Σελίδα 13 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 251

Θέμα: Συσχετισμοί αεροπορικων δυνάμεων στο Αιγαίο και Μ. Ανατολή.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    δεν θα σχολιάσω το υπόλοιπο κείμενο γτ είναι ότι να'ναι.

στον Έβρο απ'ότι ξέρω έχουμε φοβερό υλικό σε τεθωρακισμένα και αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά. χώρια τους πυραύλους, αλλά δεν είμαι απόλυτος γνώστης

....αλλά άμα ήξερες και λίγη αντικειμενική ιστορία θα γνώριζες τι έκανε ο ΕΟΚΑ στους τουρκοκύπριους, τι έκανε ο ελληνικός στρατός στην μικρασιάτικη εκστρατεία κτλ
    Για πες εσύ που ξέρεις τι έκανε...

Έγιναν ακρότητες - σε όλους τους πολέμους γίνονται, αλλά αν είχαν γίνει στο βαθμό που έκαναν οι Νεότουρκοι, θα το είχαν κάνει σημαία, και δεν έχουν βγάλει άχνα 100 χρόνια τώρα.
    Αντίθετα, αν διαβασεις (ή είχες την τυχη να τα ακούσεις) το τι έγινε απο τα μεμέτια, φρίττεις.
    κανένα πρόβλημα.

αλλά ουδέτερη ζώνη ας γίνει και όλη η ανατολική Θράκη και τα μικρασιατικά παράλια.
    Πιο πιθανό σενάριο είναι η αυτονόμηση αυτών.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ψάξτε λίγο άρθρα και συνεντεύξεις του Ιωάννη Μάζη,είναι ακαδημαϊκός, εξαιρετικά ενήμερος στα ελληνοτουρκικά αλλά και γενικότερα σε όλο το φάσμα της γεωστρατηγικής –γεωπολιτικής. Αν είναι να διαβάζουμε defencenet και on alert την γ@μησαμε....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Για πες εσύ που ξέρεις τι έκανε...

Έγιναν ακρότητες - σε όλους τους πολέμους γίνονται, αλλά αν είχαν γίνει στο βαθμό που έκαναν οι Νεότουρκοι, θα το είχαν κάνει σημαία, και δεν έχουν βγάλει άχνα 100 χρόνια τώρα.
    ξέρω, έχω ακούσει και έχω διαβάσει ότι και οι 2 πλευρές επιδόθηκαν (από θέση ισχύος) σε μαζικές σφαγές, βιασμούς, βασανιστήρια κτλ.

εισβολή του στρατού του Κολοκοτρώνη και σφαγές στη Τριπολιτσά; νταξ μωρέ γίνονται αυτά 400 χρόνια καταπίεση κτλ

σφαγές τούρκων πολιτών στη μικρασιατική εκστρατεία; νταξ μωρέ αλλά οι Τούρκοι έκαναν χειρότερα, βλ Πόντο κτλ

εθνοκαθάρσεις στη Τσαμουριά; νταξ μωρέ αλλά οι αλβανοί συντάχτηκαν με το Μουσολίνι και πήγαιναν γυρεύοντας κτλ

σφαγές από τον ΕΟΚΑ Β' το '74; νταξ μωρέ οι Τούρκοι πήγαιναν γυρεύοντας κτλ.

οκ, κι εγώ πατριώτης είμαι και αγαπώ τη χώρα μου αλλά δεν γίνεται μια ζωή οι γείτονες να είναι οι κακοί ή οι χειρότεροι από μας
    και εμείς μια ζωή να είμαστε τα θύματα και οι καταπιεσμένοι. και λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.

κανένα πρόβλημα.

αλλά ουδέτερη ζώνη ας γίνει και όλη η ανατολική Θράκη και τα μικρασιατικά παράλια.
    Απόλυτα σύμφωνοι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    τι εννοείς;

Επίσης απόλυτα σύμφωνοι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    ε ρε ενας Ματαφιας που μας χρειαζεται(οταν υπηρετουσα στη Μυτιληνη ερχοταν στο στρατοπεδο)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Απλα φανταστειτε ολοι οι ακριτες να συντονιστουν με οπλα σε μια νυχτερινη ασκηση, τι μουδιασμα θα προκαλεσει στους ουνους που θα καταλαβουν τι τους περιμενει κσι αυτο απο μονη της ειναι ΑΠΟΤΡΟΠΗ..Το ξαναλεω βεβαια οτι χωρις κεντρικη σχεδιαση δεν μπορει να γινει τιποτα..

Οποτε αντι να βριζουν τον καθενα που τους λεει τα αυτονοητα καλο ειναι οσο χρονο εχουν να πιεσουν καταστασεις για καλυτερη αμυνα..και αυτο σημαινει βολες,κατασκευη καταφυγιων,ψυχολογικη προετοιμασια, συντονισμος θεσεων, στησιμο παγιδων κ.λ.π.
    Αμυνα λογικής Αλβανιας...

Παλλαϊκή άμυνα την ελεγε ο Αντρεας στα 80s...

Παντα στην πρωτοπορία.

Για πες ρε Ζοπα, πού υπηρέτησες;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ξέρω, έχω ακούσει και έχω διαβάσει ότι και οι 2 πλευρές επιδόθηκαν (από θέση ισχύος) σε μαζικές σφαγές, βιασμούς, βασανιστήρια κτλ.

εισβολή του στρατού του Κολοκοτρώνη και σφαγές στη Τριπολιτσά; νταξ μωρέ γίνονται αυτά 400 χρόνια καταπίεση κτλ

σφαγές τούρκων πολιτών στη μικρασιατική εκστρατεία; νταξ μωρέ αλλά οι Τούρκοι έκαναν χειρότερα, βλ Πόντο κτλ

εθνοκαθάρσεις στη Τσαμουριά; νταξ μωρέ αλλά οι αλβανοί συντάχτηκαν με το Μουσολίνι και πήγαιναν γυρεύοντας κτλ

σφαγές από τον ΕΟΚΑ Β' το '74; νταξ μωρέ οι Τούρκοι πήγαιναν γυρεύοντας κτλ.

οκ, κι εγώ πατριώτης είμαι και αγαπώ τη χώρα μου αλλά δεν γίνεται μια ζωή οι γείτονες να είναι οι κακοί ή οι χειρότεροι από μας
    και εμείς μια ζωή να είμαστε τα θύματα και οι καταπιεσμένοι. και λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.
    Με εξαίρεση την 3μερη σφαγή στην Τρίπολη, για όλα τα υπόλοιπα θα σου συνιστουσα να διαβάσεις Ιστορία. Όχι από Έλληνες ιστορικούς, γενικά, ό,τι πέσει στα χέρια σου.
    Κι όχι αποσπασματικά.

Το να μπω εγώ σήμερα στο σπίτι σου και να σου αποκεφαλίσω όλη την οικογένεια είναι από μόνο του αηδιαστικό, αλλά αν εσύ προηγουμένως μου έχεις κόψει σε φέτες τα παιδιά μου, το βλέπεις με άλλο μάτι.

τι εννοείς;

Εννοώ να διαβάσεις λίγο.

τα απλοικά τσιτάτα και επί γης ειρήνη, στην εκκλησία ή στα Μάταλα.
    Τελευταία τροποποίηση από sniper; 16/11/2016 στις 14:24.

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Για να μείνουμε στον τίτλο του θρεντ
    Ο συσχετισμός των αεροπορικών δυνάμεων στο χώρο του Αιγαίου δεν μπορεί να αποδωθεί μόνο σε ψυχρά νούμερα ποσότητας αεροσκαφών,2ης, 3ης, 4ης γενιας κτλ. Χρειάζεται να ληφθούν υπο οψιν και άλλοι παράγοντες, αποστάσεις, πλοία επιφανείας για αντιαεροπορική κάλυψη, βάσεις στα νησιά χρόνος και ποιότητα αντίδρασης, καίρια χτυπήματα κτλ.
    Ο πόλεμος των έξι ημερών Ισραήλ-αράβων για παράδειγμα απέδειξε του τι μπορεί να γίνει σύντομα και με ακρίβεια βγάζοντας αποτελεσμα.
    Οι Γερμανοί με μηχανοκίνητες δυνάμεις έκαναν περίπατο στην τεράστια αριθμητικά αλλά με αρχαίο πολεμικό δόγμα Πολωνία κτλ.
    Η απόβαση στην Κυπρο διδασκεται στις σχολες πολεμου σαν την χειροτερη αποβαση και σαν παραδειγμα αποφυγης, απλα μας βρηκαν σε κατασταση καφενειου (η οποια εξηγηση θελει ο καθενας δινει εδω)
    Κυριοι δεν ειμαστε κατοικοι Ελβετιας, ειμαστε διαχειριστες του Αιγαιου που ειτε αυτο σημαινει οτι οποιος το ελεγχει ελεγχει την μεσογειο και κατα προεκταση γεωστρατηγικα μεγαλο μερος του πλανητη, ειτε εχει τα κοιτασματα που λενε οποτε μπαινει και τεραστιο οικονομικο συμφερον.
    Αν θες ειρηνη ετοιμασου για πολεμο. δεν ειναι φασιστας εθνικιστης η στρατοκ@υλ@ς οποιος το λεει αυτο. πρωτος εγω παω χιπις στα ματαλα αν υπαρχει τροπος διασφαλισης οτι αυτο δεν θα ειναι μονοπλευρο
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN

εθνοκαθάρσεις στη Τσαμουριά;

νταξ μωρε δεν εγιναν απο το ευλογμενο χερι του Αρη.

Παλαιό μέλος
    Διαβαζοντας τα παραπάνω και βλέποντας τι συμβαινει στο εδαφος (στο τεραίν, στην πραγματικότητα) σε νησί του Αιγαίου καταλήγω ότι: ολα αυτά περί αγορά όπλων-ανταγωνισμός και τέτοια γίνεται καθαρά α) για κερδοφορία μίζα κτλ
    και β) κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για την ασφάλεια των νησίων....είτε από αδιαφορία, είτε από επειδή όπως λέει και το τραγούδι: το παιχνίδι ειναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 7gibernau
    Πιο πολλές θα ναι οι σφαίρες στους λιποτάκτες παρα στους εχθρούς,εκεί τη βλέπω τη Δουλεια
    Πωλείται Ποδηλατο commencal supernormal 2 29"
    https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153604

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7gibernau Προβολή μηνύματος
    Πιο πολλές θα ναι οι σφαίρες στους λιποτάκτες παρα στους εχθρούς,εκεί τη βλέπω τη Δουλεια
    Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το '40;

ps: Av έτυχε να πέσει στα χέρια σας το ένθετο με τις φωτογραφίες της κατοχής που έδινε το ΒΗΜΑ της Κυριακής πριν λίγο καιρό, θα διαπιστώσετε πως σήμερα είναι στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, οι απόγονοι των δοσίλογων του τότε.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Παρόμοια θέματα

1. ΑΠΟΚΑΛYΨΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
    από tai στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2006, 16:49
  2. Αλάτι στο δρόμο και ζάντα του Lc...
    από thander στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2006, 10:38
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2006, 21:10
  4. Abs στο 650 και στο 1000;;;