Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 42

Θέμα: Hellooo!

  1. #1
    Μέλος
    Εγγραφή
    31/10/2016
    Μηνύματα
    36

    Question Hellooo!

    Καλησπέρα σας!
    Είμαι φοιτήτρια και ο βασικός λόγος που έκανα εγγραφή στο forum είναι μια εργασία...
    Το θέμα της εργασίας είναι "Οι τουριστικές συνήθειες των μοτο-τουριστών"(ίσως και να θέλει λίγο δουλίτσα ο τίτλος! )!
    Στην ουσία θα φτιάξω ένα ερωτηματολόγιο και στο τέλος θα παρουσιάσω τα αποτελεσματά της έρευνας,πιστεύετε οτι κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε τα μέλη?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  2. #2
    συνήθειες... όπως;
    σε γενικές γραμμές και χωρίς να είναι επίσημη απάντηση, δεν βλέπω το γιατί να μην βάλεις το ερωτηματολόγιό σου και όποιος θέλει να απαντήσει.

    α, χρόνια πολλά κιόλας

  3. #3
    Μέλος
    Εγγραφή
    31/10/2016
    Μηνύματα
    36
    Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τα χρόνια πολλά,αλλά και για την απάντηση!
    Η αλήθεια είναι οτι προς το παρόν δεν το έχω μορφοποιήσει και η σκέψη μου είναι χαώδης,καθώς δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση με μηχανές κτλ.
    Στην ουσία το θέμα μου προτάθηκε από τον καθηγητή μου κ αποφάσισα να ασχοληθώ επειδή μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον!
    Γενικότερα πιστεύω πως θα περιέχει ερωτήσεις για την πρώτη επαφή με τέτοιου είδους τουρισμό,για τον τρόπο με τον οποίον συλλέγουν οι τουρίστες πληροφορίες για την ασφάλεια της διαδρομής,για διαμονή κοκ.
    Το θέμα μου είναι να κάνω ευχάριστη την διαδικασία για τον ερωτόμενο!

  4. #4
    Ανεξάρτητα του μέσου, υπάρχει κάποια "κοινή" διαδικασία στην έρευνα προ του ταξιδίου.

    Η μηχανή προσθέτει μιά πολυπλοκότητα γιατί είναι πιο "ευαίσθητη" σε κακό καιρό, κακό οδόστρωμα, δεν έχεις την άνεση του "α, κουράστηκα, ας παρκάρω να ρίξω το κάθισμα να κοιμηθώ μιά ωρίτσα", έχει κατά κανόνα μικρότερη αυτονομία κλπ.

    Δεν είναι μόνο η σκέψη σου χαώδης, είναι και το θέμα τεράστιο. Μάλλον θα πρέπει λίγο να το κάνεις πιο συγκεκριμένο, ακόμα και στο πλαίσιο πτυχιακής το βλέπω δύσκολο να το πιάσεις σφαιρικά.

  5. #5
    Μέλος
    Εγγραφή
    31/10/2016
    Μηνύματα
    36
    Βασίκα θέλω να δω κατά πόσο θα είναι εφικτό να μαζέψω ένα αξιόλογο δείγμα του πληθυσμού,εξού και το αρχικό μου μήνυμα!
    Ίσως να μη μπορώ να στο εκφράσω ακόμα σώστα,αλλά το έχω σκεφτεί αρκέτα.Ναι μεν είναι μεγάλο θέμα,μα αν επικεντρωθείς στα σωστά σημεία θα βγάλεις τα συμπεράσματα που χρειάζεσαι. Γι' αυτό κιόλας θα χωρίσω το ερωτηματολόγιο σε ενότητες.Είναι ένα θέμα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο πληθυσμό(των μελών του moto.gr) κ ο λόγος που επέλεξα το φόρουμ είναι η συχνή επικοινωνία που έχετε μεταξύ σας.

  6. #6
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Εγγραφή
    16/04/2011
    Μηνύματα
    726
    Για αρχή βρες το μέγεθος του ερωτηματολογίου σου μαζί με τον καθηγητή σου. Δώσε σημασία σε αυτά που σου είπε ο amyroukai από πάνω για να έχεις και τέτοιες ερωτήσεις μέσα που ξεφεύγουν αρκετά από συνηθισμένα ερωτηματολόγια τουριστών. Για παράδειγμα τι αυτονομία έχετε, κινήστε από οδικούς άξονες που δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, κάθε πότε κάνετε στάση κλπ. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις μερικά ταξιδιωτικά που έχουν γράψει παιδιά από εδώ. Αν στήσεις ένα σωστό ερωτηματολόγιο θα σου είναι πολύ πιο εύκολη η επεξεργασία του μετά. Τι στατιστικό πακέτο θα χρησιμοποιήσεις ; Θα κάνεις παλινδρομήσεις ή όχι; Αν δεν έχεις ξανακάνει ερωτηματολόγιο να ξέρεις πως το πιο δύσκολο είναι να βρεις δείγμα ... μοιάζει εύκολο αλλά μέχρι ξύλο μπορεί να παίξεις για να κάτσει κάποιος να σου συμπληρώσει ερωτηματολόγιο και ειδικά αν είναι 10-15 λεπτών.

  7. #7
    Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Εγγραφή
    02/12/2008
    Μηνύματα
    11.964
    Νομίζω πως για αρχή πρέπει να προτείνουμε χαρακτηριστικό ταξιδιωτικό για να μπει πρώτα στην ψυχολογία.

    Αλλά να μη τη ρίξουμε απ' την αρχή στα βαριά.
    Sent from me using a computer.

  8. #8
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Εγγραφή
    10/05/2011
    Μηνύματα
    3.232
    Ψάξε στο ιντερνετ έτοιμες φόρμες ερωτηματολογίων με το αντικείμενο που θέλεις. Θα βρεις πχ ερωτηματολόγια για ταξίδια, μηχανάκια, κλπ.

    Αυτά μπορείς να τα παντρέψεις. Θα έχεις μία βασική δομή και με τον καιρό να κάνεις βελτιώσεις.

    πχ. http://templatelab.com/questionnaire-template/

    http://www.marketest.co.uk/market-research-reports

    επιπλέον θα χρειαστεί να οριοθετήσεις το θέμα όπως λένε και τα παιδιά από πάνω για να μη χαθείς.

    Πρέπει να έχει λογικό αριθμό ερωτήσεων και να μην είναι ''βαρετό'' κατά το μέτρο του δυνατού.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

  9. #9
    Μέλος
    Εγγραφή
    31/10/2016
    Μηνύματα
    36
    Καλησπέρα σε όλους σας!
    Κατανόω αυτά που μου λέτε και εννοείται οτι ψάχνω παράλληλα παρόμοια θέματα,αλλά κ ταξιδιωτικά για να αποκτήσω μια εικόνα περί του θέματος.
    Ίσως να μη σας έχω δώσει να καταλάβετε το λόγο για τον οποίο ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση...Δεν είναι τόσο για να μου δώσετε πληροφορίες(για τις οποίες σας ευχαριστώ και φυσικά είναι ευπρόσδεκτες! ),όσο το να δω αν υπάρχει η δυνατότητα κ η διάθεση απο τα μέλη του φόρουμ να συμμετασχουν σε κάτι τέτοιο. Έτσι ώστε να ξέρω αν θα καταφέρω να μαζέψω ένα αξιοπρεπές δείγμα...Είναι το κυριότερο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή,καθώς δεν θα είχε νόημα να διαμορφώσω το ερωτηματολόγιο και στο τέλος να χάσω χρόνο και να μη βγάλω ένα άρτιο αποτέλεσμα(κ κατά συνέπεια να κοπώ ). Τι λέτε λοιπόν? Πιστεύετε οτι μπορώ να το προχωρήσω ή να αλλάξω θέμα?

  10. #10
    Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Εγγραφή
    21/01/2008
    Μηνύματα
    9.465
    Θα βοηθούσε αν μας έλεγες, για αρχή, πόσο χρόνο θα πρέπει να αφιερώσουμε.
    Life begins at 45°.

  11. #11
    και πέραν του χρόνου, τι αριθμό ατόμων χρειάζεται για να είναι "έγκυρο";

  12. #12
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Εγγραφή
    16/04/2011
    Μηνύματα
    726
    Κάνεις ερωτηματολόγιο για να δεις αν θα κάνεις ερωτηματολόγιο; Αν θέλεις ένα δείγμα πχ 300 ερωτηματολόγια είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα τα έχεις μόνο από το φόρουμ. Επίσης αν έχεις μόνο από μια πηγή δείγμα τότε το δείγμα σου δε θα είναι ίσως "καλό". Ψάξου τι θέλεις να κάνεις, αν γουστάρεις το θέμα και από εκεί και πέρα θα μοιράζεις url με το ερωτηματολόγιο σου σε φόρουμ, σε γνωστούς, σε καφέ και πάει λέγοντας. Στο είπα και πριν είναι ζόρι να μαζέψεις το δείγμα που θες.

  13. #13
    Μέλος
    Εγγραφή
    31/10/2016
    Μηνύματα
    36
    BLiTzER Δε νομίζω να χρειαστεί πάνω από 5 λεπτέ για την συμπληρωσή του...
    amyroukai Περιμένω απάντηση για το πόσα εγγεγραμένα μέλη υπάρχουν στο φόρουμ,αν πχ έχει 1000 άτομα,δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα από 10 απαντήσεις...Οπότε είμαι στην ανάμονη γι' αυτό το κομμάτι.
    skylaros Αυτό που εξηγώ είναι οτι το φόρουμ είναι ένας συγκεκριμένος πληθυσμός,και οι απαντήσεις που θα λάβω είναι το δείγμα! Προφανώς και δεν μπορώ να απευθυνθώ στον πληθυσμό όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο,ακόμη και να ήθελα!
    Δεν ασχολούμαι με το ερωτηματολόγιο τώρα,αλλά με την αναζήτηση του δειγματός μου...Και τέλος είναι ένα θέμα που δεν είχα κάποια επαφή,μα το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον κ θέλω να το κάνω... Όλα στη ζώη ένα ζόρι το ΄χουν!

  14. #14
    Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Εγγραφή
    11/04/2010
    Μηνύματα
    2.923
    Καλα τα είπαν τα παιδια.

    Πες μας περιπου τί δείγμα εχεις στο μυαλό σου.

    Εχουν βαλει κι αλλα άτομα ερωτηματολόγια στο παρελθόν, αλλα τα περισσότερα αφορούσαν άσχετα θέματα με τη μηχανη, πιο γενικά.

    Προσπαθω λιγο να καταλάβω και το θεμα σου.
    (Σχεδόν) ολοι όσοι γράφουμε στο φόρουμ ειμαστε μοτοσικλετιστές.
    Δεν ειμαστε ομως ολοι ταξιδιαρηδες.

    Αν το ερωτηματολόγιο σου αφορά μονο όσους συνηθίζουν να ταξιδεύουν με τη μηχανη, πολυ δύσκολα θα μαζέψεις το δείγμα που ίσως ψάχνεις (φαντάζομαι πανω απο 100).
    Αν αφορά την προσέγγιση του ταξιδιού και πώς το αντιλαμβάνεται ο καθενας απο εμάς, είτε ταξιδεύει 2 φορες το μήνα είτε 2 φορες τα 10 χρόνια, τοτε γίνεται λιγο πιο εύκολο το πραγμα.

    Στο φιναλε, αν το εχεις έτοιμο, ρίξε το λινκ και βλέπεις τί ανταπόκριση θα εχει.

  15. #15
    Μέλος
    Εγγραφή
    31/10/2016
    Μηνύματα
    36
    pipe_smoker το θέμα μου βασίζεται στις τουριστικές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με μηχανή,θέλω να το μορφοποιήσω με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να το απαντήσει κ κάποιος που δεν έχει ταξιδέψει με μηχανή(σε φάση πως το έχει στο μυαλό του,αν ήθελε να το κάνει κτλ)...Και στο φινάλε που λες μάλλον αυτό θα κάνω! Θα συγκεντρώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ και θα το δημοσιεύσω όταν είναι έτοιμο!
    ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ Έγω πάλι με βλέπω να παρατάω τη σχολή,να παίρνω μια μηχανή και δρόμο! :rotflmao:

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF