Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: αγορά χομπιστικού air compressor

hercooligan Το avatar του/της doctoras

αγορά χομπιστικού air compressor

καλημέρα παιδιά,
    έχω χρόνια στο μυαλό μου να αγοράσω ένα κομπρεσσεράκι να μπορώ να φουσκώνω τα λάστιχα αυτοκινήτου - μηχανακίου παράλληλα να χρησιμοποιηθεί χομπιστικά με τα κατάλληλα εξαρτήματα για να βάψω διάφορα πραγματούδια + ότι άλλη εφαρμογή μου κατέβει να κάνω

επειδή ως τώρα δεν είχα κάτι παρόμοιο, θα ήθελα να αγοράσω κάτι φθηνό αλλά όχι ψευτικο εννοώντας να χαλάσει εύκολα και θα μου μείνει στα χέρια
    τσεκάροντας λίγο στο skroutz συνάντησα ένα στο κατοστάρικο απο την einhell 1.5hp 24lt

ποια είναι η αποψη σας οι γνώστες? τι specs θα συνιστούσατε? κάποια ένσταση ή προτίμηση σε κάποια low budget brand?
    you rise you fall you're down then you rise again

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Εγώ αγόρασα προ 5 μηνών αυτό Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1480144970530-1916531364.jpg 
Προβολές:	210 
Μέγεθος:	83,8 KB 
ID:	374603

Με φυσητηρα, ένα μετρητή πίεσης για ελαστικά και περίπου 7 μέτρα λάστιχο στα 150 γιούρια.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

50lt 2hp δεν ειναι αυτο;
    Σε ικανοποιεί για τις εφαρμογές σου; ο χρόνος επαναφορτίσης ειναι επαρκής;
    Συνδέεις και αεροκλειδο πανω; παίζει;

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Ναι 50αρι με 2ίππους. Εγώ το θέλω για φύσημα (καθάρισμα ).
    Κρατάει καλά και γεμίζει γρήγορα.
    Για αεροκλειδο δεν γνωρίζω τι προδιαγραφές χρειάζεται.
    Ήθελα να αγοράσω ένα μικρό σαν αυτό που έγραψες ,αλλά τελικά προτίμησα το μεγαλύτερο και μάλλον καλύτερα γιατί θα δουλευε υπερωρίες.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Νέο μέλος Το avatar του/της pano kato
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_4831 (Small).jpg 
Προβολές:	191 
Μέγεθος:	60,3 KB 
ID:	374606 Πριν λιγο καιρο το πηρα 165ε. Διλεξα το μεγαλυτερο, ερασιτεχνικο μονοκυλινδρο toros, για τις σπανιες φορες που θα χρειαστει λιγο παραπανω δυναμη! Για αεροκλειδο, εξαρτατε απο την παροχη lit\min kαι πιεση που ζηταει το εργαλειο που θες να δουλεψεις. θα σου πουνε στο καταστημα που θα πας. Νομιζω πως μια μικρη αεροκαστανια η ενα μικρο αεροκλειδο,τα σηκωνει και ας δουλευει συνεχεια!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αν στην ερασιτεχνική χρήση βάζεις και εργαλεία και βαψίματα κλπ νομίζω (είμαι πολύ σίγουρος) ότι χρειάζεσαι πάνω από 250lt/min αναρρόφηση.
    Μην κοιτάς ούτε λίτρα ούτε άλογα.
    Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο.

Απο οτι είδα καταλυτικός παράγοντας για την αναρρόφηση/min παίζει η ισχύς του μοτερ, κάπου στα 2,5hp ανέρχεται σε πανω των 250~280/min
    Αντιθέτως τα των 2 αλόγων παίζουν απο 200 ~ 220/min

Μάρκες στα μεχρι 150ευρω(που ειναι το ταβάνι μου) λογο υποστήριξης, official site, και ανταλλακτικών τρεις toros, Enhell, black&decker

Και υπαρχει το εξής δίλημμα
    Toros 2,5hp/24, 250 άναρροφηση
    B&D 2hp/50, 210 αναρρόφηση
    Τι θα επιλέγατε;

Νέο μέλος Το avatar του/της pano kato
    Και τα 50lit αεροφυλακιο και τα 25 ειναι λιγα για πιο σοβαρες δουλειες. Παρε το toros!

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Μια χαρα δουλευει αεροκλειδο το απο πανω toros. Τσεκαρισμενο.
    Για ερασιτεχνη μια χαρα, για βουλκανιζατερ δεν κανει
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alex14 Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι, με το ίδιο σε όγκο και ισχύ δεν με καλύπτει για το αερόκλειδο. Για να λύσω βολάν στο παπί ταλαιπωρήθηκα γιατί όλα αυτά έχουν μικρή παροχή και τα αερόκλειδα πίνουν τον άμπακο. Αδειάζει ο σωλήνας παροχής πιο γρήγορα από ότι μπορεί να γεμίσει και ξεμένει από δύναμη το αερόκλειδο. Αλλά μπορεί να είναι το δικό μου σπειράλ μικρής διατομής και να φταίει αυτό αν και δεν νομίζω
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι, με το ίδιο σε όγκο και ισχύ δεν με καλύπτει για το αερόκλειδο. Για να λύσω βολάν στο παπί ταλαιπωρήθηκα γιατί όλα αυτά έχουν μικρή παροχή και τα αερόκλειδα πίνουν τον άμπακο. Αδειάζει ο σωλήνας παροχής πιο γρήγορα από ότι μπορεί να γεμίσει και ξεμένει από δύναμη το αερόκλειδο. Αλλά μπορεί να είναι το δικό μου σπειράλ μικρής διατομής και να φταίει αυτό αν και δεν νομίζω
    Η αληθεια ειναι οτι και μενα με παιδεψε να λυσω το παξιμαδι του μπροστα γραναζιου του bandit αλλα νομιζα οτι το ειχαν σφιξει πολυ και με δυνατοτερο αεροκλειδο απο το δικο μου (einhel). Ισως εχεις δικιο.
    Παντως αλλες βιδες π.χ. τροχου, πισω γραναζιου , ροδα αυτοκινητου κτλ τις εχει ευκολα αλλα αδειαζει γρηγορα .
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Η αληθεια ειναι οτι και μενα με παιδεψε να λυσω το παξιμαδι του μπροστα γραναζιου του bandit αλλα νομιζα οτι το ειχαν σφιξει πολυ και με δυνατοτερο αεροκλειδο απο το δικο μου (einhel). Ισως εχεις δικιο.
    Παντως αλλες βιδες π.χ. τροχου, πισω γραναζιου , ροδα αυτοκινητου κτλ τις εχει ευκολα αλλα αδειαζει γρηγορα .
    Επειδή με ενδιαφέρει η εμπειρία όλων των κατόχων please define
    πάνω τα παιδιά έγραψαν για ένα toros 2hp/50lt & ένα toros 2.5hp/50lt με 200&250lt/min αναρρόφηση αντιστοίχως
    εσύ βάσκα για πιο μοντέλο μιλάς?

αλεξ πιο μοντελάκι einhel σε έβγαλε παλικάρι?

απο ότι με βλέπω είναι προτιμότερο απο όλους να κινηθώ προς toros για πρώτη εμπειρία την αγορά τέτοιου μηχανήματος και λίγες αρχικά απαιτήσεις, δύο οι επιλογές
    2,5hp/24lt 130euros + μεταφορικά
    2.5hp/50lt 165euros + μεταφορικά
    φυσικά κλείνω προς το μικρό για λόγους περιορισμένου μπατζετ αλλά βάζω όλες τις απόψεις που διαβάζω/ακουω στο τραπέζι
    you rise you fall you're down then you rise again

Ψυχή βαθιά ... Καρδιακός Το avatar του/της Ασωτος
    Ειχα αεροσ/τη 25άρη no name, που για πάνω από δέκα χρόνια είχε τραβήξει φυσήματα. φουσκώματα σε λάστιχα αυτοκινήτου/μηχανής και αερόκλειδο για λάστιχα αυτοκινήτου/τρέιλερ και παξιμάδι συμπλέκτη στο KTM. Δούλευε μεν αλλά έμενε από αέρα σχετικά σύντομα ...Η δουλειά έβγαινε όμως ...Για καθαρά ερασιτεχνική χρήση ήταν φοβερός, αν είχες λίγη υπομονή για να ξαναγεμίσει για να συνεχίσεις. .. Ένα λάστιχο στο τρέιλερ, εξαγωγή - τοποθέτηση το έκανε με τη μια. Στο ΚΤΜ τα ίδια ....Για δύο αυτοκίνητα, 2 χ 4 λάστιχα, ήθελε να ξαναγεμίσει όμως .....

Μια και πλέον έχει πάει για ανακύκλωση, κάποια περίεργη βλάβη που δεν είχα διάθεση να ψάξω για επισκευή, ανταλλακτικά κλπ, αγοράσα έναν toros 50lt/2.5 hp*, από το γνωστό μαγαζί της Θεσ/νίκης που σαφώς δουλεύει πιο ''άνετα''..

ΥΓ. * ο συγκεκριμένος στο εξάμηνο, με ήρεμη χρήση, παρουσίασε μια μικρή διαρροή λαδιου. Επιστροφή στο μαγαζί, και σε δύο εβδομάδες ήρθε πίσω έτοιμος. Διαρροή σε φλάτζα η διάγνωση, η αλλαγή της έγινε στην Αθήνα, κόστος 0 λόγω εγγύησης, αποτέλεσμα ένα συν για την αντιπροσωπεία/κατασκευαστή.
    Μια από τις σχέσεις που δεν ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό, κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι΄αυτό βαθιά και σε μισώ ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Ποιόν ονομάζεις σωλήνα παροχής? Αυτόν που συνδέεις το εργαλείο (μετά το αεροφυλάκιο δηλαδή)?
    Εάν νιώθεις να ξεφουσκώνει το λάστιχο που συνδέεις το εργαλείο πριν ξεκινήσει να παίρνει το κομπρεσέρ τότε όντως είναι μικρή η διατομή και μπορεί να δεις βελτίωση
    βάζοντας μεγαλύτερη διατομή. Και το συνολικό μήκος παίζει ρόλο. Όσο ποιό κοντά στο αεροφυλάκιο (μικρό μήκος) τόσο καλύτερα.

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά πρώτης μηχανής
    από vayiokas στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 01:45
  2. Αγορα μηχανής απο Αγγλία
    από niko13g στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 21:01
  3. Αγορα V-strom 650
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0