εισαι "εντός παιχνιδιού" θα εισαι χειραγωγημένος για να μη το πω προτεκτορατο.
Η Δύση σου προκάλεσε εμφύλιο, σου έφερε χούντα,
σου εχει προκαπαρωσει οτι φυσικό πλούτος ενδεχωμενως ανακαλυφθεί, σε ανάγκασε να μπεις στο ευρώ μαζι με Γαλλία, τους πληρώνεις τα μνημόνια, εχεις υποθήκευσει οτι δημόσιο αγαθο υπαρχει, ενω σε αναγκάζει να αγοράζεις εξοπλιστικά πακέτα εθν άμυνας
Και εαν θελήσει τωρα με τα νεα πολιτικα μοντέλα των μπρατσαραδων θα σου φερει γεωπολιτικό πόλεμο και θα τρέχεις οπως ακριβώς ο συριος να σωθείς
Δε θα αναπαράγω λοιπόν καμια συσχέτιση για ενδεχωμενη εμπλοκή στο Αιγαίο
Γιατι το παρασκεύασμα αυτο οφείλεται στα νατοικα "αδέρφια μας"
Επειδή σου απάντησα εγώ πρώτα, σε καμία περίπτωση δε θέλω να αποσύρεις κάτι. Και να παρεξηγούμουν/παρεξηγιόμανε (που δεν ισχύει), ελευθερία του λόγου έχουμε, δικό μου πρόβλημα. Από εκεί και πέρα ζήτησα διευκρινήσεις ως προς αυτά που έγραψες γιατί θεωρώ ότι η προσέγγισή σου δεν έχει μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα. Γι'αυτό υπάρχει ο διάλογος, το συζητάμε το πράγμα - αν και όπως έγραψα πριν χαλάω το νήμα που είναι ήδη off topic.
Ακριβώς επειδή ειδικά η Κούβα ήταν προτεκτοράτο των Σοβιετικών μέχρι που κατέρρευσαν και με την απόπειρα να εγκαταστήσει τα πυρηνικά του δικού της "προστάτη" κόντεψε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο, κάτι με τσίγκλησε λίγο παραπάνω. Πρόσθεσε την ανελευθερία που καθεστώτος και το ότι κάποιοι Κουβανοί σκυλοπνίγονται προκειμένου να φτάσουν στη Φλόριδα των φονιάδων των λαώνε Αμερικάνων και θα πάρεις μια ιδέα πώς το βλέπω το εγώ.Η αναφορά παει στο οτι οταν εισαι "εντός παιχνιδιού" θα εισαι χειραγωγημένος για να μη το πω προτεκτορατο
Απόψή μου είναι ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης συνήθως το έχουμε εμείς. Τα κάναμε δε συνήθως σύσκατα όταν πηγαίναμε κόντρα στους συμμάχους μας (π.χ. Μικρασιατική) οι οποίοι γενικά αναμειγνύονται όσο χρειάζεται για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Απλά κάποιες φορές τα κάνουν χειρότερα από πριν.Η Δύση σου προκάλεσε εμφύλιο, σου έφερε χούντα...
Την ίδια Δύση έχουν και οι υπόλοιποι και είναι (ήταν τουλάχιστον...), συγκριτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη, και γαμώ. Εμάς μας έβαλαν στο μάτι γιατί είμαστε πιο όμορφοι και μας ζηλεύουν;
ραφαλ είμαι και εγω..ρωτα τους όμως αν το ΑΕΣΑ ρανταρ του αν μπορουν να δουν το φ-35 στα 50χλμ όταν το φ-35 θα μπορει να τους εντοπιζει από τα 240χλμ και να τους λοκαρει με μετεορ 6max ταχυτητα από τα 120χλμ..που σημαινει...ότι και τα ραφαλ θα πεφτουν ακλαφτα χωρις να ξερουν από που τους ηρθε...ασε που εινια και πανάκριβα και στην αγορα και στην χρηση τους..
Παντως μιλαμε για αγοες δις και δεν συζητάμε το αυτονοητο...ότι στα νησια του ανατολικου αιγαιου πρεπει οι κατοικοι να εκπαιδευτουν στα οπλα και σε αντιαποβατικες/αερομεταφερόμενες τακτικες..κανενα φ-35 δεν θα μπορεσει να δωσει τη νικη αν υπαρχουν ψυχωμενοι να υπερασπιστουν τον τοπο τους και μονο της η ΖΜΑΚ σε τοσο μεγαλο χωρο δεν μπορει...άλλο να εχεις 10.000 οπλα απέναντι σου εστω και ανεκπαιδευτους και άλλο 500 οπλα και οι γυναικες να ουρλιαζουν όπως εγινε στην κυπρο..
Αντι λοιπον οι παραμεθοριοι συμπολίτες μας να γκρινιαζουν συνεχεια για τον τουρισμο και τις επιδοτήσεις που τους χρωστάει το κρατος, ας συνειδοτοποιησουν για το τι πρεπει να κανουν για το καλο το δικο τους και να μην τα περιμενουν από τους αλλους...
το κακο ερχεται, το 2020 οι ουνοι θα εχουν ετοιμοπολεμη μια μοιρα αορατων Φ-35 και 300 φ-16, ετοιμες μοιρες επιθετικών ελικοπτερων ΑΤ-129, τα νεα τους τανκσ ALTAY, πληθος συγχρονων αποβατικών, ηλεκτρονικο πολεμο κ.λ.π και κυριως αφοσιωμένους στο καθεστώς του σουλτανου στρατιωτικούς αλλωστε για αυτό κανει τωρα τις απαραίτητες εκκαθαρισεις...
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ λοιπον, ΕΚΣΠΑΙΔΕΥΣΗ..ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ..οποιος μπορει να κρατησει οπλο στις περιοχες των νησιων και εβρου πρεπει να συνειδητοποιηθεί και να αρχιζει να ετοιμάζεται ψυχολογικα..
Φυσικα εννοείται ότι το πηδημενο το κρατος πρεπει να αρχισει τέτοιες πρωτοβουλίες κι εδώ είναι η απορια μου ο στρατοκαβλος Καμμενος τι κανει;;
Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..
Εχεις δει εθνοφύλακες? Τους ειδα προχθές , είχαν ερθει για βολή στα 300m. Το οτι η βολή ειναι στα 300 ειπωθηκε 3 φορες απο τον αξιωματικό βολής. Η πρώτη δεκάδα έριξε και πετύχαιναν το χώμα μπροστα απο τους στόχους. Τι συμβαίνει τι συμβαίνει .... τα κλισιοσκοπια είχαν μείνει στα 100...
Δεν υπάρχει σωτηρία λεμε![]()